Glattejern – bedst i test 

Der er efterhånden mange piger og kvinder, der finder et glattejern uundværligt nu til dag. Det flotte glatte hår er et klassisk look til både hverdag og fest. Det er en tidløs frisure, der ses på kvinder i alle aldre. Måske ejer du allerede af et glattejern, der har en del år på bagen og trænger til at blive opdateret, eller er du på udkig efter dit første glattejern, så skal du bare læse videre.

Når du skal finde dit næste glattejern, må du ikke gå på kompromis med kvalitet, bare for at spare et par hundrede kroner. Næsten alle frisører og hårstylister vil anbefale, at glattejernet har keramiske plader, der er med til at minimere varmeskader på dit hår. Det ses ofte at de helt billige modeller er lavet af dårligt materiale, der ikke kan lede varmen ordentlig eller ikke glider jævnt gennem håret, der kan resultere i at håret brænder fast.

Der er meget stor forskel på de mange glattejern der findes i dag, og det er langt fra alle, der er lige effektive. Dem i din omgangskreds har sikkert helt forskellige meninger om, hvilket glattejern de synes er det bedste. Det er derfor en rigtig god ide at kigge på de forskellige modeller, inden du bare vælger den første og billigste.

Vi har udvalgt 6 forskellige modeller, som enten er testvinder eller får rigtig gode anmeldelser. Vi gennemgår de udvalgte glattejern i en tilfældig rækkefølge. Efter gennemgangen vil vi hjælpe dig med at blive klogere på, hvordan du skal vælge dit næste glattejern. Vi vil også forklare, hvad forskellen er på de forskellige typer glattejern der findes. Du skal selvfølgelig ikke snydes for nogle tips til, hvordan du beskytter dit hår når du bruger dit glattejern. Som en afrunding kommer vi med inspiration til nogle frisurer, du kan prøve og lave med dit nye glattejern.

I denne artikel vil vi komme ind på følgende:

 • En gennemgang af de udvalgte glattejern
 • Hvordan vælger du dit næste glattejern?
 • Forklaring af de forskellige typer glattejern
 • Tips til at beskytte dit hår
 • Inspiration til frisurer

Bemærk, at vi hos Pengefund ikke selv har testet de udvalgte glattejern, men har samlet resultater fra forskellige tests, så vi kan give dig et overblik over de bedste glattejern på markedet.

GHD IV Styler

TESTVINDER HOS DET SVENSKE “BAST I TEST”
ANBEFALET AF FEMINA

Det første glattejern, GHD IV Styler, har fået meget ros i de forskellige test den har været meget i. Eksperterne er enige om, at det er et kvalitetsglattejern, der er luksuriøst og effektivt. GHD IV Styler er det billigste glattejern fra GHD. Livsstilsmagasinet Femina har blandt andet testet denne model, hvor den fik topkarakter og gode anbefalinger.

Forhandler

Pris

928 kr.

929 kr.

989 kr.

995 kr.

1.299 kr.

Ikke blot et glattejern

Varmelegemet består af to keramiske plader, der sikrer en jævn opvarmning. Det gør, at det er nemt og effektivt at bruge glattejernet. Du kan både bruge det til at glatte dit hår, men du kan også lave fine slangekrøller. Det svenske forbrugermagasin Bäst i test nævner, at denne funktion giver et resultat, der holder hele dagen.

Billigt og brugervenligt GHD glattejern

GHD IV Styler er det billigste glattejern GHD har lavet, men prisen er dog stadig lidt høj, hvis du sammenligner den med andre mærker. Men du får et glattejern i god kvalitet, med funktioner der er gode til hverdagen.

GHD er et mærke, der er anerkendt blandt professionelle frisører og stylister hele verden over. Det skyldes blandt andet deres produkters brugervenlighed og funktionelle design. Femina nævner at glattejernet ligger godt i hånden. Derudover er den udstyret med en 2,8 meter drejbar ledning. Det er et godt glattejern til dig, der gerne vil have de grundlæggende funktioner plus lidt mere.

Fantastiske funktioner

GHD IV Styler har indbygget ”sleep-mode”-funktion, der gør at glattejernet slukker af sig efter 30 min. Du behøver derfor ikke bekymre dig for, om du har husket at slukket det, inden du forlader hjemmet. Derudover har GHD IV Styler indbygget universaladapter. Det betyder, at du kan bruge det uanset hvor henne i verden du er – her har GHD virkelig tænkt over detaljen. Glattejernet er udstyret med negativ ionteknologi, du måske kender fra hårtørrere. Den nedbringer statisk elektricitet, der opstår ved friktion. Dermed får du glattere hår end ved de billigere modeller.

Kvalitet for pengene

Ved dette glattejern skinner kvaliteten tydeligt igennem. Det kan du også mærke når du bruger den. Bäst-i-Test.se kalder glattejernet for ”et ægte professionelt produkt”. Den har en opvarmningstid på 20 sekunder. Temperaturen ligger konstant mellem 175 og 190 grader. Der er indbygget en sensor, der sørger for at glattejernet bliver opvarmet 5 gange i sekundet.

Specifikationer og fordele ved GHD IV Styler

 • Opvarmningstid 20 sekunder
 • Temperaturen ligger mellem 175 – 190 grader
 • Indbygget sleep-mode funktion
 • Negativ ionteknologi
 • Keramiske varmeplader
 • 2,8 m drejbar ledning

Hvis du godt kunne tænke dig at eje et GHD glattejern med standardfunktioner, men ikke har det største budget til et glattejern, så er GHD IV Styler et godt valg for dig. Du får meget for dine penge, og behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten.

GHD Platinum

BEDSTE KØB – INDEPENDENT 
ANBEFALET AF DEN BRITISKE SKØNHEDSBLOG BAGS OF BEAUTY
ANBEFALET AF DET BRITISKE DAILY MAIL

GHD Platinum får perfekte testresultater. Den er anbefalet af mange store amerikanske magasiner. Tre forskellige skønhedseksperter har testet og anmeldt dette glattejern. Disse er den danske skønhedsblog Pudderdåserne, den britiske skønhedsblog Bags of Beauty og den britiske skønhedsblog Becky Bedbug. Alle tre er enige om, at GHD Platinum et er et kvalitetsprodukt med innovative funktioner.

Forhandler

Pris

1.499 kr.

1.549 kr.

1.599 kr.

Smarte funktioner og effektivitet

Dens keramiske varmeplader har en overflade, der gør glattejernets evne til at glide igennem og style håret meget lettere. Derudover kommer den også med ”Safer for Hair” teknologien. Den giver dermed et forøget shine og glans i håret, og samtidig reducerer du knækkende hår. Det viser en undersøgelse fra Princeton University.

Der er ingen tvivl om, at GHD Platinum er topmodellen i sin klasse. Den har en fast temperatur på 185 grader, som GHD har fundet frem til den optimale temperatur. Det tager 20 sekunder før glattejernet er opvarmet og klar til brug. Dens evne til konstant at holde en temperatur på 185 grader skyldes de fantastiske indbyggede Tri-Zone sensorer, der overvåger varmepladerne. Der sidder 3 sensorer i hver varmeplade, hvilket giver en optimal varmefordeling, uanset om du bruger glattejernet til at glatte eller lave krøller.

Sikkerhed til alle typer hår

I flere uafhængige tests vurderes det, at GHD Platinum er velegnet til alle typer hår. Med denne model kan du selvfølgelig glatte dit hår, men den er også velegnet som krøllejern med sin afrundende cylinder. Glattejernet har en rigtig god isolering omkring dens varmeplader, hvilket gør at du undgår at brænde dig, når du glatter dit hår ved hovedbunden. Med dens funktionelle design behøver man ikke klemme hårdt omkring håret. Man får et mere ensartet resultat, og undgår at hårene sætter sig fast i pladerne.

Funktionelt design

GHD Platinum er ”wishbone” formet, hvilket gør den dejlig nem at håndtere. Du får en helt perfekt oplevelse når du tager glattejernet i hånden. Med den 2,7 meter lange 360 graders ledning, kan du vinkle glattejernet som du ønsker, og kommer ikke til at føle dig begrænset. Ligesom GHD IV Styler er Platinum udstyret med auto-sluk, der gør at den slutter efter 30 minutter, hvis den ikke er i brug. Samtidig med dette har den automatisk spændingstilpasning, så du kan bruge den i hele verden.

Specifikationer og fordele ved GHD Platinum

 • Opvarmningstid 20 sekunder
 • Funktionelt design
 • Konstant temperatur på 185 grader
 • Auto-sluk funktion
 • Innovativ Tri-zone opvarmningsteknologo
 • Keramiske varmeplader
 • Kan bruges i hele verden
 • 2,7 m drejbar ledning

Denne model fra GHD får topkarakterer fra alle. Hvis du har brug for et af de bedste redskaber til at lave den perfekte frisure derhjemme, skal du vælge GDH Platinum. Du får et glattejern, der virkelig er alle pengene værd med alle dens fantastiske funktioner.

Remington ProLuxe Straightener S9100

TOPSCORE HOS “BAST-I-TEST”
ANBEFALET AF KVINDEGUIDEN

Nu kommer det første af de to glattejern i denne artikel, som ikke er fra GHD. Dette Remington ProLuxe glattejern får stor ros for dens keramiske plader og er rigtig god til langt og tykt hår. Den svenske forbrugerplatform giver glattejernet en scorer på 4,5 ud af 5 stjerner.

Forhandler

Pris

359 kr.

382,24 kr.

599 kr.

899 kr.

Glattejern fra Remington kommer med brede keramiske plader, der gør det muligt at få en ensartet glatning i både tykt og langt hår, hvilket kan være svært med standartmodellerne.

Opnå et salonresultat

Findes der en bedre fornemmelse end at have været til frisøren? – Nej det tænkte vi nok. Det kan være svært selv at opnå en frisure, der bare sidder knivspart. Men det er blevet lettere med Remington ProLuxe og dens OPTIheat-teknologi. Med dens innovative opvarmningsteknologi fordeler den varmen mellem de keramiske plader. Det sikrer dig en hurtig og effektiv glatning af håret. Derudover giver den dig også et resultat, der kan holde i op til 24 timer!

Ekstra brede keramiske plader

På rigtig mange glattejern har de keramiske plader ofte en forholdsvis lille brede. Remington ProLuxe Straightener S9100 er udstyret med bredere overflader, hvilket giver en større glatteoverflade. Det gør, at du hurtigere og lettere kan glatte dit hår. Herudover kan du med de brede varmeplader lave flotte bløde krøller, i stedet for de klassiske poptrækkerkrøller.

9 forskellige temperaturindstillinger

På Remingtongs ProLuxe glattejern har du mulighed for at finde den temperatur, der passer bedst til dit hår. Du kan vælge mellem 9 forskellige temperaturindstillinger, der ligger mellem 150 – 230 grader. Det lille minus man kan påpege ved Remington ProLuxe, som Bäst i Test også nævner er, at knapperne til at indstille temperaturen med sidder lidt akavet, hvis du gerne vil ændre temperaturen mens du bruger glattejernet.

Specifikationer og fordele ved Remington ProLuxe Straightener S9100

 • OPTIheat-teknologi, der giver en jævn opvarmning
 • Brede keramiske plader
 • 9 temperaturindstillinger mellem 150 – 230 grader
 • 3 meter ledning
 • Resultat der kan holde i op til 24 timer

Dette glattejern fra Remington er perfekt til dig, hvis du enten har langt eller tykt hår. Det er også et godt valg for dig, hvis du gerne vil lave krøller, hvor denne efterlader et fantastisk resultat. Med de 9 temperaturindstillinger, har du mulighed for at indstille det til dit eget hår.

 

GHD V Gold Classic Styler

TOPSCORE HOS TESTGAZIT
ANBEFALET AF HERCAMPUS.COM
ANBEFALET AF PUDDERDÅSERNE.DK

GHD V Gold Classic anbefales både af skønhedsbloggere og testportaler, hvor den bliver rost for at være effektiv og nænsom. Det tyske forbrugermagasin Testfazit.de valgte modellen som topscoren i deres grundige test.

Forhandler

Pris

1.199 kr.

Se mere

Lækkert design og brugervenlig

Bloggen HerCampus.com fremhæver glattejernets kvalitet og lette design. Med dens klassiske design og de guldfarvede keramiske plader, skriger dette glattejern luksus. Glattejernets opvarmningstid er på 20 sekunder. Du tænder den på en enkelt knap, herefter bipper den et par gange, hvilket indikerer at glattejernet er tilstrækkeligt opvarmet.

Med en roterbar ledning på 3 meter, kan du bruge glattejernet gnidningsfrit. Du kan altid opnå den bedste vinkel, når du skal style dit hår. Derudover er GHD V Gold Classic udstyret med auto-sluk funktionen, så den slukker sig selv, hvis du skulle glemme det. Du kan bruge glattejernet i hele verden, på grundt af dens indbyggede adapter. Der medfølger en beskyttelseshætte du kan sætte på glattejernet og tage den med på farten.

Konstant temperatur

GHD V Gold Classic Styler har en konstant temperatur, der ligger mellem 175 og 190 grader. Det er den perfekte temperatur, til at give et effektivt og smukt resultat. Den sikrer også at håret slides mindst muligt. Du kan nøjes med at køre jernet igennem håret én gang, da de keramiske varmeplader hele tiden har den rette temperatur.

Vippeplader

Som det første glattejern i denne artikel, kommer GHD V Gold Classic med en speciel funktion, der gør det til det perfekte to-i-en stylingredskab. De keramiske plader kan vippe fra side til side, hvilket gør den mere effektivt til at skabe en naturlige frisure. Denne vippefunktion er især smart, hvis du også vil bruge jernet til at lave krøller med, da det giver et mere naturligt look.

Specifikationer og fordele ved GHD V Gold Classic Styler

 • Keramiske vippeplader med Nano-silver belægning
 • ION-teknologi
 • Konstant temperatur på mellem 170 og 190 grader
 • 3 meter roterbar ledning
 • Opvarmningstid 20 sek.
 • Medfølgende beskyttelseshætte

Hvis du er på udkig efter et glattejern, der er effektiv og giver dig salonlooket, så er det GHD V Gold Classic, du skal gå med. Det er et skånsomt glattejern, der har fået ros i mange tests og skønhedsbloggere. Du får et super brugervenligt glattejern, du kan tage med på farten.

GHD V Gold Classic Mini Styler

TOPSCORER HOS DET TYSKE TESTSIEGER

Forbrugerplatformen Testsieger har testet og givet deres anmeldelse på dette miniglattejern fra GHD. På trods af dens størrelse får den en god placering på grund af dens effektivitet og ydeevne. Den har de klassiske funktioner, som Gold-serien er kendt for, men det er pakket ned i et mindre glattejern, der er perfekt til kort hår.

Forhandler

Pris

1.031 kr.

1.044 kr.

1.245,50 kr.

Lille men effektivt glattejern

Dette glattejern fra GHD er mindre end mange andre glattejern, du finder på markedet. Men det er meget mere end blot et rejseglattejern. Glattejernet egner sig perfekt til kort eller mellemlangt hår. Med dens mindre plader og snude, kan du nemmere style håret til perfektion. Håndtaget er ligeså stor som på andre glattejern, så du har det bedst mulige greb. Selvom den er mindre, så giver den stadig et perfekt resultat. Miniglattejernet er udstyret med indbyggede spændingsformer, der gør at du kan bruge den over alt i verden.

Nano-silver belægning

GHD er kendt for at producere glattejern i høj kvalitet – dette er ingen undtagelse for denne model. De keramiske varmeplader, er belagt med en nano-silver belægning. Du får dermed et effektivt resultat, der giver ekstra glansfuldt hår og et langtidsholdbart resultat – oven i dette skåner det også håret.

Top sikkerhed

Glattejern kommer ofte med ret høje temperaturindstillinger, hvilket gør at du kan risikere at brænde dig, når du bruger den. Med GHD V Gold Classic Mini Styler får du en forbedret isolering, der gør at det bliver mindre varm på ydersiden. Så du skal ikke bekymre dig om at blive brændt.

Funktioner pakket godt ind

GHD V Gold Classic Mini Stylerer udstyret med sleep-mode funktion, hvor den automatisk slukker af sig selv efter 30 min. Du behøver ikke bekymre dig, hvis du har glemt at slukke den inden du tog hjemmefra. Temperaturen er konstant på 150 grader. Nogle synes måske ikke at det er særlig meget, men det er mere end rigeligt for at få glat hår – og samtidig skåner den håret.

Specifikationer og fordele ved GHD V Gold Classic Mini Styler

 • Perfekt til kort hår
 • Super godt rejseglattejern
 • God isolering
 • 150 grader
 • Sleep-mode funktion
 • Nano-silver belægning

GHD V Gold Classic Mini Styler er perfekt til dig, der har kort eller mellemlangt hår. Du får et brugervenlig glattejern, du har mere kontrol over. Med dens mange funktioner får du utrolig meget kvalitet for pengene. Hvis du tit er ude og rejse, kan GHD V Gold Classic Mini Styler også sagtens bruges som rejseglattejern.

Philips Moisture Protect HP8372

5/5 – MARKEUPANDBEAUTY.COM
5/5 – BEAUTYHEAVEN

Vi slutter af med et glattejern fra Philips. Philips Moisture Protect HP8372 er taget med i denne artikel, da den får mange gode anmeldelser fra forbrugerne. Denne model er et godt alternativt i forhold til de dyre modeller fra GHD.

Forhandler

Pris

569 kr.

569 kr.

I forhold til sin pris får Philips Moisture Protect topkarakter i kvalitet og brugervenligheden. Du får et godt glattejern, der har en opvarmningstid på 15 sekunder. Det er et af de billigere glattejern, men den har en række funktioner du også finder ved de dyrere GHD glattejern.

Smarte funktioner

Philips har udviklet MoistureProtect sensor, der analyserer dit hår undervejs og derved ændrer temperaturen, så den hele tiden passer til dit hår. Det er med til at modvirke tørt hår, og sikrer at du har den rigtige temperatur hele tiden. Derudover kommer den selvfølgelig med keramiske varmeplader, der har den såkaldte ioniserende funktion, der er med til at modvirke statisk elektricitet.

En rigtig smart funktion ved Philip Moisture Protect er de bevægelige varmeplader. Glattejernets varmeplader vil derfor rykke sig, hvis du lukker glattejernet for hårdt omkring dit hår, for at afbløde det. Så, slut med skadet hår.

Praktiske funktioner

Philips Moisture Protect HP8372 er udstyret med en låsefunktion, der gør at glattejernet kan holdes lukket, når det ikke er i brug. Derudover medfølger der også en varmebestandig opbevaringspose, du kan have den til at ligge i, når du ikke bruger den. Glattejernet er udstyret med en 2 meter lang roterbar ledning. Du kan justere temperaturen i 3 niveauer: 150, 175 og 200 grader. Derudover er Philips Moistyre Protect HP8372 udstyret med autosluk, hvor den slukker af sig selv efter 60 min.

Specifikationer og fordele ved Philips Moisture Protect HP8372

 • MoistureProtect sensor
 • 15 sek. opvarmningstid
 • 3 temperaturindstillinger: 150, 175 og 200 grader
 • 2 meter roterbar ledning
 • Autosluk

Hvis du er på jagt efter et effektivt glattejern, der har forskellige praktiske funktioner, til en overkommelig pris. Så er Philips Moisture Protect HP8372 et rigtigt godt alternativ til dig. Du får eksklusive funktioner, du også finder på nogle af GHD’s modeller.

Hvordan vælger du et glattejern?

Er du træt af kruset eller krøllet hår? Bare rolig, et glattejern kan være din redning til de dage, hvor du har en dårlig hårdag. Inden du køber et glattejern, skal du finde ud af, hvilket glattejern du har brug for og, hvilke funktioner du gerne vil have den har. Hvis du fx har fint hår, bør du købe et glattejern, hvor du selv kan indstille temperaturen. Hvorfor skal du det? Jo ser du, fint hår kan nemt blive skadet, hvis du bruger et glattejern, der har for høj varme. Hvis du derimod har langt eller kraftigt hår, kan det være en god ide at vælge et glattejern, der har brede varmeplader.

Vi vil her komme med en lille guide, der kan hjælpe dig lidt på vej med at finde det glattejern du har brug for.

Køb ikke et billigt glattejern

Der findes efterhånden mange supermarkeder, hvor du helt sikkert kan købe forskellige glattejern. Producenterne lover en masse, men det er de færreste producenter, der kan leve op til det de lover. Varmepladerne på de billige glattejern er ofte lavet af metal eller glas. Disse pladder varmer langsomt, har dårlig varmefordring og vil beskadige dit hår. Pladerne er ofte sprøjtelakeret, hvilket kan betyde at de trækker i dit hår. Vi anbefaler derfor, at du vælger at købe et godt glattejern i en høj kvalitet fra starten af.

Derfor skal du købe et ”dyrt” glattejern

Når du ser prisen på de dyre glattejern, falder du måske bagover. Men hvis du investerer i et ordenligt glattejern, der er udstyret med keramiske plader, risikerer du ikke at dit hår bliver ødelagt. Med keramiske plader er der større chance for, at dit hår forbliver sundt og får et glansfuldt udseende. Et ordentligt glattejern kan sagtens holde i 5 til 6 år, hvis du passer godt på det. De lidt dyrere er også udstyret med en masse forskellige funktioner, du måske finder brugbare. Ved at læse denne artikel, får du et overblik over hvilke mange forskellige funktioner der findes.

Hvilken størrelse skal du vælge?

Langt de fleste glattejern er udstyret med varmeplader, der er 2,5 cm, hvilket kan bruges til langt de fleste hårtyper og længder. Hvis du har kort hår, kan det dog være en fordel at vælge et glattejern med smallere plader, der gør det nemmere at komme helt ned til hårbunden. De smallere plader er også gode, hvis du skal flade dit pandehår eller lave effekter i håret. De brede plader er rigtig gode, hvis du har langt eller tykt hår. Det vil spare tid og mindske skader, da du kan nøjes med at køre glattejernet igennem håret én gang.

Tips til at beskytte dit hår når du bruger et glattejern

Det er hårdt for håret, hvis du bruger et glattejern hver dag. Det er derfor en rigtig god ide at beskytte dit hår, så det forbliver sundt. Vi kommer her med nogle tips til, hvordan du kan minimere skader på dit hår, hvis du er hyppig bruger af et glattejern.

Brug varmebeskyttende hårprodukter
Det vigtigste når du skal glatte dit hår er at gøre brug af varmebeskyttende hårprodukter, man bruger ved redskaber, der afgiver varme i håret. Dette produkt findes både i creme- og sprayform, og du kan selv vælge om du vil påføre det i vådt eller tørt hår.

 

Du skal putte det i dit hår inden du styler det med et glattejern.
Det giver et skjold omkring dine hår, der gør at det ikke tager skade under glatningen.
Du kan finde forskellige varmebeskyttende produkter her.

Skru ned for varmen
Der findes mange glattejern, der har temperaturindstillinger på langt over 200 grader. Det er ikke altid en fordel dog. Temperaturer over 200 grader kan gå ind og ødelægge hårstråenes struktur. Hvis du har farvet eller slidt hår, er det en rigtig god ide at arbejde med lavere temperaturer. Du kan sagtens glatte dit hår ved omkring 170 – 185 grader

Sørg for at give dit hår fugt
Det slider på håret, hvis du dagligt styler dit hår med varmeredskaber. Du skal derfor sørge for at dit hår får masser af fugt. Det kan du gøre ved at give dit hår en god hårmaske 1-2 gange om ugen. Der findes forskellige hårmasker, der har forskellige funktioner

Brug glattejernet rigtigt
Sørg for at du bruger glattejernet rigtigt. Start ved rødderne og arbejd ud mod spidserne. Det kan gøre det hele meget nemmere, hvis du deler dit hår op i 5 sektioner: 2 bag ved, 2 foran og 1 på toppen af håret. Ved at dele det op, sikrer du at alt dit hår bliver ordentlig glattet

Hold dit glattejern rent
Det gælder om at holde dit glattejern rent. Når du bruger varmebeskyttende produkter, skal du selvfølgelig rense det af varmepladerne, når du er færdig med at bruge dit glattejern. Et rent glattejern giver jævn varme, og det er afgørende for at få det flotte look

Hold pause fra diverse stylingsredskaber
Sørg for at hold en pause fra stylingsredskaberne engang imellem. Det slider på dit hår i længden både at børste, style, vakse og glatte. Det kan derfor være en god ide at give dit hår fred engang imellem.

Hvilke typer glattejern findes der?

Et glattejern er et elektrisk redskab, hvorpå der er sat to varmeplader, som glatter krus og krøller ud, når du klemmer dem rundt om håret.

Ved hjælp fra hårbloggen Naturallycurly.com og hårwebsiden Hotstylers.co.uk vil vi forklare, hvad de tre forskellige slags typer glattejern, der findes er. De 3 typer er– keramisk, turmalin og titanium.

Keramisk

De keramiske glattejern er meget populære, især fordi de har en overkommelig pris i forhold til de to andre typer.

De keramiske glattejern er gode til at glatte hår ved lavere temperaturer. Mange af disse glattejern har det såkaldte ion-teknologi, der fungerer ved at negative ioner udligner hårets positive ioner, der dermed giver skinnende krus-frit hår. Keramiske glattejern giver ofte en langtidseffekt, der gør at hårets glathed holder længere. Den er god til de fleste hårtyper, men personer med fint og naturligt glat eller let-bølget hår vil få mest glæde af denne type.

Turmalin

Glattejern med turmalin indeholder små krystaller med mineraler, der hjælper med at udglatte håret samt afskærme den høje varme. Turmalin findes også nogle gange i de keramiske glattejern.

Hvis man bruger et glattejern med turmalin, har man et meget effektivt glattejern, hvor man ofte kan nøjes med at glatte hver hårsektion én gang. Turmalin gør også at håret bliver mere skinnende og glansfuld uden krus og krøl.

Titanium

På nogle glattejern har varmepladerne en titanium-belægning. Glattejern med dette er meget gode til folk, der har krøllet hår. Det kræver nemlig lidt mere at glatte krøllet hår ud, end hår der er naturlig glat. Det er det eneste metal, der kan give et højt niveau af fladhed og glans for krøllet hår.

Glattejern med nano

Hvis du er på udkig efter et nyt glattejern, kan du falde over ordet ”nano”  Today.com siger, at det kan være en god ide at købe en model, hvor der er nano i, da denne teknologi er med til at bibeholde hårets naturlige fugt. Hår der beholder fugten vil se mere glansfuldt og mindre tørt ud.

 

Glattejern og vådt hår – dårlig kombination

Du må aldrig bruge et glattejern i vådt hår. The National Center for Biotecnologi Information har foretaget en test, der viste at høje temperaturer både skader tørt og vådt hår, men skaderne på vådt hår er meget større. Grunden til dette er højst sandsynligt på grund af at vandet fordamper meget hurtigt i vådt hår.

I den samme test testede de også effekten af varmebeskyttelsesspray i både tør og våd form. En våd spray er uden alkohol, hvor en tør spray indeholder alkohol. Det viste sig, at der ikke er nogen forskel på at bruge produkterne i tør eller våd form, men begge typer reducerer varmeskader på håret.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21443842

Festlige firsurer du kan lave med et glattejern

Er du nogle gange også træt af dine lokker? Håret samarbejder ikke og vi bliver frustreret få minutter inden vi skal ud af døren. Du kan faktisk godt bruge dit glattejern til andet end blot at glatte med. Det behøver ikke være svært eller tage flere timer.

Vi giver dig her lidt inspiration til, hvordan du kan style dit hår anderledes med et glattejern.

Lav krøller i kort hår
Vil du gerne puste lidt liv i dit korte hår, så går du aldrig glat i byen med krøller. Du får i videoen her en god vejledning til, hvordan du bruger et glattejern til at krølle dit hår.

Lækre strandkrøller
Selvom man oftest har strandkrøller om sommeren, så ser det altså godt ud hele året. De giver et frisk look og bliver kun flottere i løbet af dagen. I denne video får du en vejledning til, hvordan du kan lave de flotteste strandkrøller ved at bruge et glattejern.

Krøller på 5 minutter
Denne metode er både smart og hurtig. Ved at sno dit hår og klemme dit glattejern omkring det i 10-15 sekunder, får du et look af naturlige krøller eller fald i håret. Det kommer an på, hvor stramt du snor totterne, og hvor længe du holder glattejernet på dem.

Store flotte krøller
Du kan med dit glattejern også lave flotte store luksuriøse krøller. Det er slet ikke så svært som man skulle tro. I denne vejledning viser hun, hvordan du ved at dreje glattejernet på den rigtige måde får flotte runde krøller.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel er blevet klogere omkring, hvilket glattejern du skal vælge.