I dag er en powerbank uundværlig. De fleste går ikke nogen steder uden en mobil, bærbar PC eller en tablet. Disse enheder bliver brugt meget, hvorfor batterierne også aflades. Derfor skal du altid have en powerbank med dig. Det giver dig mulighed for at oplade både mobil, tablet og andre former for elektroniske enheder.

Det er dog mange powerbanks at vælge mellem på det danske marked. De adskiller sig hver især på et væld af forskellige punkter. Det er dog hovedsageligt fysisk størrelse og kapacitet, der adskiller dem. Leder du efter en god powerbank, så er du kommet til det rette sted, da du præsenteres for en hel række af dem herunder.

Trust Primo Powerbank (13.000 mAh)

Forhandler Pris Information
156 DKK Se produkt
294 DKK Se produkt

Vil du gerne være sikker på, at du får fat i en powerbank, der har en god kapacitet? I så fald bør du tage et kig på Trust Primo. Her er der nemlig tale om en powerbank, der er udstyret med et batteri på intet mindre end 13.000 mAh. Det er en kapacitet, der er mere end nok til at lade alle mobiler op til 100% batteristatus.

Det er ikke nødvendigt med så stor en kapacitet, men det sikrer dog, at du ikke hele tiden skal lade den op. Det er også som følge af den store kapacitet, at du kan lade din telefon op i yderligere 52 timer. Dertil kan den give op mod 20 timers strøm til en tablet-pc. De reelle tal afhænger naturligvis af både mærke og model.

Er udstyret med to forskellige USB-porte

Trust har valgt at udstyre deres Primo med to forskellige USB-porte. Den er derfor udstyret med en USB-port, der byder på et output, der lyder på 5 W og 1 A. Dertil er den også blevet udstyret med en USB-port, der har et output, der lyder på 10 W og 2,1 A. Derfor kan du lade dine enheder op hurtigt med den sidste USB-port.

Den har dog også andet at byde på. Den kan blandt andet bryste sig af en teknologi, der selv registrere den enhed, der er tilsluttet, så den kan lade op ved den højest mulige hastighed. Derfor er du altid garanteret en hurtig opladning. Du får dog altid en hurtigere opladning, hvis du vælger USB-porten med 10 W og 2,1 A.

Kommer med et Smart Protection System

Trust har dertil også udstyret den med et såkaldt Smart Protection System. Det er en teknologi, der bærer op til flere fordele med sig. Det er ikke blot med til at sikre en hurtigere opladning, men gør den oven i købet også mere sikker. Derfor er du blandt andet sikret mod overlastning eller overophedning af dit batteri.

Endvidere er den også blevet udstyret med en batteriniveauindikator. Det gør det nemt at følge med i, hvor meget strøm, der er tilbage i din powerbank. Dertil bliver den også leveret med to microUSB-kabler, som du kan bruge til at oplade de fleste Android-mobiler. Den fungerer dog til opladning af stort set alle enheder.

Detaljer:

 • Kapacitet: 13.000 mAh
 • Output: USB-port med 5 W og 1 A / USB-port med 10 W og 2,1 A
 • Vægt: 282 gram
 • Mål: H: 22 mm. x B: 138 mm. x D: 63 mm.

iWALK Powerbank Chic (10.000 mAh)

Forhandler Pris Information
243 DKK Se produkt

Det er ikke umuligt at finde en powerbank, der byder på et stilrent og moderne udseende. Det er der mange, der tror, men det er slet ikke tilfældet. Et godt bud på en flot powerbank, der ikke blot har udseendet i orden, men også de øvrige egenskaber, er Chic fra iWALK. Det er en rigtig flot powerbank med en sølv alu-overflade.

Derfor er du sikret, at der er tale om en powerbank med et rigtig flot udseende. Det er en model, du ikke bør være bange for at have liggende på dit skrivebord. Det er dog ikke kun et stilrent look, den har at byde på. Du får også en stor kapacitet på 10.000 mAh, der kan lade enhver form for smartphone op flere gange.

Udstyret med to USB-porte med hurtigt output

En powerbank er ikke meget værd, hvis den ikke er hurtig til at lade dine enheder op. Det har de dog tænkt på hos iWALK. Derfor er deres Chic også blevet udstyret med to USB-porte, der hver især er i stand til at yde et output på hele 2,1 A. Det er med til at sikre, at du kan genoplade batteriet i din enhed på ganske kort tid.

Ikke nok med det, så er begge output også vendbare. Derfor er det også muligt for dig at sætte dit kabel i, uanset hvilken vej, du vender det. Det er ét af de største problemer ved brugen af USB, hvorfor det er noget, de fleste har prøvet. Med Chic fra iWALK er det dog ikke længere noget, du skal bøvle med i hverdagen.

Et batteri i højeste kvalitet

Det er ikke uden grund, at iWALK i løbet af de seneste år er blevet ét af de førende brands på markedet, når det kommer til powerbanks. Det er en position, de har opbygget ved at levere en kvalitet, der ganske enkelt er ud over det sædvanlige. Det er også noget, der gør sig gældende for deres Chic med hele 10.000 mAh.

Her får du et batteri, der kan bryste sig af den højeste kvalitet. Ikke nok med det, så er det også en powerbank, der byder på en konstruktion, der kan modstå de knubs, som enheden måtte få i hverdagen. At den har et slankt design er også med til at gøre den praktisk, da det er nemt at finde plads til den i en lomme i tasken.

Detaljer:

 • Kapacitet: 10.000 mAh
 • Output: 2 stk. USB-porte med 2,1 A
 • Vendbare USB-porte: Ja
 • Vægt: 240 gram
 • Mål: 152 mm. x 73 mm. x 12 mm.
 • Tilbehør: microUSB-kabel på 25 cm.

Anker Astro E1 (5.200 mAh)

Forhandler Pris Information
195 DKK Se produkt
229,95 DKK Se produkt
249 DKK Se produkt
249 DKK Se produkt

Anker er ét af de brands, der er med helt i front, når det kommer til powerbanks. De har flere gange bevist, at det er en plads, de har fortjent. Det bliver de endda ved med at gøre, hvilket de bl.a. gør med deres Astro E1. Her er der nemlig tale om en stilren og moderne powerbank, der er udstyret med et batteri af høj kvalitet.

Derfor er det ikke blot det stilrene og slanke design, den kan bryste sig af. Den har også langt mere at byde på end blot dét. F.eks. byder den på en kapacitet, der lyder på 5.200 mAh. Det er nok til at lade langt de fleste mobiler op. Det er imponerende, da det er en kapacitet, de har fundet plads til i så kompakt en powerbank.

Kan bryste sig af en høj konverteringseffekt

Anker har også formået at give deres Astro E1 en høj konverteringseffekt. Det er en klar fordel, da det er med til at sikre, at du hurtigt kan få ladet din enhed op. Når du gør brug af dens USB-port med PowerIQ, så er den også i stand til selv at opfatte din enhed, så den leverer den hurtigst mulige opladning til netop denne enhed.

Du kan derfor være sikker på, at Astro E1 er en powerbank, der kan lade de fleste enheder op i løbet af kort tid. Det er en fordel, hvis du skal bruge den, når du er på farten. Hvis du hurtigt kan lade din mobil el.lign. op, så kan du også hurtigt lægge din powerbank væk igen, så du ikke skal have den tilsluttet til den givne enhed.

Har en meget lav vægt

Langt de fleste køber en powerbank, fordi de skal have den med på farten. Hvis det også er grunden til, at du er på jagt efter en powerbank, så bør du vælge en model, der er nem at have med. Du kan være helt sikker på at det er tilfældet for Anker Astro E1. Den har nemlig en god størrelse, og så vejer den også kun 119 gram.

Den måler desuden kun 97 mm. x 43,4 mm. x 22,3 mm., hvorfor det faktisk er én af de mindste modeller på det danske marked. Det skal gøres klart, at du sagtens kan finde en powerbank, der er mindre, men du får dog næppe den samme kapacitet og effektive teknologi. Det er derfor Astro E1 er så god en powerbank.

Detaljer:

 • Kapacitet: 5.200 mAh
 • Farve: Sort
 • Output: Op til 5V og 2 A
 • Mål: 97 mm. x 43,4 mm. x 22,3 mm.
 • Vægt: 119 gram
 • Tilbehør: Stofpose og microUSB-kabel

ADATA AP20000D Power Bank

Forhandler Pris Information
168 DKK Se produkt
168,10 DKK Se produkt
197 DKK Se produkt

Hvis du ikke vil gå ned på kapacitet, så er dette et oplagt valg for dig. Her får du en powerbank, der byder på en kapacitet på hele 20.000 mAh. Derfor er der ikke mange modeller, der kan tilbyde dig en kapacitet, der er større end denne. Det bør dog også nævnes, at der næppe kan være behov for en større kapacitet end dette.

Det er en powerbank fra ADATA, der er udstyret med et Li-Ion-batteri. Det er en batteritype, der fører op til flere fordele med sig. Det er ikke blot et batteri, der holder strøm på effektiv vis, hvorfor det ikke svinder ind, men det sikrer også en hurtig opladning. Derfor er det en fordel at købe en powerbank med et sådant batteri.

Kan holde dig kørende i flere dage

Hvis du skal bruge en powerbank, du kan tage med på festival, så er dette også et oplagt bud. Der er nemlig tale om en model, der har så stor en kapacitet, at du kan holde dig kørende i flere dage med den. Hvis du skal lade din mobil op, så koster det nemlig langt fra 20.000 mAh, hvorfor du sagtens kan lade den op flere gange.

Dertil er den også blevet udstyret med to USB-porte. Derfor er det også muligt for dig at lade to enheder op på én gang, hvis du har brug for dette. Begge disse porte er i stand til at levere et output, der lyder på 5 V og 2,1 A. Derfor er der tale om porte, der kan levere en hastighed, der nedsætter den samlede ladetid markant.

Byder på flere forskellige sikkerhedsmekanismer

Det er ikke alle powerbanks, der er lige sikre. Derfor er det også noget, der skal være i fokus, når du står over for at skulle købe en powerbank. Du kan dog roligt vælge at købe en model som AP20000D fra ADATA. Den er nemlig udstyret med flere sikkerhedsmekanismer, så du kan lade den lade dine enheder op med ro i sindet.

Øverst på enheden er der desuden fundet plads til en digitalskærm. På denne skærm kan du hele tiden følge med i batteriets status. Derfor ved du også, hvornår det er på tide at fylde mere strøm på din powerbank. Dertil er den faktisk også udstyret med et LED-flashlight, så du kan bruge den, selvom det er mørkt i lokalet.

Ikke den mindste powerbank på markedet

Hvis det er vigtigt for dig, at du får fat i en lille powerbank, der er nem at finde plads til i en bukselomme, så er det ikke denne model, du skal vælge. Det er nemlig ikke just den mindste model på markedet. Det er noget, du er nødt til at ofre, hvis du vil have så stor en kapacitet, som de 20.000 mAh, du får i denne fra ADATA.

Detaljer:

 • Kapacitet: 20.000 mAh
 • Output: 2 stk. USB-porte med 5 V og 2,1 A
 • LED-flashlight: Ja
 • Mål: B: 78,7 mm. x H: 22,8 mm. x L: 162,5 mm.
 • Vægt: 447 gram
 • Farve: Sort

Hvordan vælger jeg den rette powerbank?

Det er ikke nemt at vurdere, om der er tale om en god powerbank, når du støder på én. Hvis du ikke har den store viden på området, så kan det også være svært at vurdere, hvad den egentlig er i stand til. Der er mange ting, du skal fokusere på, når du skal vurdere en powerbank. Det er også derfor, det ikke er noget nemt valg.

For at gøre det nemmere for dig, så har vi valgt at samle de mest essentielle kriterier herunder. Det giver dig en bedre forståelse for, hvilke elementer, der hovedsageligt skal være i fokus, når du skal udvælge din næste powerbank. Derfor er det en god idé, at du læser med herunder, inden du går på jagt efter din powerbank.

1. Kapacitet (mAh)

Der er særligt ét aspekt, der skal være i fokus, når du skal købe en powerbank. Det er selvfølgelig kapaciteten, der er tale om her. Dens kapacitet bliver målt i mAh, som er en forkortelse for miliAmpere. Det er en enhed, der bruges til at fortælle hvor meget energi, der kan være i batteriet, når det er fyldt helt op med strøm.

I sidste ende er det også med til at fortælle dig, hvor længe den kan bruges til at lade din mobil, tablet eller tredje enhed op. Hvad du dog skal være opmærksom på er, at du i de fleste tilfælde skal forvente en højere vægt, hvis du vælger en højere kapacitet. Dertil vil det også medføre, at prisen for enheden bliver højere.

Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad dit behov egentlig er. Hvis du skal være ude i ingenting i en uge, så er det en god idé at vælge en stor powerbank, der har en kapacitet på min. 10.000 mAh. Skal du blot bruge den som nødlader til små opladning, så kan du sagtens nøjes med en kapacitet på fx 2.400 mAh.

Når du vælger kapacitet, så er det dog også vigtigt at være opmærksom på, at du skal påregne en smule svind ved opladning af powerbanken. De er selvfølgelig alle født med en given kapacitet, men når du skal oplade den efter første afladning, skal du forvente et svind på mellem 5 og 10% af den samlede kapacitet i batteriet.

2. Output

En powerbank kan sagtens have en stor kapacitet, men hvis den ikke har et godt output, så er den ikke meget værd. Dens output giver dig en idé om, hvor hurtig den faktisk er til at lade din telefon, tablet el.lign. op. Det er derfor også noget, du er nødt til at have et vidst fokus på, hvis du skal investere i en effektiv powerbank.

Langt de fleste powerbanks er i stand til at opnå et output, der lyder på op til 5V. Det er dog ikke det eneste, der er interessant. Det er faktisk mere interessant, hvor mange Ampere (A) den er i stand til at trække via et kabel og over i din telefon. Hvis den ikke er effektiv på dette punkt, så er en powerbank ikke meget værd.

Hvis du vælger at købe en billig powerbank, så vil den ofte kun kunne levere 1A. Vælger du i stedet en lidt dyrere modeller, så bør den kunne levere op til 2.1A. Det betyder at du med 2.1A kan oplade din mobil, tablet eller andre enheder mere end dobbelt så hurtigt. Derfor er det værd at købe én af de dyrere powerbanks.

Når du bruger en powerbank til at lade én af dine enheder op, så er det – med stor sandsynlighed – fordi du er ved at løbe tør. Derfor er det også en fordel, at du hurtigt kan få ladet enheden op, så du dermed kan pakke din powerbank væk. Derfor er det altid bedst at betale ekstra for en powerbank med 2.1A-output.

3. Fysisk størrelse

Powerbanks kan fås i mange størrelser. Derfor er det også noget, du skal inddrage i dine overvejelser. Det er de færreste, der køber en powerbank, fordi de skal bruge den derhjemme. Tværtimod, så har langt de fleste i sinde, at den skal være med på farten. Derfor skal den også have en størrelse, der gør dette nemt for dig.

Det er langt fra alle powerbanks, der byder på en god størrelse. Det er dog i høj grad noget, der er aktuelt for de modeller, der også er udstyret med en stor kapacitet. For at kunne sikre en stor kapacitet, så skal der ofte også gøres plads til et fysisk stort batteri. Det er derfor med til at gøre powerbankens størrelse endnu større.

Derfor er det også meget vigtigt, at det er et aspekt, du har fokus på. Nogle modeller er ganske enkelt bedre end andre, når det kommer til størrelsen. Heldigvis er det et aspekt, der er i fokus hos en stor del af de brands, der laver powerbanks. Det er en fordel, da det er med til at sikre, at du sagtens kan finde en god powerbank.

På trods af at det er et vigtigt punkt, så er der faktisk mange, der glemmer, at de også skal have et vidst fokus på størrelsen af deres powerbank. Hvis du er på jagt efter en powerbank, så bør du ikke være ligeglad med dens størrelse. Hvis du er det, så kan du ende med at fortryde det, når den optager for meget plads i tasken.

Hvor stor en powerbank skal jeg bruge til min smartphone?

Langt de fleste vælger at købe en powerbank, fordi de skal bruge den til at lade deres mobil eller tablet. Det er derfor også værd at tage et kig på, hvor stor en kapacitet, din mobil har. De mest gængse modeller byder på en kapacitet på mellem 1.500 mAh og 3.000 mAh. Andre modeller har en større eller mindre kapacitet.

Derfor kan du også lade din mobil op med stort set alle powerbanks på markedet. Det er dog en lidt anden sag, hvis det er en tablet, du ønsker at lade op. Her kan du forvente en kapacitet, der ligger på mellem 5.000 mAh og 12.000 mAh. Derfor kan det være svært at finde en powerbank, der kan oplade de store modeller.

Du skal dog være klar over, at for både mobiler og tablets gælder det, at de nye modeller har et større batteri end de ældre modeller. Hvis du er i tvivl om mængden af mAh, der er plads til i batteriet i din mobil eller din tablet, så kan du finde dens specifikationer på nettet. På den måde kan du hurtigt finde en ideel powerbank.

Det kan dog være en god idé, at du sørger for at vælge en model med en smule ekstra kapacitet. Det er med til at sikre, at du ikke får problemer med svind efter længere tids brug. Har den præcis den rette mængde mAh, når du køber den, så er der – desværre – en risiko for at den svinder ind, så det ikke længere rækker.

Fokuser på at finde en powerbank, der matcher dine behov

Når du skal købe en powerbank, så er det vigtigt at vælge med afsæt i dine egne behov. Du kan finde en lang række forskellige powerbanks, der adskiller sig på baggrund af rigtig mange parametre. Det er netop derfor, det er så vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model, men i stedet sørger for at vælge med stor omhu.

Heldigvis er udvalget så stort, at det byder på noget for enhver smag. Derfor kan du også finde en powerbank, der lever op til de krav og behov, du har. Som følge af dette, så er der ikke nogen grund til at gå på kompromis med dit valg. Det gør sig heller ikke gældende, selvom du er nødt til at vælge én af de dyrere modeller.

Der er mange, der vælger at gå på kompromis med deres valg, for at spare lidt penge. Da det er de færreste powerbanks, der er dyre, så er det minimalt, hvad du kan spare ved at gøre dette. Derfor er det bestemt ikke værd at gøre dette. Det kan virke tiltalende, men på trods af dette, så bør du dog afholde dig fra det.

Der er mange modeller at vælge mellem

Som der også er givet udtryk for herover, så er det muligt for dig at vælge mellem en lang række modeller på det danske marked. Du skal derfor ikke være bange for, at du ikke kan finde en model, der matcher dine krav. Det gør sig gældende, hvad end du er meget krævende eller kun stiller meget få krav til din nye powerbank.

At der er tale om et stort udvalg, betyder ikke blot, at du kan være sikker på at finde den rette model. Det er også noget, der betyder, at du er nødt til at vælge med omhu. Det kan derfor tage tid at finde frem til netop den powerbank, der er bedst for dig. Det er dog værd at bruge denne tid, så du vælger den bedste model.

Der er mange, der ender med at vælge en forkert powerbank. Det er dog ikke fordi, der er en stor risiko for det. Det handler derimod om at folk ikke forbereder sig ordentligt. Vil du gerne undgå et sådant scenarie, så skal du skabe dig et godt overblik over dine krav, så du kan vælge med afsæt i disse på omhyggelig vis.

Har alle brug for en powerbank?

Der er mange, der kan få brug for en powerbank i deres dagligdag. Det er dog ikke noget, der betyder, at det er en livsnødvendighed for alle. Hvis det kun er meget sjældent, at du står i en situation, hvor du får brug for en powerbank, så er det ikke sikkert, det kan betale sig at købe en. Det er dog et valg, der er op til dig selv.

Langt de fleste har dog prøvet at stå i en situation, hvor de godt kunne have brugt en powerbank. I og med at de kan købes til lave priser, hvis du blot har et lille behov, så kan det næsten ikke betale sig at lade være. Hvis du blot skal bruge den til at lade din mobil op, så kan du sagtens slippe med ganske få hundrede kroner.

Derfor er det også op til dig selv at vurdere, om du har brug for en powerbank. Hvis du ofte er på farten og tit oplever at din mobil, tablet el.lign. løber tør for strøm, så kan det være et godt køb. Der er dog også andre tidspunkter, hvor det kan vise sig at være smart med en powerbank. Et udpluk af disse bliver nævnt herunder.

Smart at have en powerbank med på festival

Hvis du skal på festival, så kan du sagtens ende med at være uden strøm i op til flere dage. Derfor er det også en god idé, at du har en powerbank med i tasken, når du tager på festival. Det gør sig selvfølgelig gældende, hvis det er en festival, der strækker sig over flere dage. Er det blot én dag, bør det ikke være nødvendigt.

Er der tale om en festival som Smukfest eller Roskilde Festival, så er man ofte afsted i flere dage, hvorfor det kan være nyttigt at have en powerbank med. Det er med til at sikre, at du altid har strøm på din mobil, så du kan holde kontakt med folk på og udenfor koncertpladsen. Det er noget, som langt de fleste sætter pris på.

I dag kan du også bruge en powerbank til andet end at lade din mobil op. Hvis du har en tablet, et kamera eller en MP4-afspiller med, så er det også muligt at lade sådanne enheder op. Det kræver dog at du har valgt en powerbank med tilstrækkelig kapacitet. Det er nemlig ikke alle modeller, der har kapacitet nok til dette.

Få strøm til transporten på vej til ferie

De fleste har også prøvet, at de på vej på ferie løber tør for strøm på deres mobil eller tablet. Det er blevet meget almindeligt, at det er én af disse to enheder, der skal levere underholdningen til turen. Hvis det også er din plan, så er det ærgerligt at løbe tør for strøm på vejen. Det kan du dog undgå med en powerbank.

Hvis det er noget, du gerne vil undgå, så er det derfor værd at investere i en powerbank. Hvis den ikke skal bruges til andet end ferien, så kan du selvfølgelig nøjes med én af de billigere modeller. Skal du bruge den til flere enheder eller måske samme enhed flere gange, så er det dog vigtigt at have kapacitet nok til dette.

Under transport i dagligdagen

Hvis du er én af de mange danskere, der hver dag tilbringe en stor del af din tid med den offentlige transport, så bruger du sikkert din mobil eller tablet imens. Hvis det er tilfældet, så er der også en vis chance for, at du har prøvet, at din enhed er løbet tør for strøm. Det kan du dog undgå, hvis du har en powerbank med dig.

Langt de fleste bruger deres mobil og tablet i mange timer hver dag. Det tager batteriet og derfor er du nødt til at lade det op. Mange er endda nødt til at lade deres mobil eller tablet op flere gange om dagen. Hvis det også er noget, du kender til, så kan det være en god idé at tage en powerbank, der kan klare dette for dig.

Skal du blot kunne lade din mobil op, hvis den løber tør for strøm, når du er med bussen eller toget, så er der ikke behov for en stor kapacitet. Hvis du derimod ofte er på længere rejser, så kan det være en god idé at købe en powerbank med større kapacitet. Heldigvis kan begge dele findes i massevis på nettet.