Et pulsur kan hjælpe dig med at få mere du af din træning. Du kan nemt og hurtigt skabe et overblik over din præstation. Det kan skabe yderligere motivation til at yde dit maksimale. Derfor kan et pulsur hjælpe dig med at komme i bedre form. Blot som følge af dette er det en god investering til din træning.

Du kan finde disse ure i et hav af variationer. Flere af dem kan kommunikere med din smartphone, og andre er udstyret med en GPS-funktion. Hvis du har svært ved at finde et godt pulsur, så er du kommet til det rette sted. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste modeller på markedet.

Beurer PM25

Forhandler Pris Information
274 DKK Se produkt
399 DKK Se produkt
519 DKK Se produkt
609 DKK Se produkt

Beurer PM25 er et ideelt pulsur for de fleste. Det er brugervenligt og byder på de funktioner, de fleste har brug for. Det er dog især et ur, der henvender sig til nybegynderen, der skal købe sit første pulsur. Derfor er Beurer PM25 også blevet kåret som testvinder i kategorien ’Begynder’ hos det tyske magasin Runnersworld.

Det er også et ur, der kan bryste sig af en pulsmålingsnøjagtighed i henhold til ECG. Derfor er du garanteret, at PM25 er et ur, der giver dig en nøjagtig måling. Hvis du gerne vil have et ur, der giver dig en meget præcis måling, så er dette et godt valg. Det gør sig dog især gældende, da det er et pulsur, du kan få til en god pris.

Pulsmåling via et pulsbælte

Det er dog ikke et pulsur, der fungerer ved hjælp af pulsmåling i håndleddet. Tværtimod, så skal du måle puls ved hjælp af et brystbælte. Derfor er det ikke et ur, der appellerer til alle, når det kommer til pulsmålingen. Heldigvis følger bæltet med, hvorfor du ikke selv skal købe det. Det er dog ikke alle, der kan lide et brystbælte.

Du kan ikke blot se din nuværende puls, når du har uret på. På urets skærm kan du også følge med i både din gennemsnits- og maksimumpuls. Derfor har du mange muligheder for at analysere på pulsdata efter en endt træningssession. Det er selvfølgelig én af årsagerne til at et Beurer PM25 er en glimrende investering.

Viser også andet end din puls

Det er dog ikke kun din puls, du kan følge med på, når du har dette ur om håndleddet. PM25 fra Beurer kan nemlig også give dig indsigt i flere andre aspekter af din træning. F.eks. kan den beregne kalorieforbruget for din træning. Dermed kan du nemt få et indblik i, hvor mange kalorier, du forbrænder i løbet af en træning.

Er det ikke nok at få det vist i form af kalorieforbrug, så kan uret også omregne det til fedtforbrænding i gram. Derfor er det nemt at se, hvor meget du har tabt dig efter én træningssession. For mange er det en meget motiverende funktion. Det beviser nemlig at de taber sig efter hver træning, hvis de arbejder hårdt for det.

Har også basale urfunktioner

Det er dog kun ikke kun træningsoptimerede funktioner, som dette ur er blevet udstyret med. Det kommer også med en række helt basale urfunktioner. Derfor kan det selvfølgelig også vise tiden i enten et 12- eller 24-timers formart. Dertil er det også udstyret med en kalender, der viser både ugedage såvel som dato.

Endvidere er den faktisk også udstyret med både alarm og stopur. Derfor er der blevet pakket rigtig mange gode funktioner ind i dette pulsur. Ikke nok med det, så er det oven i købet også vandtæt ned til 30 meter. Som følge af dette, så kan du også bruge det til svømmetræning. Beurer giver hele to års garanti på PM25.

Detaljer:

 • Pulsmåling: Ja, via brystbælte (medfølger)
 • Vandtæt: Ja, ned til 30 meter
 • Garanti: 2 år
 • Batteri: 3V CR2032
 • Kaloriemåler: Ja
 • Farve: Sort og sølv

Beurer PM62

Forhandler Pris Information
899 DKK Se produkt
899 DKK Se produkt

Der skal ikke herske tvivl om, at Beurer er én af de helt store navne inden for pulsure. Det markerer de med flere af deres modeller. Det gør sig blandt andet gældende for PM62, der byder på mange gode funktioner. Samtidig er det et ur, der byder på et eksklusivt pulsur, der kan bryste sig af en beklædning i børstet stål.

Endvidere byder uret også på en optimal komfort. Det har været et vigtigt fokuspunkt for Beurer i forbindelse med designet af uret. Du får ikke blot adgang til en lang række basale urfunktioner såsom ur med både 12- eller 24-timers visning. Endvidere er det også udstyret med en kalender med ugedag og dato frem til 2099.

Udstyret med en avanceret pulsmåler

På lige fod med ovenstående ur, så er dette udstyret med et brystbælte. Derfor skal du altså have et bælte om brystet, når du bruger PM62. Det er et pulsur, der kan bryste sig af en pulsmålingsnøjagtighed i henhold til EKG. Derfor er du sikret, at du får en meget præcis måling. Det er vigtigt, hvis du vil bruge din data til noget.

Det byder også på en optisk visning af pulsen. Hvis den vises i en grøn farve, så befinder du dig i zonen. Hvis den vises i en rød farve, så befinder du dig udenfor zonen. Derfor er det nemt at vurdere, hvorvidt det er et fornuftigt pulsniveau. Uret kan desuden også angive tiden over, under og i træningszonen på en simpel vis.

Få vist både din gennemsnits- og maksimumpuls

Hvis du gerne vil skabe et godt overblik over din puls, så er både gennemsnits- og maksimumpulsen vigtig at holde øje med. Det kan du også sagtens få vist direkte på dit Beurer PM62. Det er en fordel, da du ikke blot kan holde øje med din nuværende puls. Det er netop derfor, det også viser din gennemsnits- og max. puls.

Det er dog ikke kun din puls, du kan holde øje med, hvis du har et PM62 om håndleddet. Det kan også beregne dit kalorieforbrug, så du kan følge med i kalorieforbruget under din træning. Hvis det ikke er nok for dig, så er det endda muligt at omregne kalorieforbruget til fedtforbrænding i gram. Det gør det simpelt for dig.

Brug uret til at lave en fitnesstest

Du kan endda også bruge dette ur til at lave en fitnesstest. Det er ikke mange pulsure, der kan bryste sig af dette. Derfor er det også en måde, som dette ur skiller sig ud på. Du kan lave en fitnesstest i form af et 1.600-meters løb i fem forskellige niveauer. Herefter gives der en fortolkning af det målte data i løbet af din test.

Det stopper dog ikke her. Det er også i stand til at vise din basale metabolisme og din aktive metabolisme. Du kan derfor også følge med i den mængde kcal., din krop kan forbrænde i hvileposition og i løbet af en dag. Samtidig viser den også ’VO2max’, som er det maksimale iltindhold i åndedrætsvolumen set ift. din vægt.

Detaljer:

 • Batteri: 2 stk. CR2032-batterier
 • Vandtæt: Ja, ned til 30 meter
 • Pulsmåling: Ja, via brystbælte (medfølger)
 • Fitnesstest: Ja
 • Dataoverførsel: Analog
 • Garanti: 3 år

Garmin Forerunner 35

Forhandler Pris Information
866 DKK Se produkt
1.102,50 DKK Se produkt

Her er der egentlig tale om et løbeur. Det ændrer dog ikke på, at det stadig er et pulsur. Det er nemlig i stand til at måle din puls, når du bruger det. Det er dog langt fra det eneste, det kan. Derfor kan du bruge det i en lang række henseender. Det kan være alt lige fra den daglige løbetur til hård optræning til en ironman m.m.

Uret er blevet udstyret med indbygget Garmin Elevate. Det er en teknologi til håndledsbaseret pulsmåling. I og med at det er et ur, der er baseret på håndledsmåling, så skal du ikke have et brystbælte på. Det er også udstyret med GPS-funktion, som registrerer distance, tempo, intervaller m.m., som registreres af uret selv.

Du kan nemt variere din træning

Der er mange, der kender til, at det hurtigt bliver kedeligt at holde sig i form. Hvis du løber den samme rute hver dag efter arbejde, så bliver det for ensformigt. Hvis det også er noget, du kender til, så kan Forerunner 35 fra Garmin være noget for dig. Det er nemlig udstyret med aktivitetsprofiler til variation af din træning.

Ikke nok med at det er udstyret med aktivitetsprofiler til både indendørs- og udendørsløb. Det er nemlig også udstyret med aktivitetsprofiler til cykling og en unik kardioprofil, der kan presse sig på trappemaskinen. Det er en klar fordel, da du dermed kan variere din træning. Hvis du gerne vil det, så er dette ur perfekt for dig.

Byder på aktivitetstracking hele døgnet

Der er ganske enkelt ikke nogen grund til ikke at have uret på hele døgnet. Forerunner 35 er nemlig udstyret med en aktivitetstracker. Derfor holder det hele tiden øje med dine bevægelser – og mangel af selvsamme. Den måler både skridt, kalorier, distance, intensitetsminutter såvel som pulsmåling i alle døgnets 24 timer.

Det holder dertil også øje med perioder med inaktivitet. Derfor er det ikke kun, når du træner eller på anden vis er fysisk aktiv, at det holder øje med dine bevægelser. Hvis du har siddet stille for længe, så er det i stand til at afgive en vibrationsalarm. Når den afgiver denne alarm, så er det på rette tid at bevæge sig en kende.

Du kan holde forbindelsen ved lige

Du kan nemt parre dit Forerunner 35 med din smartphone. Det gør det muligt at modtage, hvad Garmin selv kalder for Smart Notifications, direkte på håndleddet. Dertil er det også et moderne pulsur, der byder på en lang række øvrige connectede funktioner. Derfor kan du altid holde forbindelsen med lige via dit smarte ur.

Hvis det ønskes, så kan du også lade venner og familie holde øje med dine træningssessioner. Det kan ske via urets Live Tracking-funktion. Samtidig er det et ur, der selv kan holde sig opdateret. Det henter automatisk softwareopdatering, så det hele tiden er opdateret. Dertil kan du også styre musik på din mobil og mere.

Detaljer:

 • Pulsmåling: Ja, via håndledsmåler
 • Kalorietæller: Ja
 • GPS: Ja
 • Vægt: 37,3 gram
 • Batterilevetid: Op til 9 dage i urtilstand – op til 13 timer i træningstilstand
 • Aktivitetstracker: Ja
 • Dataoverførsel: Digital

Beurer AS 97

Forhandler Pris Information
449,74 DKK Se produkt
463 DKK Se produkt
499,95 DKK Se produkt
548 DKK Se produkt

Hvis du ikke blot vil have et pulsur, men i stedet et ur, der byder på meget mere, så er det Beurer AS 97, du leder efter. Her er der tale om både et pulsur samt en aktivitets- og søvntracker. Derfor er det et ur, der kan måle din fysiske aktivitet, registrere din bevægelse, når du sover, og dertil også hvor længe du sover.

Derfor er det et ur, der har rigtig meget at byde på. Hvis du blot vil have et ur med pulsmåling, så kan du dog sagtens nøjes med mindre. Vil du gerne have et funktionsfyldt ur, der giver dig et godt overblik over data fra din træning, så er dette et godt bud. Derfor er du garanteret, at du kan holde øje med alskens relevant data.

Måler en stor del af din fysiske aktivitet

Du kan måle en rigtig stor del af din fysiske aktivitet. Mere specifikt, så kan du bruge dit AS 97 til at måle både skridt, distance, dagligt kalorieforbrug, varighed af fysisk aktivitet, og hvorvidt du opnår de mål, du har opsat for din aktivitet. Derfor er du garanteret, at der nærmest ikke er noget, du ikke kan måle med Beurer AS 97.

Hvis det ikke kun er aktivitet, du gerne vil måle, så kan du også få både søvnanalyse og aktivitetsovervågning med dette ur. Det er dog ikke direkte på uret, men bliver derimod leveret i form af en gratis applikation. Det er en applikation, der hedder Beurer HealthManager. Det er en applikation, som Beurer selv har udviklet.

Udstyret med en indbygget pulsmåler

Du kan selvfølgelig også gør brug af dit AS 97 fra Beurer til at måle din puls. I modsætning til mange andre af de andre pulsure, du kan finde på det danske marked, så er det ikke pulsmåling via et brystbælte. I stedet er der tale om et ur, der kan måle din puls via en håndledsmåler. Derfor kan du altid følge med i din puls.

Derudover er det også udstyret med en aktivitetssensor. Det er en klar fordel, da denne sensor er i stand til at give dig notifikationer. Det kan eksempelvis være ved opkald og beskeder, men også meget andet. Får du en besked på Facebook Messenger, så kan du se den på dit Beurer AS 97, såfremt det er noget, du ønsker.

Trådløs dataoverførsel til gratis app

Der er mange, der gerne vil gemme deres data fra deres forskellige træningssessioner. Det giver nemlig bedre forudsætninger for at følge med i deres udvikling. Det er heldigvis ikke specielt svært, hvis du gør brug af et Beurer AS 97. Her er der nemlig tale om et ur, der kan overføre data trådløst til den føromtalte gratis app.

Det er desuden udstyret med et Li-ion-batteri. Derfor er det et genopladeligt batteri, der kan lades op vha. det medfølgende USB-opladningskabel. Du skal derfor ikke købe nye batterier hele tiden. Endvidere gives der hele tre års garanti på uret, som også er vandtæt til 3 ATM. Det har en pasform på mellem 14,5 og 19,5 cm.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Hukommelse: 15 dage og 15 nætter
 • Vandtæt: Ja, til 3 ATM
 • Pasform: Fra 14,5 cm. til 19,5 cm,
 • Batteri: Li-ion
 • Pulsmåling: Ja
 • Aktivitetstracker: Ja
 • Garanti: 3 år

Garmin Vivoactive 3

Forhandler Pris Information
1.387 DKK Se produkt
1.706 DKK Se produkt

Vil du gerne have et ur, du også kan gå med til dagligt? Men uden at gå på kompromis med de funktioner, du skal bruge under træning? I så fald er det værd at tage et kig på Vivoactive 3 fra Garmin. Her er der tale om et ur, du kan bruge til dagligt, men som også byder på alle de funktioner, du skal bruge under din træning.

Det er ikke blot et pulsur, men derimod et decideret smartwatch. Derfor kan det også bryste sig af et hav af forskellige applikationer, der kan installeres direkte på uret. Derfor er du garanteret, at det er et ur, der byder på mange flere funktioner end andre puls- og sportsure. Du kommer derfor ikke til at gå på kompromis.

Kommer med håndledsbaseret pulsmåler

Det er ikke alle, der har lyst til at dyrke motion med et brystbælte om brystet, for at kunne måle deres puls. Hvis det heller ikke er noget, du har lyst til, så kan du roligt vælge dette ur fra Garmin. Det er nemlig blevet udstyret med håndledsbaseret pulsmåler. Derfor bliver din puls målt af selve uret direkte på dit håndled.

Derfor er der også mange fordele ved at vælge et ur som dette, da det har lidt mere at byde på. Det kan ikke blot måle din puls på meget nøjagtig vis. Det er også udstyret med intet mindre end 15 installerede apps til både GPS-og indendørssport. Derfor kan det ikke kun bruges til løb og cykling, men også både yoga og fitness.

Rig mulighed for at personliggøre dit ur

Hvis du ikke har lyst til at gå rundt med et ur, som alle andre render rundt med, så er Vivoactive 3 noget for dig. Her er der nemlig tale om et ur, du kan personliggøre på rigtig mange måder. Du kan bl.a. vælge mellem flere tusinde gratis urskiver, apps og widgets. Disse kan du nemt hente og installere fra Connect IQ Store.

Derfor er du også sikret, at du nemt kan personliggøre dit ur, så det passer til dine krav. Det er dog ikke det eneste, du kan nyde godt af. Det har også en lang række connectede funktioner. Det inkluderer blandt andet Smart Notifcations, automatisk upload af data til Garmin Connect, Live Tracking og flere andre funktioner.

Hold altid øje med dit formniveau

Det er også et ur, der gør det nemt for dig at holde øje med dit formniveau. Uret er nemlig i stand til at både at beregne og vise en estimering af VO2-max og fitnessalder. Ikke nok med det, så kan det faktisk også vise dig, hvordan du håndterer stress. Derfor er det ikke blot et smartwatch, du kan koble sammen med din mobil.

Du er også sikret, at det er et ur, der byder på en god batterilevetid. Garmin har nemlig valgt at udstyre deres ur med et stærkt batteri. Det yder en batterilevetid på helt op til syv dage i smartwatch-tilstand. Sætter du det i stedet i GPS-tilstand, så holder batteriet i op til 13 timer. Derfor er du garanteret en god batterilevetid.

Detaljer:

 • Vægt: 42 gram
 • Farve: Sort
 • Pulsmåler: Ja
 • Kalorietæller: Ja
 • GPS: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Smartphone-kompatibilitet: Ja, iOS og Android
 • Touch: Ja
 • Batterilevetid: Op til 7 dage i smartwatch-tilstand – og op til 13 timer i GPS-tilstand
 • Smartwatch: Ja

Et pulsur kan hjælpe med at øge din motivation

Der er mange gode grunde til at investere i et pulsur. De fleste er klar over, at de kan indsamle relevant data fra deres træningssessioner. Det handler dog i lige så høj grad om, hvad du bruger denne data til. Der er ikke nogen grund til at indsamle data, blot for at gøre det. I stedet skal du bruge den aktiv til at forbedre dig.

Når du kan følge med i din data fra træning til træning, så kan du også følge din fremgang. Omvendt kan du også følge med i din tilbagegang, hvis det er tilfældet. Derfor kan du bruge din data til at motivere dig selv. Det kan du gøre i begge tilfælde, men der bør ikke være nogen tvivl om at de fleste motiveres af fremgang.

Har du svært ved at snøre løbeskoene, tage i fitness eller hoppe op på cyklen? I så fald kan et pulsur være et godt køb. Ved at følge med i din fremgang, kan du holde motivationen oppe. Det kan du f.eks. gøre fra måned til måned. Udviklingen fra uge til uge er knap så markant, hvorfor det ikke giver mening at sammenligne.

Kan motiveres til alt fra vægttab til sportslige præstationer

Da et pulsur kan registrere mange typer data, kan det også bruges i mange henseender. Det er en klar fordel, da det dermed kan skabe motivation i mange sammenhænge. Uanset om du ønsker at tabe dig eller derimod forbedre dine sportslige præstationer, så kan pulsuret hjælpe. Det er især hvis motivationen halter en smule.

Der er mange, der har genfundet motivationen til at dyrke motion som følge af et pulsur. Andre har oplevet at de har presset sig selv en tand mere, fordi de har kastet et blik på uret under træningen. Derfor er det ikke kun før og efter træningen, at pulsuret kan øge motivationen. Det gør sig også gældende under din træning.

Hvis du ikke altid har nemt ved at finde motivationen, så er et pulsur et godt køb. Det samme er gældende, hvis du ofte har brug for et ekstra skud motivation, når benene begynder at blive ømme. Heldigvis behøver det ikke at være et dyrt køb, da du kan finde urene i mange prisklasser. Derfor fås de også til en pris for dig.

Gør dit vægttab nemmere med et pulsur

Det er ikke nemt at tabe sig. Det er noget, de fleste er klar over. Det kan især være svært at komme i gang. Er du alene om det, så er det blot endnu sværere at komme i gang – og holde det ved lige. Hvis du ikke har en partner, der kan hjælpe dig, så er det værd at købe et pulsur. Det kan fungere som din partner i vægttabet.

Det er dog ikke nok, at du blot anskaffer dig et pulsur. Det er endnu mere vigtigt at du bruger det aktivt i din træning. Gør du ikke det, så giver det ikke mening at bruge penge på et sådant ur. Det er nemlig et ur, der er i stand til at vise, at din hårde anstrengelser faktisk bærer frugt. Derfor er det godt at kombinere med vægten.

Er du midt i et vægttab, så er det ikke altid nemt at se i spejlet, om du har tabt dig. Derfor er det en god idé at have både en personvægt og et pulsur. Begge dele er værktøjer, der kan komme dig til gode, da de faktisk kan bevise at du er på rette kurs. Derfor er det også et ur, der er investeringen værd, hvis du vil tabe dig.

Hjælper dig også med at maksimere træningen

De fleste modeller viser dig også målinger, der viser hvornår du forbrænder flest kalorier. Dertil kan du også få et indblik i hvornår du træner hårdest. Derfor er det muligt at analysere din data, så du kan maksimere din træning. Eksempelvis kan du finde ud af, under hvilke træner, du forbrænder mest og holde fokus på disse.

Man skal selvfølgelig fortsat huske på, at et vægttab ikke kun handler om træning. Det handler også om en sund og varieret kost. Selvom et pulsur kan hjælpe dig en stor del af vejen, så er det ikke nok. Det ændrer dog ikke på at det er et godt køb. Det kan nemlig gøre underværker for dit vægttab og for din motivation.

Er det værd at købe et dyrt pulsur?

Du kan finde pulsure i mange prisklasser. Derfor kan det også være svært at vurdere, om det er værd at købe en dyr model. Som udgangspunkt bruges uret til at måle din puls. Mange modeller har dog et væld af øvrige funktioner. Hvis det er funktioner, du ønsker at gøre brug af, så er du naturligvis nødt til at betale for det.

Derfor er du også nødt til at vælge dit ur med omhu, hvis du skal sikre dig et godt køb. Gør du ikke det, så er der ikke nogen forudsætning for at komme hjem med et ordentligt produkt. Typisk vil de billige ure kun kunne vise tid, dato, kalorieforbrug og lignende. Andre vil kun have funktioner som GPS og lagring af al din data.

Det er helt naturligt, at dit valg af pulsur hænger sammen med dine krav til funktioner. Der er nemlig forskel på, hvad folk har af krav, for at kunne få indfriet deres forventninger. Derfor er det en god idé at sætte sig ned og notere sig sine krav. Her bør du særligt holde fokus på de funktioner, du har brug for i dit nye pulsur.

Med afsæt i din liste over krav skal du gennemgå det store udvalg af pulsur (eller blot urene her på siden). Du skal gerne lave en liste over cirka to til tre ure, der lever op til dine krav. Når du har gjort dette, så skal du vurdere de enkelte ure ift. batteritid, udseende, kvalitet m.m., så du ender med at købe det bedste pulsur.

De dyrere modeller har mere at byde på

Hvis du gerne vil købe et pulsur, så er prisen selvfølgelig et vigtigt element af købet. Det er dog typisk værd at købe en model, der er blandt de dyrere. Det skyldes, som der også er givet udtryk for herover, at de ganske enkelt har mere at byde på. Eksempelvis kan nogle af de dyrere modeller også bruges som cykelcomputere.

Som der dog også er givet udtryk for, så handler det meget om dine egne krav. Hvis du ikke stiller høje krav til dit nye ur, så skal du ikke betaler unødigt meget for det. Hvis du ved, du har brug for mange funktioner, så er du nødt til at betale for det. Det er derfor, det er et valg, du er nødt til at træffe med den største omhu.

Skal du kun bruge uret til din løbetræning, så er dit behov ofte relativt begrænset. Har du i sinde at det også skal bruges i forbindelse med andre træningsformer, så stiger dine krav også. Nogle ure er udelukkende lavet til at kunne måle puls. Andre modeller kan i stedet måle et væld af andre ting – både på cykel, i vand m.m.

I de fleste tilfælde kan det dog bedst betale sig at købe et dyrere ur. Det gør sig gældende, hvad end du er garvet eller nybegynder. De fleste træner for at udvikle sig, hvorfor deres behov og krav også stiger med tiden. Derfor kan du lige så godt dække dig godt ind fra start. Det giver nemlig bedre mening på længere sigt.

Hvad skal være i fokus, når jeg vælger mit pulsur?

Det er ikke nemt at vælge det rette pulsur. Det har du sandsynligvis allerede fået en fornemmelse af. Derfor er der faktisk også mange, der ender med at vælge et forkert ur. Det handler dog i lige så høj grad om, at folk ikke er tålmodige. Hvis du ikke er tålmodig og vælger med omhu, så øger du også risikoen for et forkert valg.

Der bør dog ikke herske tvivl om, at det er nemmere at vælge et godt pulsur, hvis man ved, hvilke elementer der bør være i fokus. Hvis det er noget, du er i tvivl om, så kan du heldigvis blive klogere på det herunder. Du vil nemlig blive præsenteret for en række af de mest essentielle elementer, når du skal købe et nyt pulsur.

Med afsæt i nedenstående information bør det derfor være markant nemmere at finde det rette pulsur. Der er dog stadig andre ting, der spiller ind. Eksempelvis er du også nødt til at have et ordentligt budget. Har du ikke det, så bliver det svært at købe et fornuftigt ur. En god start er dog at lære om de mest vitale aspekter.

Pulsmåling

Et pulsur er ikke meget værd, hvis det ikke er udstyret med pulsmåling. Derfor er det vigtigt at vælge et ur, der har indbygget pulsmåler. Der er mange modeller, der udelukkende kan måle pulsen via et brystbælte. Det er ikke alle, der har lyst til at træne med et sådant bælte om brystet, men det er op til hver enkelt person.

De fleste ser sig helst fri for et sådant bælte. Det er endda på trods af, at det giver en mere præcis måling. Vil du gerne have den mest nøjagtige måling af din puls, så er pulsbæltet bedst. Betyder det ikke helt så meget, så vil de fleste gerne være fri. Er du én af dem, så er der heldigvis rigtig mange pulsure med håndledsmåler.

Hvad man dog også skal være opmærksom på i denne sammenhæng er, at ikke alle modeller er lige nøjagtige. Derfor er det en god idé at læse anmeldelser fra folk, der har prøvet urene over en længere periode. Det er en god måde at vurdere, hvorvidt det reelt set er et pulsur, der kan levere en nøjagtig måling af din puls.

I denne forbindelse er det også en god idé at fokusere på prisen. I mange tilfælde er det de billige modeller, der ikke byder på en helt så præcis pulsmåling. Hvis det er noget, du gerne vil være sikker på, så bør du blot holde fokus på de dyrere modeller. Du slipper dog ikke helt for at nærlæse anmeldelser af de forskellige ure.

Brugervenlighed

Der er stor forskel på brugervenligheden på de mange pulsure. Derfor er det ikke altid, at det er nemme at bruge. Det er også noget, du skal tage højde for, når du køber dit pulsur. Du kan dog hjælpe dig selv lidt på vej, hvis du ikke vælger et ur med for mange funktioner. Hold dig derfor til de funktioner, du faktisk bruger.

Når du skal vurdere brugervenligheden af et pulsur, så er der mange aspekter, der har relevans. Det skal ikke blot være nemt at indstille og tage i brug, men skal være lige så nemt at bruge til hver træning. Dertil skal det også være nemt at overføre din data til fx din smartphone. Det giver dig mulighed for at behandle din data.

Samtidig skal det også være nemt at aflæse data direkte på uret. Hvis du skal holde øje med din puls på en løbetur, så skal det ikke tage for lang tid. Derfor skal det være en god skærm, der har en fornuftig størrelse og en høj opløsning. Hvis den er baggrundsbelyst, så er det kun en fordel, da det blot gør det endnu nemmere.

Brugervenlighed kan virke som et overflødigt aspekt af dit køb. Faktum er dog at det er ét af de vigtigste. Du bliver hurtigt irriteret over dit ur, hvis det er for vanskeligt at bruge. Hvis du føler det, så ender du med ikke at få det brugt. Det er en skam, for du får mindre ud af din træning og du har spildt penge på at købe et ur.

Batterilevetid

Hvis du skal bruge dit pulsur til længerevarende træningssessioner, så er det særligt vigtigt at have fokus på batteriet. Det skal nemlig være et ur med en god batterilevetid. Hvis det skal kunne holde til flere timer på cyklen eller en lang løbetur, så skal batteriet kunne holde til det. Det kan det desværre ikke i alle modeller.

Der er stor forskel på batterilevetiden i de forskellige modeller. Der er mange af urene, der drives af f.eks. et eller to CR2032-batterier. Andre modeller er udstyret med et genopladeligt batteri, der kan oplades vis USB eller en stikkontakt. Derfor er det også noget, du skal tage højde for, når du skal udvælge dit nye pulsur.

I denne forbindelse bør det nævnes, at du typisk får den længste levetid med CR2032-batterier. Det er dog ikke altid en praktisk løsning, hvis du løber tør for strøm. Gør du det, så kan du ikke bare lade det op. I stedet skal du anskaffe dig et nyt. Det er ikke altid, det er muligt, da de ofte skal købes i et super- eller byggemarked.

Derfor er der mange overvejelser, du skal gøre dig i denne sammenhæng. I sidste ende er det dog op til dig selv. Nogen foretrækker at kunne lade deres batteri op, mens andre er mere til den lange batterilevetid ved at vælge CR2032. Uanset dit valg, så er det dog ikke værd at gå på kompromis med dit pulsurs batterilevetid.

Funktioner

Du er selvfølgelig ikke i tvivl om at et pulsur kan måle din puls. Det er dog et faktum, at mange modeller også kan klare mere end dette. Derfor er det også værd at overveje, hvad du ellers har brug for at funktionalitet. Her er det vigtigt, at der er fokus på, hvad du reelt set har brug for. Overflødig funktionalitet er ikke til gavn.

Der er eksempelvis mange modeller, der kan bryste sig af at være udstyret med måling af kalorieforbrænding. Det er også en funktion, der er mange, der gerne vil have. Dertil er der også flere ure, der kan omregne dette til din fedtforbrænding i gram. Igen er der tale om en funktion, som mange gerne vil have i deres pulsur.

Andre modeller er i stand til at vise din basale metabolisme. Det er et tal, der angiver mængden af kcal., din krop forbrænder i hvileposition. For mange er det derfor et tal, der ikke har den store relevans. Derfor er der ikke nogen grund til at vælge et ur med denne funktion. Det er derfor, du gerne skal vide, hvad du har af krav.

Endvidere er der også ure, der kan fortælle dig om dit maksimale iltindhold i åndedrætsvolumen. Det er heller ikke et tal, der interesserer andre end de mest garvede. For nybegyndere er det tilmed et tal, som de færreste har kendskab til. Derfor er det vigtigt, at sådanne ting bliver overvejet nøje, inden man køber sig et pulsur.

Apps

I dag kan du klare langt de fleste af dine gøremål med en app på din smartphone. Hvis du gerne vil strukturere og efterbehandle din data fra dine træningssessioner, så kan det også gøres med en app. Det er dog ikke alle pulsure, der er kompatible med f.eks. Bluetooth, så du kan overføre data til din smartphone på trådløs vis.

Er det noget, der har relevans for dit vedkommende, så er du selvfølgelig også nødt til at være opmærksom på dette. Det er dog en god idé at vælge et ur, der enten har sin egen app eller et kompatible med en række forskellige apps. Det er nemlig ikke alle apps, der er lige gode, hvilket er gældende for både iOS og Android.

Hvis din smartphone ikke er baseret på Android eller iOS, så bliver det svært at finde en god app. Hvis den ikke er det, så er det derfor heller ikke helt så vigtigt at holde fokus på denne del af købet. Hvis det er vigtigt for dig at analysere din data, så kan du dog finde ure, der også kan synkroniseres med et stykke PC-software.

Heldigvis er det område, som langt de fleste producenter er begyndt at fokusere mere og mere på. Derfor er det slet ikke umuligt at finde et pulsur, hvor der ikke er gået på kompromis på dette punkt. Sørg dog for at vælge en model, der kan bryste sig af trådløs dataoverførsel. Kablet dataoverførsel er alt for besværligt.

Vandtæthed

Der er stor forskel på, hvad folk har i sinde at bruge deres pulsur til. Hvis du skal bruge den til noget, der har med vand at gøre, så skal det også være vandtæt. Det er ikke alle modeller, der er det, og derfor skal du være opmærksom på det. Det er dog altid en god idé at vælge et vandtæt pulsur – svømmetræning eller ej.

I mange tilfælde kan du nemlig ende med at komme i kontakt med vand. Det kan eksempelvis være under en regnfyldt tur på cyklen el.lign. Dertil er det ofte også med til at gøre det mere resistent overfor din sved. Derfor er det bestemt værd at vælge et ur, der kan bryste sig af en vandtæthed på minimum 30 meter.

Heldigvis er det noget, der bliver tænkt på hos mange producenter af disse ure. Derfor er det ikke just en umulighed at finde et pulsur, der også er vandtæt. Du skal dog være opmærksom på at der er stor forskel på graden af vandtæthed. Derfor er det en god idé, at du undersøger dette, når du overvejer at købe et ur.

I denne forbindelse handler det om at vurdere dine behov. Skal det bruges til decideret svømmetræning eller skal det blot med i vandet i ny og næ? Skal det endda bruges i forbindelse med dykketræning? Uanset hvad, så handler det om at vurdere din behov og krav. På denne måde kan du udvælge det bedste pulsur for dig.

Et pulsur skal altid vælges med afsæt i dine behov

Hvis du har i sinde at købe et pulsur, så skal du vælge det med afsæt i dine behov. Det kan lyde nemt, men det er dog ikke helt så nemt, som det lyder. Det er derfor, du er nødt til at vælge med omhu. Gør du ikke det, så er der en vis risiko for at du vælger forkert. Derfor er du nødt til at tage dig tid til at vælge dit nye pulsur.

Heldigvis kan du i dag finde så stort et udvalg af pulsure, at du også kan finde ét, der matcher dine krav. Det gør sig gældende, uanset om du stiller mange, få eller strenge krav. Det store udvalg er dog også med til at understrege, at du er nødt til at vælge med omhu, da du ellers kan ende med at overse det helt rette pulsur.

Inden du går på jagt efter et nyt pulsur til din træning, så bør du lave en liste over dine behov. Med en sådan liste er det nemmere at udvælge og fravælge de forskellige ure. Dermed er du garanteret, at du faktisk ender med et ur, der matcher dine krav. Gør du det på denne måde, så kan du hurtigt finde det rette ur for dig.