Som med mange andre køkkenmaskiner findes der et stort udvalg af forskellige blendere på markedet, at det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilken blender man skal vælge. Selvom de fleste blendere formodeligt kan det samme, så er der stor forskel på både pris og ydeevne.

Blenderen findes allerede i mange madglade hjem, men det er dog stadig ikke alle, der har en blender stående i skabet derhjemme. Blenderen giver en masse frihed og sparer dig for tid, når du laver mad. Du kan bruge den både til at blende, hakke, knuse, blande og purere, så du står med et lækkert resultat af fx smoothies, supper eller måske en lækker Strawberry Daiquiri, til at imponere dine gæster med til den næste fest. Med det store udvalg af blendere, kan du efterhånden finde forholdsvis billige blendere, der stadig er effektive.

Når først du får en blender i dit køkken, kommer den til at stå forrest i skabet, da du kan bruge den til så mange forskellige ting indenfor madlavning. Er du en, der træner meget og skal indtage mange kalorier i løbet af dagen, så er en blender perfekt til dig. Du kan om morgen smide frossent frugt eller grøntsager i din blender med lidt proteinpulver, så har du en lækker drink du kan tage med på farten til arbejde eller fitnesscenteret.

Om du er førstekøber af en blender eller din gamle er stået af, så vil vi her give dig en gennemgang af nogle af de bedste blendere på det danske marked. Vi vil i denne artikel gennemgå 5 forskellige blendere.

Til at starte med vil vi gennemgå de udvalgte blendere. Herefter kommer der et afsnit, hvor vi hjælper dig med at finde ud af, hvordan du skal vælge din blender. Ved du egentlig, hvad man kan bruge en blender til udover smoothies og supper? Det kan du finde ud af, vi giver dig nemlig nogle tips til, hvad du kan bruge en blender til. Når du nu har brugt din blender til at eksperimentere med i køkkenet, så skal den selvfølgelig også gøre ren. Derfor kommer vi selvfølgelig med et lille rengøringstip.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel har fået et godt overblik, over hvad de forskellige blendere kan, og at du er kommet tættere på at finde den blender, der passer lige præcis til dig og dine behov.

Bemærk at vi hos Pengefund ikke selv tester blenderne, men samler resultater fra forskellige tests, så vi kan give dig et overblik over de bedste blendere på markedet.

TESTVINDER HOS FORBRUGERRÅDET TÆNK
4,5 STJERNER HOS TRUSTEDREVIEWS.COM
Braun JB 5160 er en meget stærk blender, og modtager fantastisk positive anmeldelser fra det danske forbrugerråd Tænk og den internationale testside Trustedreviews.com. Det er en god blender til sin pris, da den koster langt under de 1000 kr. og er oppe i ligaen sammen med de dyrere modeller.
Forhandler
Pris

664 kr.

699 kr.

699 kr.

1.199 kr.

Klassisk design og egenskaber i høj kvalitet

Braun JB 5160 er en stilren og klassisk blender, hvor motoren er placeret nederst og glaskanden øverst. Modellen er nem at betjene, og der er placeret en drejeknap og knap på forsiden af blenderen. Der er få indstillinger, hvilket også gør det mere brugervenligt at betjene blenderen, da der ikke er alt for mange knapper at vælge imellem. Med en motoreffekt på 1000 Watt får du en stærk blender, hvor du kan forvente at den kan klare de fleste opgaver. Glasset i blenderen er varmebestandigt– der er altså ingen begrænsninger for, hvad du kan blende.

Både udstyret med hastigheder og programmer

Braun JB 5160 har en kapacitet på 1,6 liter, så der er tale om en rummelig model, hvor du kan blende større portioner. Derudover findes der 11 forskellige hastigheder på blenderen, der gør det muligt at lave lige præcis det du ønsker – med den rigtige hastighed. Desuden har Braun JB 5160 tre særskilte programmer: smoothie, suppe og is. Blenderen er udstyret med det der hedder pulsfunktion – det er en forskning mod at blenderen ikke går i stykker. Når du bruger pulsfunktion, blender den i små ryk, så ingredienserne ikke sætter sig fast mellem knivene.

Nem rengøring

Da blenderen er udstyret med aftagelige knive, er det nemt at gøre blenderen ren, da du kan komme ordentligt ned i bunden af kanden, uden at skære dig. På mange andre blendere sidder kniven fast, hvilket gør det besværeligt at komme til, og det er heller ikke helt sikkert. Et stort plus ved denne model er, at du faktisk kan skille den ad og kan putte glaskande, låg og knive i opvaskemaskinen.

Specifikationer og fordele ved Braun JB 5160

 • 1000 Watt
 • 1,6 liter
 • 11 hastigheder
 • 3 programmer
 • Pulsfunktion
 • Aftagelig kniv
 • Ledningsoprul

En rigtig god blender til dig med små behov, hvor du får en billig blender, der ligger i konkurrence med de dyrere blendere. Med de tre forskellige programmer kan du hurtigt mikse en suppe eller en lækker smoothie sammen. Derudover er det også en fantastisk blender, da alle delene kan komme i opvaskemaskinen.

Blendtec Designer 625

6 UD AF 6 STJERNER HOS GASTROMAND.DK
4 UD AF 5 STJERNER HOS DET AMERIKANSKE TEKNIKMAGASIN CNET.COM
Blendtec Designer 625 er en af de dyre blendere. Det er en stor og kraftfuld blender, der har mange nyttige funktioner og er derfor et godt valg til den seriøse bruger. Den har en høj kapacitet og er meget brugervenlig.
Forhandler
Pris

3.999 kr.

3.999 kr.

4.249 kr.

5.095 kr.

5.999 kr.
Blendtec Designer 625 roses for at have et velovervejet og funktionelt design. Den er udstyret med gode funktioner, og eksperterne siger, at den har kræfter til at blende stort set alt. Derfor kan du med fordel bruge den til både at lave smoothies, suppe og is. Den kan nemlig både blende kolde og varme ingredienser. Udsynsmæssigt er det en klassisk blender, hvor motor og kontrolpanel er nederst, og øverst er der den aftagelig kande.

Smarte funktioner

Blenderen er udstyret med et touch display betjeningspanel, hvor du kan indstille program og hastighed. Blendtec Designer 625 er produceret i en flot sort farve og i en kraftig rød. Blenderen har indbygget ledningsoprul, så den er let at pakke væk i et køkkenskab, hvis du ikke vil have den stående på køkkenbordet.

Med en kapacitet på 2,7 liter får du en stor blender, med en kande der er fremstillet uden BPA. Så du kan med god samvittighed investere i denne blender. Når du er færdig med at bruge den kan du tørre kontrolpanelet af og sætte kanden i opvaskemaskinen.

Super stærk blender

Blendtec Designer 625 er udstyret med ekstra stærke knive, så den kan håndtere hårde frugter og grøntsager, samt nødder og frø. Med en motor der har en effekt på 1500 Watt, kan den klare alle opgaver. Så du skal ikke bekymre dig for at den stopper undervejs.

Den har 4 forskellige programmer: smoothie, is, juice og suppe. Programmerne tilpasser sig løbende mens den blender, de valgte ingredienser. Du kan også vælge hastighed, hvor der findes 6 forskellige du kan vælge imellem. Derudover er den også udstyret med pulsfunktion.

Eksperterne siger, at det er en rigtig hurtig blender, der fx kan producere en drink på meget kort tid.

Specifikationer og fordele ved Blendtec Designer 625

 • 1550 Watt
 • 3 hestekræfter
 • Kande med kapacitet på 2,7 liter – uden BPA
 • Let betjening
 • 6 hastigheder
 • 4 programmer
 • Pulsfunktion
 • Hurtigt blend – kan knuse is på få sekunder og lave smoothies på under 20 sekunder
 • Ledningsoprul
 • 8 års motorgaranti
 • Touch display

Hvis du bruger eller skal bruge en blender ofte, skal du helt klart vælge denne. Den ligger godt nok i den dyre ende, men du får en blender, der både er effektiv, nem at betjene og gøre ren. Den kan klare det hårde arbejde, og med dens store kapacitet kan du blende større mængder.

Philips HR3556/00

GODE ANMELDELSER FRA FORBRUGERRÅDET TÆNK
Blenderen Philips HR 3556/00 har været med i en test af blendere, det danske forbrugerråd Tænk har foretaget. Den er blandt andet testet på baggrund af design, brugervenlighed, anvendelig og forskellige blendeopgaver.
Forhandler
Pris

611 kr.

689 kr.

689 kr.

779,95 kr.

Brugervenlig

Ved denne model er der tale om en af de lidt mere simple og billigere modeller. Den har som mange af de andre blendere kanden foroven og kontrolpanel og motor forneden. Det er en utrolig brugervenlig model. Det er ikke mange funktioner man kan tage fejl af, og det er derfor let at anvende den. Der er kun placeret en knap til betjening, og det er den man bruger til både start og stop, samt hastigheden. Blenderen er udstyret med ledningsoprul, så den er let at samle og pakke væk.

Klassisk design og mange formål

Philips HR 3556/00 er en enkelt og stilren blender. Den passer stort set ind i de fleste hjem med dens simple grå farve. Den er lavet af rustfri stål, så den er designet til at blive brugt uden at få mærker efter slitage.

Med dens motor der har 700 Watt, er det ikke markedets kraftigste maskine, men du kan bruge den til mange ting. Fx smoothies, supper, is og andre lækre sager. Den kan både håndtere bløde og hårde ingredienser. Den kan blende langsomt og hurtigt alt efter, hvad du skal bruge den til. Derudover er den også udstyret med autosluk funktionen, så den slukker af sig selv efter et stykke tid, hvis du har glemt det.

Med Philips HR 3556/00 medfølger der to forskellige kander, en stor på 2 liter og en lille på 0,6 liter. Du kan derfor både lave store portioner, men også en lille, du kan tage med på farten eller nyde med det samme.

Specifikationer og fordele ved Philips HR 3556/00

 • Brugervenlig
 • 700 Watt
 • Medfølger to kander på 2 liter og 0,06 liter
 • Pulsfunktion
 • Ledningsoprul
 • Autosluk funktion
 • Kanderne kan tåle at komme i opvaskemaskinen

Hvis du vælger denne blender fra Philips, får du en brugervenlig blender. Det er ikke den mest kraftige blender, men den kan klare de fleste opgaver. Derudover skal du vælge denne blender, hvis du godt kan lide og drikke din smoothie To Go, da der følger en smart kop med, du kan blende direkte i.

 

Braun JB 3060

TESTVINDER HOS FORBRUGERRÅDET TÆNK
Braun JB 3060 er en stærk model, der både er simpel og prisvenlig. Blenderen klarer sig rigtigt godt i en test, der er foretaget af forbrugerrådet Tænk, hvor eksperterne er meget imponerede over modellen.
Forhandler
Pris

392 kr.

392 kr.

559,53 kr.

659,95 kr.

799 kr.
Den umildbare svaghed ved Braun JB 3060, hvis man skal udpege en, er støjniveauet som er lidt højere end ved de andre modeller. Men med de andre klare fordele den har, så gør det ikke så meget. Blenderen er både sikker og brugervenlig. Derudover er den super nem at gøre ren. Alle dele, undtaget motoren selvfølgelig, kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Egenskaber

Hvad angår knusning af is og at lave en dejlig smoothie, så får Braun JB 3060 topkarakter. Blenderkniven er lavet af rustfri stål og er super nem at afmontere og gøre ren efter brug. Som nævnt tidligere, kan den godt tåle at komme i opvaskemaskinen, men hvis du vil have den til at leve længere, vil vi anbefale at du vasker den i hånden.

Blenderen har 5 forskellige hastigheder du kan indstille efter. Derudover er den også udstyret med en turbo funktion, du kan bruge, hvis du skal håndtere ekstra hårde ingredienser som fx frosne grøntsager eller frugter.

Braun JB 30060 har en forholdsvis stor kande, med en kapacitet på 1,75 liter. Du kan derfor nøjes med at lave færre og større portioner.

Materialer og design

Braun JB 3060 har en kegleformet kande og bund. Den er elegant og kan derfor sagtens stå fremme på dit køkkenbord. Der er placeret en drejeknap, hvor du styrer blenderen. Modellen fås i både sort og hvid, også fylder den ikke særlig meget, hvis du vil have den stående i køkkenskabet.

Blenderen har en effekt på 800 Watt. Det er ikke meget, tænker du nok, men den har en fordel, som gør den konkurrencedygtigt. Dens knivblade er specialdesignet til, at de både kan skære lodret og vandret.

Selve kanden er lavet af termoglas, så den er det man kalder for varmeresistent. Du derfor sagtens blende varme supper i den, uden at glasset bliver for varmt. Hvis du nu gerne vil være helt sikker på at du ikke brænder fingrene, så er kanden udstyret med et stort håndtag, du kan tage fat i.

Specifikationer og fordele ved Braun JB 3060

 • Brugervenlig
 • 800 Watt
 • 1,75 liter kapacitet
 • Hastigheder: 5
 • Puls- og turbofunktion
 • Termoglaskande
 • Nem at gøre ren
 • Delene kan tåle at komme i opvaskemaskinen

Hvis du er på jagt efter en blender, der både har gode evner og vil se godt ud i dit køkken, skal du gå efter denne model. Den er rigtig god, hvis du gerne vil have en billig blender, der stadig kan blende en masse forskellige ting uden problemer.

Wilfa BPF-1200S Power Fuel Steel

9,4 / 10 HOS TRUSTPILOT
Wilfa Power Fuel Steel får mange gode anmeldelser på flere net butikker. Det er en kratfuld blender, med en kande der kan tåle temperaturer op til 100 grader. Den er designet som en traditionel blender og kan anvendes til flere forskellige ting.
Forhandler
Pris

1.289 kr.

1.426 kr.

1.679 kr.

Wilfa Power Fuel Steel får rigtig mange gode anmeldelser taget i betragtning af dens prisklasse. Køberne er begejstret for dens mange kræfter, og synes at den er nem at arbejde med. Den får også ros for at kunne opvarme maden, mens der blendes. Der er ingen varmeplade i blenderen, men fordi den kan køre i så høj en hastighed, varmer blenderen indholdet i kanden op, hvis den kører over flere minutter.

Kraftig blender

Det norske firma Wilfa siger, at denne blender kan køre ved 22.000 omdrejninger i minuttet i op til 10 minutter, hvor andre blendere maks. må køre i 2-3 minutter ad gangen. De har udviklet en kraftig blender, der kan blende mange forskellige ting. Blenderen er udstyret med syv skarpe knive, der kan knuse is, nødder og grøntsager, så let som ingenting. Knivende er lavet er af rustfri stål.

Design

Wilfa Power Fuel Steel er designet som en traditionel blender. Kanden er lavet i let plastisk og er udstyret med et gummihåndtag, hvilket gør den nemt for dig at løfte og flytte på blenderen. Du styrer blenderen ved hjælp af en drejeknap, hvor du kan vælge imellem 3 forhåndsindstillede programmer: varm suppe, kold smoothie eller grøntsagsdrik. Du kan selv justere drejeknappen mod højre for selv at regulere antallet af omdrejninger, og med et tryk kan du aktivere pulsfunktionen eller tænde og slukke for maskinen. 

Ekstra materiale

Blenderen kommer med en glaskande, der har en kapacitet på 1,5 liter, hvor der er masser af plads til frugter, grøntsager og andre lækre ting. Derudover følger der også en stoppestav med, så du kan røre rundt i dine ingredienser og måle temperaturen. Stoppestaven kan faktisk sidde i, imens blenderen kører rundt – smart ikke.

Specifikationer og fordele ved Wilfa BPF-1200S Power Fuel Steel

 • 1200 Watt
 • Kapacitet på 1,5 liter
 • Kraftig blender
 • Varmeresistent
 • Brugervenlig
 • Medfølgende stoppestav
 • 3 forhåndsindstillede programmer
 • Pulsfunktion
 • 10 års garanti på motoren

Denne blender er lige noget for dig, hvis du er en hyppig bruger af en blender. Den er kraftig, brugervenlig og kan opvarme maden, fx suppe. Den er lige til dig, der gerne vil have en blender med mange nyttige funktioner til hverdagen.

 

Efter du har læst denne artikel, er du forhåbentligt blevet lidt klogere på, hvilke blender der findes, samt hvilke froskellige egenskaber de kan have. Du er måske klar til at købe dig en blender. Men hvis du nu stadig går og overvejer, har vi nedenunder skrevet et afsnit, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke overvejer du skal have styr på inden du vælger en blender.

Sådan vælger du en blender

Blenderen har efterhånden fået en fast plads i de fleste køkkener, og er i dag blevet ligeså almindeligt at have i køkkenet som en kaffemaskine eller brødrister. Når smoothie, grøntsager eller nødder skal ordnes, er blenderen et fantastisk redskab. Der findes mange forskellige slags blendere på markedet, og det kan være svært at beslutte sig for, hvilken en man skal købe.

Inden du vælger en blender, skal du finde ud af med dig selv, hvilke behov du har. Hvis den skal bruges sjældent til fx at lave suppe med, er det ikke nødvendigt at du anskaffer dig en blender med en stor effekt, da det ikke kræver særligt meget for blenderen af arbejde med væske. Men hvis du skal bruge en blender til at knuse is og håndtere større klumper af frosne bær eller grøntsager, skal du gå efter en af de lidt dyre modeller, der har flere kræfter og funktioner.

 

 

Rengøring

En anden ting du kan tænke over når du skal vælge en blender, er rengøringen. Hvis du skal bruge den tit, er det rart, hvis den skal skilles ad og kan holde til at komme i opvaskemaskinen. Hvis du blot skal bruge den engang imellem, kan du godt nøjes med en blender, der ikke kan skilles ad og blot skal vaskes op i hånden.

Spiller udseendet rolle?

Hvis du lige som mange andre danskere, gerne vil have at dine køkkenmaskiner bare passer en lille smule ind i din indretning, så skal du helt klart gå efter en blender, du synes har et flot design. En blender skal holde i lang tid, så du skal ikke vælge en blender du synes, der bliver klodset at se på i længden. Hvis du tænker at den blot skal gemmes væk i skabet, og udseendet ikke spiller den store rolle, så er der frit valg på alle hylder.

Forskellige blendere

Blenderen fås i forskellige typer, der findes den traditionelle blender, stavblenderen og en smoothie blender. I dette afsnit vil vi gennemgå de tre forskellige typer og fortælle, hvad du kan bruge de forskellige slags blendere til.

Den traditionelle blender

Hvis du skal knuse is, skal det foregå i den traditionelle blender, som har en kraftig motor og en kraftig kniv. Den traditionelle blender er også effektiv, hvis du skal bruge den til at lave suppe med, hvor man typisk laver større portioner. Denne type blender kan klare de fleste blenderopgaver. Det eneste minus er, at de fylder en smule og kan hurtigt komme til at virke klodset, samt nogle af modellerne kan ære besværlige at gøre rene.

Stavblenderen

Stavblenderen er køkkenets multiværktøj. Du kan blende en sauce eller din suppe direkte i gryden. Den kan klare de fleste opgaver, du kan også sagtens bruge den til at lave smoothies med. Den kan dog ikke knuse is som den traditionelle blender. Stavblenderen kan altså både blende, hakke, piske og røre.

Smoothie blender

Hvis du er den store smoothie drikker, skal du helt klart vælge en smoothie blender. Den er nem og hurtig at arbejde med. Du blender direkte i en kop, hvor du kan sætte låg på og nyde din drink på vej til arbejde eller træning. Den er lille og praktisk, men kan ikke erstatte den traditionelle blender.

Hvad skal du overveje?

 • Skal din blender se godt ud?
  Bliv enig med dig selv om din blender skal stå fremme på køkkenbordet eller opbevares i et skab
 • Hvor meget volumen skal den kunne tage?
  Hvis i er en stor familie, skal du gå efter en blender, hvor der kan være meget i. Hvis i er to eller dig selv, kan du godt vælge en blender, der har lidt mindre kapacitet
 • Hvor ofte skal du bruge den?
  Skal du bruge din blender flere gange om dagen, er det rart hvis den har aftagelige knive og dele, så den er nemmere at gøre ren 
 • Hvor kraftig skal den være?
  Hvis du skal bruge din blender til at knuse is eller lave smoothies er det en god ide at gå efter en kraftig blender.
 • Hvor mange funktioner skal den have?
  Opgør med dig selv, hvad du hovedsageligt skal bruge din blender til. Skal den bruges til både at lave is, smoothies og supper, er det rart at have en blender med flere funktioner, heriblandt forindstillede programmer, så blenderen kan passe sig selv. Men skal du hovedsageligt bruge den til fx at lave mel eller dips, er det helt fint at tage en blender med få funktioner.

Ting du kan lave i din blender

Du kan bruge din blender til mange forskellige ting. Herunder har vi samlet nogle af de ting du kan vælge at bruge din blender til:

Dip, salsa og pesto
Du kan bruge din blender til at lave lækkert tilbehør til dine chips og andre snacks. Du smider bare din ingredienser i blenderen og blender i ca. 15 sekunder, også har du en lækker dip klar til servering

Desserter
Du kan faktisk også bruge din blender til at lave desserter. Du behøver ikke en ismaskine til at lave is eller sorbet. Du fryser bare den frugt ned du gerne vil have i din is, og bruger derefter blenderen til at blende det indtil det får en konsistens der minder om softice
Brug den som kværn

Du kan også bruge din blender som kværn. Du kan lave dine egne krydderiblandinger eller lave mel. Du kan fx lave mel af valnødder, kokosflager eller mandler

Nøddepålæg
Hvis du er lige så vild med Nutella som vi er, så kan du prøve at lave din egen. Vi har fundet et link til en opskrift du kan prøve kræfter med: https://www.dr.dk/mad/opskrift/hjemmelavet-noeddepaalaeg

Pandekager
Hvis du er tilhænger af lækre banapandekager til madpakken, kan du også bruge din blender til at mikse ingredienserne sammen. Når du skal til at stege pandekagerne, kan du derefter hælde direkte fra kanden ned på panden.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for hvad du kan lave i din blender.

 

Sådan gør du din blender ren

Det er ikke super nemt at rengøre en blender. Der findes dog flere, der kan tåle at komme i opvaskemaskinen, men hvis du gerne vil have den til at holde længere, har vi et godt fif til hvordan du kan rengøre din blender, uden at skulle have hænderne ned i den. Det er en enkelt og den mest effektive måde at gøre din blender rent på:

Du skal blot bruge:

 • Din blender
 • Varmt vand
 • Opvaskemiddel

Fyld din blender med varmt vand efter du har brugt den, tilsæt et par dråber opvaskemiddel og lad den køre i ca. 30 sekunder. Efter de 30 sekunder tømmer du blot blenderen og skyller den efter for sæberester under vandhanen. Boom så simpelt er det – et styks ren blender.

Vi håber at denne artikel skabte et overblik over, hvilke forskellige modeller af blendere der findes, og gør det nemmere for dig at vælge din måske nye eller næste blender.