Det er ikke nemt at vælge en cykelcomputer. Udvalget af disse enheder er nemlig stort. Du skal vælge mellem modeller med GPS, kabler m.m. Derfor er der mange ting, du skal tage stilling til. Heldigvis er udvalget stort nok til at det byder på noget for alle. Som følge af dette kan du også finde den helt rette cykelcomputer.

Det er dog ikke et valg, der bliver nemt. Der er mange modeller, der ikke matcher dine krav. Disse modeller skal selvfølgelig frasorteres. Heldigvis har vi gjort det lidt nemmere for dig. Herunder har vi samlet en række af de bedste cykelcomputere på markedet. Derfor er der garanteret også en model, der appellerer til dig.

Sigma BC 9.16 Topline 2016 ATS

Forhandler Pris Information
229 DKK Se produkt

Her er der tale om en trådløs cykelcomputer med hele ni indbyggede funktioner. Det er funktioner, der kan bidrage til at gøre din træning endnu sjovere. Sigma BC 9.16 Topline 2016 ATS er blevet udstyret med et stort display, der gør det nemt at overskue, hvad den viser. Det er også gældende, selvom dit fokus er at cykle.

Du er garanteret, at det er en cykelcomputer, der er i stand til at give solide specifikationer. Samtidig har det også en lang række funktioner. Derfor er det en computer, der kan sikre dig en effektiv oplagring af de vigtige data. Du kan bruge den sammen med den magnet og en sensor, der bliver monteret på cyklens forhjul.

Funktioner til en lang række formål

Det er en cykelcomputer, du kan bruge til at måle og beregne rigtig mange ting. Den viser dig både kørt tid, ur, trip distance, hastighed, total kørt tid, total forbrændte kalorier, maksimal hastighed, total distance, en sammenligning mellem nuværende og gennemsnitshastighed samt den nuværende kalorieforbrænding.

Samtidig kommer computeren også med en automatisk start/stop-funktion. Den er desuden også i stand til at beregne din gennemsnitshastighed. På Sigma BC 9.16 Topline 2016 ATS kan du også vælge mellem hele syv sprog, hvorfor du sagtens kan finde et sprog, du er komfortabel med. Det inkluderer bl.a. engelsk og tysk.

Er nem at montere

Det er heldigvis nemt at montere denne cykelcomputer. Derfor er det – med garanti – også noget, alle kan klare. Monteringen sker nemlig blot via den medfølgende holder, som skal placeres på cyklens frempind. Du skal også montere en magnet og en sensor (medfølger), der skal placeres på hver sin side af cyklens forhjul.

Du er sikret, at du får en god og solid cykelcomputer, hvis du vælger en Sigma BC 9.16 Topline 2016 ATS. Den giver dig nemlig alle de vitale informationer på din træningstur. Dertil kan du også holde øje med klokken. Det er også muligt at slå scannefunktionen til, så display selv kan skifte mellem de forskellige informationer.

Detaljer:

 • Farve: Sort og hvid
 • Sprog: 7 stk.
 • Vandtæt: Ja
 • Mål: 50 mm. x 35,5 mm. x 10,2 mm.
 • UFSB-kompatibel: Ja
 • Funktioner: 9 stk.

Garmin Edge 820 GPS

Forhandler Pris Information
2.399 DKK Se produkt
2.560,90 DKK Se produkt

Hvis du vælger at købe en Garmin Edge 820 GPS, så får du en let og kompakt cykelcomputer. Den er blandt andet kompatible med ANT+-sensorer. Derfor er det muligt for dig at koble den sammen med pulsbælter, speedsensorer og kadencesensorer. Det er derfor en cykelcomputer, der giver dig en lang række muligheder.

Edge 820 har den samme størrelse som Edge 520, som også er en populær model fra Garmin. Den kan dertil bryste sig af være udstyret med en stor touchskærm med en høj opløsning. Den er nem at betjene, og du kan tilmed betjene den med handsker. Ikke nok med det, så kan du også betjene den selvom skærmen er våd.

Skærmen justerer selv lysforhold

Det er også en skærm, der selv er i stand til at justere lysforholdene. Den reagerer selvfølgelig hurtigt, hvad end der er tale om vådt eller tørt vejr. Dertil er det også en cykelcomputer, der har mange smarte funktioner. Den har blandt andet en funktion, der gør, at den sender en besked til en pårørende, hvis du vælter på cyklen.

Det er også muligt for dig at bruge Edge 820 sammen med Strava. Det gør det muligt for dig at få segmenter ned på din skærm. Derfor kan du også personliggøre din træning. Samtidig er det også med til at sikre, at du kan få et godt overblik over data, performance og PR. Derfor er det også en meget avanceret cykelcomputer.

Er kompatibel med Garmin Connect

Dertil er det også en computer, der er kompatibel med Garmin Connect. Hvis du har venner, der er glade for at cykle på lige fod med dig, så er dette et godt valg for dig. Du kan nemlig holde øje med din venner, I kan konkurrere med hinanden og I kan motivere hinanden. Derfor er det en funktion, der er værd at fremhæve.

Den byder også på en lav vægt, der lyder på blot 67,7 gram. Det er også kompatibelt med Smart Notifications, hvorfor du kan modtage op til flere notifikationer direkte på din Edge 820. Når du skal montere den, så skal du blot bruge ét af de to medfølgende beslag. Derfor er det nemt for dig, når du skal montere den på cyklen.

Byder på en høj batterilevetid

Det er også en cykelcomputer, der kan bryste sig af en god batterilevetid. Den har en batterilevetid på hele 15 timer, når den er indstillet til GPS-tilstand. Hvis du i stedet indstiller den til UltraTrac-tilstand, så kan dens batteri holde i op til 24 timer. Derfor er du sikret, at du ikke ender med at løbe tør for strøm midt i det hele.

Hvis du vælger denne model, så får du et absolut topprodukt fra Garmin. Der er ikke gået på kompromis med noget, hvorfor du er garanteret, at du får alt, du skal bruge. F.eks. er den placeret i en IPX7-vandklassifikation og med et genopladeligt Lithium-Ion-batteri. Dette batteri kan du selv lade det op med enhedens USB-kabel.

Detaljer:

 • Batterilevetid: Mellem 15 og 24 timer
 • GPS: Ja
 • Vandklassifikation: IPX7
 • Display: 2,3” farvedisplay
 • Vægt: 67,7 gram
 • Autostart: Ja
 • Smart Notifications: Ja

Giant NeosTrack GPS Cykelcomputer

Forhandler Pris Information
1.599 DKK Se produkt

Vil du gerne have en cykelcomputer, der har alle de basale funktioner? I så fald er det en god idé at tage et kig på Giant Neotrack GPS. Den er nemlig rigtig nem at have med at gøre. Den har de basale funktioner til dig, der lige er startet med at cykle, og den har alt det du har brug for som professionel cykelrytter.

På trods af at den er nem at bruge, så kommer du dog ikke til at mangle funktioner. Den kommer nemlig med hele 80 funktioner. Derfor får du også adgang til alle de funktioner, du har brug for. Ikke nok med det, så har den også op til hele 33 timers batterilevetid. Derfor løber du ikke tør for strøm under selv de længste cykelture.

God GPS og masser af funktioner

Giant NeosTrack er udstyret med en sensitiv GPS, der hurtigt finder en satellit den kan komme på, så du kan komme igang med at cykle med det samme.

Giant NeosTrack har en sektion der hedder Giant Labs, som er en træningssoftware, hvor du kan udføre forskellige test så du kan få et billede af din nuværende form. Med denne kan du også planlægge træningspas og intervaller du kan gemme. Derudover kan du også i Neostrack appen eller på computeren planlægge ruter, du kan uploade til enheden.

Flere forbindelsesmuligheder

Der er også tale om en computer, der er kompatibel med iOS og Android. Derfor er den kompatibel med en stor del af de smartphones, der findes på markedet. Det er muligt at synkronisere din data til blandt andet Strava, Trainingpeaks og Giants egen applikation Neostrack. Dermed kan du nemt efterbehandle din data.

Det er dog ikke kun med henblik på at synkronisere din data, at den er kompatibel med din smartphone. Det handler i lige så høj grad om at du kan få popup-meddelelser på din Giant NeosTrack. Den viser nemlig telefon-, e-mail- samt tekstpåmindelsesikoner under kørsel. Det kræver dog at den er koblet op til din smartphone.

Har en god størrelse og LCD-skærm

Giant har også valgt at sikre, at deres NeosTrack GPS har en god størrelse, der passer den godt på styret på din cykel. Dertil kan den også bryste sig af en IPX7-klassifikation, hvorfor det er en vandtæt cykelcomputer.

Endvidere er det ikke en hvilken som helst skærm, du kan finde på denne cykelcomputer. Giant har nemlig udstyret deres NeosTrack GPS med en stor 2,6” LCD-skærm. Derfor er det også let at læse, hvad der står på den. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt du kan følge med i relevant data, når du cykler på din cykel.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • GPS: Ja
 • Skærm: 2,6” LCD-skærm
 • Baggrundsbelysning: Ja
 • Vandklassifikation: IPX7

Wahoo Elemnt Roam

Forhandler Pris Information
2.499 DKK Se produkt
2.595 DKK Se produkt

Her er der tale om en cykelcomputer fra Wahoo, der er blandt de absolut bedste på markedet. Det er især gældende, hvis du er på udkig efter en model, der er udstyret med GPS. Faktisk er dette én af de få modeller, der kan konkurrere med Garmins topmodeller. Derfor kan du også roligt vælge at investere i en Elemnt Roam.

Det er en opgradering af den tidligere Elemnt Bolt. På trods af at det blot er en opgradering, så er der faktisk sket rigtig meget. Det er noget, der gør sig gældende i forhold til både design, navigation og display. Den er bl.a. blevet udstyret med en stor og flot farveskær, hvor du selv kan vælge det ønskede setup på din skærm.

En yderst brugervenlig cykelcomputer

Hvis du gerne vil have en brugervenlig cykelcomputer, så er dette et ideelt valg. Elemnt Roam er så nem at have med at gøre, at alle kan finde ud af at bruge den. Der er bl.a. helt op til 11 datafelter på hver skærm, så du kan indstille den med netop den data, du vil have. Derfor kan du nemt skabe det setup, du gerne vil have.

Det er dog i høj grad i forhold til navigationen, at der er sket store forbedringer med Roam. Den er i stand til at skabe den hurtigste rute for dig, finde tilbage til udgangspunktet, og dertil kan den automatisk navigere dig tilbage til ruten. Det er selvfølgelig kun aktuelt, hvis du ender med at afgive fra den oprindelige rute.

Er udstyret med en barometrisk højdemåler

Wahoo har også valgt at udstyre deres Elemnt Roam med en barometrisk højdemåler. Det gør det muligt for dig at måle både stigningsprocent, gennemsnitsstigning og vertikal hastighed. Dertil kan den også måle antal kørte højdemeter. Derfor er det en cykelcomputer, der kan bryste sig af alle de funktioner, du har brug for.

Samtlige data bliver vist grafisk på dens display. Derfor har du også altid et godt overblik over ruten og øvrige data på selve turen. Det er dog blot et mindre udpluk af de funktioner, du kan vælge mellem på Elemnt Roam. Det er dét, der er med til at gøre dette til en klar favorit blandt både motionisten og elitesportsudøveren.

Understøtter også pedalkadence

Her er der også tale om en computer, der understøtter pedalkadence (højre og venstre i %) samt wattmålere i ANT+ og Bluetooth 4.0. Dertil er den også i stand til at måle både gennemsnitswatt og aktuel watt. Det er også muligt for dig at følge din puls via antal slag pr. minut, procent af makspuls samt din gennemsnitspuls.

Endvidere kan denne cykelcomputer også bryste sig af en pulsbaseret kalorietæller. Hvis du ønsker at bruge din Wahoo Elemnt Roam til at måle din puls, så skal du bruge et pulsbælte. Du skal dog være opmærksom på at det ikke følger med. Du kan også koble din smartphone op til din smartphone med enten iOS og Android.

Detaljer:

 • Mål: 89 mm. x 54,5 mm. x 18 mm.
 • Vægt: 93 gram
 • Vandtæt: IPX7 (Op til 30 min. på max. 1 meter vand)
 • ANT+: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • WiFi: Ja
 • Hukommelse: 180 timers træning
 • Batterilevetid: Op til 17 timer med GPS

Sigma BC 14.16 STS

Forhandler Pris Information
349 DKK Se produkt
449 DKK Se produkt

Dette er en glimrende cykelcomputer fra Sigma. Derfor er der også mange fordele ved at vælge en BC 14.16 STS. Det er nemlig den perfekte følgesvend, hvis du godt kan lide at cykle lange ture på din cykel. Det er der op til flere årsager til, men det skyldes primært dens store antal funktioner, hvilket bl.a. tæller højdemåler.

Dertil er den også blevet udstyret med en lang række andre funktioner. Det er med til at sikre, at den nemt kan registrere alle parametre. Du får derfor alle de essentielle cykelfunktioner. Det inkluderer bl.a. hastighed, gennemsnitshastighed, distance, køretid, ur, trip-måler, samlet køretid og et hav af øvrige funktioner.

Byder på flere funktioner til erfarne cyklister

Ikke nok med det, så er Sigma BC 14.16 STS også udstyret med en lang række funktioner til erfarne cyklister. Den kan bl.a. vise den aktuelle højde, aktuelle hældning, trip-højdefremgang, maksimum triphøjde, aktuelle kadence, gennemsnitlig kadence og mere. Derfor er du sikret, at du finder alle de funktioner, du skal bruge.

Den er også udstyret med en stor skærm, der er let at læse på. Den byder nemlig på fuld-tekst-skærm, hvorfor dens kompakte skærm ikke er et problem. Ikke nok med det, så er der også hele syv sprog. Du kan selv vælge mellem de syv sprog. Du kan også selv indstille hjulstørrelsen ved hjælp af de forudindstillede hjulstørrelser.

Du kan optage og gemme dine cykelture

Med Sigma BC 14.16 STS er det endda også muligt for dig at optage og gemme dine cykelture op til 100 timer. Det er også muligt for dig at optage træningsstatistikker i helt op til 12 måneder. Dertil er den også udstyret med en backup-funktion via hukommelseschippen. Derfor skal du ikke bekymre dig om tabte data fra den.

Endvidere er der tale om en cykelcomputer, der har så smart et design, at den automatisk kan genkende den cykel, den er tilsluttet. Når den har gjort det, så kan den også selv parre sig dertil. Det er en meget praktisk model, der er nem at montere uden at gøre brug af ekstra værktøjer. Dertil er den også UFSB-kompatibel.

Cykelcomputeren er også vandtæt

Hvis du ikke lader dig stoppe af lidt regnvejr, så er Sigma BC 14.16 STS også et godt valg for dig. Der er nemlig tale om en cykelcomputer, der kan bryste sig af en IPX8-beskyttelsesrate. Derfor er der ikke noget, der står i vejen for at du cykler i regnvejr. Pakken inkluderer 2 stk. CR2032-batterier, som driver din cykelcomputer.

Detaljer:

 • Batteri: 2 stk. CR2032-batterier (medfølger)
 • Sprog: 7 stk.
 • Hukommelse: Op til 100 timer pr. tur og op til 12 måneder i alt
 • UFSB-kompatibel: Ja
 • Vandtæt: IPX8-beskyttelsesrate
 • Mål: 53,2 mm. x 40,3 mm. x 12,2 mm.

Sigma Pure 1 ATS

Forhandler Pris Information
199 DKK Se produkt
252,80 DKK Se produkt

Hvis du vælger en Sigma Pure 1 ATS, så får du en trådløs cykelcomputer med hele seks funktioner. Det er en lang række funktioner, der kan give dig forskellige informationer om dine cykelture. Hvis du gerne vil sikre at du får adgang til al relevant data på din cykelcomputer, så er dette et godt valg. Den giver dig nemlig al data.

Har du altid haft en interesse for, hvor hurtigt du kører eller hvor du har kørt på en cykeltur? Det kan du nemt få viden om, hvis du har en Sigma Pure 1 ATS på dit cykelstyr. Ikke nok med det, så kan den også give dig data om hvor langt du har kørt på en uge eller et år. Derfor egner den sig rigtig godt til langt de flestes behov.

Gør brug af magnet på egerne

Det er en simpel cykelcomputer. Derfor egner den sig også bedst til nybegynderen. Hvis du ikke stiller store krav til din nye cykelcomputer, så er Sigma Pure 1 ATS et godt valg. Her har der været fokus på at fremstille en simpel og brugervenlig model. Den gør nemlig brug af magnet på egerne til at måle hastighed og distance.

Sigma Pure 1 ATS gør det derfor muligt for dig dagligt og komfortabelt at få præsenteret dine præstationer i form af data. Monteringen er desuden nemt klaret, da du blot skal bruge de medfølgende komponenter til at montere den på styret. Derfor kan du hurtigt montere din nye Pure 1 ATS, og begive dig afsted på cyklen.

En meget simpel cykelcomputer

Hvis du ved, du er på jagt efter en simpel cykelcomputer, så har du fundet den. Her har fokus været på at lave en simpel model, der er nem at bruge. Derfor egner den sig rigtig godt til nybegynderen, der vil starte med at cykle med cykelcomputer. Den er billig, og derfor kan du også opgradere fra den uden et stort tab.

Detaljer:

 • Funktioner: 6 stk.
 • Trådløs: Ja
 • Farver: Hvid og sort
 • Kalorietæller: Nej

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en cykelcomputer?

Det er ikke nemt at udvælge en cykelcomputer. Der er nemlig rigtig mange ting, du skal have fokus på. Derfor er du også nødt til at vælge med omhu, hvis du vil garantere et godt valg. Der er dog nogle aspekter, der er vigtigere at tage op til overvejelse end andre. Det er heldigvis noget, du kan blive klogere på herunder.

Skal den være med eller uden GPS?

Én af de ting, du skal tage op til overvejelse er, om du vil have en cykelcomputer med eller uden GPS. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det er vigtigt at overveje det nøje. Der er dog flere forskelle på de to typer, hvorfor dit valg skal træffes med omhu. Det kræver dog at du først kender til fordele og ulemper.

Hvis du vælger en cykelcomputer, der er udstyret med GPS, så får du også en cykelcomputer, der er ideel til at planlægge nye og interessante ruter. Dertil er det også en fordel at have en GPS-funktion, hvis du skal ud på en lang tur. Samtidig er GPS’en også med til at give dig en stor mængde data, du kan måle og analysere.

Der er dog ikke kun fordele ved et sådant valg. Der er i lige så høj grad ulemper. Du skal f.eks. være klar til at betale en højere pris. Dertil får du heller ikke altid et helt så stabilt signal, hvilket kan medføre lidt ventetid. Dertil er dine valgmuligheder også begrænset, da der ikke er nær så mange cykelcomputere med GPS.

Vil du have en trådløs eller kablet model?

Du skal også overveje, om du vil have en kablet eller en trådløs model. Igen er der fordele og ulemper ved begge valg. Derfor er det vigtigt, at du vælger med omhu. De fleste vil gerne være fri for et kabel, men det er ikke alle, der er klar til at betale for det. Hvis du vil have en trådløs model, så koster det nemlig en tand ekstra.

Ofte kan det dog være frustrerende at have et kabel dinglende, når du cykler. Derfor giver det god mening at gå efter en trådløs model. Beslutter du dig for at gøre det, så er det vigtigt at vælge med omhu. Det er ikke alle modeller, der er værd at bruge penge på. Derfor bør man holde fokus på de anerkendte producenter.

Eksempelvis bør du overveje en trådløs cykelcomputer fra Shimano, Sigma eller lignende. Der er nemlig stor forskel på de dyre og billige modeller. De bedste modeller er optimeret til kun at kunne opfange deres eget signal. Dermed er du sikret, at de ikke bliver forstyrret af signalet fra andre cykelcomputere eller enheder.

De fleste vælger selvfølgelig en trådløs cykelcomputer. Overvejer du selv det modsatte, så er det vigtigt at du overvejer det nøje. I de fleste tilfælde er det nemlig ikke den rette beslutning. Det gør sig især gældende, hvis du cykler en del. Det er altid værd at betale en kende ekstra, så du kan få en trådløs model i stedet for.

Vigtige faktorer ved køb af cykelcomputer

Det er de færreste, der har nemt ved at gennemskue markedet for cykelcomputere. Der er mange ting, der skal være i fokus, når du skal købe en ny cykelcomputer. Hvis du skal købe din første computer til din cykel, så kan det hele virke uoverskueligt. Det er dog en række af de nedenstående faktorer, der bør være i fokus:

Montering

Det er ikke alle cykelcomputere, der er lige nemme at montere. Nogle af dem er nemme at have med at gøre. Andre er meget svære at have med at gøre. Det er ikke blot i forhold til montering, men dog også i forhold til opsætning. Nogle af modellerne skal opsættes manuelt, mens andre er opsat automatisk fra første opstart.

Hvis du ikke er teknisk anlagt, så er det ikke nogen god idé at vælge en model, du selv skal sætte op. Du skal i stedet gå efter en model, der er sat op fra start, så du blot kan gå i gang. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du nemt kan montere den på dit styr. Samtidig skal du dog også sikre, at den er praktisk og sidder sikkert.

Kvalitet

Uanset hvilken form for tilbehør eller udstyr, du køber til din cykel, så er kvalitet ikke noget, du må gå ned på. Tværtimod, så er det et essentielt punkt, der altid skal være i fokus. Her skal du bl.a. være opmærksom på valget af materialer og konstruktionen. Det er nemlig de mest vitale aspekter i forhold til dens kvalitet.

Dertil giver det selvfølgelig heller ikke mening at købe en dyr cykel, som du udstyrer med billigt udstyr. Derfor skal du ikke købe en cykelcomputer af lav kvalitet. Du skal vælge en model fra en kendt producent, hvor du er sikker på at kvaliteten er i top. Dertil skal du sikre at der er valgt materialer, der heller ikke er alt for tunge.

På trods af at kvaliteten er vigtigt, så er det dog også vigtigt, at du ikke vælger et tungt materiale. Hvis du skal cykle hurtigst muligt, så skal al modstand nedbringes. Det inkluderer ikke blot vægten på din cykel, men også det udstyr har med. Derfor skal du fokusere på at finde en god balancegang mellem kvaliteten og vægten.

GPS

Hvis du har i sinde at købe en cykelcomputer, så er det vigtigt at vurdere, om du skal have GPS eller ej. Derfor skal du sørge for at overveje dette, inden du overhovedet går videre med søgningen. I langt de fleste tilfælde er det en god idé at vælge en model, der er udstyret med GPS. Der er rigtig mange fordele ved at gøre dette.

Du skal være klar til at betale en kende ekstra, hvis du skal have en cykelcomputer, der kommer med GPS. I langt de fleste tilfælde er der tale om alt fra 500 kr. til et par tusinde kroner. Der er dog også forskel på, hvad du får af funktioner og muligheder. Det er også noget, der har indflydelse på prisen af din nye cykelcomputer.

Brugervenlighed

Det er heller ikke til at komme udenom, at du skal være opmærksom på brugervenlighed. Det er nemlig også et vigtigt aspekt, når du skal købe en cykelcomputer. Der er et væld af forskellige avancerede modeller på markedet. Det er ikke alle, der er lige nemme at håndtere, hvorfor det også er noget, du skal have fokus på.

Det er slet ikke nogen dum ting at vælge en model med et væld af funktioner. Hvad du dog skal huske på er, at det kan være svært at overskue, hvis der er for mange funktioner. Dertil skal du også sikre dig et simpelt overblik over de vigtigste data. Er det f.eks. nemt at se hastighed, tid, afstand m.m. på computerens skærm?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du gør dig selv en tjeneste, hvis du vælger at købe en cykelcomputer, der er nem at have med at gøre. Derfor skal der også være fokus på brugervenlighed hele vejen rundt. Det er – desværre – ikke på alle modeller, at dette er tilfældet. Derfor er du nødt til at vælge med stor omhu.