En soundbar under fjernsynet kan ændre film- og tv-oplevelsen markant. Det er dog ikke alle modeller, der er lige gode. Derfor er det vigtigt at vælge med omhu, hvis du har i sinde at købe en ny soundbar. Heldigvis kan du finde inspiration til dit valg i denne artikel, hvorfor du er kommet til det rette sted.

Herunder bliver du præsenteret for en række af markedets bedste modeller. Derfor bør du også kunne finde en model, der harmonerer dine præferencer og kriterier. Det er nemlig mindst lige så vigtigt, at du vælger en model, der lever op til dine krav, som at den har klaret sig godt i diverse uvildige tests og anmeldelser.

Sonos BEAM Soundbar

Forhandler Pris Information
3.178 DKK Se produkt
3.399 DKK Se produkt
3.627,95 DKK Se produkt

Med Sonos BEAM får du overraskende god lyd, hvad end du streamer musik, ser TV eller film. Du kan tilmed styre den ved hjælp af stemmestyring, hvorfor fjernbetjeningen bliver overflødig. Hvis du gerne vil opgradere lyden, når du ser film, lytter til musik eller gamer, så er Sonos BEAM et godt bud – uanset dit øvrige setup.

Samtidig måler den blot 65 cm. i længden. Derfor er den tilpas lille til, at den ikke rager ud over møblerne, er i vejen for TV’et eller virker for overvældende ift. resten af rummet. Det strømlinede design bærer præg af rene linjer og minimalistisk udtryk. Derfor er du garanteret, at Sonos BEAM vil tage sig godt ud i enhver stue.

Kræver kun to ledninger

Det er nemt at tilslutte Sonos BEAM. Du skal nemlig ikke bruge andet end to ledninger til formålet. Du skal blot slutte højttaleren til en stikkontakt og koble den til dit TV med en HDMI-ledning. Det er alt. Derfor er der ikke noget ledningskaos gemt bag TV-bordet, som ellers er normalt. Det er en klar fordel ved Sonos BEAM.

Endvidere er det også muligt at benytte én af de 50 musiktjenester, der understøttes af Sonos. Det inkluderer blandt andet Spotify, TIDAL og Apple Music. Derfor kan du ikke blot bruge den som soundbar til dit TV, men også som højttaler til streaming af musik. Der bør ikke herske tvivl om, at BEAM er god værdi for pengene.

Sikrer dig en afbalanceret lyd

Sonos har valgt at udstyre deres BEAM med hele fire ellipseformede fuldspektrede woofer. Dertil er den også blevet udstyret med en tweeter. Den har til formål at sørge for at der opretholdes en god balance mellem de lave og høje lydfrekvenser. Den kommer også med tre passive basenheder, som giver en kraftig og dyb bas.

Hvis du gerne vil have en mere dynamisk og kraftig lyd, så anbefales det at supplere med en Sonos SUB, som er Sonos’ moderne subwoofer. Endvidere er der også mulighed for at kombinere den med yderligere enheder fra Sonos’ sortiment. På denne måde kan du skabe en biograflignende oplevelse med Surround Sound i stuen.

Detaljer:

 • Vægt: 2,8 kg.
 • Porte: HDMI og Ethernet
 • Trådløs: WiFi 802.11b/g (2,4 GHz)
 • Sub-forbindelse: 5 GHz trådløs
 • Enheder: 4 stk. bas/mellemtone, 1 stk. diskant og 3 stk. passive basenheder
 • Forstærkere: 5 stk. Klasse D
 • Mål: 651 mm. x 100 mm. x 68,5 mm.

HEOS Bar

Forhandler Pris Information
5.499 DKK Se produkt

Her er der tale om en avanceret soundbar fra HEOS. Den giver dig både en lyd- og brugeroplevelse, der er ud over det sædvanlige. HEOS Bar befinder sig ganske enkelt i en klasse for sig. Det er noget, den understreger på op til flere måder. Det gør den bl.a. ved at give en flot surround-fornemmelse med trådløse baghøjttalere.

Dertil er den også blevet udstyret med hele 4 stk. HDMI-porte. Derfor er det nemt at tilslutte alt dit udstyr, uanset hvad du har behov for at tilslutte. HEOS Bar er desuden en del af HEOS’ multirumssystem, der giver dig rig mulighed for at afspille trådløs musik i hele hjemmet. Det kan på mange punkter sidestilles med Sonos.

Du kan streame alverdens musik via HEOS Bar

Hvis du gerne vil have en soundbar, der kan bruges til andet end blot at forbedre oplevelsen, når du ser film, så er HEOS Bar et godt bud. Her er det nemlig muligt at streame alverdens musik via internetradio eller én af de mest populære musiktjenester, som blandt andet inkluderer både Spotify Connect, TIDAL og Deezer.

Endvidere er den også kompatibel med Bluetooth. Derfor skal du ikke frygte at du løber tør for trådløs musik lige foreløbigt. Da den er en del af HEOS’ populære multirumssystem, kan du nemt udbygge systemet med en række trådløse HEOS-højttalere. På denne måde kan du streame trådløs musik i alle rum i din bolig.

Byg et trådløst lydsystem, der giver en biograffornemmelse

Dette er et oplagt valg for dig, der gerne vil skabe en ægte biograffornemmelse i egen stue. Hvis du køber en HEOS Bar, så kan du vælge at tilkøbe et par trådløse HEOS-baghøjttalere (det kan f.eks. være HEOS 1) og en trådløs subwoofer fra HEOS. Det giver dig en fornemmelse, der er så tæt på en biograftur, som muligt.

Det er endda muligt at styre lydstyrken ved hjælp af din eksisterende TV-fjernbetjening. Derfor kan du blot skrue op og ned for lydstyrken, uden at skulle skænke anlægget en tanke i dagligdagen. Det eneste du skal er at nyde den gode lyd. Derfor er du garanteret, at du får en god oplevelse hver gang, du tænder for TV’et.

Detaljer:

 • Vægt: 4,8 kg.
 • HDMI: (v2.0a/HDCP 2.2/ARC/CEC) / 1 (understøtter 4K/UHD)
 • Enheder: 6 stk. bas/mellemtone og 3 stk. diskant
 • Forstærkere: 6-kanals Klasse D
 • Trådløs: WiFi 802.11a/b/g/n/ac, 2,4 GHz og 5 GHz
 • Mål: B: 110 cm. x H: 7,2 cm. x D: 14,8 cm.

Philips HTL1190B/12

Forhandler Pris Information
559 DKK Se produkt
937,95 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en fantastisk og unik virtuel surround-lyd fra dit TV med blot et enkelt kabel, så er det værd at tage et kig på Philips HTL1190B/12. Det er nemlig netop dét, den kan bryste sig af. Det er nemlig ikke kun film, du kan få en bedre lyd fra. Det er også muligt at streame musik i den bedste kvalitet via Bluetooth.

Derfor er det nemt for dig at oprette en trådløs forbindelse til andre Bluetooth-enheder. Derfor er det også muligt for dig at afspille din foretrukne musik fra enhver Bluetooth-kompatibel enhed. Det gør sig gældende for alt lige fra en bærbar PC til din smartphone. Det er selvfølgelig én af de klare fordele ved HTL1190B/12.

Byder på fremragende Virtual Surround Sound

Du kommer ikke til at gå på kompromis med lyden, hvis du vælger Philips HTL1190B/12. Tværtimod, så kan du nyde godt af en fyldig og overvældende surround-lyd. Det er en lyd, der kommer fra et system med under fem højttalere. Der er ikke tale om ægte surround-lyd, men du kommer dog tæt på med denne soundbar.

Den byder på en række avancerede rumlige algoritmer, der genskaber de lydmæssige egenskaber på yderst troværdig vis, da de optræder i et ideelt 5.1-kanalsmiljø. Derfor er du også sikret, at enhver stereokilde af en vis kvalitet, vil blive forvandlet til en virkelighedstro multikanals surround-lýd, der fylder hele rummet op.

Mange muligheder for at tilslutte lyd

Du har også rig mulighed for at tilslutte enheder, så du kan afspille din musik direkte fra et væld af enheder. Du kan både tilslutte din iPod, iPhone og iPad, men også andre MP4-afspillere såvel som en bærbar PC. Det kan ske ved hjælp af en enkelt tilslutning til dit hjemmebiografsystem, hvorfor det er hurtigt og nemt klaret.

Det kræver intet andet end at tilslutte din lydenhed via lydindgangsstikket. Når dette er gjort, så er det blot at nyde din musik i en uovertruffen kvalitet. Dertil bør det nævnes at den er baseret på Dolby Digital, der er verdens førende digitale multikanalslydstandard. Du er derfor garanteret, at du får en kraftig surround-lyd.

Detaljer:

 • Strømkilde: AC-adapter
 • Strømforbrug: 25 W
 • Højttalertype: Aktiv
 • Bluetooth: Ja
 • Vægt: 1,9 kg.
 • Lydindgang: 3,5 mm. stereo mini-jack, RCA Phono x 2
 • Højttalerinfo: Lydbarre, stereo x 2 (20 Watt, 20 Hz – 20.000 Hz) CFR

Samsung HW-NW710

Forhandler Pris Information
3.490 DKK Se produkt

Hvis du vælger en HW-NW710 fra Samsung, så er du sikret, at du får en slank soundbar, der passer godt ind i enhver stue. Dertil er det også en soundbar, der passer til de fleste TV’er, om end den står klart bedst til de nyere modeller fra Samsung. Samtidig får du også en markant nemmere opsætning med et kompatibelt TV.

Hvis du vælger denne soundbar, så er du sikret, at du får en lyd, der er markant bedre end lyden, der kommer direkte fra dit TV. Det er en soundbar, der er blevet udstyret med en lang række små indbyggede højttalere, der tilsammen giver dig en formidabel lyd. På denne måde slipper du også for at fylde stuen med højttalere.

Syv enheder og avanceret teknologi direkte fra Samsung

Der er også tale om en soundbar, der kan bryste sig af meget andet end blot de syv enheder. Den byder også på en avanceret teknologi, der kommer direkte fra Samsung Audio Lab i Californien. Du er derfor garanteret, at der er tale om noget af den fineste teknologi på markedet. Der er bestemt ikke gå på kompromis med det.

Det er en kombination af de to ting, der er med til at skabe en soundbar, der kan give dig en overbevisende og fyldig lyd. Derfor er der end ikke et behov for, at du har en subwoofer ved siden af, hvis du vælger at købe en Samsung HW-NW710. Det sparer dig ikke blot for en del penge, men også for en del plads i stuen.

Den er skabt til vægmontering

Hvis du gerne vil have en soundbar, du kan hænge op på væggen, så er dette et godt bud. Her er der nemlig tale om en soundbar, der er blevet skabt til montering på væggen. Den kan oven i købt bryste sig af en smal dybde på blot 5,4 cm. Det er en fordel, da den nærmest ikke vil stikke ud under dit TV, selvom den hænger.

Samsung har tilmed udviklet et smart vægmonteringssæt til denne soundbar. Det giver dig mulighed for at løfte højttaleren ned på et øjeblik, hvis du skal have adgang til tilslutningerne. Det medfører naturligvis også at monteringen nemt er klaret. Det er en fordel, hvis det ikke er noget, du har lyst til at bøvle for meget med.

Kan tilsluttes til nyere Samsung-TV via Bluetooth

Har du et kompatibelt TV fra Samsung, så er det faktisk endnu nemmere at tilslutte denne soundbar. Det er nemlig muligt for dig at gøre det via Bluetooth. Derfor kan du faktisk lade en trådløs opsætning, hvilket er ensbetydende med, at du slipper for at have kabler hængende. Det giver en markant flottere opsætning.

Samtidig er det også noget, der giver dig mulighed for at styre lydstyrken på din soundbar via din nuværende fjernbetjening til TV’et. Hvis ikke du har et TV, der er kompatibel med denne soundbar, så kan du blot gøre brug af den optiske indgang, når du skal forbinde den. Det er gældende, uanset om det er Samsung eller ej.

Du kan også tilslutte din smartphone

Du kan ikke blot bruge denne soundbar til dit TV. Du kan også bruge den som en almindelig højttaler, da du kan tilslutte din smartphone eller andre enheder, der er kompatibel med Bluetooth. På denne måde kan du streame musik direkte til din HW-NW710 fra Samsung. Derfor kan den faktisk tjene op til flere formål.

Det eneste du skal gøre, er at parre din enhed med din soundbar. Når du har gjort dette, så kan du frit streame musik fra f.eks. Spotify, YouTube, TIDAL m.m. Der medfølger selvfølgelig både en fjernbetjening såvel som det føromtalte vægmonteringssæt. Derfor får du alt, hvad du har brug for med til din Samsung HW-NW710.

Detaljer:

 • Højttalerenheder: 7 stk. inkl. centerkanal
 • Lydformater: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, AAC, MP3, WAV, OGG, FLAC, ALAC
 • Lydindgange: 1 stk. optisk (trådløst via Bluetooth)
 • Netværk: Wi-Fi 2,4 GHz / 5 GHz
 • Lydindstillinger: 3 stk. (bl.a. Virtual Surround)
 • Vægt: 6,7 kg.
 • Farve: Titangrå
 • Mål: B: 122 cm. x H: 14 cm. x D: 5,4 cm.

JBL Bar Studio

Forhandler Pris Information
968 DKK Se produkt
1.079,95 DKK Se produkt

Med JBL Bar Studio er du sikret, at du får en fremragende lyd. Det giver dig en markant bedre lyd end, hvad du er vant til fra dit TV. Derfor vil du også få en helt anden oplevelse, når du ser film, lytter til musik eller se et tv-program. Derfor er det også en soundbar, der er pengene værd, hvis du går op i din oplevelse på dit TV.

Der er mange fordele ved denne soundbar. Den kan ikke blot bryste sig af at være slank, men byder også på et helt unikt udseende. Derfor er du også garanteret, at den vil tage sig rigtig godt ud, uanset hvor du bruger din JBL Bar Studio. Dens stilrene og moderne udseende medfører nemlig at passer til enhver indretning.

Giver dig en fremragende Surround Sound

Én af de klare fordele ved at investere i en soundbar som denne er, at den kan give dig Surround Sound. Når du først har prøvet at se film med denne lydindstilling, så vænner du dig aldrig til andet igen. Du er garanteret, at du med JBL Bar Studio kan forvandle din stue til et biografmiljø, hvilket giver dig en helt unik oplevelse.

Én af dem er, at JBL har valgt at udstyre deres Bar Studio med dobbelte basporte. Det har rigtig meget at sige i forhold til eksplosioner, trommer m.m. Derfor er du selvfølgelig også garanteret, at du får en lydoplevelse, der er ud over det sædvanlige. I rigtig mange tilfælde minder den tilmed om at se en film i en ægte biograf.

Er også kompatibel med Bluetooth

Du kan dog ikke kun bruge den som soundbar. JBL Bar Studio understøtter nemlig også Bluetooth. Derfor får du også muligheden for at afspille din yndlingsmusik på højttaleren. Det er nemt at koble din mobil, tablet eller lignende til via Bluetooth. Når du har gjort dette, så kan du blot streame musik via f.eks. Spotify el.lign.

Derfor er det en enhed, der kan bruges til flere formål. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du kun ser film i ny og næ, men dog fortsat ønsker at have den bedste oplevelse. Hvis du oftere lytter til musik, så er det værd at overveje en Bar Studio fra JBL. Den har nemlig også en fremragende lyd, hvis du afspiller musik på den.

Opsætningen er nemt klaret

Der skal ikke herske tvivl om, at du nemt får klaret opsætningen. Det sker nemlig blot via et HDMI-kabel, der trækkes mellem dit TV og din nye soundbar. Derfor er det også en soundbar, som alle kan finde ud af at sætte op. Endvidere er der mulighed for at styre din soundbar ved hjælp af din eksisterende TV-fjernbetjening.

Detaljer:

 • effekt: 30 W
 • Enheder: 2 stk. 2” bas samt 2 stk. 1,5” diskant
 • SPL: 90 dB
 • Frekvensområde: 60 Hz til 20 kHz
 • Bluetooth: Ja
 • Mål: B: 614 mm. x H: 58 mm. x D: 86 mm.
 • Vægt: 1,4 kg.

Sonos Playbase

Forhandler Pris Information
5.248 DKK Se produkt
5.999 DKK Se produkt
6.124 DKK Se produkt

Dit TV har – uden tvivl – helt styr på videodelen. Men gør det sig også gældende for lyden? I de fleste tilfælde kunne det sagtens være bedre. Det er derfor, der er mange, der vælger at investere i en soundbar. Hvis du gerne vil have en bedre lyd, når du ser film, spiller spil eller lytter til musik, så er en soundbar det rette valg.

Hvis du gerne vil sikre dig, at du får én af de bedste soundbars på markedet, så bør du tage et kig på Playbase fra Sonos. Her er der tale om en soundbar, der er i stand til at levere en pulserende widescreen-lyd til alle dine film, spil og tv-serier. Derfor er du garanteret, at den giver dig en biograflignende lydoplevelse i stuen.

Man lægger næsten ikke mærke til den

Én af de klare fordele ved Sonos Playbase er dens slanke, lavprofil-design. Det resulterer nemlig i at du ikke lægger mærke til den. På trods af dette, så er den dog fortsat i stand til at fylde hele din stue med spektakulær lyd af biografkvalitet. Derfor undgår du ikke lægge mærke til den, når du først har tændt for en film på TV’et.

Hvis det er vigtigt for dig, at du får fat i en soundbar, der ikke optager for meget plads, så er denne soundbar et godt valg. Den har så minimalistisk og nedtonet et udseende, at den nærmest forsvinder. Dertil fås den i både hvid og sort, hvorfor du kan vælge den farve, der tiltaler dig mest – og passer bedst ind i din stue.

Du kan streame musik trådløst

Du kan ikke blot bruge din Playbase som soundbar. Du kan også bruge den som en trådløs højttaler. Du kan nemt tilslutte din mobil, tablet eller lignende via Bluetooth. Derfor kan du også streame musik trådløst til din soundbar. Dermed kan den bruges til flere forskellige formål. Uanset formål, så leverer den uovertruffen lyd.

Detaljer:

 • Forstærkere: 10 stk. digitale Klasse D
 • Højttalere 1 x bas, 6 x 80 mellemtone og 3 x diskant
 • Mål: 72 cm. x 5,8 cm. x 38 cm.
 • Vægt: 8,6 kg.

Gode råd til valg af soundbar

Hvis du har i sinde at investere i en soundbar, så er det typisk med det formål, at du ønsker at forbedre den lyd, der kommer fra dit TV. Derfor giver det heller ikke nogen mening, at du vælger en soundbar, der er alt for billig. Det vil blot resultere i, at du får en bedre lyd fra dit TV, og din soundbar blot er en unødig merudgift.

Derfor giver det også bedre mening at holde fokus på nogle af de lydt dyrere modeller. Det er nemlig med til at sikre en markant lydforbedring i stuen. Når du skal købe en soundbar, så skal du være opmærksom på at pris og kvalitet følges ad. På denne måde er du nemlig garanteret, at du får en kvalitet, der er helt i top.

Du kan dog være heldig at støde på en prisbasker, hvor der ikke er en direkte sammenhæng mellem kvaliteten og prisen. Sådanne modeller finder du dog kun i et mindre omfang, hvorfor du er bedre stillet ved at fokusere på de dyrere modeller. Der er dog også andre ting, du skal have fokus på, hvilket du kan læse om herunder.

Skal den hænges op eller være på sokkel?

Det er en god idé, at du starter med at vurdere, om du skal have en model, der kan hænges op eller du skal fokusere på at finde en lydsokkel. Hvis du har valgt at hænge dit TV op på væggen, så har du brug for en reel soundbar. Hvis dit TV står på en TV-bænk eller lignende, så bør du i stedet gå på jagt efter en lydsokkel.

En lydsokkel er i princippet også en soundbar. Den er dog lavet med henblik på at kunne stå på et underlag, hvorimod andre modeller er lavet til et kunne hænges op. Du kan dog også finde op til flere modeller, der er lavet til både at kunne hænges op eller placeres på en TV-bænk, hvorfor det er en model, der er god at vælge.

Hold øje med tilslutningsmulighederne

Det er ikke alle, der husker det, men det er faktisk vigtigt at være opmærksom på tilslutningsmulighederne. I dag går udviklingen generelt mod både færre og enklere tilslutningsmuligheder, eftersom en soundbar blot skal kunne sluttes direkte til dit TV. Derfor er det også dét, der er vigtigst at fokusere på, når du skal vælge.

Hvis du gerne vil have et setup, hvor du får muligheden for at have lyden direkte fra eksterne lydkilder fra en Blueray- eller CD-afspiller, så er du nødt til at sikre, at du vælger en soundbar, der er udstyret med de mest nødvendige tilslutningsmuligheders såsom HDMI. Det er dog ikke alle soundbars, der byder på dén mulighed.

Kablet eller trådløs løsning?

Der er sket meget med soundbars i løbet af de seneste år. Derfor er langt de fleste modeller også særdeles brugervenlige og nemme at have med at gøre. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der fortsat er en vis forskel på, hvor teknisk anlagt du skal være, hvis du skal få din nye soundbar til at fungere, som den skal.

Hvis du gerne vil gøre det ekstra nemt for dig selv, så er det en god idé at vælge et system, der er helt trådløst. Du skal dog være opmærksom på, at det er et valg, du er nødt til at betale for. Hvis du er villig til at trække et par kabler selv, så kan der være mange penge at spare, hvorfor det bestemt også er værd at overveje.

Hvad bruger du primært dit TV til?

Du skal naturligvis også tage op til overvejelse, hvad du hovedsageligt bruger dit TV. Der er stor forskel på, hvor godt de enkelte systemer er i stand til at gengive hhv. tale, musik og film. Hvis du primært gør brug af dit TV til at lytte til kraftig musik eller se film, så bør du vælge en soundbar med en ekstern subwoofer.

Hvis den ikke bliver leveret med en ekstern subwoofer, så bør du – som minimum – sørge for at du kan købe en, som du kan tilslutte. Dertil bør det også gøres klart, at en for spinkel soundbar af fysiske årsager ikke kan levere den fornødne bas, hvis du gerne vil sikre at eksplosioner, trommer osv. bliver gengivet naturtro.

Sørger du blot for at vælge en model, der er blevet beskrevet i denne artikel, så vil du dog være dækket godt ind på disse punkter. Derfor kan du også roligt vælge at investere i én af de modeller, der er beskrevet her på siden. Du skal dog fortsat sikre dig, at der er tale om en soundbar, der lever op til dine egne krav og behov.