Vil du gerne følge med i hvor mange skridt, du går i løbet af en dag? I så fald skal du købe en skridttæller. Det er den nemmest måde at holde øje med dine daglige skridt på. Det er dog ikke alle modeller, der er lige gode. Det er der flere grunde til. De er dog ikke alle lige præcise, praktiske, brugervenlige, eller har batteritid nok.

Hvis du har i sinde at købe en skridttæller, så er du kommet til det rette sted. Herunder præsenteres du for et udpluk af de bedste skridttællere på det danske marked. Derfor er der sandsynligvis også én af modellerne, der harmonerer med dine krav og behov. Det er gældende, uanset hvor seriøst du tager din skridttæller.

Garmin Vivofit 3

Forhandler Pris Information
413 DKK Se produkt
531 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil have en skridttæller, der har mere at byde på end blot skridttælling, så er dette et godt valg. En Vivofit 3 fra Garmin har en lang række øvrige funktioner. Derfor skal du også gøre dig tanker om, hvorvidt du vil have en avanceret skridttæller eller ej. Du kan også finde skridttællere, der kun kan tælle dine skridt.

En Garmin Vivofit 3 er dog et ideelt valg, hvis du gerne vil have en decideret aktivitetsmåler. Det bryster den sig nemlig af. Derfor kan den også påminde dig om at rejse dig og holde dig aktiv. Det sker via en lydalarm og en aktivitetsindikator. Den afgiver en diskret alarm efter en times inaktivitet – f.eks. når du sidder ved din PC.

Er udstyret med Garmin Move

Vivofit 3 er også blevet udstyret med Garmin Move, der er Garmins egen bevægelsesdetektor. Det er via dén, at den kan registrere forskellige aktiviteter såsom gåture, løb, cykling og svømning. Derfor skal du ikke selv i gang med at angive en ny aktivitet. Det kan din aktivitetstracker selv registrere, når du går i gang med det.

Når din bevægelser ændrer sig, så sørger den også for selv at registrere dine aktiviteter på Garmin Connect. Det er en fordel, da du kan følge med i alle dine data på en applikation på din smartphone eller din PC. Derfor har du rig mulighed for at efterbehandle din data. Det gør sig gældende, hvad end du bruger din Vivofit 3 til.

Følger dine skridt og fremskridt døgnet rundt

Én af de klare fordele ved Vivofit 3 er, at du blot har den om håndleddet. Derfor følger den med i dine skridt og fremskridt hele døgnet rundt. Batterilevetiden er tilmed ikke noget, du skal bekymre dig for, da den byder på en batterilevetid på helt op til et år. Derfor løber den ikke tør midt i det hele, uden du er blevet advaret.

Det er også en enhed, der er i stand til at lære dit aktuelle aktivitetsniveau at kende. Efter at have gjort dette, vil den angive et opnåeligt dagligt mål for dig. Hvis du når dine milepæle, så justerer den også helt automatisk på dine mål. Derved er Vivofit 3 altså med til at hjælpe dig med at opnå en sundere og mere aktiv livsstil.

Synkroniserer automatisk med Garmin Connect

Det er nemt at skabe et overblik over din data fra Vivofit 3. Den sørger for at synkronisere helt automatisk med Garmin Connect gennem hele dagen. Det er en gratis applikation, du kan downloade til din smartphone, som lære dig at kende på engelsk via din data. Ud fra denne data hjælper den med at opsætte opnåelige mål.

Dertil får du også sunde tips fra eksperter via applikationen. De bliver derfor nærmest som virtuelle trænere for dig. For mange handler det dog blot om at de får en intuitiv måde at analysere deres data. Det er nemlig den eneste måde, du kan vurdere, om det går fremad med din træning. Derfor er Garmin Connect en fordel.

Detaljer:

 • Mål: B: 22,3 mm. x D: 10,33 mm. x L (rem): 137-195 mm.
 • Vægt: 26 gram
 • Batterilevetid: Op til 1 år

Toorx Skridttæller Pro

Forhandler Pris Information
209 DKK Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde frem til en lang række forskellige skridttællere på markedet. Det er langt fra dem alle, der er lige avancerede og tekniske. Vil du gerne have en helt simpel model, der ikke kan meget andet end at tælle dine skridt? Så er det værd at tage et kig på denne model fra italienske Toorx.

Hvis du har i sinde at købe en Toorx Pro, så skal du dog være helt sikker på, at det ikke er en avanceret model. Den kan kun vise dig data om tre forskellige ting. Hvis du har brug for mere end dette, så er denne skridttæller ikke det rette valg for dig. Skal det helst gerne være så simpelt som muligt, så er dette et godt valg for dig.

Kan måle skridt, distance og antal forbrændte kalorier

Som der også er givet udtryk for herover, så er der tale om en meget simpel model. Derfor er du også sikret, at der er tale om en meget brugervenlig skridttæller. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at der også er tale om en skridttæller, du kan bruge. Det er selvfølgelig det, der har været målet med udviklingen af Toorx Pro.

Med denne skridttæller kan du ikke blot tæller dine skridt på simpel vis. Du kan også sagtens bruge den til at måle distance og antal forbrændte kalorier. Hvis du ikke har brug for mere data end dette, så er det et oplagt valg, da det er nemt. Det er også dét, der har gjort den til et populært valg blandt folk med mindre behov.

Kan sættes fast ved buksekanten

Hvis du har svært ved at huske din skridttæller, så er det muligt for dig at sætte denne skridttæller fast i din buksekant. Det er ikke dog alle, der har lyst til at have en skridttæller siddende i deres buksekant. Heldigvis er den ikke større end at den også kan være i lommen. Derfor er den også ganske nem at have med på farten.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at den er blevet udstyret med et relativt stort LCD-display. Det er tilmed et display, der er baggrundsbelyst. Derfor er det nemt at holde øje med det data, der vises på skærmen. Det gør sig gældende, uanset om det er lyst eller mørkt. Det er selvfølgelig en klar fordel ved denne skridttæller.

Detaljer:

 • Skærm: LCD
 • Baggrundsbelysning: Ja
 • Funktioner: Skridt, distance og forbrændte kalorier

Beurer AS 80

Forhandler Pris Information
250 DKK Se produkt
281 DKK Se produkt
329,74 DKK Se produkt
399 DKK Se produkt

På lige fod med Vivofit 3 fra Garmin, så er AS 80 fra Beurer også en mere avanceret skridttæller. Faktisk er det meget mere end blot en skridttæller. Det kan bedre beskrives som værende en aktivitetstracker. Den er derfor god at have med dig til dagligt. Den kan nemlig give dig en komplet status over hvor aktiv, du er.

Hvis du før har haft svært ved at følge med i din daglige aktivitet, så er det nu slut, hvis du vælger at købe en Beurer AS 80. Hver aften kan du gøre status over dagens aktivitet. Du behøver dog ikke at tage det af om natten. Det giver dig nemlig en søvnkarakter hver nat, hvorfor du kan vurdere din nattesøvn fra nat til nat.

Måler mere end blot dine skridt

Det er ikke kun dine skridt, du kan måle med din Beurer AS 80. Du har også mulighed for at måle på andre data. Du kan også måle distance og din kalorieforbrænding. Derfor er det et ideelt valg, hvis du vil holde øje med andet end blot antal skridt på daglig basis. Det kan du nemlig gøre på ganske simpel vis med en AS 80.

Den er desuden også udstyret med en aktivitetsmåler. Den kan bruges i flere henseender, men bruges bl.a. til at holde øje med din aktive træningstid. Den holder dog også nøje øje med din søvn, så du kan få en god rapport, når du vågner. Som følge af dette, så bør du heller ikke tage din Beurer AS 80 af, når du går i seng.

Kan bruges sammen med flere apps

Det er også muligt for dig at gøre brug af denne aktivitetstracker sammen med flere apps. Det er gældende for blandt andet Health Manager fra Beurer og Beurer Body Shape. Derfor er det ganske enkelt muligt for dig at flytte data fra din AS 80 til én af disse apps. Herefter er det nemt for dig at analysere dataen på din mobil.

Dertil er Beurer AS 80 også blevet udstyret med et kraftigt Lithium-Ion-batteri. Derfor er batterilevetid ikke noget problem, hvis du vælger denne skridttæller. Det gør sig gældende, selvom den kan byde på andet end blot optælling af dine skridt. Endvidere er det også et batteri, der blot kan genoplades med et USB-kabel.

Mulighed for at opsætte dags- og aktivitetsmål

Hvis du gerne vil motivere dig selv til at opnå en sundere og mere aktiv hverdag, så kan et AS 80 hjælpe dig. Det giver dig nemlig mulighed for at opsætte både dags- og aktivitetsmål. Derfor kan du opsætte daglige mål for antal skridt, du ønsker at gå. Det kan hjælpe dig med at blive bedre til at få gået et højt antal skridt.

Omkredsen på Burer AS 80 kan desuden indstilles fra blot 14 cm. og helt op til 19 cm. Derfor kan det også indstilles til langt de fleste personers håndled. Samtidig byder det også på en vægt, der lyder på blot 16 gram. Du lægger nærmest ikke mærke til at du har det på. Det har hukommelsesplads til hele 30 dage og 7 nætter.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Vægt: 16 gram
 • Rem: 14 til 19 cm.
 • Display: OLED XL
 • Vandafvisende: Ja
 • Batteri: Li-Ion
 • Garanti: 3 år

Huawei Band 2 Pro

Forhandler Pris Information
350 DKK Se produkt
599 DKK Se produkt
599 DKK Se produkt

Huawei Band 2 Pro er skabt til dig og din smartphone. Det er et aktivitetsur, der kan meget andet end at måle dine skridt. Når du har fået det om håndleddet, så minder det mere om en avanceret assistent, der holder øje med dit helbred. Det er derfor et ur, der kan hjælpe dig med at opnå en sundere og mere aktiv livsstil.

Hvis du gerne vil holde øje med din træning og din fremgang, så er det oplagt at købe et aktivitetsur. Det kan hjælpe dig med at holde dig i form, men det kan dog også bruges til blot at overvåge dine aktiviteter. Det er derfor ikke kun dagligt antal skridt, du kan holde øje med på simpel vis, hvis du køber et Huawei Band 2 Pro.

Kan overvåge alle dine daglige aktiviteter

Med dette ur kan du overvåge alle dine daglige aktiviteter. Det er derfor ikke kun det antal skridt, du går om dagen, du kan måle. Band 2 Pro fra Huawei er nemlig også i stand til at måle både søvndata, kalorieforbrug, tilbagelagt distance og antallet af timer, du står. Derfor kan det altså bruges som andet end blot skridttæller.

Et ur som dette bruges primært til at holde øje med ens daglige aktivitet. Hvis du vælger et Band 2 Pro, så er det dog også muligt at bruge det til løb og svømning. Det er nemlig vandtæt helt ned til 50 meter. Derfor kan du sagtens bruge det, hvis du dyrker motion eller svømmer på hyppig basis, da det er modstandsdygtigt.

Fungerer som en aktivitetsmåler – hele døgnet

Der skal ikke være nogen tvivl om at Huawei Band 2 Pro har meget at byde på. Det er en aktivitetsmåler, der ikke blot kan tælle dine skridt, men også kan fungere som både pulsmåler, GPS-enhed, fitnesstracker samt søvnmonitor. Dertil fungerer den også sammen med din smartphone, som du nemt kan parre den med.

Når du først har parret den med din smartphone, så får du adgang til et væld af muligheder. Den kan blandt andet fortælle dig om opkald, SMS-beskeder og e-mails. Dertil kan den også holde dig opdateret vedrørende kalenderbegivenheder og beskeder fra fx WeChat, Facebook Messenger m.m. Den har meget at byde på.

Gem din data i en app på din smartphone

Det er ikke altid nemt at få et godt overblik over din data på det lille display på et aktivitetsur. Det er de godt klar over hos Huawei. Det er derfor, det er muligt at overføre data fra dit Band 2 Pro til to forskellige apps til din smartphone. Dermed bliver det markant nemmere for dig at analysere og efterbehandle alt din data.

Huawei har selv udviklet to applikation, der er kompatible med deres Band 2 Pro. De to applikationer er hhv. Huawei Wear og Huawei Health, der begge kan downloades til både iOS og Android. Begge apps gør det nemt for dig at gennemgå og sammenligne din data. Derfor er det også en uundværlig del af brugen af dette ur.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Skridttæller: Ja
 • Kalorietæller: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Smartphone-kompatibel: iOS og Android
 • Vandtæt: Ned til 50 meter

Beurer AS 97

Forhandler Pris Information
449,74 DKK Se produkt
463 DKK Se produkt
499,95 DKK Se produkt
548 DKK Se produkt

Der er ikke mange brands, der er lige så langt fremme som Beurer, når det kommer til aktivitetsure. Det er derfor et godt valg, hvis du gerne vil have en skridttæller, der kan lidt mere end at tælle dine skridt. Du kan fx tage et kig på AS 97. Det er én af deres topmodeller, hvorfor det er et ur, der har rigtig meget at byde på.

Det er et ur, der både fungerer som et ur samt en aktivitets- og søvntracker. Derfor er du sikret, at AS 97 er i stand til at måle din fysiske aktivitet og registrere alle dine bevægelser. Det er gældende, uanset om du sover eller er vågen. Derfor er der heller ikke nogen grund til at tage dit AS 97 af, når du lægger dig til at sove.

Kan måle din aktivitet på mange punkter

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er et ur, der kan måle din aktivitet på et væld af punkter. Den måler nemlig både dine skridt, distance, kalorieforbrug og varighed af fysisk aktivitet. Dertil er det også i stand til at overvåge, hvorvidt du opnår de aktivitetsmål, du har sat dig. Du får derfor et godt indblik i din aktivitet.

Dertil er den også blevet udstyret med en aktivitetssensor. Det er en sensor, der holder øje med, om du har siddet stille for længe. Hvis du har det set, så afgiver den en diskret alarm. Det er dog også denne teknologi, der bruges til at vise opkald, beskeder m.m. direkte på dit AS 97, hvis det er koblet op til din smartphone.

Tilbyder også søvnanalyse og aktivitetsovervågning

Det stopper dog ikke her. Med Beurer AS 97 kan du også få både søvnanalyse og aktivitetsovervågning. Hvis du vil gøre brug af disse funktioner, så kræver det dog at du installerer HealthManager på din smartphone. Det er en applikation, der er udviklet af Beurer til at håndtere data m.m. fra dit aktivitetsur som f.eks. AS 97.

Det er også ved hjælp af denne applikation, at du får adgang til både søvnanalyse og aktivitetsovervågning. Det er nemlig ikke noget, der er blevet direkte indbygget i uret. Endvidere er det også værd at bide mærke i, at det er vandtæt ned til 30 meter (3 ATM). Derfor er det ikke noget problem at have det med en tur i poolen.

Tilbyder pulsmåling direkte i håndleddet

Det er langt fra alle aktivitetsure, der kan bryste sig af pulsmåling. De fleste af de modeller, der kan, kræver at du bruger et brystebælte til selve målingen. Det gør sig dog ikke gældende for AS 97 fra Beurer. Med dette ur kan du måle din puls direkte i håndleddet. Derfor skal du ikke iføre dig et brystbælte, for at måle din puls.

Endvidere er det også et aktivitetsur med en god hukommelse. Det har nemlig hukommelsesplads til hele 15 dage og 15 nætter. Det er også blevet udstyret med et Li-Ion-batteri, der byder på en god batterilevetid. Når det er afladt, så kan du blot genoplade det ved hjælp af et USB-opladningskabel. Det medfølger selvfølgelig.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Vandtæt: Ned til 30 meter (3 ATM)
 • Hukommelse: 15 dage og 15 nætter
 • Pasform: 14,5 cm. til 19,5 cm.
 • Batteri: Li-Ion
 • Pulsmåling: Ja
 • Garanti: 3 år
 • Smartphone-kompatibilitet: Ja, iOS og Android

Hvordan fungerer en skridttæller?

Det er ikke alle, der ved, hvad de skal bruge en skridttæller til. Derfor er det heller ikke alle, der forstår, hvad årsagen er til at de skal investere i. faktisk er der mange gode grunde til at købe en skridttæller. Det handler dog hovedsageligt om at de kan hjælpe dig med at være mere aktiv. De motiverer dig nemlig til at yde mere.

Det er faktisk ikke specielt svært at gøre brug af en skridttæller. Faktisk er det meget simpelt. Derfor kan du nærmest ikke gøre noget galt i denne forbindelse. Det skal dog gøres klart at det afhænger af selve modellens individuelle betjening. Generelt er det dog let som en leg. Derfor er det nemt for dig at tælle alle dine skridt.

Det eneste du skal gøre, er at tænde for din tæller, når du står op om morgenen. Herefter skal du blot sørge for at have den med dig overalt. Det svære består derfor i at huske din skridttæller, når du f.eks. tager afsted på arbejde eller i skole. Hvis du blot sørger for at have strøm på den og have den med, så klarer den resten.

Når du skal placere din skridttæller, så afhænger det meget af, hvilken af de ovenstående modeller. Hvis den ikke sidder på dit håndled, så skal den helst sidde så tæt på dit ben som muligt. Det er med til at sikre, at du får målt dine skridt så præcist som muligt. Dermed er du sikret at dine resultater ikke bliver for misvisende.

Hvordan vælger jeg den rette skridttæller?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det hurtigt kan virke overvældende at skulle vælge mellem udvalget af skridttællere. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu. Gør du ikke det, så kan du nemt ende med at vælge forkert. Har du besluttet dig for at købe en skridttæller, så sørg for at være omhyggelig.

Dertil skal du også være forberedt på at der er stor forskel på priserne. De spænder fra blot 100 kr. til langt over 1.000 kr. Derfor er det svært at indikere, hvad du skal betale for en skridttæller. Det er noget, der i høj grad afhænger af dine krav og behov. Ofte er der dog også en vis sammenhæng mellem prisen og kvaliteten.

Er du nybegynder, så hold det simpelt

Hvis du skal købe din første skridttæller, så er det klogt at holde det simpelt. Der er ikke grund til at vælge en alt for avanceret model, hvis du ikke har behov for det. Er det en simpel model, så vil den ofte have en enklere betjening. Det gør selvfølgelig hele enheden nemmere at bruge, så du faktisk får den brugt i dagligdagen.

Langt de fleste modeller, der kan findes på det danske marked, der ganske præcis. Vær dog opmærksom på at der er en usikkerhed på ca. 5 % på de fleste modeller. Derfor er det ikke noget, du skal fokusere synderligt meget på. Stort set alle modeller er lige nøjagtige, men det afhænger dog af de forhold, den skal måle under.

Hvorfor giver det mening at tælle sine skridt?

Der er rigtig mange mennesker, der slet ikke tænker over hvor mange skridt, de tager på daglig basis. Dertil tænker de heller ikke over, at antallet af daglige skridt siger meget om ens generelle sundhed. Det er derfor, der er anbefalinger til hvor mange skridt, man i gennemsnit bør tage pr. dag – både for voksne og børn.

Som voksen bør du tage min. 10.000 skridt om dagen, mens du som barn faktisk bør tage min. 12.000 skridt om dagen. Det kan lyde voldsomt, men i virkeligheden er der dog mange, der tager dette antal skridt i løbet af en døgn. Der er tilmed også mange danskere, der i deres dagligdag langt oversiger de 10.000 skridt.

Omvendt er der også mange, der har et kontorjob, hvorfor det kan være svært at få gået de skridt, du skal. Er du i tvivl om hvorvidt du får gået de skridt, du skal, så kan du med fordel købe en skridttæller. Det gør det markant nemmere for dig at holde styr på dine skridt. Dertil kan du også motiveres til at gå flere skridt.

Hvad der er mange, der ikke er klar over er, at du faktisk kan forbrænde mange kalorier ved blot at gå. Mange tror at de skal give sig i kast med mere krævende aktivitet, hvis de skal forbrænde kalorier. Du forbrænder mere ved at løbe, cykle eller svømme, men du kan også tabe dig ved gå. Det kræver dog, at du får gået nok.

Du kan få motivation fra din skridttæller

Ved at gøre brug af en skridttæller, kan du opnå en positiv psykologisk effekt. Det vil gavne din bevægelighed og aktivitet generelt. Det skyldes at du har nemmere ved at overbevise sig selv om at du skal gå en tur eller tage trapperne, hvis du tæller dine skridt. Kast blot et blik på din skridttæller og vurder om du har gået nok.

Dertil indfører det også en form for konkurrencemæssigt aspekt i dagligdagen. Hvis du har gået 10.000 skridt den ene dag, så kan du udfordre dig selv ved at forsøge at opnå 11.000 skridt dagen efter. Derfor er du også garanteret, at det er en enhed, der gavner dig på mange punkter. Det gør også en skridttæller til et godt køb.

Hvis der er flere personer omkring dig, der tæller deres daglige skridt, så kan I også lave en konkurrence med flere deltagere. Dermed er det ikke længere blot dig selv, du kan konkurrere imod. Derfor kan en skridttæller på flere måder motivere dig til at yde mere. Som angivet herover, så er det derfor en rigtig god investering.

Overvej et aktivitetsur med skridttæller

Der er stor forskel på hvad folk foretrækker ift. deres valg af skridttællere. Der er fortsat nogen, der helst vil have en helt simpel skridttæller. Andre vil gerne have noget mere avanceret, som har mere at byde på. Hvis du er en del af den sidstnævnte gruppe, så er det værd at gå efter et aktivitetsur med indbygget skridttæller.

Med et sådant ur får du nemlig ikke blot en skridttæller. De har langt mere at byde på. Derfor er du ikke kun begrænset til at holde øje med antal skridt på daglig basis. Det er også muligt at holde øje med din puls, dit kalorieforbrug og du kan tilmed overvåge din søvn. Derfor kan du også bruge et aktivitetsur til langt mere.

Hvis du kun har interesse i det antal skridt, du går i løbet af en dag, så er en traditionel skridttæller helt fin. Er du interesseret i at få en dybere indsigt i din daglige aktivitet, så er du bedre stillet med et aktivitetsur. Du kan heldigvis finde rigtig mange af denne type ure på markedet, hvorfor der bestemt også er ét for lige dig.

Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt det er muligt at finde et aktivitetsur, der harmonerer godt med dine præferencer. Det kræver dog at du vælger med omhu, da du skal kunne frasortere de forskellige modeller, der ikke lever op til dine krav. Tager du dig tid til det, så bør det dog ikke være noget problem.

Ikke alle aktivitetsure er pengene værd

Som der også er givet udtryk for herover, så kan du finde et stort antal af disse ure på det danske marked. I løbet af de seneste par år er de blevet uhyre populære, og det har fået antallet af dem til at stige en del. Det har dog også betydet, at der er kommet en lang række modeller på markedet, der ikke er dine penge værd.

Hvis du har i sinde at købe et sådant ur, så skal det ske med stor omhu. Der er ellers en risiko for at du kan ende med et ur, der ikke lever op til de krav, du har. Derfor er det en god idé, at du holder dig til de brands, du kender. Det kan fx være brands som Garmin og Beurer, der er nogle af de største aktører på markedet.