Det er ikke nemt at holde haven fri for løv om efteråret. Faktisk kan det være direkte anstrengende. Det er dog ikke til at komme udenom, da din græsplæne skal kunne ånde. Derfor er en løvsuger et godt redskab, da det er en maskine, der på nem og effektiv vis kan opsamle løv. Det kan den gøre fra stort set alle overflader.

Du kan dog finde mange løvsugere på det danske marked. Derfor kan det være svært at finde den rette. Det kan du heldigvis finde inspiration til i denne artikel. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række af markedets bedste modeller, hvorfor der naturligvis også vil være modeller, der harmonerer med dine krav.

Texas BVC2800 Løvsuger

Forhandler Pris Information
699 DKK Se produkt

Her får du en kompakt og kraftfuld løvsuger. Den er udstyret med et endestykke, der er vinklet på en speciel måde. Det giver dig flere fordele, da det giver et mere effektivt sug og blæs. Samtidig resulterer det også i at mere løv samles op. Derfor er der ikke behov for at køre over det samme område flere gange med BVC2800.

Det er dertil også en løvsuger, der kan bryste sig af en lav vægt i forhold til de fleste andre løvsugere. Det er en klar fordel, da det sikrer, at du kan bruge den i lang tid, uden at det er til komplikation for dig. Det gør det også nemt, når du skal pakke den væk, da du sagtens kan løfte den op på en hylde eller op på et større repos.

Udstyret med indstilleligt teleskoprør

Der er mulighed for at tilpasse det medfølgende teleskoprør i længden. Det sikrer ikke blot, at du kan indstille den til at have en længde, der giver dig en god arbejdsstilling. Det gør det nemlig også muligt for dig at skubbe den helt ind, så den fylder mindre. Det gør det markant nemmere for dig at finde plads til at opbevare den.

Hvis du er på jagt efter en løvsuger, der ikke fylder for meget, så kan du roligt vælge BVC2800 fra Texas. Det er en maskine, de fleste kan finde plads til, hvad end den skal opbevares i et skur, i en kælder eller på et loft. Det indstillelige teleskoprør kan dog også gøre det nemmere at nå længere ind under havebordet el.lign.

Har en variabel hastighed

Der er mulighed for at regulere på hastigheden. Det gør sig gældende, hvad end du bruger dens blæse- eller sugefunktion. Begge dele er noget, der kan styres direkte fra håndtaget på maskinen. Derfor er det også nemt at skifte mellem de to funktioner samt regulere på den variable hastighed, uden alt for store komplikationer.

Det er en klar fordel, at du kan regulere på hastigheden, da du dermed kan tilpasse den til opgaven. Hvis du ikke kunne det, så ville det medføre, at der var opgaver, den ikke kunne håndtere. Endvidere skal det også nævnes at der medfølger en skulderstrop. Det er dog ikke nødvendigt, da teleskoprøret er udstyret med hjul.

Detaljer:

 • Effekt: 2800 W
 • Batteri: 230 V
 • Lufthastighed: 135 m3 pr. time
 • Lufthastighed: 275 km pr. time
 • Drivkraft: Ledning

MTD BV 2500 E

Forhandler Pris Information
439 DKK Se produkt
439 DKK Se produkt
624 DKK Se produkt

Der er mange, der afholder sig fra at investere i en løvsuger eller -blæser, fordi de tror, de skal investere en mindre formue i en sådan maskine. Det er dog slet ikke tilfældet. Det er der faktisk mange beviser på, hvilket blandt andet inkluderer BV 2500 E fra MTD. Den kan nemlig købes til en pris, der lyder på omtrent 500 kroner.

På trods af den lave pris, så er du sikret, at der er tale om en lille og effektiv løvsuger. Ikke nok med det, så byder den også på en blæsefunktion. Derfor har du selv mulighed for at vælge mellem maskines suge- eller blæsefunktion. Derfor er det kun ganske få opgaver i haven, du ikke kan løse med en BV 2500 E fra MTD.

Udstyret med en effektiv el-motor

MTD har valgt at udstyre deres BV 2500 E med en effektiv el-motor. Selve drivkraften er dog en ledning, og du skal derfor have en forlængerledning med rundt. Det ændrer dog ikke på, at der er tale om en motor, der er meget effektiv. Den har nemlig en effekt på hele 2.500 Watt og en størrelse, der lyder på hele 230 Volt.

Det er selvfølgelig denne motor, der er med til at sikre, at det er en maskine, der er effektiv i brug. Det gør sig gældende, uanset om du vælger at bruge den til at blæse eller suge løv, blade osv. væk. Faktisk kan den præstere en maksimal volumen, der lyder på 15 m3 pr. min., og en maksimal lufthastighed på hele 270 km/t.

Leveres med en stor opsamlingspose

Da der er tale om en løvsuger, så leveres den selvfølgelig med en stor opsamlingspose. I denne pose er der en kapacitet på hele 40 liter. Derfor kan du arbejde med maskinen i lang tid, før der er behov for at tømme den. Endvidere leveres den også med en bæresele, der gør det nemmere for dig at løfte rundt på maskinen.

Detaljer:

 • Effekt: 2.500 W
 • Batteri: 230 V
 • volumen: 15 m3 pr. min.
 • lufthastighed: 270 km pr. time
 • Opsamlingspose: 40 liter
 • Drivkraft: Ledning

Black+Decker GWC3600L20-QW

Forhandler Pris Information
1.396 DKK Se produkt
1.396 DKK Se produkt
1.799 DKK Se produkt
1.844 DKK Se produkt

Hvis du vælger at købe en GWC3600L20-QW fra Black+Decker, så får du et ægte 2-i-1-redskab. Den bliver nemlig leveret med to udskiftelige rør. Ét af dem bruges til at blæse, mens det andet bruges til at suge. Derfor får du en maskine, der både kan fungere som løvblæser og løvsuger, og dermed kan løse et hav af opgaver.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at den er designet med et særligt fokus på at kunne fjerne affald fra alle overflader. Den er dog særligt effektiv til at samle løv, blade osv. fra hårde overflader. Det inkluder alt lige fra græsplæner til indkørsler. Den kan dog også bruges til at gøre rent i blomsterbede, på terrasser m.m.

Ingen risiko for optagning af sten eller jord

Hvis du bruger en løvsuger til at fjerne blade, løv, grene og mere, så er der også en vis risiko for, at der bliver suget andet med op. Hvis du vælger at bruge en GWC3600L20-QW fra Black+Decker til arbejdet, så er der dog ikke nogen risiko for at der bliver suget sten eller jord med op, hvilket er en stor fordel under dit arbejde.

Dertil bør det også gøres klart, at det er muligt for dig at vælge mellem to tilstande på maskinen. Det er muligt at vælge mellem en såkaldt Eco-tilstand eller en Turbo-tilstand. Hvis du vælger Eco-tilstanden, så får du en maksimal køretid, mens du med Turbo-tilstand hurtigere kan få suget de ting op, du gerne vil havet suget op.

Lav vægt for ultimativ komfort

De fleste er enige i, at det ikke er komfortabelt at løfte rundt på en tung maskine i mange timer. Derfor har Black+Decker har haft fokus på at skabe en maskine, der byder på en lav vægt. Det har de formået med deres GWC3600L20-QW. Det giver dig ikke blot en høj komfort, men sikrer dig også en højere manøvredygtighed.

Én af de helt klare fordele ved denne maskine er, at der er tale om en akku-model. Det betydet, at der er tale om en model med batteri. Derfor skal du ikke have en ledning slæbende efter dig, når du bruger din løvsuger. Kraften bliver leveret af et 36 V Lithium-Ion-batteri, der giver dig en lang batterilevetid under brug.

Detaljer:

 • Sugehastighed: 218 km pr. time
 • Effekt: 36 V
 • Batteri: Lithium-Ion, 2,0 Ah
 • Udsugningsvolume: 3,4
 • Affaldreduktion: 7:1
 • Opsamlingspose: 17,5 liter
 • Vægt: 2,4 kg.

Bosch ALS 2400

Forhandler Pris Information
560 DKK Se produkt
560 DKK Se produkt
599 DKK Se produkt
649 DKK Se produkt

ALS 2400 fra Bosch er en rigtig effektiv løvsuger. Selv kalder Bosch det dog for en havestøvsuger. Det er der flere gode grunde til. Det handler dog i høj grad om, at den er så simpel at gøre brug af, at den faktisk kan betragtes som en støvsuger til haven. Derfor kan du også være sikker på, at det er en maskine, du kan bruge.

Hvis du ejer en sådan maskine, så kan du være helt sikker på, at det ikke længere bliver svært for dig at holde din have fri for blade og løv. Det eneste problem, du kommer til at have, er at du er løbet tør for blade. Hvis du er træt af at skulle samle blade sammen med en løvrive, så få i stedet investere i en ALS 2400 fra Bosch.

Kommer med en findelingsfunktion på 10:1

For at sikre den bedst mulige kompostering, har Bosch valgt at udstyre deres ALS 2400 med en effektiv og velfungerende findelingsfunktion på 10:1. Det betyder at blade, løv osv., der suges ind i maskinen, altid bliver komposteret, inden det sendes ned i opsamlingsposen. Det medfører at der er mere plads i opsamlingsposen.

Det er endnu et aspekt, der er med til at understrege, at det er en maskine, der er nem at have med at gøre. Som følge af denne funktion, så skal du ikke tømme den nær så ofte, hvorfor du kan arbejde i længere tid. Der er derfor en god sandsynlighed for, at du kan færdiggøre dit arbejde, før du er nødt til at tømme posen.

Er udstyret med en stor opsamlingspose

På trods af dens effektive findelingsfunktion på 10:1, så har Bosch alligevel valgt at udstyre deres ALS 2400 med en stor opsamlingspose. Faktisk er der tale om en pose, der kan bryste sig af en kapacitet på hele 45 L. Derfor er det næppe kapacitet, du kommer til at mangle, hvis du vælger at købe denne ALS 2400 fra Bosch.

Dertil skal det også nævnes, at det er en pose, der er nem at håndtere, let at tømme og så er den oven i købet også lavet af et vandfast tekstilmateriale. Derfor er det tydeligt at mærke, at der er tale om en maskine, hvor der ikke er gået på kompromis ned noget. Tværtimod, så har der været fokus på, at det hele skal være i top.

Detaljer:

 • Motorydelse: 2400W
 • Variabel luftgennemstrømningshastighed: Fra 180 km/t til 300 km/t
 • Volumenstrøm: 800 m3 pr. time
 • Vægt (løvblæser): 3,2 kg.
 • Vægt (løvsuger): 4,4 kg.
 • Opsamlingspose: 45 liter
 • Reducering af bladmængden: 10:1

Gardena EasyClean Li Håndstøvsuger

Forhandler Pris Information
680 DKK Se produkt
680 DKK Se produkt
688 DKK Se produkt

Du kan finde løvsugere i rigtig mange størrelser. Det er EasyClean Li fra Gardena et rigtig godt bevis på. Her er der nemlig tale om en lille håndstøvsuger, der er udviklet til at kunne bruges udendørs. Det er nok ikke denne model, du skal vælge, hvis du er på jagt efter en løvsuger, du kan bruge i din have på flere tusinde m2.

Hvis du i stedet er på jagt efter en god løvsuger, du kan bruge til at fjerne blade, støv osv. fra din terrasse, altan eller garage, så er det oplagt at investere i en Gardena EasyClean Li. Den har en relativt lille kapacitet, hvorfor den ikke egner sig til brug på store områder. Til altanen eller terrassen er den dog helt perfekt.

Byder på en stærk sugekraft

På trods af den lille størrelse, så er der alligevel tale om en maskine, der kan bryste sig af en stærk sugekraft. Derfor er den også kraftig nok til at kunne klare alt lige fra grove smudspartikler til store blade. Der er ikke noget, der er et problem for den højtydende håndholdte støvsuger. Det eneste problem er den lille kapacitet.

Dertil er den også blevet udstyret med et filter af høj kvalitet. Det bærer også flere fordel med sig. Det er dog især værd at bide mærke i, at det kan garantere en høj sugestyrke ved alle typer snavs. Det gør sig endda også gældende ved støv og krummer, hvorfor du faktisk også kan bruge din EasyClean Li inde i huset.

Udstyret med en kraftig batteriteknologi

Gardena har ikke blot sikret sig en høj sugekraft. De har også udstyret maskinen med et kraftigt batteri. Det er nemlig et Lithium-Ion-batteri, der ikke blot er effektivt i brug, men også er nemt at vedligeholde. Samtidig er det fleksibelt i forhold til opladning, da et Lithium-Ion-batteri ikke tager skade af, at det bliver klatopladet.

Der medfølger en række forskellige mundstykker og børster, der gør maskinen endnu mere alsidig. Gardena har nemlig valgt at inkludere både et børstemundstykke og et sprækkemundstykke til deres EasyClean Li. Den kan desuden også opsuge både fugtige og tørre partikler, hvorfor den kan tjene rigtig mange formål.

Detaljer:

 • Lydniveau: 92 dB
 • Støvopsamling: Uden pose
 • Belastningsevne: 16 W
 • Vægt: 1,3 kg.
 • Spænding: 100 V – 240 V / 50 Hz – 60 Hz
 • Batteri: Lithium-Ion

McCulloch GBV 345

Forhandler Pris Information
1.397 DKK Se produkt
1.375 DKK Se produkt
1.414 DKK Se produkt

Der findes mange maskiner, der kan bryste sig af at være 2-i-1-maskiner. Det betyder, at der både er tale om en løvsuger og en løvsuger. McCulloch har dog valgt at tage den skridtet videre med deres GBV 345. Her får du nemlig en 3-i-1-maskine, der ikke blot byder på en effektiv løvsuger og løvblæser, men også en findeler.

Dertil er der tale om en maskine, der er udstyret med en benzinmotor. Derfor er du garanteret, at du får en meget effektiv løvsuger og -blæser, der kan klare samtlige opgaver, du måtte have. McCulloch har lavet deres GBV 345 til at kunne betjenes med blot én hånd, på trods af den stærke benzinmotor og dens store kraft.

Hurtig og nem opstart af maskinen

Der er mange, der tror, at det er svært at få gang i en løvsuger med benzinmotor. Det er dog ikke tilfældet, da du kan starte din GBV 345 på både hurtig og simpel vis. Det sker ved hjælp af dens brændstofspædepumpe og det nemme betjeningsgreb. Derfor skal du ikke være bekymret for at du skal kæmpe med at starte den.

Oven i dette kan den også bryste sig at være udstyret med et effektivt, vibrationsdæmpet håndtag. Håndtaget er oven i købet blevet udstyret med et blødt komfortgreb, så det føles behageligt at have fat om det. Direkte fra håndtaget finder du også en fartpilot, der gør det nemt for dig at justere på maskinens hastighed og kraft.

Medfølger en viftedyse

McCulloch er kendt for ikke at gå på kompromis med deres produkter. Det har de bestemt heller ikke gjort med deres GBV 345. Her får du nemlig ikke blot en effektiv løvsuger og -blæser, der er udstyret med en kraftig benzinmotor. Den bliver også leveret med en viftedyse, der er med til at forbedre blæserens effektivitet.

Hvis du vælger at bruge den som løvsuger, så kan du tilslutte en stor opsamlingspose, der kan bryste sig af en stor kapacitet. Faktisk er der plads til hele 45 liter i posen. På trods af dette, så har de formået at holde dens vægt på blot 4,4 kg. Samtidig byder den på en kompostering på hele 16:1 inden opsamlingsposen.

Detaljer:

 • Cylindervolumen: 25 cm3
 • Benzintank: 0,54 liter
 • Maksimale omdrejninger: 8.000 omdrejninger pr. minut
 • Lufthastighed: 95,83 m/s
 • Opsamlingspose: 45 liter
 • Vægt: 4,4 kg.
 • Effekt: 0,75 kW
 • Lydniveau: 96,7 dB(A)

Overvejelser før købet af en løvsuger

Hvis du gerne vil have en maskine, der kan bruges til at samle blade, grene og andet løv op fra græsplænen i haven, så er en løvsuger et godt valg. Det er en god investering i mange sammenhænge, men der er dog også andre muligheder. Du kan også købe en løvblæser, men den er dog ikke nær så effektiv som en løvsuger.

Løvsugeren er et godt redskab, der kan minimere den mængde tid, du skal bruge på at fjerne affald, løv og andet. Det er i høj grad i løbet af efteråret, at det er en nødvendighed, da det her bladene begynder at falde. Det er dog også et glimrende redskab, der kan bruges til at samle hækkeaffald op, når du har klippet hæk.

Faktisk kan du bruge en løvsuger til et væld af opgaver. Resultatet af brugen af en sådan maskine er, at din have efterlades pæn og nydelig. Der er også op til flere løvsugere, der kan vendes om, så du også kan bruge dem som en løvblæser. Sådanne modeller befinder sig dog ofte i et dyrere prisleje end de andre modeller.

Løvblæseren mangler lidt funktionalitet

En løvblæser kan sagtens løse en lang række opgaver. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at den ikke er helt så funktionel som en løvsuger. Hvis du vælger at købe en løvblæser, så har du nemlig kun én mulighed. Med denne maskine er det nemlig kun muligt at blæse blade, løv osv. væk – den kan ikke samle det op.

Vælger du i stedet en løvblæser, så får du til gengæld en mere kompakt og let løsning. Den er nemlig ikke udstyret med en stor opsamlingspose eller flere forskellige mundstykker. Derfor er maskinen ikke synderligt stor, mens der heller ikke er ekstraudstyr eller tilbehør, der ender med at ligge og fylde i dit redskabsskur.

Hvis du gerne vil have en maskine, der ikke er for stor, så er du bedst stillet med en løvblæser. Den er ikke nær så stor, hvorfor den også fylder mindre. Du skal dog være klar til, at du ikke kan samle hverken blade, løv eller lignende op. Du har ikke andre muligheder end at blæse det under hækken eller sammen i en bunke.

Er det værd at købe en løvsuger- eller blæser?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det godt kan betale sig at købe enten en løvblæser eller -suger. Det er en maskine, der er rigtig god, hvis du gerne vil gøre dit havearbejde lettere for dig selv. Hvis du gerne vil tage den nemme løsning, så bør du – uden tvivl – vælge at investere i en løvsuger til at suge løv, blade osv. op.

Det er dog i høj grad noget, der er aktuelt, hvis du har en stor grund med en masse træer. Har du en masse træer, så er der også en god chance for at der vil falde meget løv ned på din grund. Med en maskine til at klare det hårde arbejde, så kan du bruge mere tid under tæppet på sofaen, mens du nyder en kop varm te.

Hvis du ikke er villig til at bruge på en løvblæser eller en løvsuger, så er du nødt til at løjes med en løvrive. Er du nødt til at nøjes med en sådan rive, så kan det tage meget lang tid at få samlet løv, blade osv. sammen. Det kan vise sig at blive meget hårdt og tidskrævende, hvis du har meget løv i din have, der skal samles op.

I denne forbindelse skal det dog også nævnes, at du ikke helt kan undgå manuelt arbejde, hvis du vælger at købe en løvblæser. Vil du gerne undgå manuelt arbejde helt, så er du nødt til at købe en løvsuger. Den er nemlig udstyret med en opsamlingspose, hvor blade, løv osv. bliver suget op, så du ikke selv skal samle op.

Gode råd til dig, der skal købe din første løvsuger

Hvis du ikke har prøvet kræfter med en løvsuger før, så kan det hele godt virke en kende uoverskueligt. Det er dog ikke en maskine, der er svær at have med at gøre, hvorfor du ikke skal være bekymret. Den kører helt af sig selv, så når den først er tændt, så er der ikke rigtigt noget, du skal tænke over eller være bekymret for.

Er du på jagt efter din første løvsuger, så er der en række ting, du bør læse op på først. Når du skal bruge den første gang, så kan der være en række ting, man sagtens kan glemme. Heldigvis har vi gjort det nemt for dig, da du herunder kan læse en række gode råd, du bør tage til dig, når du begynder at suge løv op i haven.

 1. Hvis du har en indsugningsstudse, der er blokeret af grene, sten eller andet, eller hvis den ikke er blevet monteret korrekt, så må du ikke bruge din løvsuger. Det er også noget, der er aktuelt for dens opsamlingspose, der også skal sidde korrekt. Ellers kan det ende med at skade din løvsuger.
 2. Hvis du ikke har fået fjernet din opsamlingspose inden brug, så er det ikke nogen god idé at bruge din løvsuger som løvblæser. Det er reelt set noget, der giver dig sig selv, men det er dog ikke alle, der når at tænke over det, inden de får tændt for den. Derfor skal man altid lige tænke en ekstra gang.
 3. Det er meget vigtigt, at du altid sørger for at holde din indsugningsstuds væk fra ledningen. Du kan sagtens sætte din maskine til at suge på en lav styrke, men du kan risikere at du ender med at suge din ledning op. Det kan betyde at ledningen går i stykker, og så er din løvsuger ikke meget værd.
 4. Du må aldrig rette din løvsuger mod dyr, personer eller skrøbelige genstande. Det kan sagtens virke sjovt, men du kan ende med at påføre skade på både personer, dyr og genstande. Hvis du retter den mod et vindue eller en dør, så kan du faktisk ende med at smadre det, selvom det ikke er meningen.
 5. På trods af at en løvsuger ikke vejer specielt meget, så er det alligevel meget vigtigt, at du altid har et godt greb om den. Derfor anbefales det også at du holder fast med begge hænder. En løvsuger har mange kræfter, hvorfor det også hurtigt kan gå galt, hvis du ikke har ordentligt fat på den.
 6. Sørg for at have det rette arbejdstøj på, så du er godt beskyttet mod maskinen. Det handler især om at beskytte dine øjne med sikkerhedsbriller. Dertil skal du også sørge for at have ordentligt fodtøj på, hvorfor det ikke er klip-klapper, du skal tage på. Du kan nemlig komme i kontakt med sten osv.

Batteri, ledning eller benzin?

Når du skal købe en løvsuger, så skal du tage stilling til, hvorvidt det skal være en model, der er drevet af batteri, ledning eller benzin. Der er intet, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng, da det ene og alene handler om dine egne behov. Derfor er det også det, du skal have fokus på, når du vælger maskinen.

Hvis du gerne vil have en mobil løsning til en mindre have, så er det en god idé at købe en batteridreven model. Det gør sig særligt gældende, hvis du har andre havemaskiner, der kan bruge samme batteri. Har du det, så kan du spare en betragtelig del af prisen. Det er nemlig ofte batteriet, der gør dit køb dyrere.

En løvsuger med ledning er ideel til større haver. Mange af disse modeller har nemlig ofte også en kværn, du kan bruge til at kompostere blade, løv osv. Derfor bliver haveaffaldet komprimeret, så du ikke skal gå rundt og tømme opsamlingsposen hele tiden. Det er selvfølgelig en fordel, da det sparer dig for en masse tid.

Skal du bruge maskinen i professionelt regi eller har du et stort behov, så er det en god idé at købe en model med benzinmotor. De er nemlig kraftfulde, hvorfor det ikke er et problem at fjerne haveaffald fra store haver, gårdspladser eller arbejde med maskinen hele dagen. Hold derfor altid fokus på dine egne behov og krav.

Fokuser på egne behov, når du vælger løvsuger

Du kan finde mange løvsugere på det danske marked. Derfor kan det også være svært at vælge den helt rette. Der er mange, der blot går på jagt efter en model, der har fået gode anmeldelser. Det er også en god måde, men du kan dog fortsat risikere at træffe et forkert valg, der ikke stemmer overens med de krav, du stiller.

Det er derfor, det er vigtigt, at du har et godt indblik i dine egne krav og behov, inden du går på jagt efter en løvsuger. Hvis du har en lille have, så er der ikke brug for en maskine, der er nær så kraftig, som hvis du har en have på flere tusinde m2. Det er sådanne aspekter, du skal tage højde for, når du vælger din maskine.

Eksempelvis findes der flere løvsugere, der drevet af en benzinmotor. Det er der sjældent behov for, hvis du har en lille have. Har du derimod en stor have eller skal bruge den i professionel sammenhæng, så er du ofte bedre stillet ved at vælge en løvsuger med benzinmotor, da de ganske enkelt er kraftigere og mere effektive.