At vaske vinduer er en sur tjans. Det er dog ikke noget, du slipper for. Hvis du gerne vil snyde lidt, så kan du vælge at købe en vinduesvasker. Med en sådan maskine kan du vaske dine vinduer på mere effektiv vis. Det er derfor en god investering, hvis du vil have vinduesvasken hurtigere overstået – både inde og ude.

Det er dog ikke alle vinduesvaskere, der er lige gode. Derfor er du nødt til at være omhyggelig, når du vælger din nye vinduesvasker. Hvis du ikke ved hvor, du skal starte, så er du kommet til det rette sted. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for en række af markedets bedste vinduesvaskere til ethvert behov.

Kärcher WV 1 Plus

Forhandler Pris Information
362 DKK Se produkt
388,95 DKK Se produkt

Er du træt af striber på dit vindue, når du har vasket dem? I så fald er det en god idé at købe en vinduesvasker som Kärcher WV 1 Plus til at klare arbejdet med. Det er en maskine, der gør det nemt for dig at vaske alskens vinduer, uden at du skal bøvle med striber eller pletter. Derfor er det også en ganske glimrende investering.

Ikke nok med, at du kan være helt sikker på, at du ikke står tilbage med et vindue med striber, hvis du bruger en Kärcher WV 1 Plus. Du kan oven i købet også være sikker på, at du kan opnå dette resultat uden besvær. Samtidig slipper du for at vaske vinduer på manuel vis, hvorfor det er tre gange hurtigere end denne løsning.

En kompakt model, der er nem at håndtere

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er alle vinduesvaskere, der er lige nemme at have med at gøre. Det er dog ikke noget problem, hvis du vælger at gøre brug af Kärcher WV 1 Plus. Her er der nemlig tale om en både kompakt og brugervenlig maskine. Derfor gør den også både vask og pudsning af dine vinduer nemt.

Den er desuden blevet designet på en sådan vis, at det tilmed er nemt for dig at komme ned til den nederste kant på vinduet. Ikke nok med det, så har den også en lav vægt. Det er en klar fordel, da det sikrer, at du ikke ender med at blive træt i armene. Samtidig kan du også sagtens holde den i forskellige nødvendige vinkler.

Giver dig tre gange hurtigere vinduespudsning

Langt de fleste er enige i at det kan tage lang tid at pudse vinduer. Det hele skal ske på manuel vis, og derfor er det også en proces, der tager tid og er besværlig. Med en Kärcher WV 1 Plus er det dog ikke tilfældet. Det er derimod en maskine, der kan klare din vinduespudsning tre gang hurtigere end med den normale metode.

På trods af at det går tre gange så hurtigere, så er det ikke ensbetydende med at resultatet er dårligere. I de fleste tilfælde får du faktisk et markant bedre resultat. Den sikrer nemlig at dryppende vand blot er en saga. Derfor får du altid et skinnende rent resultat, når du er færdig, uanset om der er tale om et eller flere vinduer.

Udstyret med et synligt LED-display

Kärcher har også valgt at udstyre deres WV 1 Plus med et meget synligt LED-display. På dette display er det nemt for dig at holde øje med, hvornår det er på tide at få ladet din vinduesvasker op. Nær dette display er der placeret en simpel tænd/sluk-kontakt. Derfor kræver det ikke det store, når du skal tænde eller slukke.

De har også udstyret den med en beholder til snavset vand. Den er ikke blot stor, men den er også nem for dig at tømme. Det er endda med til at sikre, at du ikke kommer i kontakt med det snavsede vand. Den byder også på en god bredde, da den er 28 cm. bred. Det er en fordel, da det gør din vinduespudsning hurtigere.

Du kan selvfølgelig bruge den på alle glatte overflader. Derfor kan du ikke kun bruge den til at vaske vinduer. Du kan også bruge den på andre glatte overflader såsom klinker, spejle og brusekabiner. Kärcher har også valgt at udstyre deres WV 1 Plus med et stærkt batteri, der giver en lang batterilevetid på hele 20 minutter.

Detaljer:

 • Tankkapacitet: 200 ml.
 • Arbejdsbredde: 250 mm.
 • Batteritype Lithium-Ion
 • Driftstid: Op til 20 min.
 • Opladningstid: Ca 185 min.
 • Kapacitet pr. opladning: Ca. 55 m2
 • Strømtilslutning: 100 – 240 V (50 – 60 Hz)
 • Vægt: 0,5 kg.
 • Mål: L: 130 mm. x B: 250 mm. x H: 275 mm.

Kärcher WV 2 Premium

Forhandler Pris Information
450 DKK Se produkt
470 DKK Se produkt
491,70 DKK Se produkt
599 DKK Se produkt

Synes den førnævnte model lyder som et godt køb? Men har brug for en lidt længere driftstid? I så fald bør du tage et kig på WV 2 Premium fra Kärcher. Det er en udviklet udgave af den model, der er nævnt herover. Den er blevet udviklet på flere punkter, men den kan bl.a. bryste sig af en 25 % længere driftstid end WV 1.

Ikke nok med det, så er den også blevet opgraderet på flere andre punkter. Den både fylder og vejer mindre, har et lavere lydniveau, og så er det blevet gjort endnu nemmere for dig at tømme beholderen med snavset vand. Derfor er der også mange fordele ved at vælge en WV 2, på trods af at den koster dig lidt ekstra penge.

Leveres med et udskifteligt mundstykke

Den adskiller sig dog også fra WV 1 ved at blive leveret med et udskifteligt mundstykke. Det er en maskine, der kan bryste sig af rigtig mange ting. Det er også derfor, den af flere omgange er blevet kåret som værende én af de bedste på markedet. At den har et udskifte mundstykke er dog blot en yderligere fordel ved WV 2.

Den leveres med et lille mundstykke, som er ideelt til fx franske døre eller bondehusvinduer. Det er en type døre og vinduer, der ofte er udstyret med meget små ruder. De kan være svære at vaske med en maskine, der har en stor bredde. Det er dét, de har tænkt hos Kärcher, hvorfor WV 2 kommer med to mundstykker.

Byder på en hurtig vask af dine vinduer

Der kan være mange grunde til at købe en vinduesvasker. De fleste vælger dog at gøre det, fordi de er trætte af, at det tager for lang tid at vaske vinduer på manuel vis. Hvis det også er dét, der ligger til grund for købet hos dig, så er dette et godt valg. Den kan nemlig vaske dine vinduer tre gange så hurtigt, som du selv kan.

Det er dog ikke blot en hurtig og effektiv maskine. Du kan også være helt sikker på, at det er en maskine, der efterlader dine ruder skinnende rene. Derfor får du et resultat, du ikke kan andet end at være glad for. Det er der flere grunde til, men det skyldes dog særligt at den er i stand til at suge alt vand væk fra dine ruder.

Lav vægt og komfortabelt greb

Hvis du skal vaske mange vinduer, så må det gerne foregå på komfortabel vis. Det kan du være helt sikker på at det gør, hvis du vælger en WV 2 fra Kärcher. Her er der tale om en maskine med en lav vægt. Derfor vil du ikke ende med at blive træt i armene under brug. Det er desværre tilfældet for mange andre vinduesvaskere.

Den kan dog ikke blot bryste sig af en lav vægt. Den byder nemlig også på et greb, der er udviklet med fokus på komfort og ergonomi. Derfor kan du også være helt sikker på, at det er en maskine, du kan bruge i rigtig lang tid, før der er behov for at tage en pause. Det er selvfølgelig én af de klare fordele ved denne model.

Endvidere er det også værd at bide mærke i, at det er en vinduesvasker, der ikke støjer. Der er stor forskel på de mange vinduesvaskere og deres støjniveau. Hvis du gerne vil undgå at vaske vinduer i for høj larm, så skal du finde en støjsvag model. Heldigvis er WV 2 fra Kärcher én af markedets mest støjsvage modeller.

Du kan hurtigt og nemt tømme vandtanken

Som andre vinduesvaskere, så er denne maskine også blevet udstyret med en vandtank til snavset vand. Den har ikke blot en god kapacitet, hvorfor den ikke bliver for hurtigt fyldt, men er også nem at tømme. Du skal blot afmontere den og hælde det snavsede vand ud. Derefter er du klar til at fortsætte med dit arbejde.

Det skal dog også nævnes, at det er muligt for dig at tømme vandtanken, uden at komme i kontakt med det snavsede vand. Hvis du har stået og renset vinduer med fugleklatter m.m., så er det ikke altid helt så lækkert at skulle røre ved vandet. Hvis du køber en Kärcher WV2 Premium, så er det dog noget, du nemt kan undgå.

Maskinen har en arbejdsbredde, der lyder på hhv. 280 mm. eller 170 mm. Det afhænger af, hvorvidt du gør brug af det lille eller store mundstykke. Endvidere byder den på en driftstid, der lyder på 25 minutter. Det er faktisk hele fem minutter mere end WV 1. Derfor har den også en driftstid, de fleste er helt tilfredse med.

Detaljer:

 • Arbejdsbredde: 280 mm. eller 170 mm.
 • Tankkapacitet: 100 ml.
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Driftstid: Op til 25 min.
 • Opladningstid: Ca. 120 min.
 • Kapacitet pr. opladning: Ca. 75 m2
 • Strømtilslutning: 100 – 240 V (50 – 60 Hz)
 • Vægt: 0,6 kg.
 • Mål: L: 120 mm. x B: 280 mm. x H: 320 mm.

Bosch GlassVac 3,6V

Forhandler Pris Information
489 DKK Se produkt
489 DKK Se produkt
534,25 DKK Se produkt
550 DKK Se produkt

Bosch er også én af de helt store aktører, når det kommer til vinduesvaskere. De ar lavet flere gode modeller, men særligt deres GlassVac 3,6V er værd at fremhæve. Her er der nemlig tale om en praktisk vinduesvasker, der er udstyret med en patenteret gummibelægning. Det får den til at glide bedre, når du vasker dit vindue.

Derfor er du garanteret, at det er en maskine, der kan give dig et rigtig flot resultat. Ikke nok med det, så er det også med til at sikre, at du får et hurtigt resultat. Derfor er der mange fordele ved at vælge en GlassVac 3,6V fra Bosch. Det gør sig særligt gældende, hvis du bare gerne vil have en simpel maskine, der fungerer.

Byder på et kompakt og handy design

Maskinen kan også bryste sig af et både kompakt og handy design. Det er en fordel af flere årsager. Det er dog især noget, der handler om, at det muliggør rengøring helt ud til kanten. Derfor vil der ikke sidde skidt og snavs langs kanten på vinduet, når du er færdig. Med GlassVac får du i stedet alt skidt og snavs med dig.

Dertil skal det også gøres klart, at den leveres med flere forskellige hoveder. Derfor kan du også bruge den til små ruder, hvor det er svært at komme til med det store hoved. Det er specielt en fordel, hvis du har en fransk dør eller en række bondehusvinduer, da disse døre og vinduer ofte er udstyret med flere små ruder.

Giver dig altid et stribefrit resultat

Hvis du også har prøvet at stå tilbage med en række vinduer, der er fyldt med striber og pletter, efter du har vasket dem på manuel vis, så kan dette være et godt valg for dig. Du er nemlig sikret, at du altid får et helt stribefrit resultat, hvis du bruger denne vinduesvasker fra Bosch til at vaske vinduer – både inde og ude.

Derfor er du også sikret, at du hurtigt kan blive færdig med at vaske vindue. Ikke kun fordi det ikke tager lang tid, men også fordi du får et perfekt resultat første gang. Det er desuden ikke kun noget, der er gældende for dine vinduer. Det er i lige så høj grad noget, der er gældende for både spejle, brusekabiner og meget andet.

Kan bruges på mange overflader

Der er mange, der tror, at de kun kan bruges deres vinduesvasker på deres vinduer. Det er dog ikke tilfældet. Det er det derfor heller ikke, hvis du vælger at investere i en Bosch GlassVac 3,6V. Ikke nok med, at den er ideel til at vaske dine vinduer, så kan du også bruge den til at vaske både spejle, brusekabiner og lignende.

Faktisk er det også muligt for dig at bruge den til spildt væske. Det er dog sjældent, at det er værd at tage en vinduesvasker frem, hvis du har spildt lidt vand. Det er dog en fordel, at du også kan bruge den på fx spejle. Dertil er den udstyret med en række LED-indikatorer, der angiver hvor meget strøm, der er på dens batteri.

Detaljer:

 • Driftstid: 30 min
 • Rengøringskapacitet pr. batteriopladning: Ca. 105 m2
 • Batterispænding: 3,6 V
 • Akku-kapacitet: 2,0 Ah
 • Opladningstid: 180 min.
 • Tankkapacitet: 100 ml.
 • Vægt: 0,70 kg.
 • Batteritype: Lithium-Ion

Ecovacs Winbot 950 Smart Drive

Forhandler Pris Information
2.507 DKK Se produkt
2.508 DKK Se produkt
2.641 DKK Se produkt
2.641 DKK Se produkt

Vil du gerne slippe helt for at vaske vinduer? Det kan du faktisk godt. Lyder det for godt til at være sandt? Så bør du tage et kig på Ecovacs Winbot 950 Smart Drive. Det er en robot, der kan vaske dine vinduer for dig, så du ikke længere skal gøre det. Du skal blot tænde for den, for når du har gjort det, så klarer den selv resten.

Det kræver derfor ikke mere end ét tryk på en knap. Ecovacs har nemlig udstyret den med Smart Drive. Det er et sofistikeret styresystem, der sikrer, at den kommer rundt på hele vinduet. Dertil er den også udstyret med en række sensorer. Det gør det muligt for den at opdage forhindringer og klare svære pletter på sin vej.

Fyld den blot med rengøringsmiddel

Du skal ikke gøre andet end at fylde maskinen med rengøringsmiddel. Når du har gjort det, så skal du sætte den til at køre. Efter du har gjort det, så klarer den selv resten. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det er den nemmeste måde at vaske vinduer på. Du slipper for at gøre det selv, og du slipper for en vinduespudser.

Den kan tilmed bryste sig af en lydløs rengøring. Du vil derfor ikke lægge mærke til at den er tændt. Det er en klar fordel, da du kan have den kørende, selvom du er hjemme. Du kan blot smide dig i sofaen og tænde for TV’et imens. Den er så stille, at du ikke vil blive generet af, at den er i gang med at vaske dine vinduer.

Ved selv hvornår den er færdig med et vindue

Du skal ikke engang selv holde øje med, hvornår den er færdig med at vaske et givent vindue. Det er den selv i stand til at vurdere. Når den er færdig med at vaske et vindue, så vender den blot retur til startpunktet. Her fortæller den dig, at den er færdig med at vaske vinduet. Det fortæller den dig både via et lyd- og lyssignal.

Når den er færdig, så kan du blot fjerne den fra det ene vindue og flytte den over på det næste. Sådan bliver du blot ved til du har været rundt i hele boligen. En robot som denne er dog især en fordel, hvis du har store vinduer, hvor du ikke selv kan nå helt op. Med en robot som denne, skal du blot placere den et sted på ruden.

Kan dreje 90 grader

Det skal også nævnes, at det er en robot, der kan dreje 90 grader. Derfor er du sikret, at den er i stand til at rengøre hele dit vindue. Derfor får du også et rigtig godt resultat efter brug. Det handler dog også om, at den er udstyret med et 4-trins rengøringssystemet, der skiftevis pudser og tørrer, så du får det flotteste resultat.

Detaljer:

 • Lydniveau: 65 dB
 • Vægt: 2,4 kg.
 • Kabellængde: 1,2 m.
 • højde: Op til 5 meter
 • Farve: Hvid
 • Batterispænding: 14.8 V
 • Batterikapacitet: 600 mAh
 • Tank til rengøringsmiddel: 100 ml.
 • vinduesstørrelse: 45 cm. x 45 cm.

Hvilke faktorer er vigtige, når jeg køber en vinduesvasker?

Hvis du har i sinde at købe en vinduesvasker, så kan du vælge blandt en lang række forskellige modeller. Det er derfor, det er så vigtigt, at du har fokus på de rette faktorer, når du skal vælge en ny vinduesvasker. Hvis du står over for at skulle købe din første vinduesasker, så kan det være svært at finde den helt rette model.

I et sådant tilfælde er det blot endnu vigtigere at vælge med omhu. Det er dog ikke helt så nemt, hvis du ikke ved, hvad der skal være i fokus. Det er dog heldigvis relativt nemt at skabe et overblik over de faktorer, der er vigtigst i forbindelse med dit køb. Du kan nemlig finde en liste over de mest vitale aspekter herunder.

Derfor er det også en rigtig god idé, at du sørger for at læse nedenfor, inden du går på jagt efter en bestemt vinduesvasker. Det er dog ikke helt så let, som det lyder. Derfor kræver det også en vis tålmodighed. Har du ikke væbnet dig med tålmodighed, så kan du risikere et forkert valg. Dit vigtigste faktorer er dog de følgende:

1. Driftstid

Det er vigtigt at vælge en model, der kan bryste sig af en god driftstid. Hvis den ikke har det, så vil det tage dig længere tid at blive færdig. Det kan være fordi du skal lade den op eller fylde dens vandtank. Uanset hvad, så har du bedre forudsætninger for at kunne vaske alle dine vinduer på én, hvis den har en god driftstid.

Som følge af dette, så er det en god idé, at du går på jagt efter en vinduesvasker, der har en driftstid, der er på min. 20 minutter. I nogle tilfælde kan dog nøjes med mindre, mens man i andre tilfælde har brug for en højere driftstid. Det afhænger meget af antallet og størrelsen af dine vinduer, da det påvirker din brugstid.

2. Batteri

Her er der tale om et batteri, der på mange punkter hænger sammen med det ovenstående punkt. De fleste tror, at det kun er batteriet, der afgør driftstiden. Det er dog ikke tilfældet. Her skal man også tage højde for dens kapacitet i vandtanken. Det er dog ikke noget, der ændrer på at det er vigtigt med et godt batteri.

Når du går på jagt efter en vinduesvasker, så skal du derfor huske, at den skal have et godt batteri. I de fleste tilfælde er det også batteriet, der holder gang i selve maskinen. Derfor skal det ikke blot kunne en brugstid, der er helt i top. Det er mindst lige så vigtigt, at det er kraftfuldt nok til at kunne afgive den nødvendige effekt.

Hvis der ikke er tale om et batteri, der er kraftfuld nok til at afgive en høj effekt, så er der heller ikke tale om en effektiv vinduesvasker. Er den ikke effektiv, så får du enten et dårligt resultat, når du bruger den, eller det vil gå alt for langsomt. Ingen af delene er synderligt spændende, hvorfor batteriet er et meget vitalt aspekt.

3. Kapacitet

En vinduesvasker er ikke meget værd uden vand. Derfor er samtlige modeller også udstyret med en vandtank. Der er dog stor forskel på kapaciteten af disse. Derfor er det også noget, du skal være opmærksom på. Hvis du køber en vinduesvasker med et godt batteri, men en lille vandtank, så gavner dit batteri ikke det store.

Derfor skal du også vælge en model med en vandtank, der har en god kapacitet. Det er svært at give et fast svar på, hvor stor en kapacitet, der er behov for. Langt størstedelen af de vinduesvaskere, der er at finde på det danske marked, har en kapacitet på 100 ml. Det er en passende kapacitet til langt de flestes behov.

Når du vurderer en given vinduesvaskers kapacitet, så skal du selvfølgelig tage højde for dine behov. Hvis du bor i et lille hus eller lejlighed med ganske få vinduer, så er dit behov ikke nær så stort. Bor du derimod i et stort hus med et stort antal vinduer, der tilmed har et stort areal, så har du et behov for en større vandtank.

4. Opladningstid

Langt de fleste vinduesvaskere er udstyret med et batteri, der kan genoplades. Det er kun meget få modeller, der er drevet af f.eks. AA- eller AAA-batterier. Derfor er det også en god idé at tænke opladningstid med ind i dine overvejelser. Din vinduesvasker kan sagtens have et godt batteri, men en alt for lang opladningstid.

Hvis du skal lade din vinduesvasker op i mange, mange timer, før du kan tage den i brug, så kan det sagtens vise sig at blive et problem. Det kan sagtens ske, at du glemmer at få den ladet op på et tidspunkt. Hvis den har en kort opladningstid, så er det ikke problem. Har den en lang opladningstid, så er det ikke helt tilfældet.

5. Lydniveau

Det er ikke altid, at du kan vaske dine vinduer på blot et par min. Ofte er det noget, der tager en del tid. Det betyder også at din vinduesvasker skal være tændt i et stykke tid. Hvis du har fået fat i en model, der støjer alt for meget, så bliver du hurtigt træt af det. Derfor gør du også klogt i at være opmærksom på støjniveauet.

Selvom det kunne være rart, så er der dog ikke helt nogen vej udenom støjen. Du kan dog begrænse den ved at vælge én af de mere støjsvage modeller. I dag er det noget, der er i fokus hos et stort antal producenter, og det er en klar fordel. Det har nemlig været med til at forøge udvalget af mere støjsvage vinduesvaskere.

Hvor mange gange om året skal jeg vaske vinduer?

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvor ofte du skal vaske dine vinduer. Det er noget, der varierer en del, set i forhold til en lang række faktorer. Når du skal vurdere, om det er på tide at få vaske dine vinduer, så er der en hel række ting, du skal være opmærksom på. Det kan nemlig hjælpe dig med at vurdere det bedre.

Der er selvfølgelig ikke nogen grund til at vaske vinduer, hvis der ikke er behov for det. De fleste er enige i, at det ikke ligefrem er en sjov opgave. Derfor kan du lige så godt vente til det er nødvendigt. Det skal dog gøres klart, at des oftere du vasker dine vinduer, des mindre snavs, fedt og skidt vil der også være, der skal fjernes.

Det er en fordel, da det medfører at det er både nemmere og hurtigere for dig at vaske dine vinduer. Det er gældende for hver gang, du giver dem en vasketur. Dertil er du også sikret, at du altid kan kigge ud ad dine vinduer, uden at skulle kigge på en masse skidt. Derfor er det en klar fordel, at vaske dem relativt ofte.

Men hvor ofte skal jeg egentlig vaske dem?

Bor du et sted, hvor der er meget skidt og snavs i luften, så vil der også være mere skidt på dine vinduer. Derfor er det også en god idé, at du vasker dine vinduer lidt oftere. Her kan der være tale om alt lige fra røg fra brændeovne til sand fra stranden og salt fra havvandet m.m. Alle tre ting er noget, der rammer vinduerne.

En generel anbefaling er dog at du vasker dine vinduer cirka hver tredje eller fjerde måned. Dertil skal det også nævnes, at du bør sørge for at vaske alle beslag, karme og hjørner grundigt, inden du giver dig i kast med at vaske selve vinduet. Gør du ikke det, så kan det ende med at snavs igen finder vej til dine vinduer.

Sådan undgå du striber, når du vasker vinduer

Det er de færreste, der ikke har oplevet det, efter de er færdige med at vaske vinduer. Man er egentlig godt tilfreds med sit arbejde, men idet solen begynder at skinne på vinduerne, så får man øje på et række pletter og striber efter vand og sæbe. Det kan være svært at undgå, og derfor har de fleste også oplevet det.

Hvis det er noget, du gerne vil undgå næste gang, du vasker dine vinduer, så skal du ikke kun bruge vand og opvaskemiddel. Du skal også huske at bruge en svamp, et viskestykke og en skraber. Du skal blot starte med at sæbe vinduet ind med vand og sæbe (tilsæt blot et par dråber opvaskemiddel til en spand lunkent vand).

Hvis der er genstridige pletter på vinduerne (det kan fx være fugleklatter eller deslige), så skal du selvfølgelig skrubbe ekstra godt på dem. Når du har gjort dette, så er det vigtigt, at du også får vasket efter. Hertil skal du ikke bruge andet end rent vand. Faktisk er det ofte her mange går galt i byen, da de ikke får vasket efter.

Dernæst er det på tide at tage skraberen frem. Her er det især vigtigt, at du bruger den rette teknik. Du skal starte oppe i det ene hjørne og skrabe mod modsatte side. Når du når til den anden side, så skal du vende skraberen 180 grader. Dernæst skal du selvfølgelig blot bruge samme teknik, og skrabe mod den anden side.

Vigtigt at fjerne alt vand og sæbe med skraberen

Det er meget vigtigt, at du får alt vand og sæbe med. Derfor skal du også huske overlap, da det er den eneste måde, du kan få alt vand og sæbe med væk fra dine vinduer. Du skal bruge den samme teknik hele vejen ned. Dertil skal du helst ikke holde pauser. Holder du pauser, så kan vandet løbe og skabe render på vinduet.

Du skal selvfølgelig afslutte arbejdet ved at tørre vinduet af med et tørt viskestykke. Du kan også gøre brug af et vaskeskind til dette formål. Husk desuden på, at hvis du vasker dine vinduer i solskin, så fordamper dit vand hurtigt. Derfor er du nødt til at være ekstra hurtig med at vaske og skrabe, for at undgå striberne.

Sådan pudser du dine vinduer

Langt de fleste er vilde med at have både rene og nypudsede vinduer. Det er dog langt fra de fleste, der synes, det er en opgave, der er sjov at have med at gøre. Det er ikke særlig sjovt, og det er også en opgave, der nemt kan ende med at tage lang tid. Det afhænger dog meget af hvor mange vinduer, der skal vaskes.

Der er også mange, der kender til, at når de endelig er færdige, så står de tilbage med et resultat, der ikke er helt, som de havde håbet, det ville være. Det kan sagtens være, at du har gjort dig umage, brugt lang tid på det og har prøvet at pudse dem så godt som muligt, men du kan alligevel ende med striber eller pletter.

Du kan dog finde en lang række tips og tricks til, hvordan du bedre kan få vasket og pudset dine vinduer, så du får et godt resultat. Det er noget, du kan læse mere om i dette afsnit, så du kan blive godt rustet til at skulle vaske dine vinduer. Efter at have læst dette afsnit, så er der ikke længere brug for en vinduespudser.

Hvad skal jeg bruge?

Hvis du skal have de bedste forudsætninger for at vaske og pudse dine vinduer, så skal du have det rette udstyr. Det kan lyde besynderligt, men det gør faktisk en stor forskel, om du har det rette udstyr eller ej. For at have de bedst mulige forudsætninger for at få et flot resultat, så skal du bruge følgende materialer:

 • En spand med vand med opvaskemiddel
 • En svamp eller en klud
 • En god skraber
 • Et viskestykke, en gammel trøje eller lignende

Det er vigtigt, at du sørger for at vælge en skraber, der er god og er udstyret med gummi. Det skal dertil helst være en skraber, der giver dig mulighed for at udskifte gummiet. Det gør det nemmere at undgå striberne på dit vindue. Det kan nemlig nemt ske, hvis der er revner i gummiet, og så er det en fordel at kunne skifte det.

Det er dertil også vigtigt, at din skraber ikke udtørrer, efter du er færdig med at bruge den. Derfor bør du ikke placere den oven på et varmt element eller deslige. Det kan nemlig ende med at skade den. Det er en fordel, hvis du husker at smøre den med olie, hvorefter du putter den i en pose, når du er færdig med at bruge den.

Du skal selvfølgelig også bruge en spand med enten koldt eller en smule lunkent vand. Der er mange, der tror, at de skal bruge varmt vand. Det er dog ikke tilfældet. Faktisk skal det helst ikke være for varmt. I vandet skal du putte en smule opvaskemiddel i. Du kan også putte eddike i, som kan give dig et bedre resultat.

Sådan får du det bedste resultat

Når du skal pudse dine vinduer, så afhænger dit resultat i høj grad af den teknik, du gør brug af. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at bruge den rette teknik. Det skal ske på en hurtig måde, men det skal stadig være både kontrolleret og omhyggeligt. Du skal igennem følgende trin, for at få det bedst mulige resultat:

 1. Du skal lægge ud med at sæbe vinduet helt ind med din svamp
 2. Er der pletter på vinduerne, så skal du skrabe dem helt væk
 3. Du skal også altid have en spand med helt rent vand ved siden af din spand med vand og sæbe
 4. Du skal nemlig bruge det rene vand til at fjerne sæbevandet fra dit vindue
 5. Herefter skal du have gang i din skraber

Og hvordan bruger man så bedst en skraber? Det kan virke simpelt, men det er faktisk ikke helt tilfældet. Du får de bedste resultat ved at følge de nedenstående trin:

 1. Du skal altid starte i højre øverste hjørne
 2. Herefter skal du føre skraberen over mod den modsatte side
 3. Når du når til anden side, så skal du vende skraberen 180 grader
 4. Det er også vigtigt, at du sørger for at lave overlap, når du bevæger den i den anden retning
 5. Du skal fortsætte ned af vinduet, indtil du ikke kan længere – og helst gerne i et hurtigt tempo
 6. Slut af med at tørre efter med en vaskeklud, et viskestykke eller deslige
 7. Herefter vil du stå tilbage med et rent og fint vindue – helt uden striber

Hvad gør jeg, hvis mine vinduer er meget snavsede?

Hvis det er lang tid siden, du har fået vasket dine vinduer, eller de af en anden grund er blevet meget beskidte, så anbefales det, at du gør brug af vand, der er en kende varmere end det, der er foreslået herover. Hvis du oplever, at der er tale om snavs, der sidder rigtig godt fast på dit vindue, så er lunket vand ikke altid nok.

I stedet skal du gøre brug af vand, der er en smule varmere. Hvis det ikke er nok, og du ikke kan få skidtet af dine vinduer med varmere vand, så kan du vælge at gøre brug af eddike i vandet. Det er dog kun i tilfælde af, at der er tale om rigtig meget skidt og snavs. Er der ikke det, så bør det være nok, at du bruger varmt vand.

Endvidere kan der også være en fordel forbundet med at gøre brug af en blød børste i stedet for en svamp. Du kan sagtens vaske dine vinduer for overfladisk skidt og snavs med en svamp. Det er dog ikke altid, det er nok, hvis der er tale om skidt, der sidder godt fast. I et sådant tilfælde er du bedre stillet med en blød børste.