Mange tror at DAB-radioerne er forældede. Det er dog slet ikke tilfældet. Du skal blot vælge én af de nye DAB+-radioer, der er både smarte, velspillende og moderne. Flere af disse er tilmed kompatible med Wi-Fi og Bluetooth. Derfor er en DAB+-radio absolut også en fremtidssikker investering.

Det er dog ikke alle modeller, der er lige gode. Derfor er det vigtigt at vælge med omhu, hvis du har i sinde at investere i en ny DAB-radio. Heldigvis kan du finde inspiration i denne artikel. Herunder har vi samlet en række af de bedste modeller på markedet, hvorfor der også vil være modeller, der appellerer til dig.

Tangent Spectrum

Forhandler Pris Information
1.282 DKK Se produkt
1.559 DKK Se produkt


Med Spectrum fra Tangent kan du nyde godt af den lyd, der har gjort Tangent til et velrenommeret navn. Du får også et stilrent design og de digitale fordele, der er forbundet med DAB. Det hele er samlet i en kompakt enhed, der er udstyret med en højttaler på hver side. Derfor kan du se frem til en skøn lyd i ægte stereo.

Det er en meget velspillende radio, der tilbyder en hurtig adgang til flere tusinde stationer. Du kan både lytte via FM, DAB og naturligvis også det nye DAB+. Derfor kan du altid finde en radiokanal, du ønsker at lytte til. Den byder også på et indbygget vækkeur, hvorfor du kan indstille den til at vække dig med en fast radiokanal.

Bryster sig af en nuanceret lyd

Med Spectrum får du en lyd, der er sprød, fyldig og fuld af nuancer. Den er udstyret med særligt udviklede fuldtone-højttalerenheder, der er i stand til at levere en lydkvalitet, der normalt kun kan findes i en større og dyrere højttaler. Du kan også vælge mellem flere lydindstillinger, så du kan indstille den efter egne ønsker.

Hvis du har et ønske om at kunne lytte til musik, podcasts, lydbøger eller andre lydkilder fra en enhed som fx din mobil, tablet eller PC, så kan det også lade sig gøre. Du kan nemlig tilslutte én af disse enheder direkte til din Tangent Spectrum via Bluetooth eller AUX-stikket. AUX-stikket er placeret på bagsiden af radioen.

En DAB-radio i et dansk design

Her får du en kompakt radio, der stiller et minimalt krav til pladsen. Det er dog ikke noget, der ændrer på at designerne har formået at videreføre de karakteristiske designtræk, der har gjort deres Spectrum-serie til et populært navn. Det har de blandt andet gjort ved at lade enheden hvilke på en træbase i en flot valnødfinish.

Ikke nok med det, så er der også tale om et design, der kan bryste sig af at udstråle en høj klasse. Det skyldes at der ganske enkelt er blevet kælet for hver eneste detalje. Det gør sig gældende for både den centrale multifunktionsknap og farvedisplayet. De runde højttalerfronter i pulverlakeret metal er også smukke.

Detaljer:

 • Tuner: FM, DAB og DAB+
 • Input: Bluetooth og 3.5 mm. AUX (Mini Jack)
 • Højttaler: 2 stk. 3″ Fuldtone
 • Frekvens: Fra 40 Hz til 20.000 Hz
 • Vægt: 1,9 kg.
 • Mål: B: 14 cm. x H: 18,3 cm. x D: 14 cm.
 • Bluetooth: Ja

Argon Audio RADIO2

Forhandler Pris Information
1.499 DKK Se produkt


Her får du en uhyre alsidig bordradio fra Argon Audio. Den er kompatibel med både DAB+, FM og Bluetooth. Du er sikret, at det er en radio, der er i stand til at levere en lydkvalitet, der er helt i top. Det er især noget, der gør sig gældende, hvis man tager i betragtning at det er en kompakt DAB-radio, du nemt finder plads til.

RADIO2 kan bedst betragtes som værende en luksusversion af de populære radioer fra Argon Audio. Der er flere forskelle mellem de forskellige modeller, men det er dog hovedsageligt kompatibiliteten med Bluetooth, der adskiller dem. På denne radio er det derfor muligt trådløst at streame musik fra din mobil, tablet m.m.

Udstyret med elegant OLED-display med dæmpefunktion

Argon Audio har valgt at udstyre deres lækre RADIO2 med et elegant OLED-display. Der er tale om et elegant og simpelt OLED-display med tre linjer. Det kan dog også bryste sig af en dæmpefunktion. Derfor kan du nemt følge med i relevant information, hvilket inkluderer klokken samt både nuværende radiostation og sang.

Du kan også nyde godt af en meget flot lydkvalitet for en bordradio. Det er også nemt at betjene den, da den er udstyret med en række knapper på fronten. Ved hjælp af disse knapper kan du nemt styre alle aspekter af radioen. Du kan skifte kanal, skrue op og ned, skifte valgt tilslutning og indstille en alarm til at vække dig.

Er en ægte universalradio

Der er flere ting, der er med til at gøre dette til en universalradio. Det er dog i høj grad som følge af at den er kompatibel med Bluetooth. Hvis du ikke har lyst til at lytte til musik via radioen, så kan du trådløst spille det, du har lyst til. Det kan ske via din smartphone, hvor du kan spille fra f.eks. Spotify, TIDAL, YouSee Musik osv.

Derfor er det også muligt at gøre brug af en radio som denne som en decideret Bluetooth-højttaler. Det er en klar fordel, da det gør den multifunktionel. Dermed er du også sikret, at du får fuld valuta for dine penge. Der er desuden også mulighed for tilslutning til høretelefoner eller anlæg såvel som eksterne lydkilder.

Detaljer:

 • DAB Bånd: Band III, L-band (inkl. DAB+)
 • FM: Fra 87,5 MHz til 108 MHz
 • Display: OLED
 • Faste stationer: 6 (DAB) og 6 (FM)
 • Farve: Lys ask, sort ask eller hvid
 • Størrelse: 20,5 cm. x 13,6 cm. x 10,9 cm.
 • Vægt: 1,4 kg.

IRC Nana

Forhandler Pris Information
378,50 DKK Se produkt


IRC er én af de mest kendte producenter af radioer her i landet. De står blandt andet bag Nana, der er en klassisk og elegant DAB-radio med en sprælsk twist. Hvis du vælger en Nana fra IRC, så får du en radio, der passer godt ind i den travle hverdag. Den har et stilrent design, hvorfor den tager sig godt ud overalt.

Du kan dog være helt sikker på, at det ikke blot er en enhed, der kan pynte i køkkenet, på picnictæppet eller i køkkenet. Den kan også bryste sig af at have en helt fænomenal lyd. Derfor er du sikret, at du ikke skal tage dig til takke med en dårlig lyd, uanset om du vælger at lytte til en radiostation eller musik via Bluetooth.

En danskudviklet bærbar transistorradio

Der er ikke blot tale om en hvilken som helst danskudviklet bærbar transistorradio. Der er derimod tale om en enhed, der både understøtter DAB, DAB+ og FM. Ikke nok med det, så er det også muligt at streame musik direkte til den. Det kan ske via en opkobling til Bluetooth, som du hurtigt kan koble dig op til via NFC.

Ikke nok med det, så er der også tale om en radio, der er blevet udstyret med et indbygget batteri. Det er selvfølgelig genopladeligt, hvorfor det er nemt at tage den med på farten. Hvis du er løbet tør for strøm, så skal du blot koble radioen til en stikkontakt. Efter relativt kort tid er batteriet igen blevet fuldt opladet.

Designet er i tråd med IRCs andre modeller

Nana er langt fra den første radio og højttaler, der er blevet designet og fremstillet af IRC. Faktisk har IRC haft et stort navn på det danske marked i rigtig mange år. Derfor er det også et bevidst valg, at de har designet denne enhed i tråd med de andre modeller i deres sortiment. Det er klassisk og enkelt med et nordisk twist.

Du kan vælge mellem to forskellige farvekombinationer, hvorfor én af dem sandsynligvis også er noget for dig. Du kan enten vælge en variant, der er hvid med en gul strop eller en variant, der er sort med en gul strop. Derfor er der tale om en radio, der er både smuk indvendig og udvendig – og som giver en rigtig god lyd.

Detaljer:

 • Højttalere: 2 stk. á 1,2 W
 • Tuner: DAB, DAB+ og FM
 • Udgangseffekt: 2,4 W
 • Farve: Hvid eller sort
 • Mål: B: 230 mm. x D: 50 mm. x H: 137 mm.
 • Bluetooth: Ja, Bluetooth 4.0
 • NFC (Near Field Communication): Ja
 • Batteri: Genopladeligt batteri

Argon Audio RADIO3

Forhandler Pris Information
1.699 DKK Se produkt


Argon Audio står bag en lang række enheder. Det inkluderer blandt andet en lang række DAB-radioer. Der er tale om en særdeles alsidig bordradio, der er kompatibel med både DAB+ og FM. Dertil er det også muligt at afspille musik via Bluetooth. Derfor kan du altid finde noget at lytte til, uanset dit humør og din stemning.

RADIO3 fra Argon Audio er tilmed blevet udstyret med to indbyggede stereohøjttalere. Det er en klar fordel, da det giver en ekstra flot og fyldig lyd. Faktisk er der tale om så god en lyd, at du er sikret, at den kan banke alt, hvad du ellers kan finde i denne prisklasse. Derfor er du sikret, at du får rigtig god værdi for pengene.

En luksuriøs DAB+-radio

Det er ikke alle DAB-radioer, der er lige luksuriøse. Hvis luksus er noget, der er vigtigt for dig, så kan du roligt vælge at kaste et blik på RADIO fra Argon Audio. Her er der nemlig tale om en luksuriøs radio. Det er dog ikke den eneste luksuriøse DAB-radio, du kan få fra Argon, men den adskiller sig dog på flere essentielle punkter.

Den udmærker sig blandt andet ved at være udstyret med to indbyggede stereohøjttalere. Det er en fordel, da det giver dig et både større og flottere lydbillede. Dertil er der også indbygget Bluetooth i denne radio, så du dermed trådløst kan streame din yndlingsmusik. Det kan ske direkte fra din mobil, tablet-pc, PC m.m.

Du er ikke begrænset til at lytte til radio

Der er forskel på folk. Derfor er der også folk, der er glade for blot at lytte til radio. Andre ønsker i stedet at have mere kontrol over deres musik, hvorfor de ønsker at streame via Spotify, TIDAL el.lign. Heldigvis er du ikke begrænset til at lytte til radio på RADIO3, da den – som nævnt – også er kompatibel med Bluetooth.

Derfor er det også muligt at gøre brug af din DAB-radio som trådløs Bluetooth-højttaler. Det er en bonus, der i høj grad er værd at tage med. Det skal også nævnes, at den understøtter DAB+, hvilket giver bedre lyd. Du får også en række valgmuligheder ift. udseende, da den fås med finish i hvid lak, sort ask samt lys ask.

Detaljer:

 • DAB Bånd: Band III, L-band (inkl. DAB+)
 • Display: OLED
 • FM: Fra 87,5 MHz til 108 MHz
 • Linjeindgange: Stereo (Mini Jack)
 • Batteri: Nej
 • Faste stationer: 6 (DAB) og 6 (FM)
 • Farve: Lys ask, sort ask eller hvid
 • Mål: B: 27,2 cm. x H: 13,2 cm. x D: 13,1 cm.
 • Vægt: 2,1 kg.

Imperial Dabman 30

Forhandler Pris Information
445 DKK Se produkt
608 DKK Se produkt


Vil du gerne være med i front på det teknologiske plan, men ønsker du ikke at give afkald et retroinspireret design? I så fald kan du vælge at tage et kig på en DAB-radio som Dabman 30 fra Imperial. Her får du nemlig en radio, der byder på en opdateret digital teknologi, mens du fortsat kan nyde godt af et flot retrodesign.

Bag radioens ydre med den stilrene og tidløse 70’er-stil, gemmer der sig en moderne digital radioteknologi. Der er nemlig tale om en radio, der kan bryste sig af en kombination af en traditionel FM-modtager med alle fordelene ved en moderne digital modtager. Derfor er dette også en DAB-radio, der appellerer til mange.

Giver dig en krystalklar stereolyd

På trods af, at det ligner en gammel FM-radio, så er det slet ikke noget, du er nødt til at tage dig til takke med. Faktisk får du her en enhed, der er i stand til at levere en krystalklar stereolyd. Derfor får du også en ren lydoplevelse. Det gør sig gældende, uanset om du vælger at lytte til en FM-station eller en DAB+-kanal.

Derfor kan du få rigtig meget for pengene, hvis du vælger en Dabman 30 fra Imperial. Der er tale om en radio, der både kan bruges til at lytte til FM-stationer, men også DAB+-kanaler. Hvad det betyder, er at du kan få adgang til flere tusinde forskellige kanaler og stationer. Derfor kan du altid finde noget, du gerne vil lytte til.

Tilslut egne enheder via AUX-indgangen

Hvis du ikke kan finde en FM- eller DAB+-kanal, der spiller noget, du har lyst til at lytte til, så kan du blot spille noget musik fra din smartphone eller iPod. Det er nemlig muligt at tilslutte sådanne enheder til radioen. Det sker dog via AUX, hvorfor du fra nyere iPhones uden AUX er nødt til at benytte en omformer til formålet.

Hvis du gerne vil have en moderne og velfungerende DAB-radio, der dog ikke begrænser dig til at lytte til en radiokanal, så er Dabman 30 fra Imperial noget for dig. Som der er givet udtryk for herover, så er det nemlig muligt for dig at tilslutte en iPod, mobil eller lignende via AUX. Derfor kan du altid selv styre din musikstrøm.

Detaljer:

 • Radio: Digital Band III, DAB, DAB+ – Fra 174 MHz til 240 MHz
 • Analog FM: Fra 87,5 MHz til 108 MHz
 • Spænding: 240 V
 • Frekvens: 50 Hz
 • Antenne: DAB + med gevind og FM-teleskopantenne
 • Display: 7 cm. (2,75”) med baggrundsbelysning
 • Mål: B: 224 mm. x H: 120 mm. x D: 113 cm.
 • Vægt: 1,2 kg.

Tangent DAB2go+

Forhandler Pris Information
1.282 DKK Se produkt
1.559 DKK Se produkt


Hvis du vælger at investere i en DAB2go+ fra Tangent, så får du et velkendt design med ny teknologi. Det er det seneste skud på stammen i den velkendt 2go-serie fra Tangent. På lige fod med sine forgængere i den velkendte serie, så er den i stand til at give dig både sublim lyd, stor brugervenlig og den senest nye teknologi.

Det bedste af det hele, er at den også er blevet smagfuldt pakket ind i et klassisk dansk design. Derfor kan du også roligt stille den hvor som helst, da den altid vil tage sig rigtig pænt ud. Du kan placere den på bordet i køkkenet, på en reol i stuen eller på en hylde på badeværelse. Det er helt op til dig selv, hvor den skal stå.

Du kan tage den med dig ud

Da det er en bærbar radio, så kan du tage den med dig. Den er udstyret med et praktisk håndtag, der gør det nemt at løfte den rundt i huset, ud på haven eller tilmed en tur ned til stranden. Du kan endda nyde den gode lyd i helt op til seks timer, uanset hvor du befinder dig, da den er udstyret med et genopladeligt batteri.

Derfor starter opladning automatisk, når du sætter DAB2go+ til strøm. Den er nem at have med at gøre, da den er blevet udstyret med to store drejeknapper, der gør det nemt at tænde og slukke, styre volumen, vælge radiostation m.m. Samtidig er den også udstyret med et stort display, der giver dig et væld af informationer.

Leverer lyd i højsædet

Du er sikret lyd, der er helt i top, hvis du vælger en DAB2go+. Denne radio er nemlig udstyret med en særligt udviklet fuldtone-højttalerenhed, der giver en særdeles god lydkvalitet – både ved tale og musik. Dertil er det også muligt at vælge mellem hele otte forskellige forprogrammerede lydindstillinger via indstillingerne.

Derfor kan du altid finde netop dét lydbillede, der på bedste vis matcher din smag og valg af musik. Hvis du får lyst til at lytte til andet, end hvad FM-, DAB- og DAB+-kanalerne kan tilbyde, så kan du tilkoble en enhed via Bluetooth eller AUX. Dermed kan du streame lyden til din DAB2go+ direkte fra en mobil, tablet el.lign.

Detaljer:

 • Højttaler: 3″ Fuldtone
 • Input: Bluetooth og 3.5 mm. AUX (Mini jack)
 • Tuner: FM, DAB og DAB+
 • Batteri: Litihium-Ion
 • Batteritid: 8 timer ved normal brug
 • Strømforsyning: DC 15 V / 1.5 A – 100 til 240 V EU
 • Mål: B: 25 cm. x H: 15 cm. x D: 8 cm.
 • Vægt: 1,56 kg.

Hvad adskiller en DAB- og DAB+-radio?

DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting. Det er en kendt standard, der i Danmark og flere andre lande bruges i forbindelse med udsendelse af digitalt radiosignal. I dag er brugen af DAB dog nedadgående, da andre teknologier er begyndt at tage over. Det gør sig blandt andet gældende for det nyere DAB+.

DAB+ er en teknologi, der minder meget om DAB. Det er blot en videreudviklet version, der i dag bruges som erstatning for den oprindelige version af DAB. Der er flere fordele forbundet med DAB+, men det er dog især at der kan udsendes flere radiokanaler. Det betyder også at samtlige kanaler kan modtages på digital vis.

Alle DAB-radioer, der er købt i dag, har som udgangspunkt DAB+, da det gamle signal allerede er helt udfaset. Du kan dog risikere fortsat at støde på enkelte modeller, der ikke understøtter det nye signal, hvilket dog især er ved brugtkøb. Vælger du at købe brugt, så er det derfor noget, du skal være særligt opmærksom på.

Generelt er det en god idé, at du altid er omhyggelig med at sikre dig, at du vælger en radio, der er i stand til at modtage det nye DAB+-signal. Det ville være ærgerligt at komme hjem med en radio, der ikke fungerer. Som tidligere angivet, så er det hovedsageligt ved køb af en brugt DAB-radio, at det er en risiko for dette.

Fungerer grundlæggende på samme måde som FM-radioen

Faktisk fungerer en DAB+-radio på stort set samme måde som en FM-radio. Du vælger blot en kanal, du gerne vil lytte til, og så finder radioen selv frem til den rette frekvens. Derfor er det ikke mere vanskeligt at benytte sig af en DAB+-radio, end det har været at gøre brug af en FM-radio, hvis det er dét, du gerne vil skifte fra.

Forskellen på de to radioer finder du hovedsageligt i lydkvaliteten. På en DAB+-radio får du nemlig en langt bedre lydkvalitet sammenlignet med de gamle FM-radioer. De er helt fri for den knitrende støj i baggrunden, som du ofte kan høre på en ældre FM-radio. Derfor er der tale om en markant forbedring af lydkvaliteten.

Hvad skal være i fokus, når jeg skal vælge DAB-radio?

Hvis du gerne vil investere i en DAB-radio, så er der mange ting, der skal tages op til overvejelse. Derfor står du også overfor et vanskeligt valg. Du kan finde et væld af forskellige modeller på markedet, der hver især adskiller sig på baggrund af flere parametre. Derfor skal dit fokus være på at finde en helt rette model.

Som følge af dette, så er det også essentielt, at du træffer din beslutning med stor omhu. Dit skal valg skal ikke være vilkårligt, men skal derimod være baseret på en række velovervejede beslutninger. Det skal dog gøres klart, at der er en række parametre, der er vigtigere end andre. Det gør sig bl.a. gældende for følgende:

Lydkvalitet

Som nævnt herover, så kan du finde rigtig mange DAB-radioer på det danske marked. Flere af dem minder om hinanden, men i sidste ende er der store forskelle. Der findes eksempelvis mange billige modeller, der kan virke ganske fin, da deres udseende er pænt og nydeligt. Problemet er dog at de afspiller lyden i mono.

Hvis lyden bliver afspillet i mono, så kommer den kun fra én højttaler. Hvis du ikke har en stor viden inden for området, så kan det selvfølgelig lyde fint. Faktum er dog, at kommer lyden fra blot én højttaler, så er det med til at svække lydkvaliteten på kraftig vis. Derfor er det sjældent værd at købe de helt billige modeller.

I stedet bør du gå på jagt efter én af de dyrere modeller (de er faktisk sjældent specielt dyre), der i stedet er i stand til at spille i stereo. Hvis den afspiller i stereo, så afspiller den i stedet lyden via to højttalere. Stereo giver en markant bedre lyd, uanset hvilken type lyd, du lytter til – det inkluderer både musik, podcasts m.m.

Lydstyrke

Om end det er lydkvaliteten, der er vigtigst, så er det ikke det eneste, der har relevans ved valget af en DAB-radio. Det er også vigtigt, at du har fokus på selve lydstyrken. Hvis du skal bruge din DAB-radio til at spille et helt hus op, så skal den kunne opnå en vis volumen. Det lyder basalt, men ikke alle modeller er i stand til det.

Mange DAB-radioer er udviklet til blot at kunne spille i ét lokale. Den kan eksempelvis bruges i køkkenet, når du laver mad, tages med ud på terrassen eller placeres i stuen. Hvis du gerne vil have en model, der kan klare lidt mere end dét, så er du faktisk nødt til at være opmærksom på det i selve udvælgelsesprocessen.

Når du skal vurdere lydstyrke på en DAB-radio, så er det antal watt, du skal holde øje med. I denne forbindelse er det dog vigtigt at pointere, at det udelukkende angiver styrken på lyden. Det er derfor ikke et tal, du også kan bruge til at vurdere kvaliteten. En høj lydstyrke er derfor ikke direkte ensbetydende med god lydkvalitet.

Display

I dag er det de færreste DAB-radioer, der ikke er udstyret med en form for display. Det er dog ikke alle, der er lige gode eller lige store. Derfor er det også noget, der skal tages højde for. Displayet er dog ikke lige vigtigt for alle. Mange ønsker blot at lytte til en fast radiokanal, mens andre gerne ser at displayet har muligheder.

Derfor er det i sidste ende op til hver enkelt person at vurdere, hvad de stiller af krav til det display, der er at finde på deres nye DAB-radio. Det kan dog være en fordel med et display, da det ofte byder på en lang række muligheder. Eksempelvis kan du finde relevant information om kanaler, aktuel sang og meget andet.

Når du skal udvælge din nye radio, så skal du selv vurdere størrelsen af displayet. Der er ikke nogen egentlig regel, du kan tage udgangspunkt i, i denne sammenhæng. Det er en personlig vurdering, hvorvidt det skal være et smalt display eller det skal være stort. Der er nemlig forskel på hvilke info, folk vil have vist.

Funktioner

Nogle radioer har selvfølgelig flere funktioner end andre. Sådan har det altid været, og sådan vil det altid være. Derfor skal du tage op til overvejelse, hvad du stiller af krav i denne sammenhæng. Det er nemlig ikke alle, der har brug for samme antal funktioner. Har du ikke brug for dem, så bør du ikke betale for dem.

Er det eksempelvis en nødvendighed at kunne tilslutte din smartphone via Bluetooth? Vil du gerne have mulighed for at lytte til musik via internetradio? Eller skal du kunne styre radioen via en applikation på din smartphone? Der er rigtig mange muligheder, hvorfor det er essentielt, at du sætter dig godt ind i dette.

Der er ikke nogen funktioner, der er påkrævede. Derfor er det en personlig vurdering, hvad du mener, du har brug for. I dag vælger de fleste dog at købe en model, der er kompatibel med Bluetooth. Dermed er du ikke begrænset til at lytte til radio, hvis du ikke kan finde noget, du ønsker at lytte til på hverken FM eller DAB.

Design

Der er stor forskel på de mange radioer. Ét af de punkter, de i høj grad adskiller sig på, er ift. deres design. Når du skal købe en ny DAB-radio, så er det en god idé at gøre dig nogle tanker om dens design. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det ikke skal være det mest vitale punkt, da der er andet, der er vigtigere.

Der er f.eks. mange, der gerne vil have en radio, der kan bryste sig af et retroinspireret design. Hvis det også er noget, du godt kan lide, så skal du vælge én af de DAB-radioer, der bryster sig af dette. Det skal dog ikke betyde, at du dermed går på kompromis med nogle af de ovenstående parametre såsom lydkvalitet.

Heldigvis er udvalget i dag så stort, at alle og enhver kan finde noget, der appellerer til dem. Hvis du selv er på udkig efter en ny DAB+-radio, så skal du ikke være bange for at stille krav til udseendet. I de fleste tilfælde kan du sagtens finde en model, der stemmer overens med dine krav ift. design, uden at levere dårlig lyd.