Hvordan vælger jeg mon den rette tørretumbler? Det bliver ikke nemt. Der er et væld af ting, du skal have fokus på. De mest energivenlige modeller er udstyret med kondensator og varmepumpeteknologi. Det gør det muligt at have et lukket kredsløb, der er effektivt og udleder minimal fugt, hvilket er værd at betale for.

I dag er de fleste tørretumblere bedre og mere energivenlige end førhen. Det ændrer dog ikke på at det er en god idé at vælge med stor omhu. Der er fortsat stor forskel på hvor effektivt de tørrer tøjet. Heldigvis kan du herunder finde en nærmere beskrivelse af en række af markedets bedste tørretumblere.

Bosch WTY88898SN

Forhandler Pris Information
12.399 DKK Se produkt
12.399 DKK Se produkt


Der er mange aspekter, der gør Bosch WTY88898SN til en speciel tørretumbler. Det skyldes dog især at den er udstyret med en SelfCleaning Condenser. Derfor slipper du for selv at rense kondensatoren. Du kan også forvente at maskinen holder det lave energiforbrug (energimærke A++) i sin mangeårige levetid.

Samtidig er den også udstyret med et TFT-tekstdisplay med en høj opløsning. Det gør det nemt at læse den relevante information, du har brug for. Dertil er det også et tekstdisplay, der garanterer en enkel betjening. Der er belysning i tromlen, så du kan følge med i, hvad der sker inde i tromlen – og se om tøjet bliver tørt.

Har mange forskellige specialprogrammer

Du kan vælge blandt en lang række programmer på tørretumbleren. Dertil kan du også nyde godt af Boschs egen AutoDry-teknologi, der er en elektronisk fugtkontrol. Den er også udstyret med en antikrølfunktion. Det modvirker naturligvis at tøjet har en tendens til at krølle, så du kan tage det på, lige så snart det er helt tørt.

Antallet af programmer er – som sagt – også stort. Du kan vælge mellem hele 12 forskellige programmer. Du kan derfor altid finde et passende program, hvad end du skal tørre håndklæder, undertøj eller skjorter. Det er en klar fordel, da du dermed ikke skal frygte, at du ender med at krympe de tekstiler, du tørrer i maskinen.

Simpel betjening via TouchControl-taster

Det er nemt at betjene Bosch WTY88898SN. Øverst på kontrolpanelet finder du nemlig dens brugervenlige TouchControl-taster. Fra disse kan du indstille programmer, lave om på grundindstillinger, udskyde starttid m.m. Dertil byder den også på et AntiVibration-design, der giver en øget stabilitet og en mere stille gang.

Endvidere er den bygget op omkring en energieffektiv varmepumpeteknologi. Den er udviklet af Bosch selv, og de har valgt at kalde den for ActiveAir. Derfor er du altid garanteret en effektiv tørring af dit tøj. Den afgiver også et akustisk signal, der kan justeres. Hængslingen af lågen er placeret på den højre side.

Detaljer:

 • Type: Kondens
 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug pr. tørring: 0,99
 • Kapacitet: 8 kg.
 • Lydniveau: 61 dB(A)
 • Afløbsslange: Ja
 • Totaleffekt: 1kW
 • Eltilslutning: 230 V
 • Mål: H: 842 mm. x B: 597 mm. x D: 634 mm.

AEG T6DBM720G

Forhandler Pris Information
2.799 DKK Se produkt
2.999 DKK Se produkt
3.395 DKK Se produkt


Tøj der bliver udsat for en for høj varme og for mange rotationer i tromlen, ender hurtigt med at blive slidt. Det er dog ikke noget, du skal frygte for, hvis du vælger en AEG T6DBM720G. Her får du nemlig en ProSense-teknologi, der er i stand til at finjustere programmer, så dit tøj aldrig ender med at blive overtørret og slidt.

Dit tøj bliver til hver en tid både tørret, overvåget og plejet som det skal. Denne teknologi er bygget på både en avanceret fugt- og temperatursensor. Disse sensorer bruges til at tilpasse tørretid og energiforbrug efter hver fyldning. På denne måde sikre du ikke blot dit tøj bedst muligt, men du kan også spare en del penge.

Har en indbygget beskyttelse til dit tøj

Det er dog ikke kun AEGs ProSense, der er med til at beskytte dit tøj. De har også valgt at udstyre maskinen med deres skånsomme ProTex-tromle. Det er en tromle, der er udviklet til at passe på dit tøj. Den har nemlig et unikt mønster, der giver dit tøj mere plads og luft. Det sikrer at tøjet ikke bliver filtret sammen eller krøllet.

Ydermere kommer den også med en vendbar låge. Den er fuldt vendbar, hvilket betyder at du kan placere den som du mener, den bedst er placeret. Der er hele fire forskellige håndtagspositioner, hvorfor du altid er sikret fuld adgang. Derfor vil du ikke på nogen punkter være begrænset i forhold til placering af maskinen.

Plejende reduktion af krøl i tøjet

Der er tale om en tørretumbler, der roterer på en sådan vis, at den beskytter dit tøj på bedst mulig vis. Som der også er givet udtryk for herover, så bliver den leveret med deres specielt skånsomme ProTex-tromle. Den kan også bryste sig af en skiftende rotation i begge retninger, hvilket er med til at forhindre krøl og filtring.

Du kan derfor være sikker på at T6DBM720G fra AEG er i stand til at tørre dit tøj ensartet og krøller mindre. Du kan indstille maskinen til at have en udskudt start. Det giver dig selvfølgelig mulighed for at starte den, når du ønsker. Den kan f.eks. indstilles til at starte, så den er klar til at blive tømt, når du kommer hjem.

Detaljer:

 • Type: Kondens
 • Energiklasse: B
 • Årligt energiforbrug: 504 kWh
 • Kodenseringsevne: B
 • Kapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 65 dB(A)
 • Eltilslutning: 230 V
 • Vægt: 37 kg.
 • Mål: H: 850 mm. x B: 600 mm. x D: 570 mm.

Electrolux EDE1072PDW

Forhandler Pris Information
1.939 DKK Se produkt
2.698 DKK Se produkt


Hvis du ikke vil have en kondenstørretumbler, så kan du med fordel kaste et blik på Electrolux EDE1072PDW. Her er der nemlig tale om en aftrækstørretumbler. Der er plads til hele 7 kg. i tromlen, hvorfor der er plads til en masse tøj. Som følge af dette, så er det en maskine, der er ideel for både single, par og tilmed familier.

De fleste maskiner er udstyret med en rund døråbning. Det har de dog valgt at EDE1072PDW ikke skal have. I stedet har Electrolux valgt at udstyre den med en firkantet døråbning. Det er dog ikke uden grund, hvorfor det også er et meget bevidst valg. Det handler om, at det er markant nemmere at føre fyldning nemmere.

Udstyret med sensor, der måler fugtigheden

Electrolux har valgt at lave deres EDE1072PDW til en sensorstyret tørretumbler. Hvad det betyder, er at den er i stand til at måle fugtigheden i dit tøj ved hjælp af en sensor. Derfor er den også i stand til selv at stoppe med tørretumblingen er tørt. Det skåner ikke blot dit tøj, men kan også spare dig for unødigt spild af energi.

Dertil er den også blevet udstyret med en lang række specialprogrammer. Derfor kan du altid finde frem til et program, der passer til det, du skal have tørret. Dertil kan den også indstilles til at have et valgfrit akustisk signal, når den er færdig med at tørre. Derfor vil du ikke være i tvivl om, hvornår du skal tømme din tumbler.

Kommer med en funktion, der kan udskyde starten

Electrolux har selvfølgelig også sørger for at deres EDE1072PDW er udstyret med en funktion, der gør det muligt at udskyde starten. Du skal blot fylde den med vådt tøj, vælge dit program og indstille starttidspunkt. Derfor er det nemt at indstille den til at køre, når du er på arbejde eller om natten, hvor strømmen er billigere.

Den er udstyret med et fnugfilter, hvilket er vigtigt at være opmærksom på. Det er nemlig bedst at rense det efter hver gang, du har brugt maskinen. Dertil kan den også bryste sig af tre aftræksmuligheder; venstre, højre og bagud. Der medfølger også en aftræksslange, hvorfor du nemt kan tilslutte den direkte til afløbet.

Detaljer:

 • Type: Aftræk
 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Lydniveau: 64 dB(A)
 • Kapacitet: 7 kg.
 • Eltilslutning: 230 V
 • Totaleffekt: 2,2 kW
 • Mål: H: 850 mm. x B: 600 mm. x D: 600 mm.

Samsung DV70M5020KW

Forhandler Pris Information
3.687 DKK Se produkt
5.199 DKK Se produkt
5.199 DKK Se produkt


Der er mange grunde til at Samsung DV70M5020KW er blandt de bedste tørretumblere på markedet. Det er blandt andet som følge af dens energimærkning, der lyder på A++, hvilket er den næstbedste klasse. Derfor er der også tale om en energivenlig tørretumbler, der ikke blot skåner din pengepung, men også miljøet.

Det handler dog også om at den er udstyret med et tørreprogram, der hedder Quick Dry 35. Det er udviklet af Samsung selv og er et program, der er i stand til at tørre mindre mængder tøj på blot 35 minutter. Det er smart og bekvemt, hvis du har travlt og skal bruge tøjet i en fart. Det kan alle tørretumblere ikke klare.

Kan bryste sig af en forbedret filtrering

Den er blevet udstyret med et 2-i-1-filter, der giver en forbedret filtrering. Det er et filter, der kommer med to lag netfilter. Som følge af dette filter, så er der ikke behov for et filter til selve varmeveksleren. Dertil har Samsung også udstyret den med to alarmer, der afgivet et signal, når filter og varmeveksler skal rengøres.

DV70M5020KW fra Samsung kommer også med en indbygget kondensvandsmåler. Den gør det nemt for dig at holde øje med, hvor meget kondensvand, der er blevet opsamlet i beholderen. Derfor er det også nemt at se, hvornår den skal tømmes. Det sker blot ved at trække en skuffe ud, hvorfor det også nemt er klaret.

Udfører automatisk en fejlsøgning

Samsung har udviklet en særlig teknologi til tørretumbleren, der hedder Smart Check. Det er en funktion, der udfører en helt automatisk fejlsøgning. Med afsæt i denne giver den dig tips og løsninger via en app på din smartphone. Det kan ikke blot spare dig for en del tid, men også hjælpe med at undgå reparationsudgifter.

Den har desuden et støjniveau på 65 dB(A). Derfor er det ikke en synderligt støjende model. Du kan roligt have den stående tændt, selvom du er hjemme. Den er også udstyret med en række forskellige programmer, hvilket inkluderer Optimal Dry, Outdoor, Wool, Shirts og Synthetics, der er tilpasset forskellige stofmaterialer.

Detaljer:

 • Type: Kondens
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 211 kWh
 • Lydniveau: 65 dB(A)
 • Kapacitet: 7 kg.
 • Eltilslutning: 230 V
 • Vægt: 50 kg.
 • Mål: H: 850 mm. x B: 600 mm. x D: 640 mm.

Miele TDA 150 C NDS

Forhandler Pris Information
5.499 DKK Se produkt
5.499 DKK Se produkt


Vil du gerne have en kondenstørretumbler, der kan bryste sig af et enkelt design med et skråt panel? I så fald er det oplagt at kaste et blik på en Miele TDA 150 C NDS. Det er netop dét, du får her. Det er dog ikke blot sit flotte og simple design, den kan bryste sig af. Indvendigt byder den nemlig også på noget, der er helt i top.

Miele har blandt andet valgt at udstyre den med FragranceDos. Det er en funktion, der sørger for at dit tøj ikke blot bliver dejligt blødt, men at det også kommer til at dufte dejligt. Dertil skal det også nævnes, at den byder på en kapacitet på 7 kg. Derfor har den en stor kapacitet til både singler, par og de fleste familier.

Præcis tørring gennem kalksensorteknik

Maskinen byder også på en præcis tørring, da den kommer med en kalksensor. Det er faktisk det patenterede PerfectDry-system. Det er et system, der sørger for at tørre dit vasketøj præcist. Det gør sig også gældende, selvom du gør brug af vand med et højt indhold af kalk. Det er bestemt ingen selvfølge for tørretumblere.

Indholdet af kalk i vandet påvirker nemlig restfugtighedsmålingen og derfor også selve tørringsresultatet. Du får dog her en maskine, der er i stand til at registrere det aktuelle kalkindhold i vandet. Denne information bruger den til at afstemme tørringsprocessen. Derfor er du sikret, at dit tøj ikke tørres for meget eller for lidt.

Er udstyret med en SoftCare-tromle

Dens tromle har en helt unik overfladestruktur. Det er netop denne struktur, der gør at vasketøjet bliver ført længere opad i den roterende tromle. Det sikrer at tøjet ikke svæver i den varme luftstrøm og bliver tørret mere jævnt. Der er også en række fordybninger i luftpuden, der er i stand til at fange tøjet på forsigtig vis.

Du kan derfor være sikker på at Miele TDA 150 C NDS behandler dine tekstiler en del mere skånsomt end andre tørretumblere. Det er en klar fordel, da det resulterer i at der opstår mindre krøldannelse efter tørring. Du kan derfor tage tøjet på direkte efter tørring, men det er også med til at gøre strygearbejdet nemmere.

Detaljer:

 • Type: Kondens
 • Energiklasse: B
 • Årligt energiforbrug: 494 kWh
 • Lydniveau: 63 dB(A)
 • Eltilslutning: 230 V
 • Totaleffekt: 2,1 kW
 • Kapacitet: 7 kg.
 • Mål: H: 850 mm. x B: 595 mm. x D: 580 mm.

AEG T75170AV

Forhandler Pris Information
2.500 DKK Se produkt
2.649 DKK Se produkt
3.775 DKK Se produkt


Hvis det ikke er en kondens-, men derimod en aftrækstørretumbler, du er på jagt efter, så er det værd at se nærmere på AEG T75170AV. Her er der nemlig tale om en aftrækstørretumbler, der er blevet udstyret med intet mindre tre forskellige aftræksmuligheder. Derfor er det en maskine, der er meget fleksibel at placere.

Ikke nok med det, så er det også en tørretumbler, der er udstyret med en række funktioner og programmer. Det er med til at sikre, at dit tøj altid bliver behandlet på korrekt vis. Den har en gennemsnitlig kapacitet, da der er plads til ca. 7 kg. i tromlen. Det er en god kapacitet, hvad end du er single, et par eller en lille familie.

Byder på en reverserende tromlegang

Det er ikke alle tørretumblere, der kan bryste sig af en reverserende tromlegang. Det har AEG dog valgt at deres T75170AV skal have. Det er en funktion, der på mange punkter kan være med til at give en besparelse på strømregningen. Hvis du ønsker at holde strømforbruget i bund, så er det derfor værd at se nærmere på.

Derfor er der tale om en tromle, der fungerer ved at køre rundt skiftevist mod højre og venstre. Der er flere årsager til at det er en fordel. Det handler dog i høj grad om at tøjet bliver slynget og vendt mere i tromlen. Som følge af dette, så bliver dit tøj også hurtigere tørt. I sidste ende nedsætter det også dit strømforbrug.

Mulighed for udskudt start

Det er ikke altid, at du ønsker at starte din tørretumbler med det samme. Der kan sagtens forekomme op til flere situationer, hvor det giver mening at lave en udskudt start. Derfor er det selvfølgelig også noget, der er mulighed for på AEG T75170AV. Du kan nemt indstille den til at starte, så den er færdig, når du ønsker det.

Dertil er den også udstyret med et valgfrit akustisk signal ved programafslutning. Derfor er du selv herre over den lyd, der skal afgives, når den er færdig med at tørre dine tekstiler. Den er også udstyret med både Sart- og Sensitiv-funktion, hvilket er ensbetydende med at du kan bruge den til at tørre mere sarte materialer.

Detaljer:

 • Type: Aftræk
 • Energiklasse: C
 • Årligt energiforbrug: 512 kWh
 • Kapacitet: 7 kg.
 • Lydniveau: 64 dB(A)
 • Eltilslutning: 230 V
 • Totaleffekt: 2,6 kW
 • Energiforbrug pr. tørring: 3,9
 • Mål: H: 850 mm. x B: 600 mm. x D: 600 mm.

  Hvad skal jeg overveje, når jeg skal købe ny tørretumbler?

  Når du skal købe en ny tørretumbler, så er der mange ting, der skal tages op til overvejelse. Der er et væld af faktorer, der har stor relevans for dit valg af den rette model. Herunder bliver der gennemgået en række af de begreber, der skal tildeles et særligt fokus. Det forøger nemlig forudsætninger for et fornuftigt valg.

  Varmepumpe

  Der er nogle modeller, der er udstyret med em varmepumpe. Hvis det er tilfældet, så betyder det typisk at den kan tørre tøjet med et lavere energiforbrug sammenlignet med de modeller, der ikke er udstyret med en varmepumpe. Derfor er det naturligvis også værd at vælge en tørretumbler, der kommer med sådan én.

  Der er flere forskelle mellem de to typer tørretumblere. Den grundlæggende forskel er dog at traditionelle modeller uden varmepumper bruger en større mængde energi på at fordampe vandet i dit tøj. Er den i stedet udstyret med en moderne varmepumpeteknologi, så vil den være mere effektiv og bruge mindre energi.

  Det sker ved at den fugtige luft ledes ind i en varmepumpe, hvor luften bliver afkølet og dermed tørres. Det er en klar fordel, da det får tøjet til at tørre nemmere og hurtigere. På sigt er der også mange penge at spare ved at vælge en tørretumbler med varmepumpe. Derfor er det økonomisk set også en forsvarlig investering.

  Energimærket

  Det er ikke svært at finde ud af, om en tørretumbler er energivenlig eller ej. Det kan du se ved blot at tage et kig på dens energimærke. De er mærket fra D til A+++, hvor D er det dårligste, mens A+++ er det bedste. Der er er stor forskel på energiklasserne, da A+++ faktisk bruger op til 60% mindre energi end energiklasse A.

  Der er mange topmodeller på det danske marked, der kan bryste sig af at have energiklasse A++. Det er dog de færreste, der kan bryste sig af at have energimærke A+++. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad som følge af at A+++ ofte er for længe om at tørre tøjet. Derfor vælger mange en model med A++.

  Der er mange eksperter, der mener at de gældende regler om energimærkning er et stort skridt fremad, når det kommer til øget gennemskuelighed. Dertil er der også mange, der mener at det er en fordel hos brugerne, der ønsker at vælge miljøet først. Reglerne er udstedt af EU, men ikke alle mener, at de er helt simple.

  Det kan være svært at gennemskue energimærkningen

  Der er nedsatte kommissioner, der har arbejdet med en form for fællesmærkning af et væld af forskellige former for apparater og funktionaliteter. Derfor kan det også være en kende forvirrende at gennemskue det hele. F.eks. er der mange, der tror at A+ gør brug af den samme mængde energi, uanset det givne apparat.

  Det er helt forståeligt, da det er en nærliggende tanke. Mærkningen er nemlig den samme, men det er dog vigtigt at forstå, at du kun kan sammenligne energimærkningen på tværs af maskiner og apparater af samme type. Et køleskab med A+ bruger derfor ikke den samme mængde energi som en tørretumbler med A+.

  En anden problematik er de formler, der bruges til beregningen. Det er en formel, der ofte favoriserer store apparater, da de har nemmere ved at opnå en flot energimærkning end mindre apparater. Derfor kan man ende med at vælge en model med A++ i stedet for A, fordi det synes at være den rette løsning for miljøet.

  En bedre energimærkning er dog ikke direkte ensbetydende med et lavere energiforbrug. Faktisk kan en lille model med en A+-mærkning sagtens vise sig at være fuldt tilstrækkeligt for dine behov. Ikke nok med det, så kan den tilmed også vise sig at have et mindre energiforbrug samlet set. Derfor er det også værd at se på.

  Tidsstyring

  Med en tidsstyret maskine kan du selv indstille længden på tørringen ift. hvad du mener er nødvendigt. En elektronisk tørretumbler er dog i stand til selv at vurdere, hvor stor et behov, der er. Derfor er det en god idé at vælge en sådan maskine. Det er nemlig en rigtig smart funktion, der kan spare dig for energi og penge.

  Det er dog ikke den eneste form for tidsstyring, der kan være tale om. Det er altid bedst at vælge en maskine, der selv kan vurdere behovet for tørring. Det er dog mindst lige så vigtigt at vælge en maskine, hvor du selv kan styre tiden. Det skal forstås på en sådan vis, at du selv kan indstille, hvornår maskinen skal gå i gang.

  Du kan bl.a. indstille den til at starte, så den er klar til at blive tømt, når du kommer hjem fra arbejde. Det er en fordel, da du dermed ikke skal bruge tid på at vente på tørringen, når du er hjemme. Hvis du vil sikre dig, at du får det bedst mulige resultat, så skal du vælge en elektronisk tørretumbler med tidsindstillinger.

  Programmer

  Der er stor forskel på antallet af programmer, du får i en tørretumbler. Derfor er det også noget, du skal tage højde for. Nogle af disse programmer giver bedre mening at have end andre. Derfor er der ikke nogen faste regler, du kan bruge i denne sammenhæng. I stedet er der tale om en personlig og individuel vurdering.

  Omvendt er der dog også rigtig mange programmer, der er gode at have. Nogle modeller kommer f.eks. med et program, der lader dig tørre dit tøj på 30 minutter. Andre programmer er mere skånsomme overfor sarte materialer og tekstiler. Derfor skal du også vurdere, hvad du har brug for, når det kommer til programmer.

  Det er meget forskelligt, hvor mange programmer hver enkelt tørretumbler har. Det kan lyde godt at have en model, der byder på en lang række programmer. Det er dog ikke værd at betale for programmer, du ikke kommer til at bruge. I et sådant tilfælde er det markant bedre at bruge penge på fx en højere energiklasse.

  Skal jeg vælge en kondens- eller aftrækstørretumbler?

  Der er op til flere ting, der skal være i fokus i denne sammenhæng. Hvis du tager et kig på Energistyrelsens hjemmeside, så kan du se, at de anbefaler at gå på jagt efter en kondenstørretumbler med energimærkning på A++. Derfor er det også en god idé at tage deres anbefaling for gode vare, da det er Energistyrelsen.

  Årsagen til denne anbefaling, er at de lovmæssige krav for at opnå en A++ er så skrappe, at det udelukkende er de modeller, der er udstyret med en indbygget varmepumpe, der kan få det. Alle modeller, der kommer med en varmepumpe, er såkaldte kondenstumblere, hvilket er den type tørretumbler, du bør gå på jagt efter.

  Endvidere påpeges det af Energistyrelsen, at der stort set ikke kan findes nogle tørretumblere, der kan bryste sig af at have et energimærke A+++. Derfor er det bedste valg at lede efter en model på A++. Der er penge at spare, og der er ligeledes også bedre forudsætninger for at finde en tørretumbler, der tørrer dit tøj effektivt.

  Og hvad med en aftrækstørretumbler?

  En aftrækstørretumbler kan bedst betragtes som værende en gammeldags tørretumbler. Den fungerer ved at have aftræk til det fri. Derfor er den i stand til at lede den varme og fugtige luft ud af maskinen. Det kan virke som en fordel, men du skal være dog være forberedt på, at det kan gøre luftfugtigheden i dit hjem høj.

  Kondenstørretumbleren har i stedet fået en varmepumpe installeret, som er i stand til at køle luften. Derfor får den også omdannet det meste af den fugt, der hænger i luften til vand, som afledes til et afløb. Det giver også en vis mængde fugtig luft, men det er dog markant mindre sammenlignet med en aftrækstumbler.

  Gode tips: Sådan finder du den rette tørretumbler

  Når du skal vælge den rette tørretumbler, så er der mange ting, der skal være i fokus. Der er dog et udpluk af faktorer, der er vigtigere end andre. Det er særligt vigtigt at være opmærksom på faktorer som kapacitet, hvor ofte du vasker og maskinens støjniveau. Det er nemlig nogle af de mest essentielt parametre ved valget.

  Det er dog også en god idé at overveje typen af tørretumbler. Som der også er givet udtryk for herover, så er du nødt til at tage højde for, om det skal være en aftræks- eller kondenstørretumbler. Her er det i sidste ende op til dig selv at vurdere, hvad du foretrækker. Herunder får du en række gode tips til valget af din tumbler.

  Den bør have samme kapacitet som din vaskemaskine

  Du kan finde rigtig mange tørretumblere på det danske marked. Det er selvfølgelig ikke dem alle, der kan bryste sig af den samme kapacitet. De modeller, du kan finde på det danske marked i har, har en kapacitet på mellem 5 kg. og 9 kg. Den mest udbredte tørretumbler kapacitetsmæssigt har en kapacitet på 8 kg.

  Det er svarende til den gennemsnitlige kapacitet på de vaskemaskiner, du kan finde på det danske marked. Når du skal tørre tøj, der er blevet vasket i din vaskemaskine, så skal du sørge for at der er plads til det. Derfor skal der være en overensstemmelse mellem kapaciteten på din vaskemaskine og din nye tørretumbler.

  Når du skal vælge en tørretumbler, så er det vigtigt at den har den samme eller større kapacitet, end på din vaskemaskine. Hvis den ikke har det, så ender du med at skulle vente med at tørre alt dit tøj. Det resulterer i at du har en bunke vådt tøj liggende, der venter på at du kan finde plads til det i din tørretumbler.

  Hvor ofte har du behov for at vaske?

  Du skal også tage højde for, hvor ofte du har behov for at vaske. Der kan være stor forskel på folks behov for at vaske og tørre. Hvis du har børn i husstanden, så vasker du typisk oftere, end hvis dine børn er lidt ældre. Der kommer dog typisk en kort periode, hvor behovet igen bliver opjusteret, når børnene bliver teenagere.

  Foruden dette, så er det ellers en meget klar tendens, at det er familier med små børn, der vasker oftest. Det er dertil forventeligt at antallet af ugentlige tøjvaske vil falde i takt med at de bliver ældre og flyver fra reden. Uanset din og den øvrige husstands situation, så skal du vurdere dit ugentlige behov for at vaske og tørre.

  Det er der flere årsager til. Det handler dog i høj grad om, at des oftere du vasker, des vigtigere er det, at du investerer i en tørretumbler, der er energiøkonomisk. Det gør sig særligt gældende, hvis du ikke har mulighed for at tørre tøj på andre måder. Det har de fleste dog, og disse metoder bør du naturligvis benytte dig af.

  Der kan dog være mange penge at spare ved at vælge en tørretumbler med A++ eller A+++ til fordel for en model, der befinder sig i energiklasse A eller B. I dag er den største del af udvalget heldigvis udgjort af A++. Derfor er det muligt at erhverve dig en tørretumbler i den næstbedste energiklasse til en relativt lav pris.

  Har støjniveauet nogen relevans for dig?

  For de fleste er det også afgørende, at de ikke har en tørretumbler, der støjer for meget. Hvis niveauet også er afgørende for dit vedkommende, så skal du være opmærksom på dette, når du søger. De fleste modeller larmer generelt mindre end før i tiden, men de kan dog stadig larme nok til at forstyrre din nattesøvn.

  Der skal dog ikke være nogen tvivl om at det særligt er aktuelt, hvis soveværelset er tæt på tørretumblerens plads. I så fald er det blot endnu vigtigere at vælge en model, der har et lavet støjniveau. Heldigvis kan du finde op til flere tørretumblere, der har et begrænset støjniveau, så de ikke forstyrrer dig i dagligdagen.

  Hvis du skal have din tørretumbler stående i den modsatte ende af boligen eller i køkkenet, så er det dog ikke nær så essentielt. Det ændrer dog ikke på, at det fortsat er noget, der bør være med i dine overvejelser. Det er bestemt værd at betale ekstra for et lavere støjniveau, hvis du f.eks. har i sinde at lade den køre om natten.

  Hvordan får jeg mest ud af min tørretumbler?

  Det kan virke basalt, men det er faktisk ikke helt så nemt at sikre, at man får det meste ud af sin tørretumbler. Hvis du ønsker at være skånsom overfor dit tøj, så er det faktisk bedst helt at undgå brugen af en tumbler. Det er nu engang den bedste løsning at tørre tøjet i den friske luft, da det slider mindst muligt på dit tøj.

  Dertil er det også med til at spare dig for en del penge på din strømregning. Der kan dog alligevel være årsager til at gøre brug af en tørretumbler. Der kan f.eks. være tale om dårligt vejr, pollen eller dårlig lugt i luften fra fabrikker, landbrug el.lign. I sådanne tilfælde er lufttørring naturligvis ikke en synderligt velegnet løsning.

  Endvidere bør der heller ikke herske tvivl om at tørring af tøjet i en tørretumbler er både tidsbesparende og effektivt. Det er langt fra alle, der er klar over det, men der er faktisk op til flere ting, du kan gøre for at sikre, at du får mest muligt ud af din tørretumbler. Får du mest muligt ud af den, så får du også mest for pengene.

  Spar penge ved at vælge en fornuftig energimærkning

  Som der også allerede er givet udtryk for, så er der penge at spare ved at vælge en tørretumbler, der byder på en god energimærkning. Hvis du vælger en model med kondenstørring, så vil den dyre varme blive inden døre, hvorfor den kan anvendes som almindelig rumopvarmning. På denne måde udnyttes varmen bedst.

  Hvis det er noget, du har planer om, så kræver det dog at du placerer tørretumbleren i et rum, som du skal opvarme uanset hvad. Er det ikke tilfældet, så bruges varmen reelt set ikke fornuftigt. Det er dog ikke kun dens energimærkning og tørringstype, der skal være i fokus, når du skal investere i en ny tørretumbler.

  Det er også vigtigt at have fokus på tromlestørrelsen, da det også er en vigtig faktor. Derfor er du også nødt til at være opmærksom på dette ved anskaffelsen. Energien bliver nemlig udnyttet bedst, hvis tromlen er fyldt, når den er i gang. Derfor er du også nødt til at vurdere, hvor stor en tromlestørrelse, du har behov for.

  Tørreomkostninger er proportionale med vandindholdet

  Formålet med at tørretumble dit tøj, er at fjerne vand fra det. Hvad det betyder, er at dine omkostninger for dette er mere eller mindre proportionale med indholdet af vand i dit tøj. Hvis du sørger for at centrifugere tøjet grundigt forud for tørringen, så vil der også være et mindre vandindhold i tøjet, når det skal tørres helt.

  Det er en klar fordel, da det er med til at forkorte tørretumblingen væsentligt. Hvis du kan forkorte den tid, der skal bruges, så kan det spare dig for en del strøm. Ikke nok med det, så slider det også mindre på dit tøj. En klump tøj holder bedre på vandet end løst tøj, så sørg derfor for at tøjet ikke har pakket sig sammen.

  Det kan sagtens ske under vask. Det er især noget, der kan ske, hvis du vasker et åbent betræk med tøj. Det kan nemlig resultere i at betrækket folder sig sammen om tøjet som en form for sæk. Hvis det sker, så kan det medføre at tørretumbleren skal køre i lang tid, før alt vand er ude af tøjet – og det koster dig flere penge.

  Sørg for at luften kan strømme frit

  Hvis du skal sikre en optimal tørring af dit tøj, så er du nødt til at sikre at luften kan strømme frit i processen. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at holde et vist fokus på filtrene i din maskine. Faktisk skal du sørge for at rense de almindelige fnugfiltre efter hver eneste tørring. Gør du ikke det, så forlænges tørreprocessen.

  Hvis du i stedet har valgt at investere i en tørretumbler med mikrofilter, så skal det også renses, men dog ikke efter hver tørring. Hvis du ikke gør det, så vil det – som sagt – ende med at forlænge hele tørreprocessen. Hvis tørreprocessen bliver forlænget, så ender din elregning også med at stige, da maskinen arbejder mere.

  Tørreskabet kan være et alternativ til tørretumbleren

  Det er ikke altid, at en tørretumbler er den bedste løsning. Hvis du har mange sarte materialer, så er det ikke sikkert, at du skal have fat i en tørretumbler. De kan nemlig ikke holde til det, hvorfor du vil være bedre stillet ved at investere i et tørreskab. I de fleste tilfælde fungerer tørreskabet dog bedst som et supplement.

  Det er de færreste, der helt kan undvære en tørretumbler, men i mange tilfælde kan et tørreskab også være fordelagtigt. Hvis du vælger at tørretumble tøj, der ikke kan holde til det, så er der fare for at det ender med at blive ødelagt. Det kan komme til udtryk på flere måder, men faktum er at det kan ødelægge dit tøj.

  Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er noget af dit tøj, der ikke kan tåle at komme i tørretumbleren, så kan du herunder blive klogere på det. Du kan nemlig se hvilke typer tøj, der ikke bør tørres i en tørretumbler, da det kan ødelægge det. Har du ikke andet end en tørretumbler, så skal det som minimum tørres ved lav varme.

  • Tøj med polyester: Det gør sig særligt gældende for sportstøj, der ofte er produceret af polyester.
  • Tøj med polyester og bomuld: Det er ikke kun polyester, men også blanding af polyester og bomuld.
  • Uld: Noget du særligt skal undgå i tørretumbleren, er uld i alle dets afskygninger.

  Vælger du at smide uld i tørretumbleren, så er der en stor risiko for at det ender med at krympe. Det bedste du kan gøre, hvis du gerne vil passe godt på dit tøj, er at tjekke vaskeanvisninger på hver stykke tøj, inden du tørrer det i maskinen. Her fremgår det nemlig, hvor høj eller lav en temperatur, det givne tøj kan tåle.

  Du kan tørre store mængder tøj i et tørreskab

  Der er mange fordele forbundet med at gøre brug af et tørreskab. Én af de klare fordele er dog, at du har mulighed for at tørre større mængder tøj og sko. Dertil er et sådant skab også velegnet til tørring af regntøj, flyverdragt, motorcykeltøj m.m. Derfor kan det bruges til et bredt spektrum af forskellige tørringsopgaver.

  Dertil er det også muligt at bruge tørreskabet til mindre opgaver. Der er nogle opgaver, der ikke er store nok til at det kan betale sig at tænde for tørretumbleren. Det gør sig bl.a. gældende, hvis du gerne vil lune tøjet lidt, inden det tages på. Det er en luksuriøs gode, du kan unde sig, hvis det er koldt udenfor i løbet af vinteren.