En damprenser er en god og hygiejnisk måde at slippe af med skidt og snavs. Den kræver nemlig ikke brug af kemikalier. I stedet gør den blot brug af damp, der både sikrer en ren overflade og døde bakterier. Dampen har nemlig så høj en temperatur at skidt, snavs og bakterier ikke har en chance mod damprenseren.

Hvis du gerne vil købe en damprenser, så har du mange muligheder. Der er nemlig et stort udvalg af dem på det danske marked. Derfor kan det også være svært at vælge en god model. Heldigvis er der hjælp at hente her på siden. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste modeller på markedet.

Kärcher SC 4 EasyFix

Forhandler Pris Information
1.542,46 DKK Se produkt
1.749 DKK Se produkt
1.749 DKK Se produkt
1.775 DKK Se produkt
1.999 DKK Se produkt

Vil du gerne kunne gøre rent, uden at gøre brug af kemi? I så fald skal du have fat i en damprenser. Et godt bud på en damprenser kunne være Kärcher SC 4 EasyFix. Det er en kraftfuld maskine fra tyske Kärcher, som kan bruges til rengøring af alt fra køkkener til gulve. Derfor har du rigtig mange muligheder med SC 4 EasyFix.

Der er mange fordele ved denne maskine til fordel for andre damprensere. Den kan blandt andet bryste sig af et tanksystem med to tanke. Det medfører at du løbende kan påfylde vand, mens dampkedlen er under tryk. Derfor kan du blive ved med at bruge den uden at skulle vente på, at den køler ned før ny påfyldning.

Kan levere et damptryk på hele 3,5 bar

Hvis du skal bruge en damprenser, så skal den selvfølgelig levere et højt damptryk. Hvis den ikke er i stand til dette, så er den ikke meget værd. Det er derfor SC 4 EasyFix fra Kärcher kan bryste sig af et damptryk på hele 3,5 bar. Derfor kan den bryste sig af et tryk, der kan hjælpe dig med at klare stort set alle opgaver i hjemmet.

Endvidere er den også i stand til at levere en varmeydelse på hele 2.000 W. Derfor er du sikret, at du med en SC 4 EasyFix kan fjerne snavs, sæberester, kalk m.m. på både effektiv og skånsom vis. Det er maskinens gode kombination af et højt tryk og varmen, der sikrer at du kan fjerne hele 99,99 % af alle bakterier i din bolig.

Du får altid optimale rengøringsresultater

Hvis du gør brug af denne maskine, så er du sikret, at du altid får optimale rengøringsresultater. Det gør sig gældende på alle hårde overflader rundt omkring i hjemmet. Det er der flere grunde til, men det er dog i høj grad som følge af en effektiv lamelteknologi. Det er en teknologi, der er blevet udviklet af Kärcher selv.

Den byder dertil også på kontaktløst skifte af stof uden at komme i kontakt med skidt. Samtidig kan den også bryste sig af nem påsætning af gulvrensestof, da det har et krog-og-lykke system. Du er også sikret en både ergonomisk og effektiv rengøring med gulvkontakt, uanset brugerens højde, som følge af mundstykkeledet.

Leveres med mange typer tilbehør

Hvis du vælger en Kärcher SC 4 EasyFix, så er du sikret, at du ikke kommer til at mangle tilbehør. Du får nemlig et stort udvalg af tilbehør med i købet. Det gør sig gældende, hvad end du har brug for et gulvmundstykke, et håndmundstykke, en rund børste eller noget helt fjerde. Du kommer ikke til at mangle noget med sættet.

Du har selvfølgelig også mulighed for at tilpasse dampmængden individuelt i forhold til valg af overflader og niveauer af snavs. Med Kärcher SC 4 EasyFix kan du altid finde frem til den helt rette dampmængde. Den er også udstyret med et opbevaringsrum til både ledning og tilbehør, så det er nemt for dig at opbevare det.

Detaljer:

 • Vandtank: 1,3 liter
 • Effekt: 2.000 W
 • Opvarmningstid: 240 sekunder
 • Farve: Gul
 • Damptryk: 3,5 bar
 • Mål: L: 380 mm. x B: 251 mm. x H: 273 mm.
 • Vægt: 4,1 kg.

Bissell 1897N PowerFresh Lift Off

Forhandler Pris Information
1.099 DKK Se produkt
1.099 DKK Se produkt
1.146,95 DKK Se produkt

Hvis du vælger en Bissell 1897N PowerFresh Lift Off, så får du en 2-i-1-damprenser. Der er tale om en kraftfuld damprenser, som du kan bruge på de fleste hårde overflader. Derfor kan du også lave den om til en mindre og mere transportabel håndholdt variant. Den er god til både køkkenet, badeværelser, havemøbler og mere.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en maskine, der kan bruges til at gøre rent overalt. Har du i sinde at købe en damprenser, så er det oplagt at investere i en Bissell 1897N PowerFresh Lift Off. Med denne maskine kommer du nemlig ikke til at mangle noget. Du er sikret, at du kan bruge den til et væld af opgaver.

Er udstyret med et kraftfuldt flash-varmesystem

Bissell har valgt at udstyre denne maskine med et kraftfuldt flash-varmesystem. Det er meget effektivt, i og med at det byder på en effekt på hele 1.600 W. Det er blandt andet dette system, der sikrer at du kan varme din damprenser op på blot 30 sekunder. Derfor kan du lynhurtigt komme i gang med rengøringen af dit hjem.

Du er dog ikke blot sikret, at der er tale om en maskine, der er i stand til at varme op på kort tid. Som følge af den høje effekt på 1.600 W, så kan den også opnå en meget høj varme. Dampen er derfor så varm, at den kan nedbryde snavs og bakterier på så effektiv vis, at alle overflader efterlades helt rene – efter hver brug.

Dræber op til 99,9% af alle bakterier

Det kan faktisk opnå en så høj varme, at den er i stand til at dræbe op mod 99,9 % af alle bakterier. Derfor er det ikke kun synligt snavs, der bliver fjernet, når du har brugt denne maskine. Hvis du ikke vil gå på kompromis med dit rengøringsresultat, så skal du ikke tøve med at vælge en 1897N PowerFresh Lift Off fra Bissell.

Den er desuden også blevet udstyret med en aftagelig damppude, der ligeledes byder på en indbygget slange. Det byder flere fordele med sig, men det er blandt andet med til at gøre det muligt at rense gulvoverflader overalt i dit hjem. Det er selvfølgelig også en fordel ved denne model; at du kan bruge den overalt i dit hjem.

Leveres med flere typer tilbehør

Bissell leverer også deres 1897N PowerFresh Lift Off med en lang række forskellige typer værktøj og tilbehør. Derfor er du sikret, at du kan løse en lang række opgaver ved hjælp af denne maskine. Du får blandt andet både en fugebørste, skurebørste, og en overfladepude med to rensepuder (en blød og en skrubbe) med.

Endvidere er det også værd at bide mærke i, at den er udstyret med en trekantet fod. Det er en klar fordel, da det gør det nemmere for dig at komme ind i alle hjørnerne. Den er også udstyret med manuel og variabel dampstyring, hvilket gør det muligt for dig at indstille damptrykket. Derfor kan den bruges på alle overflader.

Detaljer:

 • Vandtank: 0,4 liter
 • Effekt: 1.600 W
 • Farve: Blå
 • Opvarmningstid: Omtrent 30 sek.
 • Driftstid: Op til 21 minutter
 • Ledningslængde: 7,5 meter
 • Damptemperatur: Fra 90° til 95°

DomoClip DOH112

Forhandler Pris Information
388,59 DKK Se produkt

Der er mange, der tror, at du er nødt til at betale i dyre domme, hvis du gerne vil have en damprenser. Faktisk er det dog slet ikke tilfældet. Du kan sagtens finde en god damprenser, der ikke koster dig hverken en større eller mindre formue. Et godt eksempel er DomoClip DOH112, som du kan erhverve til en forholdsvis lav pris.

Det er en både kraftfuld og effektiv maskine, der er i stand til at rengøre med damp, der er 100 °C varmt. Det er derfor en dampremser, der kan klare stort set alle opgaver i hjemmet. Det er gældende, uanset om du skal vaske laminatgulv eller dit badeværelse. Det er selvfølgelig en fordel, da du dermed kan rengøre hele boligen.

Kan bruges på stort set alle overflader

Én af de store fordele ved DomoClip DOH112 er, at den er egnet til stort set alle overflader. Du kan bl.a. bruge den på laminat, parket, marmor, gummi, skifer og keramik. Ikke nok med det, så er det faktisk også muligt at bruge den til at rense tekstiler såsom gulvtæpper og puder. Derfor kan den anvendes til rigtig mange ting.

På lige fod med andre damprensere, så er den selvfølgelig også miljøvenlig. Der bliver nemlig ikke gjort brug af kemikalier til rengøringen, når du bruger en DOH112 fra DomoClip til at gøre rent. Det eneste, der bliver gjort brug af, er vand, der bliver varmet op til damp. Det når en temperatur, der kan slå alle bakterier ihjel.

Er klar til brug efter blot 20 sekunder

DOH112 formår at udmærke sig på mange punkter. Det er én ting, at den kan bruges på mange overflader, men det er ikke det hele. Den kan også bryste sig af at være klar til brug efter blot 20 sekunder. Derfor skal du ikke bruge for lang tid på at vente. I stedet kan du blot tænde maskinen og være i gang kort tid efter.

Da vandtanken har en stor kapacitet, der lyder på 380 ml., så får du også en god brugstid. Faktisk formår den at yde en brugstid på op til 20 minutter på en fuld tank. Det betyder at du har god mulighed for at rengøre et stort område, inden der skal fyldes vand på. Heldigvis er det også nemt at fylde mere vand i dens tank.

Leverer op mod 30 gram damp pr. min.

En damprenser er ikke meget værd, hvis den ikke kan levere damp nok. Det er dog ikke noget, du skal frygte for med DOH112 fra DomoClip. Den kan nemlig levere op mod 30 gram damp pr. min. Det er mere end nok til at løse de fleste rengøringsopgaver. Den stor mængde damp er en klar fordel, da det giver en ren overflade.

Samtidig skal det også nævnes, at den bliver leveret med et stort udvalg af tilbehør og udstyr. Den leveres fx med både to mikrofiberklude, målebæger, glasrenser, dyser og et børstesæt. DomoClip har desuden udstyret den med et teleskopskaft i aluminium, som også byder på et ergonomisk håndtag, så det ligger godt i hånden.

Detaljer:

 • Vandtank: 380 ml.
 • Effekt: 1.500 W
 • Tilslutning: 220 – 240 V (50 Hz)
 • Ledningslængde: 5 meter
 • Brugstid: Op til 20 minutter
 • Opvarmingstid: Cirka 20 sekunder
 • Damp pr. min: 20 gram
 • Damptemperatur: 100 °C

Bissell SpotClean Pro

Forhandler Pris Information
1.552 DKK Se produkt
1.652,30 DKK Se produkt

Vil du gerne være sikker på at du får fat i ét af de mest effektive damprensere på markedet, så får du her et godt bud. Bissell SpotClean Pro er en effektiv og kraftig maskine, der er ideel til rensning af både pletter, spild og plamager. Med denne maskine ved hånden, er du sikret, at du let kan fjerne snavs, uanset hvor det sidder.

Faktisk er den så kraftig, at den er i stand til at fjerne pletter og spild på permanent vis. Det eneste, den skal bruge til dette er vand. Derfor er der ikke noget behov for kemikalier eller lignende. Du skal blot bruge dens håndholdte renseredskab, der har en kraftfuld sugeevne. Det kan du takke dens Oxygen Boost Formula for.

Udstyret med kraftfuldt pletredskab

Bissell har valgt at udstyre deres SpotClean Pro med et kraftfuldt pletredskab på hele 8 cm. Det er et redskab, der er særligt ideelt i forbindelse med hverdagsspild. Den bliver dog også leveret med et redskab, der bruges til dybderensning. Det er et redskab, der er udstyret med en snude, der kan sprøjte rensemiddel ind i tæpper.

Derfor kan du både bruge den til at klare hverdagsspild, men også til sværere pletter. Det er netop derfor, at den også bliver leveret med et redskab, der kan sprøjte rensemiddel ind i tæpper o.lign. Det sikrer at du også kan få ram på de sværere pletter. I nogle tilfælde kan det endda være med til at redde et tæppe med pletter.

Varmerenser og bibeholder vandets temperatur

Maskinen er desuden i stand til både at varmerense og bibeholde vandets temperatur, når du bruger den. Det gør sig gældende for hele rengøringsprocessen. Derfor er du selvfølgelig også garanteret, at din maskine ikke pludselig mister effekt. Det vil den først gøre, når der ikke er mere vand eller rensemiddel i dens tank.

Det bør også gøres klart, at SpotClean Pro fra Bissell har én af de største vandtanke på en damprenser. Den er nemlig blevet udstyret med en vandtank, der byder på en kapacitet på hele 2,9 liter. Ikke nok med det, så er den også udstyret med en tank til beskidt vand på hele 3,5 L. De er begge hhv. lette at fylde og tømme.

Der medfølger en rensemiddelsprøve

Bissell SpotClean Pro er én af de få damprenser, der faktisk gør brug af andet end vand. Derfor er det heller ikke en model for alle. Det er dog en fordel, hvis du gerne vil bruge den til at fjerne diverse former for pletter. Derfor medfølger der også en rensemiddelsprøve på 236 ml., så du kan få lov til at prøve det af efter dit køb.

Den kan bryste sig af en effekt, der lyder på hele 650 W. Derfor er du også sikret, at du får en god damprenser, der kan klare stort set alle opgaver, du skal have løst. Det er dog ikke kun som følge af dens effekt, men i høj grad også som følge af dens PowerJet-teknologi. Vær dog opmærksom på at den har et støjniveau på 84 dB.

Detaljer:

 • Mål: L: 36 cm. x B: 25 cm. x H: 36 cm.
 • Materiale: Plastik
 • Farver: Titanium og hvid
 • Effekt: 650 W
 • Støjniveau: 84 dB
 • Beholder (Rent vand): 2,9 L
 • Beholder (Beskidt vand): 3,5 L
 • Slangelængde: 1,5 meter
 • Ledningslængde: 6,5 meter

Kärcher SC 2 EasyFix

Forhandler Pris Information
794 DKK Se produkt
879 DKK Se produkt
980,95 DKK Se produkt
1.129 DKK Se produkt

Her er der tale om en kompakt og intuitiv damprenser. Den egner sig godt til dig, der gerne vil have fat i en model, der er relativt lille og nem at have med at gøre. Det er en relativt basal model, men den har dog alle de vigtigste funktioner. Derfor kommer du ikke til at mangle noget, hvis du vælger en Kärcher SC 2 EasyFix.

Det er en maskine, der gør det nemt for dig at gøre rent på effektiv vis, uden at skulle bruge rengøringsmidler. Dertil er det også muligt for dig at tilgå områder, der ellers ikke er helt så nemme at komme til. Derfor er der mange fordele forbundet med at vælge en Kärcher SC 2 EasyFix, når du skal udvælge din nye damprenser.

Kan rengøre alle hårde overflader

Du kan bruge din SC 2 EasyFix på alle hårde overflader. Derfor kan du også bruge den til at gøre rent i en stor del af dit hjem. Du er dertil sikret, at der er tale om en meget pålidelig maskine, der kan dræbe helt op mod 99,9 % af alle husholdningsbakterier. Dertil skal det også nævnes, at den er ideel til brug i de fleste boliger.

Den har en god størrelse, men på trods af den kompakte størrelse, så er den alligevel i stand til at levere en kraftig damp. Den byder endda på to indstillinger, så du selv kan regulere på dampmængden. Derfor kan du altid finde en passende mængde damp, hvad end du skal bruge den til at gøre rent på klinker, beslag m.m.

Et stort udvalg af tilbehør medfølger

Du får også et stort udvalg af tilbehør med, når du køber en Kärcher SC 2 EasyFix. Det er det store udvalg af tilbehør, der er med til at sikre, at du altid får et godt resultat. Det er gældende, uanset om du bruger det på et beslag, på fliser eller måske på en kogeplade. Det understreger blot, at du kan bruge den i mange tilfælde.

Det er oven i købet også muligt at fjerne genstridigt skidt, rester af kalk og fedtafleveringer med SC 2 EasyFix. Det er normalt noget, der er svært at slippe af med, men ikke med denne maskine. Den kan klare det nemt og effektivt. Den er også blevet udstyret med en praktisk opbevaringsmulighed til det tilbehør, du får med.

Detaljer:

 • Vandtank: Op til 1 liter
 • Opvarmningstid: Op til 390 sekunder
 • Effekt: 1.500 W
 • Farve: Gul
 • Mål: H: 27 cm. x D: 37,5 cm. x B: 26 cm.
 • Vægt: Ca. 4 kg.
 • Damptryk: 3,2 bar
 • Dampindstillinger: 2 stk.
 • Rengøring pr. tank: Op til 75 m2
 • Tilbehør: 8 stk.

Derfor er damprenserne blevet så populære

Det er ikke uden grund at damprenserne er blevet populære. Det er nemlig en maskine, der kan bekæmpe både bakterier, mider og andet skidt på effektiv vis. Det er intet nyt i, at varme er effektiv i dette henseende. Vi har i mange århundrede brugt varme til at tilberede mad, så vi kan tilberede den og dræbe evt. bakterier.

Endvidere er de fleste også godt klar over, at det er bedre at brugt varmt vand end koldt, hvis man skal vaske tøj, tage et bad el.lign. Det gør sig nemlig gældende i forhold til alle former for opløsning og fjernelse af snavs. Faktisk forholder det sig således, at des højere en varme, der er tale om, des bedre er det for rengøringen.

Vand kan maksimalt blive 100 grader varmt

Vand koger ved en temperatur på 100 grader. Derfor kan det heller ikke blive varmere end dette. Det er også grænsen for den flydende form, da det ved højere temperaturer opløses og overgår til en gasform. For vands vedkommende kaldes denne form for damp. Det kender du sikkert også fra, når du koger vand til fx pastaen.

Det smarte ved dampen er, at du ikke er begrænset af en temperatur på 100 grader, som du er ved vand. Du kan derimod sagtens opnå en temperatur, der er markant højere. Dertil er det også en fordel ved damp, at det ikke fylder nær så meget. Hvis du har blot en liter vand, så kan du forvandle det til op mod 1.500 L damp.

Derfor får du rigtig meget rengøringsmiddel for pengene, hvis du vælger at gøre rent med damp. Det er med til at gøre det billigere for dig at gøre rent. Det er det dog uden at du skal gå på kompromis. Du kan blot glæde dig over at det er billigere for dig, men også over at du ikke er nødt til at involvere de giftige kemikalier.

En damprenser kan tæmme dampen

Fordelen ved en damprenser er, at den kan tæmme den varme damp. Du kan skabe al den damp, du gerne vil, ved blot at klikke på en knap. Dertil er den udstyret med dyser, som du blot skal pege i retning af det sted, du gerne vil gøre rent. Derfor kan en damprenser være med til at gøre det utroligt nemt for dig at gøre rent.

Som følge af dette, så er damprenserne er også blevet mere populære. I dag er de at finde i mange danske hjem, men de kommer kun til at være en større del af danskernes rengøring i fremtiden. Der er nemlig mange fordele ved at investere i en damprenser. Det er der, fordi der er mange fordele ved den ift. din rengøring.

Det er dog ikke noget, der betyder, at der kun er fordele ved en sådan maskine. Der er også ulemper ved at gøre brug af damp til din rengøring. Du kan f.eks. ikke bruge det på alle materialer, da nogle ganske enkelt er for sårbare. Det er f.eks. ikke klogt at bruge det på pap, papir eller træ, da den varme damp kan gøre skade.

En damprenser kan skabe bedre vilkår for allergikere

Ikke nok med at det både er billigt og miljøvenligt, at gøre rent med damp, så er der også flere fordele ved det. Én af de helt særlige forcer ved damp er, at det er allergivenligt. Antallet af allergikere stiger hver eneste år, hvorfor man selv bør gøre hvad man kan, for at undgå det. Det kan f.eks. være at gøre rent med damp.

Der findes rigtig mange former for allergi. Det er dog især allergi overfor husstøvmider, der er én af de mest udbredte former for allergi her i landet. Husstøvmider er små dyr, der lever usynligt overalt i dit hjem. Det er dog ikke husstøvmiderne, der er problemet. Det er derimod deres afføring, der skaber allergi hos mange.

Det er dog ikke kun afføringen fra husstøvmiderne. Det er også noget, der gør sig gældende for svampesporer fra forskellige former for mug- og skimmelsvampe, da de også skaber allergiske reaktioner hos mange. Det er blandt andet noget, der kan resultere i hovedpine eller åndedrætsbesvær, hvis man reagerer på dem.

Rengøring med damp kan løse sådanne allergiproblemer

Faktisk forholder det sig således at rengøring med damp kan være med til at løse en del af disse problemer. Den varme damp er nemlig i stand til at dræbe de mange mikroorganismer, hvilket er gældende uanset om det er husstøvmider, skimmelsvampe eller det er en helt tredje form for allergifremkaldende organismer.

Dertil er det også en fordel, at allergenerne ikke bliver hvirvlet op i luften under processen. Det kan sagtens ske, hvis du bruger en støvsuger eller en støvklud. En damprenser gør nemlig brug af fugtig damp, som sørger for at inddæmme problemet. Dernæst kan du blot samle det op med enten en klud eller en fugtig svamp.

Du slipper også af med kemikalierne

Det er dog ikke kun ift. husstøvmider m.m., at damprengøring er en fordel. Der er også mange, der hvert år udvikler allergi overfor kemiske stoffer. Det skyldes at der bruges kemi overalt i dagligdagen. Det er blandt andet noget, der er gældende for rengøringsmidler, der ofte har et indhold af ret så skrappe kemikalier.

Når du har gjort rent med et rengøringsmiddel, så vil der blive efterladt kemikalierester på de rengjort flader. Det er dog ikke altid, at de bliver siddende, da de i nogle tilfælde også spreder sig i luften. De fleste kan godt lide duften af rent, men ikke alle tænker over, at det faktisk er en duft af kemikalier, der hænger i luften.

Derfor kan du faktisk også ende med at udvikle allergi, hvis du bliver udsat for allergener af den ene eller anden art. Det er gældende, uanset om du udsættes for dem i kortere eller længere tid. Det store problem er, at har du først udviklet en allergi, så slipper du ikke for den igen. Du skal bære den resten af livet igennem.

Det er derfor, det er en god idé at gøre rent med damp. Hvis du gør det, så gør du ikke rent med andet end vand, der er varmet op til en meget høj temperatur. Det betyder, at det er en rengøringsform, der ikke er nogen risiko forbundet med. Der er ikke risiko for at udvikle irritation, allergi eller på anden vis tage skade.

Hvordan kan jeg bruge damprenseren til min rengøring?

Der er mange, der tror, at de ikke kan bruges deres damprenser til andet end at rengøre gulvet. Det er dog slet ikke tilfældet. I takt med at du bliver mere fortrolig med brugen af den, så får du også en fornemmelse af, at den kan tjene flere formål. Dog fungerer de forskellige modeller af damprenser også på forskellige vis.

Endvidere kan der også være forskel på tilsmudsningsgrad og problemområder fra hjem til hjem. Det er også noget, der skal tages højde for. Herunder kan du læse mere om en række formål, du roligt kan vælge at bruge din damprenser til. Dertil gives der også information om, hvordan de forskellige opgaver bedst gribes an.

1. Vinduer og spejle

Du kan sagtens bruge en damprenser til at rengøre glatte flader som vinduer og spejle. Begge dele kan nemlig godt tåle varm vamp. Hvis du vil bruge en damprenser til dette formål, så skal du først påføre damp over hele fladen og dernæst tørre kondensvandet væk med skraber. Det er en nem måde at klare rengøringen på.

Det kan dog være en god idé, at du også efterpolerer med en klud. Det nemlig ikke sikkert, du får alt vandet med, med gummiskraberen. Du skal dog være opmærksom på at du ikke skaber et temperaturchok, hvis du bruger varm damp på et koldt vindue. I værste fald kan det nemlig ende med at føre til sprængninger i glasset.

I sådanne tilfælde er du nødt til at give glasset tid til at tilpasse sig til temperaturen. Derfor bør lægge ud med at påføre damp med nogle centimeters afstand fra ruden, så du kan varme den lidt op. Når du har gjort det, så kan du gå i gang med en almindelig rengøring, som beskrevet herover. På denne måde sikrer du dig bedst.

2. Fuger

Der er flere årsager til at fliser et hygiejnisk valg til køkken og bad. Det skyldes i høj grad at de er nemme at have med at gøre ift. rengøring. Typisk er der dog fuger mellem fliserne, som godt kan være et problem. For i disse fuger kan der samles både snavs og urenheder, der ikke altid er helt så nemme at slippe af med igen.

Bruger du blot en traditionel rengøringsmetode, så er det ikke sikkert, du har heldet med dig. Hvis du vælger at bruge en damprester i stedet for, så er der en større chance for at du får succes. Den varme damp er nemlig i stand til at trænge ind i alle kroge af fugen. Derfor er du også sikret at den fjerne alt snavs på sin vej.

Hvis du gerne vil være helt sikker på at du får det bedste resultat, så monter en rundbørste på maskinen. Den kan du bruge til at skrubbe med, mens dyserne skyder damp ud. Hvis det er en silikonefuge, så bør du holde lidt igen med dampen. Derfor skal du kun påføre damp i kort tid, så du ikke får overophedet materialet.

3. Køkkenet

Køkkenet er et sted, hvor det er vigtigt at have et helt særligt fokus på hygiejne. Derfor er det også oplagt, at du bruger din damprenser til at gøre rent i køkkenet. Den varme damp er bl.a. i stand til at opløse fedtet fra stegeos, som sætter sig overalt. Du kan roligt gøre brug af varm damp på overflader, der er af rustfrit stål.

Det er et materiale, der sagtens kan holde til den varme, det udsættes for, når det rammes af dampen. Det kan også være en god idé at montere en klud på din damprenser, så du på kort tid kan klare rengøringen af de store flader i køkkenet. Eventuelt kan du også polere efter med en klud, for at få det bedste resultat.

Hvis du har en glaskeramisk kogeplade, så kan du også rengøre den på effektiv vis ved hjælp af damp. Hvis du skal bruge den på en kogeplade, så er det en god idé at montere en stålskuresvamp direkte på dysen eller børsten. Det er nemlig med til at gøre arbejdet endnu mere effektiv, og kogepladen sagtens holde til det.

Både kanter, kroge og hjørner ved kogepladen, vasken og øvrige steder i køkkenet, kan også rengøres med varm damp. Her skal du blot bruge en almindelig dyse, så du er sikret at den varme damp trænger ind overalt. Gør du rent med damp i dit køkken, så er du garanteret, at der ikke er flere bakterier og skidt efterfølgende.

4. Flise- og klinkegulv

Ét af de steder, hvor du for alvor kan nyde godt af en damprenser, er når du skal rengøre enten et flise- eller klinkegulv. Begge dele er meget robuste og derfor kan de også tåle al den damp, du har lyst til at give dem. Når du gør rent på et flise- eller klinkegulv, så skal du derfor ikke tøve med at skrue helt op for damprenseren.

Hvis du gerne vil opnå det bedst mulige resultat, så bør du montere et mundstykke med en klud. Dertil skal du også gøre rent med små skrubbebevægelser, som brugte du en klud på en kost. Ofte skal du ikke bruge mere end et pust med damp på et sådant gulv. Du kan dog frit regulere efter behov og graden af snavs.

Endvidere er damprensning også ideelt til få bugt med skidt og snavs mellem fugerne, som der er givet udtryk for herover. Hvis du gør brug af en damprenser på dit flise- eller klinkegulv, så får du det hele med. Du skal blot sørge for at bevæge moppen både vinkelret og diagonalt i forhold til fugeretningen, så alt bliver opløst.

Selvom det er effektivt at gøre rent med en damprenser, så er det alligevel en god idé at du lægger du med en grundig støvsugning. Det gør sig ikke kun gældende for flise- og klinkegulv, men for alle gulvtyper. Det får nemlig din klud til at holde sig ren længere. Dertil sikrer det dig også imod at du skubber rundt med skidtet.

5. Laminatgulv og malede flader

Varm damp kan være effektiv til flere former for rengøring. Det er dog ikke alle overflader, der er lige gode til varm damp. F.eks. er de fleste former for laminatgulv modtagelige overfor damp, men du skal dog stadig være lidt forsigtig. Det kan være en god idé at bruge et dobbelt kludelag, og skrue lidt ned for damptrykket.

Det er nemlig med til at sikre at varmepåvirkningen ikke bliver for voldsom på selve gulvet. På lige fod med et strygejern, så bør du ikke parkere din damprenser og påføre damp det samme sted i for lang tid. Hvis du gør det, kan du risikere at temperaturen bliver for høj. Det kan ødelægge overfalden, som udsættes for det.

Som regel kan fugt sagtens fordampe af sig selv med det samme. I nogle tilfælde kan der dog ende med at opstå vandansamlinger. Det kan blandt andet være i forbindelse med opstarten. Disse skal du fjerne med en klud eller moppe, så fugten ikke får mulighed for at trænge ned i materialet – specielt hvis det er laminat.

Det er en god idé at gøre sig de samme overvejelser, hvis du skal bruge damp på en malet overflade. Det er ikke noget, der er umuligt, men du er dog nødt til at gøre det med omhu. Hvis du ikke er forsigtig, så kan du ende med at skalle maling af eller skade det underliggende materiale. Vær derfor altid meget omhyggelig.

6. Badeværelset

Det er også ideelt at gøre brug af en damprenser, når du skal gøre rent på dit badeværelse. Her er der mange ting, der skal gøres rent, hvilket blandt andet inkluderer vægfliser, sanitetsporcelæn og stålarmaturer. De er heldigvis alle sammen meget robuste i forhold til varm damp. Derfor kan du sagtens gøre brug af varm damp.

Når du gør brug af en damprenser, så bør du ikke spare på dampen. Det kan nemlig opløse både sæberester og kalk på meget effektiv vis. Det løsnede snavs kan du typisk blot fjerne med en klud bagefter. Hvis du har en model, hvor du kan montere en klud på mundstykket, så er det selvfølgelig blot endnu lettere for dig.

Hvis du skal opnå det bedste resultat, så skal du gøre brug af kontinuerlig damp og gnubbebevægelser. Gør du det, så får du hurtigt bugt med langt det meste på dit badeværelse. Hvis du oplever særligt genstridigt snavs, så kan du bedst håndtere det med et børstehoved, som du kan montere på op til flere damprensere.

Der kan bl.a. opstå tykke kalklag, der ikke er helt så nemme at have med at gøre. Hvis det er muligt, så kan du med fordel lægge dem i blød i eddike i et par minutter, før du giver den gas med damprenseren. Hvis der er tale om en glat overflade, så kan du med fordel polere efter med en klud, når du er færdig med dampen.

7. Suppler strygejernet

Det er ikke alle tekstiler, der kan holde til at få en tur med et strygejern. Hvis du også har tøj, der er lavet af sarte materialet og tekstiler, så kan du supplere strygejernet med din damprenser. Det er dog ikke kun, når det kommer til tøj, men i lige så høj grad i forhold til at redde folderne på både gardiner, badeforhæng m.m.

Det er langt fra alle, der er klar over det, men det er faktisk også muligt for dig at erstatte dit strygejern med en damprenser. Hvis det er noget, du gerne vil, så kan du f.eks. bruge den på en jakke eller en skjorte. Du bør hænge den op på en bøjle, da du dermed hurtigt kan eliminere folder m.m. på alskens former for tøj.

Damp egner sig faktisk rigtig godt til dette formål. Det er derfor, der er mange, der er begyndt at gøre brug af tøjdampere i stedet for strygejern. Du har dog mulighed for at bruge en damprenser til dette formål. Hvis du allerede har en damprenser, så er der derfor ikke nogen grund til at du skal investere i en tøjdamper.