Der er mange ting, der skal være i fokus, hvis du skal købe en barnevogn. Den skal være brugervenlig, robust og byde på en høj kvalitet. Derfor er du nødt til at vælge med stor omhu. Hvis du ikke gør det, så er der også en vis risiko for et forkert valg. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du leder efter en ny barnevogn.

Her på siden bliver du præsenteret for et udpluk af de bedste barnevogne på markedet. Derfor er du kommet til det rette sted, hvis du er på jagt efter en barnevogn. Der er forskel på folks krav og ønsker, når det kommer til at investere i en barnevogn. Heldigvis er der noget for enhver blandt de beskrevne modeller herunder.

Babynor Ydun

Forhandler Pris Information
5.999 DKK Se produkt

Ydun fra Babynor er en relativt stor barnevogn. Den byder nemlig på et liggemål på hele 97 cm. Derfor er der også god plads til dit lille barn. Den store størrelse garanterer dertil at den kan være i familien i mange år. Den kan bruges op til barnet er ca. tre år gammelt, men den kan også sagtens gå i arv til lillebror eller -søster.

Den er blevet udstyret med et indbygget ryglæn i selve barnevognskassen. Det er en fordel, da det sikrer, at dit barn kan sidde op og følge med, hvis de ønsker. Du kan dog også lægge det helt ned, så du kan lade dit barn ligge helt fladt, når det er sovetid. Du bør ikke tage ryglænet i brug, før barnet er fyldt ca. seks måneder.

Giver en helt sublim sovekomfort

Du er også sikret, at der er tale om en barnevogn, der kan give en sublim sovekomfort. Det skyldes bl.a. dens store kaleche, men også en god fast bund. Begge dele er blevet udstyret med ventilationshuller, hvorfor der også er sørget for en god luftcirkulation. Den giver de bedste forudsætninger for at barnet får en god søvn.

Dertil er kalechen også blevet udstyret med et integreret insektnet og solsejl. Derfor kan din lille guldklump trække frisk luft ind, uden at der er noget, der er til gene. Den leveres også med en tynd madras, som sagtens kan bruges. Skal I sikre den bedst mulige komfort, så bør I dog købe en ny eller en ekstra madras til den.

Du kan sagtens have den med

Hvis I skal på ferie eller blot skal på en endagstur, så er det en god idé at have barnevognen med. Det er dog ikke helt så nemt, hvis det er langt fra bopælen. Heldigvis er dette en barnevogn, der er nem at have med i bilen. Det er nemt at fjerne barnevognskassen og klappe aluminiumsstellet sammen, så det kan være i bilen.

Når den først er klappet sammen, så fylder den nærmest ingenting. Derfor behøver du eller I end ikke at have en stor bil, for at have plads til den. Faktisk fylder den minimalt i bagagerummet på din bil. Derfor er det nærmest en sand fryd, når du skal have den med, fordi det er så nemt at pakke din Babynor Ydun sammen.

Byder på mange fine finesser

Alle bør kunne nyde godt af at trille afsted med deres lille barn i en barnevogn, uden at højden bliver til en udfordring. Derfor er det også muligt at indstille det lækre og læderbetrukne styr fra 85 cm. til 112 cm. Derfor er Ydun fra Babynor også en barnevogn, der passer til langt de fleste. Det er selvfølgelig også en klar fordel.

Dertil kan dens forlæder også bryste sig af at være faconsyet. Det er også nemt at sætte fast ved hjælp af magnet. Den kommer også med lynlås i hver side af vognen. Det er en fordel, da det bl.a. gør det nemt for dig at løfte dit barn ud. Det er naturligvis ensbetydende med at du ikke er nødt til at fjerne forlæderet først.

Inderforet er nemt at afmontere

Desuden er den blevet udstyret med inderfor i kalechen på barnevognskassen, du nemt kan afmontere, så du kan vaske det i vaskemaskinen. Vælger du at gøre dette, så skal det dog ske ved 40° C. Hvis du vasker det ved højere temperatur end dette, så kan du ende med at ødelægge det, hvorfor du skal være meget varsom.

Dertil skal det også nævnes, at du selv skal tilkøbe en lift. Du kan selvfølgelig sagtens finde en model, der kan passe sammen med denne barnevogn. Slutteligt bør det også nævnes, at den det er en barnevogn, der egner sig til børn med en vægt på op til 15 kg. Derfor er det naturligvis en vægtgrænse, du ikke bør overskride.

Detaljer:

 • Hjul: 10” lufthjul
 • Justerbart håndtag: ja
 • Godkendelser: EN 1888
 • Vægt: 16 kg.
 • Liggemål: 97 cm.
 • Mål (Sammenklappet): H: 97 cm. x B: 63 cm. x L: 31 cm.

BabyTrold X-Cellent

Forhandler Pris Information
5.499 DKK Se produkt

Hvis du skal på en tur med dit lille barn, så skal det selvfølgelig være med udstyr, der er i orden. Hvis du gerne vil sikre dette, så kan du med ro i sindet vælge at investere i en X-Cellent fra BabyTrold. Her får du nemlig en barnevogn, der byder på en høj kvalitet og et væld af funktioner, der gør den til én af markedets bedste.

Du er derfor sikret, at det ikke er andet end det bedste til både dig og din lille. Hvad det betyder er, at det er en barnevogn, som du har mange gode grunde til at købe. Det er noget, der især gør sig gældende, hvis du ønsker at købe en vogn, der ikke kun kan bruges af barn nr. 1. Denne model kan nemlig sagtens gå i arv.

Byder på en kvalitet, der er helt i top

Som der også er givet udtryk for herover, så er der mange gode grunde til at købe en X-Cellent fra BabyTrold. Det er dog især som følge af, at der er tale om en stor, robust barnevogn, der byder på et liggemål på intet mindre end 97 cm. Derfor har den et liggemål, der gør, at dit barn kan vokse med den i mange, mange år.

Den leveres med en vognkasse, der er blevet fremstillet i en række kraftige og slidstærke materialer. Dertil byder den faktisk også på en kaleche, der har en god ventilation og solskygge. Kalechen er selvfølgelig også kraftigt polstret. Forlærredet er også kraftigt vatteret, mens bunden af vognen også byder på god ventilation.

Er udstyret med et letvægtsstel

BabyTrold er ikke gået på kompromis med deres X-Cellent. Derfor er det også udstyret med et letvægtsstel. Det er dog ikke kun et stel, der udmærker sig ved at have en lav vægt. Det er nemlig også blevet udstyret med en lang række af de seneste sikkerhedsanordninger. Derfor er du sikret, at sikkerheden er helt i top.

Den er også blevet udstyret med en dobbelt støttende bremse. Den kan også bryste sig af at være udstyret med en understøttende ramme, der danner et grundlag for hele undersiden af barnevognskassen. Det giver en helt unik støtte og stabilitet, som både kommer dit lille barn og dig selv til gode, når i er ude at gå tur.

Kan foldes sammen til en kompakt størrelse

De fleste kender til, at det ikke er helt så nemt at finde plads til en barnevogn i bagagerummet på deres bil. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger en X-Cellent fra BabyTrold. Her er der tale om en barnevogn, hvis barnevognskasse, lift og stel kan foldes, så det bliver til en meget kompakt størrelse.

Derfor er det også nemt for dig at finde plads til denne barnevogn bag i bilen. Det er gældende, uanset om I har en stor eller en lille bil. Endvidere er det også nemt for dig at afmontere hjulene. Hvis du vælger at gøre det, så fylder den blot endnu mindre. Derfor er det naturligvis også noget, du gør klogt i at gøre ved transport.

Styret kan reguleres efter højde

Det er muligt for dig at regulere på styrets højde. Det er en fordel, hvis både mor og far skal gå tur, og der er stor højdeforskel på de to forældre. Ikke nok med, at du kan regulere højden på styret, så er det også blevet betrukket med EKO-Leather. Det er med til at gøre det komfortabelt at holde øje – endda også på lange ture.

BabyTrold har også sørget for at der er blevet syet reflekskanter på både vognkasse og forlærred. Det er en klar fordel, da det gør det nemmere for andre, at ser jer i mørket. Hvis du vælger at købe en X-Cellent fra BabyTrold, så får du en pakke, der indeholder det hele. Du får nemlig både en lift og en pusletaske med.

Detaljer:

 • Hjul: 14” faste hjul
 • Justerbart håndtag: Ja
 • EN 1888
 • Vægt: 24 kg.
 • Liggemål: 97 cm.
 • Mål (Sammenklappet): H: 30 cm. x B: 60 cm. x L: 95 cm.

BabyTrold Trille Twin

Forhandler Pris Information
6.999 DKK Se produkt

Hvis du er så heldig, at du er blevet beriget med tvilling, så skal du selvfølgelig have en tvillingebarnevogn. Er det noget, du er på jagt efter, så er dit udvalg ikke helt så stort, som hvis den kun skulle rumme ét barn. Hvis du skal bruge en tvillingebarnevogn, så behøver du dog ikke at lede længere, for dette er modellen, du søger.

BabyTrold Trille Twin er nemlig én af de klart bedste tvillingebarnevogne, du kan finde på det danske marked. Det er der flere grunde til, men den byder bl.a. på et liggemål på 94 cm. Dertil kan den også bryste sig af fuld rammestøtte under barnevognskassen. Det er med til at sikre, at der er tale om en både stabil og solid vogn.

Børnene får hver sin sovekabine

Det er muligt at opdele den store barnevogn i to rum. Hvis dine to dejlige børn ikke kan blive helt enige om, hvornår det er tid til at sove, så kan du blot trække en lille skillevæg for. Det er med til at sikre, at de kan få lov til at være lidt i fred for hinanden. Det er en klar fordel, hvis de ikke kan blive enige om et sovetidspunkt.

Ikke nok med det, så leveres den også med to barnevognslifte, to tynde madrasser og en stor pusletaske, der passer til farven på barnevognen. Derfor er det ikke blot en barnevogn, du køber, hvis du vælger at investere i en Trille Twin fra BabyTrold. Faktisk er der tale om en samlet pakkeløsning, der har alt, du har brug for.

Den er let at holde ren

Det er ikke til at komme udenom, at du er nødt til at holde din barnevogn ren. Der er mange, der tror, at det er krævende. Det er dog slet ikke tilfældet med denne barnevogn. Den er nemlig både nem og hurtig at holde ren. Kassen er bl.a. udstyret med et vaskbart betræk, der blot kan tages af og vaskes i din vaskemaskine.

Dertil er yderstoffet også blevet coatet.  Det gør også vognen både vind- og vandtæt. Derfor kan du med ro i sindet tage den med på en tur langs Vesterhavet. I bunden af barnevognskassen finder du en række lufthuller, der sikrer et godt indeklima. Det hele handler naturligvis om at højne komforten for dine to børn i vognen.

Er god til alle typer gåture

Du kan have denne barnevogn med overalt. BabyTrold er nemlig udstyret med store 14″ lufthjul, der også byder på faste kuglelejer. Det er en klar fordel, da det er med til at give både dig og dine to børn en optimal kørekomfort. Derfor er komfort ikke noget, du skal være bekymret for,  at der er gået på kompromis med.

Stellet er også blevet udstyret med en stor varekurv. Derfor er det nemt for dig at have ting og sager med på tur. Der er blandt andet plads til både pusletaske, picnickurv og et udvalg af bamser. Vær dog opmærksom på at der er vægtgrænser, du skal overholde. Derfor bør du ikke overfylde den med tasker, poser m.m.

Udstyret med ergonomisk og højdejusterbart styr

Hvis det er en vogn, der skal bruges af mere end én person, så er det en fordel, at du kan justere på højden af styret. Det kan du heldigvis på denne vogn. Faktisk er det muligt at justere højden fra 85 cm. og helt op til 112 cm.  Derfor er det også et styr, der kan passer til både m or og far, selvom de ikke er helt lige høje.

Som der også tidligere er givet udtryk for, så får du også to barnevognslifte med. De er gode at gøre brug af i de første par måneder, mens dine to børn er helt små. Det er nemlig med til at skabe en tryghed for de helt små. På trods af den store størrelse, så er det alligevel en relativt kompakt model i sammenklappet tilstand.

Detaljer:

 • Hjul: 14″ lufthjul m. kugleleje
 • Justerbart håndtag: Ja
 • Godkendelser: EN 1888
 • Vægt: 20 kg.
 • Liggemål: 94 cm.
 • Mål (Sammenklappet): H: 46 cm. x B: 79 cm. x L: 108 cm.

Naturkind Lux

Forhandler Pris Information
5.399 DKK Se produkt
5.399,95 DKK Se produkt

Lux fra Naturkind er en sporty barnevogn, der er nem at styre. Det er det helt rette valg, hvis du som forældre går rigtig meget op i økologi. Her er du nemlig sikret, at der er tale om en barnevogn, hvor lækre detaljer, kvalitet og økologi går hånd i hånd. Det gør de desuden i forhold til samtlige aspekter af den lækre barnevogn.

Det er en barnevogn, der er produceret af den østrigske Naturkind. Det er en producent, der har fokus på at lave produkter, der er økologiske. Derfor er Lux fra Naturkind også et glimrende valg for dig, der synes at det økologiske aspekt er vigtigt, når du skal købe en barnevogn. Kvaliteten er der dog heller ikke et problem med.

Én af de eneste økologiske barnevogne på markedet

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du ikke kan finde mange barnevogne på det danske marked, der kan bryste sig af at være økologiske. Derfor er Lux fra Naturkind også kun én blandt få andre modeller, der er i stand til at bryste sig af dette. Det bærer flere fordele med sig – både for dig, dit barn og også for miljøet.

Til produktionen af denne barnevogn er der nemlig gjort brug af økologisk bomuld (GOTS). Det er dog ikke kun det, der er blevet produkt. Naturkind har også valgt at erstatte plastikken med kort. Dertil er der heller ikke gjort brug af hverken flammehæmmere, formaldehyd eller andre former for kemi, der normalt bruges.

Byder på et design med skandinavisk stil

Hvis du gerne vil have en barnevogn, der også har et pænt udseende, så er det oplagt at tage et kig på denne model. Her får du nemlig en barnevogn, der kan bryste sig af et enkelt og skandinavisk udseende. Derfor skal du ikke tøve med at vælge Lux fra Naturkind, fordi du tror, du skal gå på kompromis med dens udseende.

Alle aspekter af barnevognen bliver produceret i Østrig på deres egen fabrik. Det er med til at sikre, at den faktisk lever op til f.eks. GOTS og IVN. Samtidig er det også med til at sikre, at det er en vogn af høj kvalitet. Det bør også nævnes, at alle deres barnevogne (herunder også Lux) bliver sikkerhedstestet hos tyske TÜV.

Byder på et liggemål på 77 cm.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du sagtens kan finde en barnevogn, der har et større liggemål. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at et liggemål på 77 cm., som Lux kan byde på, fortsat er et fint liggemål. Det skyldes dog at dens stel ikke er udviklet til at kunne klare en større kasse af sikkerhedsmæssige årsager.

Til gengæld medfølger der dog en kokosmadras. Det er en madras, der er fast og derfor er god for barnets ryg. I bunden er barnevognskassen, har Naturkind valgt at gøre brug af træ som afstivning. Isolering stammer fra kork, som er et materiale, der er brugt flere steder. Derfor bibeholdes den naturlige linje også hele vejen.

Kurv til indkøbsposer m.m. under vognen

Det er også nemt for dig, hvis du gerne vil have poser, tasker m.m. med, når I skal på tur. Det kan også være, du har taget barnevognen med på indkøb. Uanset hvad, så er det nemt at have det hele med. Lux er nemlig blevet udstyret med en kurv under vognen, hvor der er god plads til alt fra pusletaske til indkøbsposer m.m.

Det er desuden muligt at vende barnevognskassen om, såfremt der er et ønske om dette. Stellet er let, da der er tale om et robust aluminiumsstel. Det er et stel, der har mange ting at byde på. Det inkluderer bl.a. en sikkerhedsstrop til håndleddet, et vedligeholdelsesfrit bremsesystem såvel som fire fjederhængte hjul.

Detaljer:

 • Liggemål: 77 cm.
 • Hjul: Punkterfri comfordhjul
 • Kokos- og latexmadras (Oeko-Tex 100)
 • Justerbart håndtag: Ja
 • IVN: Ja
 • GOTS: Ja
 • Økologisk: Ja

Naturkind Varius Pro

Forhandler Pris Information
5.499 DKK Se produkt
5.499,95 DKK Se produkt

Varius Pro fra Naturkind er ganske enkelt en barnevogn, som alle øko-forældre skal have. Som minimum bør den være med i overvejelserne. Her får du en barnevogn, der byder på en relativt lille barnevognskasse, der dog alligevel sikrer en god og fleksibel vogn til barnets første tid. Senere kan du bruge stellet til en klapvogn.

Det er en barnevogn, der har rigtig meget at byde på. Det er også derfor, den er blevet populær blandt folk, der går meget op i økologi. Det er der flere gode grunde til, da det er en vogn, der byder på lækre detaljer og høj kvalitet. Dertil skal det også gøres klart, at det er en barnevogn, der byder på økologi hele vejen igennem.

Udstyret med roterbare hjul

Her får du også en barnevogn, der er bygget på et stel, der er udstyret med roterbare hjul. Det er en fordel af flere årsager. Det handler dog primært om, at det giver en højere grad af fleksibilitet. Ikke nok med det, så er det også med til at give en større stabilitet. Derfor er det hjul, der bærer et væld af gode fordele med sig.

På trods af de mange fordele ved denne barnevogn, så er du end ikke nødt til at gå på kompromis med dens look. Den kan nemlig også bryste sig af at have et enkelt og nordisk look. Derfor har den et udseende, som de fleste kan forene sig med. Det er også et aspekt, der har være med til at gøre den populær her i Danmark.

Leveres med en lækker kokosmadras

Når du skal købe en barnevogn til dit barn, så er der mange ting, der skal være i fokus. Én af de ting, du i høj grad bør holde fokus på, er barnevognens komfort. Du kan dog med ro i sindet vælge at købe en Varius Pro fra Naturkind, da den bliver leveret med en rigtig lækker kokosmadras, der er god for barnets ryg og komfort.

Dertil byder den også på en barnevognskasse, hvortil der er gjort brug af træ til at give afstivning i bunden. For at holde sig til den naturlige og økologiske linje, så har Naturkind valgt at gøre brug af kork til isoleringen af bunden. Det er materialer, der giver dig mange fordele, men begge dele er både naturlige og økologiske.

Én af de eneste økologiske modeller på markedet

Der er ikke mange barnevogne, der kan bryste sig af at være økologiske. Hvis det er noget, du har fokus på, når du skal købe en barnevogn til din lille guldklump, så har du ikke helt så mange muligheder, som andre. Det er dog heller ikke noget, du behøver. Du kan blot erhverve dig én af de økologiske modeller fra Naturkind.

Eksempelvis kan du vælge denne Varius Pro. Her får du nemlig en barnevogn, der er økologisk fra den ene til anden ende. Der er udelukkende gjort brug af økologisk bomuld til tekstilerne (GOTS), der er brugt kork frem for plastik, og der er ikke brugt hverken flammehæmmer, formaldehyd eller andre former for skidt kemi.

Er udstyret med en stor kurv under vognen

I langt de fleste tilfælde skal du have noget med, når du er ude at gå tur med barnevognen. Det kan være alt fra en taske til indkøbsposer. Det kan være besværligt, hvis der ikke er et sted, hvor du kan opbevare sådanne ting. Det har de dog tænkt på hos Naturkind. Derfor har de valgt at udstyre Varius Pro med en kurv på vognen.

Derfor er det også nemt for dig at have dine indkøb, en taske m.m. med dig, når du går tur. Det bør dog også nævnes, at den er udstyret med en barnevognskasse, der kan vendes rundt, hvis det ønskes. Selve stellet på denne vogn er robust og let, da det er lavet af aluminium. Derfor har det også en lav vægt på blot 8,2 kg.

Detaljer.

 • Liggemål: 77 cm.
 • Vægt: 13,1 kg.
 • Justerbart håndtag: Ja, fra 71 cm. til 116 cm.
 • Madras: Latex- og kokosmadras (OekoTex 100)
 • GOTS: Ja
 • Økologisk: Ja
 • IVN: Ja
 • Hjul: Punkterfri comfordhjul
 • Mål (Sammenklappet): 96 cm. x 59 cm. x 46 cm.

Babynor Svala

Forhandler Pris Information
5.499 DKK Se produkt

Navnet på denne barnevogn har taget inspiration fra svalen. Det er en lille fugl, der svæver let og elegant hen over den blå himmel. Den har stor kontrol over hver enkelt bevægelse og den kan ændre retning på ingen tid. Du skal dog ikke lade dig narre af den lille størrelse, for den er også stærk og stabil – selv på lange ture.

Ovenstående er ikke kun noget svalen kan bryste sig af. Det er faktisk også noget, der beskriver Svala, der er en barnevogn fra Babynor, på korrekt vis. Her får du nemlig en barnevogn, der har mange kvaliteter, hvorfor den også er et godt køb. Dertil er det en barnevogn, der bliver leveret med alt, hvad du skulle få brug for.

Aluminiumsstel med en lav vægt

Her er der tale om en barnevogn, der er let at manøvre rundt med. Det er der flere grunde til. Det er dog i høj grad som følge af dens lette stel i aluminium. Den byder på både lette og elegante bevægelser såvel som en hårdførhed og styrke. Det er særligt dét, der leder tanken hen mod svalen, som det er angivet herover.

Dertil er det også et stel, du kan klappe sammen i løbet af meget kort tid. Det kan du nemlig gøre i kun 2 trin. Hvis du tager dig tid til at klikke hjulene af, så er du også sikret, at det er et stel, du kan finde plads til i ethvert bagagerum. Derfor er der ikke behov for en stor bil, hvis du gerne vil have Babynor Svala med på en køretur.

Undgå de irriterende punkteringer

Det er også en barnevogn, der er med til at sikre, at der ikke er noget, der kan stoppe dig, når du ruller den derudaf. Den er nemlig blevet udstyret med fire faste hjul, der ikke kan punktere. De to forhjul er drejelige, så det er også let at styre den. Det er gældende på selv de mest befærdede fortove eller på ustabile underlag.

De to baghjul kan dertil bryste sig af at være udstyret med en særlig affjedring. Det er en affjedring, der gør vognen perfekt til et mere bakket underlag og terræn. Hvis der ikke er behov for en affjedring, så kan du blot slå den fra. Det kan du gøre nede ved baghjulene, hvorfor den er nem at deaktivere og aktivere efter behov.

Barnevognskasse med et godt liggemål

Den leveres også med en barnevognskasse, der har et liggemål på hele 76 cm. Derfor er det en vogn, der kan bruges i en del år. Ikke nok med det, så bliver den også leveret med en tynd madras. Hvis du vil sikre en højere komfort, så er det værd at købe en ny eller en madras yderligere. Det er nemlig med til at øge komforten.

Selve kassen er også udstyret meden rygstøtte samt ringe til en barnevognssele. Derfor kan du altid indstille den til at have en god position for dit barn, samtidig med at det kan være spændt godt fast. Der er også gjort plads til en lomme til nøgler, sutter osv. Den kommer selvfølgelig også med et lækkert, polstret forlæder.

Beskyt barnet med den store kaleche

Det er selvfølgelig vigtigt, at du gør, hvad du kan for at beskytte dit barn, når det sidder i barnevognen. Der er flere ting, du skal tænke på i denne sammenhæng, men det er bl.a. en god idé at gøre brug af en kaleche. Derfor er Svala også blevet udstyret med en stor kaleche, hvor der også er gjort plads til ventilationsvindue.

Dertil er den også udstyret med en lille solskærm i toppen, som kan slås ind og ud. Selve bøjlen i kalechen kan du bruge som håndtag, hvorfor det er nemt at bære rundt på liften. Hvis det ønskes, så er det dog også muligt at lægge kalechen helt ned. Betrækket på barnevognskasse kan tages af og blot vaskes ved 30 ºC.

Detaljer:

 • Hjul: Faste hjul
 • Justerbart håndtag: Ja
 • Godkendelser: EN 1888
 • Vægt: 14 kg.
 • Liggemål: 76 cm.
 • Mål (Sammenklappet): H: 53 cm. x B: 83 cm. x L: 23 cm.

Hvad skal jeg overveje, hvis jeg skal købe en barnevogn?

Det er ikke alle, der har nemt ved at finde en god barnevogn. Det er en skam, for som forældre kommer I til at tilbringe en del tid med barnevognen. Derfor er det vigtigt, at der er fokus på at finde den helt rette model fra start. Det er dog lettere sagt end gjort, og det er netop derfor, der er mange, der har så svært ved det.

I dag kan du vælge blandt flere hundrede modeller på det danske marked. Det er én af de ting, der er med til at gøre det svært at vælge den bedste model. For at gøre det nemmere for dig selv, bør du undersøge hvad, der særligt bør være i fokus. Der er nemlig nogle aspekter, der er en del vigtigere for dit valg end andre.

Står du over for at skulle købe din første barnevogn, så kan det dog være svært at vurdere, hvad du skal have fokus på. Heldigvis er det noget, du kan blive meget klogere på herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en nærmere beskrivelse af de mest vitale aspekter. Det kan gøre det nemmere for dig at træffe dit valg.

Størrelse

Én af de ting, der i høj grad skal være i fokus, når du skal købe en barnevogn, er dens størrelse. Der er flere ting, du skal tænke på, når du skal vurdere, hvad den rette størrelse er. Du bør dog starte med at tænke på dit barns behov. Det er dog ikke det eneste, du skal tænke på. Der skal også tænkes på forældrenes behov.

Dertil er de også en god idé at overveje, hvorvidt man vil købe en barnevogn, der kan bruges i mange år. Du skal gå på jagt efter en model, der har en kasse, der lyder på mindst 80 cm. i længden, hvis du vil sikre, at du kan bruge den i flere år. Du skal også tage højde for, at barnet skal kunne sætte sig op, når det bliver ældre.

Heldigvis er der mulighed for at finde barnevogne i stort set alle størrelser. Det er en klar fordel, da du dermed også kan finde en model, der har en ideel størrelse for dit vedkommende. Det er dog noget, du skal sørge for at overveje meget nøje. Et forkert valg set ud fra størrelsen, kan ende med at du må udskifte barnevognen.

Stabilitet

En barnevogn skal selvfølgelig også være stabil. Én ting er, at den er ubehagelig at skubbe rundt på, hvis den ikke er stabil. Noget helt andet er, at det kan være svært, at få dit barn til at falde til ro, hvis den ikke er stabil. Dit barn skal selvfølgelig ligge godt og komfortabelt, uanset hvor du kører – om det er på asfalt eller grusvej.

Hvis du ikke køber din barnevogn på nettet, så er det en god idé at prøve den af i butikken. Her kan du blandt andet vurdere, om det er en stabil model, når du kører rundt med den. I samme ombæring kan du også bedre vurdere, om den er let at manøvre med. Det har nemlig også indflydelse på stabiliteten, når du skubber den.

Faktisk er dette et meget vigtigt aspekt, men på trods af dette, så er der mange, der glemmer det. Det er især folk, der handler på nettet, der glemmer at tænke på dette aspekt. Det er dog vigtigt, at det ikke er noget, du vælger at gå på kompromis med. Hvis du gør det, så vil du sandsynligvis hurtigt ende med at fortryde det.

Hjul

De mange hundrede barnevogne, der kan findes på det danske marked, kan fås med mange forskellige typer af hjul. Derfor er det naturligvis også et aspekt, der skal være i fokus, når du skal købe en barnevogn. Nogle af dem har luftdæk, hvilket giver dig en god affjedring, men mindre fleksibilitet, hvilket ikke er noget for alle.

Når du skal vælge hjul til din barnevogn, så er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Det handler derimod om at vælge med afsæt i dine egne kriterier og ønsker. Du kan f.eks. også få hjul, der er mindre og derfor er mere drejelige. Det gør dem særligt gode til byer, men dog ikke helt så gode på grus, sti og lignende steder.

I denne forbindelse er det meget vigtigt, at du sørger for at få efter den type, du regner med at få mest brug for. Der er mange, der vælger dæk med luft, fordi de kan bruges over det hele. Andre ved at de sjældent skal have deres barnevogn med på andet underlag end asfalt. I så fald giver det bedre mening at vælge små hjul.

Sele

Der skal ikke være nogen tvivl om, at ét af de mest vitale aspekter ved købet af en barnevogn er, at den har en sikkerhed, der er helt i top. Hvis du gerne vil sikre dette, så er du også nødt til at vælge en model, der er udstyret med en god sele. Det er nemlig ét af de mest essentielle aspekter i forhold til dens sikkerhed.

Hvis det er en god og sikker sele, så er den generelle sikkerhed også markant højere. Det er dog især noget, der gør sig gældende, hvis du vil lade dit barn ligge og sove alene i vognen. Det er en rigtig god idé at vælge en barnevogn, der er udstyret med en sele med skridt-stop. Det gør nemlig at den er spændt på bedste vis.

Endvidere er det også vigtigt, at det er en sele, der kan reguleres, så du selv kan bestemme, hvor stramt den skal sidde hen over barnet. Det er især vigtigt, da dit barn selvfølgelig ikke skal kunne komme ud af selen ved et uheld. Hvis det sker, så kan det ende med at dit barn falder ud af barnevognen, og det kan gøre stor skade.

Kaleche

Hvis du gerne vil sikre at dit barn får den mest optimale beskyttelse, så er kalechen et vigtigt aspekt. Det vil du med garanti gerne sikre, så derfor er du nødt til at vælge en barnevogn, der er udstyret med en både god og stabil kaleche. Den kan nemlig beskytte mod både sol, regn, sne og blæst, så I kan gå tur i alt slags vejr.

Derfor er det også vigtigt, at der er tale om en kaleche, der kan dække barnet helt. Der er dog nogle modeller, der leveres med en kaleche, der også byder på en indbygget solskærm, ventilation såvel som overlæder med lynlås. Det kan være en fordel at vælge én af disse, da det giver bedre beskyttelse, men det koster dog ekstra.

Når du vælger barnevogn, så er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at der er nogle kalecher, der larmer en del. Det kan ende med at forstyrre barnets søvn. Derfor er det selvfølgelig en type model, du er nødt til at undgå. Heldigvis kan du finde et væld af forskellige modeller, der ikke har en kaleche, der er for støjende.

Foldesystem

Langt de fleste barnevogne kan foldes sammen. Derfor skal du også kunne folde den ud igen. Det er ikke alle modeller, der er lige nemme at have med at gøre i denne sammenhæng. Det er derfor en god idé, at du har fokus på at vælge en barnevogn, der er nem at folde ud og klappe sammen, så det ikke bliver for bøvlet.

Det er en klar fordel i flere sammenhænge. Det er dog især noget, der er en fordel, når du skal have den ud af en bil eller lignende. Skal du bære den op ad trappen, så er det ofte også nemmest, hvis du først har foldet den sammen. Derfor bør du også undersøge om et er nemt at pakke den sammen – og om det går stærkt.

Hvis der er tale om en såkaldt kombivogn, der er en kombination af både en barnevogn og en klapvogn, så er dette særligt vigtigt. I samme ombæring bør du også undersøge, hvorvidt det er nemt at afmontere diverse tekstiler på barnevognen. Det gør det nemlig markant nemmere, når du skal vaske barnevognens tekstiler.

Opbevaring

Når man går rundt med en barnevogn, så skal den ofte have flere forskellige ting med. Derfor er du også nødt til at købe en barnevogn, der byder på en form for opbevaring. Det har de fleste barnevogne i dag, men det er ikke alle modeller, der byder på et lige stort omfang af lommer m.m., hvorfor du skal holde fokus på det.

Endvidere er det heller ikke alle modeller, der er blevet indrettet på lige praktisk vis. F.eks. kan det i mange tilfælde være nødvendigt, at du skal kunne finde noget i én af lommerne, mens du skubber barnevognen. Der er dog ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng, hvorfor du selv skal vurdere dette.

Har du et stort behov for opbevaring? Eller skal du blot have plads til nøgler, pung osv.? Det er op til dig selv. Derfor er det også noget, du er nødt til at vurdere, inden du går på jagt efter en barnevogn. Heldigvis kan du i dag vælge blandt så stort et udvalg, at der er noget for enhver. Det er gældende, uanset dine krav og behov.

Komfort

Det er også en god idé at have fokus på komfort. Her er der mange, der tror, at du blot skal tænke på komfort for dit barn. Det er selvfølgelig det vigtigste aspekt, men det er dog ikke det eneste, der skal være i fokus. Du skal også tænke på komfort for dig som forælder. Det er trods alt dig, der skal skubbe barnevognen rundt.

Her er der flere ting, der skal være i fokus. For dit barn skal der være god plads, en god temperatur og dertil bør den byde på et behageligt indre. For dig som forælder, så er det nogle helt andre ting, du skal have fokus på. Det er dog især håndtaget, du skal tænke på, da det er dét, du har fat om, når du skubber vognen rundt.

Du bør vælge en barnevogn, der byder på et justerbart håndtag. Det gør det muligt at justere den til enhver persons højde og ønsker. Dertil bør den også være udstyret med et komfortabelt håndtag, der er rart at holde om. Derfor er der mange ting, du skal tænke på, når det kommer til komforten af jeres nye barnevogn.

Sikkerheden skal være i top på en barnevogn

Én af de ting, der gør det svært at vælge en barnevogn er, at der er så mange ting, du skal have fokus på. Der er dog særligt ét aspekt, der er vigtigere end alle andre; sikkerheden. Det er dit lille og skrøbelig barn, du skal skubbe rundt i barnevognen. Derfor er sikkerhed også et aspekt, du ikke må gå på kompromis med i dit valg.

Hvis du skal sikre, at du ender med at få fat i en barnevogn, der kan bryste sig af at være sikker, så er det en god idé at blive klogere på de internationale standarder. Det kan lede dig i den rette retning, når du skal købe en barnevogn, der byder på en god sikkerhed. Derfor er det noget, du kan læse meget mere om herunder.

Hold øje med sikkerhedsmærket

Når du skal vurdere, om en barnevogn er sikker, så er det først og fremmest det europæiske standardmærke, du skal holde øje med. For barnevogne er det et mærke, der hedder DS / EN 1888. Hvis du finder en model, der har dette mærke, så er det din garanti for, at det er en model, der lever op til alle sikkerhedsreglerne.

Derfor er det en god idé, at du helt undlader at købe en barnevogn, der ikke kan bryste sig af dette mærke. Hvis du har i sinde at købe en ældre og brug model, for at spare lidt penge, så er der ikke nogen garanti for at den lever op til de nye sikkerhedskrav. Er det tilfældet, så frarådes det naturligvis at købe en sådan model.

Dertil er det også en god idé at tage et kig på brugsanvisning, inden du køber en barnevogn. Det er der flere grunde til, men det handler dog primært om, at det er den, der skal guide dig til at gøre vognen klar. Derfor bør du se efter om instrukserne er nemme og er tydeligt beskrevet – og om de giver indtryk af høj sikkerhed.

Vær opmærksom på dens konstruktion

Der er stor forskel på hvordan de mange barnevogne er konstrueret. Derfor er det også noget, du skal have fokus på. Når du tager et nærmere kig på barnevognen, så skal du derfor også inspicere dens konstruktion. I denne forbindelse er der mange ting, du skal lægge mærke til, for at sikre valget af en sikker barnevogn.

Det er dog især vigtigt at holde øje med barnevognens stel og konstruktion. Hvis begge dele virker solide, så er der også bedre forudsætninger for at sikkerheden er i top. Det er nemlig konstruktionen og stellet, der er den bærende del af vognen. Derfor skal den være robust og stabil, så den derfor kan holde til lidt af hvert.

Der er dog også andre ting, du skal kigge på. Det er også vigtigt, at du sørger for at kigge efter skarpe kanter eller åbninger. Begge dele kan nemlig vise sig at udgøre en fare for dit barn. Barnet skal heller ikke have for nemt ved at kravle ud af barnevognen. Vær også opmærksom på om barnets fingre kan komme i klemme.

Bremserne er også et vigtigt aspekt

Når du skal købe en barnevogn, så er det også vigtigt at se efter om dens bremser er velfungerende. Det er nemlig meget vigtigt, at den er i stand til at stoppe vognens bevægelse. Det er også vigtigt at den kan holde vognen på ét sted. Det er især vigtigt, hvis du bor i en trafikeret by eller ofte skal parkere den på en bakke.

Det burde ikke være tilfældet, men du skal dog være opmærksom på, at der er nogle bremser, der larmer en del. Dertil er der oven i købet også nogle bremser, der givet et ubehageligt ryk, når de bliver aktiveret. Du vil også opleve, at det ikke er på alle vogne at bremserne er blevet placeret et sted, der er hensigtsmæssigt.

De skal selvfølgelig være placeret et sted, hvor det er nemt for dig at tilgå dem. Det er dog ikke det eneste. Det er mindst lige så vigtigt, at de er blevet placeret et sted, hvor dit barn ikke kan få fat i dem. Det er noget, der hurtigt kan ende med at gå galt. Derfor er det bestemt også noget, du skal sørge for at holde øje med.

Sådan holder du bedst din barnevogn ved lige

Uanset hvordan og hvilken barnevogn, du har købt, så er du nødt til at vedligeholde den. Gør du ikke det, så er der ikke de samme forudsætninger for at du kan forlænge dens levetid. Derfor er det vigtigt, at det ikke er noget, du tøver med at gøre. Heldigvis kan du herunder blive klogere på, hvordan du skal bære dig ad.

Der er mange, der tror, at det kun skal gøres for udseendets skyld. Det er dog slet ikke tilfældet. Hvis du tror, at du kun skal vaske den lidt, så den ser pæn ud, så tager du fejl. Vedligeholdelse er i lige så høj grad noget, du skal gøre for barnets sikkerhed. Med rette vedligeholdelse kan en barnevogn også bruges til flere børn.

Vask tekstilerne

Langt de fleste tekstiler i en barnevogn kan fjernes og vaskes i vaskemaskine. Derfor er det også noget, der er nemt at sørge for. Typisk skal du blot vaske den ved 40 grader. Det er vigtigt at det gøres regelmæssigt, hvorfor det ikke er nok, at du kun gør det i ny og næ. Det er nemlig en stor del af vedligeholdelsen af vognen.

Dertil skal du huske på at dit barn skal ligge på og ved de forskellige tekstiler flere timer om dagen. Derfor er det også et hygiejnespørgsmål, hvilket blot gør det endnu mere vigtigt. Hvis der er tale om tekstiler, der ikke kan fjernes, så skal du blot tørre dem af med en fugtig klud. Det er fx gældende for barnevognens kaleche.

Vask stellet

Det er også rigtig vigtigt, at du sørger for at vaske stellet på din barnevogn. Det er dog ikke noget, der kræver specielt meget. Hvis du vasker bil derhjemme, så kan du med fordel vælge at klare rengøring af barnevognen på samme tid. Du kan nemlig anvende de samme sæbeformer til både din bil og til stellet på barnevognen.

Det er dog ikke nok at vaske stellet i ny og næ. Du skal også sørge for at smøre stellet. Det skal du gøre for at undgå, at det ender med at ruste. Du skal huske på, at det er et køretøj, der er ude hele året, hvorfor rust slet ikke er ualmindeligt. Derfor skal du heller ikke tøve med at smøre stellet lige så ofte som du vasker det.

Hvis du har problemer med at stellet er begyndt at knirke, så anbefales det at bruge en anelse silikone-spray på de dele, der er problemer med. Ofte er det dog noget, du kan undgå, hvis blot du husker at smøre stellet, når du har vasket det. Det er meget vigtigt, at du får smurt alle de bevægelige led som bremse og affjedring.

Vask hjulene

I og med at du har en barnevogn med ud i al salgs vejr, så er det vigtigt, at den bliver vedligeholde. Én af de ting, der særligt bliver ramt af den store brug, er hjulene på vognen. Det er især noget, der er gældende i de kolde måneder. Her skal de nemlig køre i både slud, sne, sjap, mudder og skal endda også kæmpe med vejsalt.

Det er en god idé, at du sørger for at fjerne det værste skidt og snavs fra hjulene, når du vender hjem efter en gåtur. Dertil er det også nødvendigt at vaske dem, når du giver resten af vognen en tur. Du kan godt vaske dine hjul med sæbevand, men det er vigtigt at tørre dem grundigt bagefter, da det ellers kan forårsage rust.

Endvidere bør du også gerne smøre dem med olie med jævne mellemrum. Det er bedst at gøre brug af en syrefri én af slagsen. Du skal også have fokus på selve dækkene, for ligesom cykeldæk, så skal de være hårde og pumpede, såfremt det er lufthjul, der er monteret på barnevognen. Det er det dog i de fleste tilfælde.

Hvis du sørger for at dækkene altid er helt pumpet op, så bliver det ikke blot nemmere for dig, når du skal skubbe barnevognen rundt. Det er faktisk også noget, der er med til at forlænge barnevognens levetid. Det er dog særligt dine dæk, der hurtigt vil blive slidte, hvis du kører rundt med lufthjul, der mangler luft.

Beskyt den mod vejret

Der skal ikke være nogen tvivl om, at din barnevogn vil blive udsat for lidt af hvert i et land som Danmark. Det er et lang, der byder på rigtig meget set ud fra et vejrmæssigt synspunkt. Derfor er det også en god idé, at du tager et par forholdsregler, så vejret ender med at påvirke barnevognens levetid så lidt som muligt.

I solrige perioder er det ikke helt så slemt. Det ændrer dog ikke på, at vejret stadig påvirker barnevognen. En skarp sol kan nemlig ende med at påvirke stoffet på vognen, som til sidst ender med at falme. Hvis det er en mulighed, så placer barnevognen mest muligt i skyggen. Det bør du dog også gøre for barnets egen skyld.

På trods af at de fleste barnevogne kan bryste sig af at være imprægnerede af producenten, så kan der ikke stilles en garanti for, at de er helt vandtætte. Derfor skal du helst gerne undgå at den får for meget kontakt med fugt. Det er dog relativt nemt, da det ikke kræver andet end at du dækker vognen til med et regnslag.

Fugt er ikke blot ubehageligt for barnet, men kan også ende med at give flere former for fugtskader. Faktisk kan det i værste fald resultere i skimmelsvamp. Det er ikke blot ulækkert, men er også sundhedsskadeligt for dit barn. Hvis du har haft den med ude i dårligt vejr, så bør du altid få den tørret af, når du vender hjem igen.

Få luftet den godt igennem

Hvis du ligger et godt indpakket barn ned i en kold barnevogn, så kan du næsten ikke undgå, at det ender med at skabe lidt fugt og kondens. Det er. Dog ikke noget problem, hvorfor du ikke direkte skal forsøge at undgå det. I stedet skal du blot sørge for at lufte den godt igennem, når den ikke lige er i brug af dit barn.

Det kan du gøre på flere måder, men det er dog en rigtig god idé, at du sørger for at tage madrassen ud, når du skal lufte den igennem. Kondensen kan nemlig være som fugt på længere sigt, hvorfor det kan ende med at skabe diverse former for fugtskader. Som det også er nævnt herover, så kan det endda føre til skimmel.

Hvis det er muligt, så er det også en god idé at opbevare den inden for, når den ikke er i brug. Ved at have den stående i et bryggers eller lignende, så kan du beskytte den mod både vind og vejr. Dertil er det også med til at holde den relativt opvarmet. Det er en klar fordel, da det er med til at formindske kondensen.

Du må endelig ikke overfylde den

Det er meget normalt, at en barnevogn har en maksimal overbelastning. Hvis du gerne vil behandle din nye (eller gamle) barnevogn på bedste vis, så er det ikke noget, du bør overskride. Derfor er det også vigtigt, at du ikke fylder den for meget. Det er især gældende, hvis du f.eks. har tunge poser eller en stor taske med.

Af samme grund bør du heller ikke lade storebror eller storesøster få en plads i barnevognen. Det kan virke som en god idé, men det er det kun, hvis den faktisk kan holde til det. Hvis du overkrider den belastning, der er blevet angivet af producenten, så kan du risikere at barnevognen til sidst kører skævt og bliver ødelagt.

Det anbefales at man generelt foretager vedligeholdelse og rengøring af barnevognen én gang om måneden. Man bør dog også huske på, at man ikke helt kan undgå rengøring og vedligeholdelse i det daglige, selvom de fleste gerne vil. Du bør undgå det værste vejr, og også tørre den af, hvis den har været ude i regn m.m.

Hvordan fungerer det med barnevogne og reklamationer?

Når du køber en barnevogn, så køber du et forbrugerprodukt. Det skal du selvfølgelig være opmærksom på. Det er et køb, der er på linje med mange andre produkter som fx vaskemaskine, fjernsyn, barbermaskiner og meget andet. Derfor skal du være opmærksom på faktorer som retur- og fortrydelsesret samt reklamationer.

Der er dog stor forskel på, hvor du vælger at købe den. Det er en god idé at have et kendskab til de mange forskelle, inden du går på jagt efter en passende barnevogn. Det er nemlig noget, der kan vise sig at gøre en stor forskel. Heldigvis er det noget, du kan blive klogere på herunder, hvorfor du også bør læse lidt med.

Vil du købe fra brugt eller ny?

Noget af det første, du skal gøre op med dig selv er, om du gerne vil købe den fra ny eller du hellere vil købe en brugt model. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det er et valg, du selv skal træffe. Det er dog vigtigt, at det er et valg, du træffer med omhu. Du skal nemlig sikre dig, at du træffer det rette valg.

Hvis du vælger at købe en brugt barnevogn, så vil der være penge at spare. Faktisk kan der være en hel del penge at spare, hvis du vælger at købe en model, der har et par år på bagen. Hvis du vælger at købe en brugt barnevogn, så går du dog glip af en række garantier. Derfor er det sjældent værd at spare penge på dette.

Uanset om du køber brugt eller nyt, så skal du også beslutter dig for, hvorvidt du vil købe den på nettet eller ej. Hvis du gerne vil købe den fysisk, så er det dog begrænset, hvad du har af muligheder for at købe en brugt barnevogn. Det er naturligvis også noget, du bør inddrage i overvejelserne, når du skal købe en barnevogn.

Reklamation m.m. ved køb af barnevogn på nettet

Der kan være op til flere gode grunde til at købe din barnevogn på nettet. Ikke nok med, at du kan finde et stort udvalg af barnevogne, så kan du ofte også købe dem til favorable priser. Det er med til at sikre, at du er i stand til at finde den helt rette barnevogn. Dertil er der også penge at spare ved at købe den på nettet.

Det er dog langt fra det eneste. Du får også en bedre fortrydelsesret. Vælger du på nettet, så kan du typisk nyde godt af hele 14 dages fortrydelsesret på dit køb. Hvad det betyder er, at du kan fortryde dit køb inden for to uger efter, du har gennemført dit køb. Du kan få pengene retur, men skal selv betale for returfragten.

Du skal dog være klar over, at det ikke er sikkert, at det er helt billigt. En barnevogn er både i en stor pakke og har også en vis vægt. Derfor kan det blive dyrt at sende den retur. Hvis du opdager, at der er fejl på din barnevogn, så har du også to års reklamationsret. Derfor skal forhandleren enten ombytte eller reparere den.

Reklamation m.m. ved køb af barnevogn i en fysisk butik

Der er også fordele ved at købe en barnevogn i en fysisk butik. Det handler dog især om at du kan få lov til at prøve den af først. Du skal dog ikke være klar over, at du ikke får en automatisk returret, hvis du køber den i en butik. Det er dog noget, der tilbydes af de fleste butikker, men det er dog ikke noget, der er et lovkrav.

Det er dog ikke noget, der ændrer på at du for det meste får mulighed for at få pengene retur eller bytte til et andet produkt. Det er dog muligt at få den givne butiks regler omkring returret oplyst, før du køber en ny barnevogn hos dem. Ofte er det også noget, der fremgår af din bon – som du selvfølgelig altid skal gemme.

Det er også vigtigt, at du er klar over at en bestilling i en fysisk butik også er en aftale om køb, set ud fra et lovmæssigt synspunkt. Derfor gælder de samme regler faktisk, selvom du ikke har fået din vare endnu. Det kan også være, at du næsten ikke har betalt for varen endnu. Det er dog ikke noget, der ændrer på reglerne.

Endvidere er de også i deres gode ret til selv at bestemme forholdene ift. deres returret. De fleste steder er det fx et krav, at barnevognen er i ubrugt og original stand, hvis du skal aflevere den tilbage. Det skal forholde sig således, at den er i stand til at kunne sælges igen. Dertil skal du også kunne fremvise din bon fra butikken.

I forhold til reklamationsret, så gives der altid to års reklamationsret. Det er et lovkrav i Danmark, hvilket er én af årsagerne til, at du altid bør handle hos en dansk virksomhed. Er der tale om fejl eller skader, som du selv er skyld i, så kan du ikke gøre brug af reklamationsretten. Er det ikke det, så har du ret til at bruge den.

Hvad er der fokus på, når man tester barnevogne?

Der findes mange uafhængige og uvildige forbrugerorganisationer, der udfører tests af barnevogne. Når de laver disse tests, så er der fokus på flere forskellige aspekter. Det er dog meget normalt, at der er fokus på de samme ting. Hvad de især lægger vægt på, når det kommer til test af barnevogne, er de følgende faktorer.

Sikkerhed

Der bør ikke være nogen tvivl om, at sikkerheden er ét af de mest vitale aspekter. Derfor er det også noget, der bliver lagt rigtig meget vægt på, når en barnevogn bliver testet. Som følge af dette, så er det helt normalt, at hver af de testede modeller bliver udsat for krævende tests, for at vurdere den overordnede sikkerhed.

I denne sammenhæng er der rigtig mange ting, der bliver testet. Den skal blandt andet være robust, så der ikke er nogen risiko for, at den f.eks. falder sammen. Dertil skal barnet også være spændt godt fast, så det ikke kan kravle ud. Endvidere bliver der typisk også testet for kvælningsfarer, og om fingrer kan blive klemt.

Holdbarhed

Hvis du skal bruge flere tusinde kroner på at købe en barnevogn, så vil du sikkert gerne sikre dig, at det er en model, der kan bruges i mange år. Derfor bliver de mange barnevogne også testet i forhold til holdbarheden. Her bliver de udsat for flere tests. Det bliver blandt andet testet, hvor langt de forskellige vogne kan køre.

Vælger du at købe en holdbar og kvalitetsrigtig barnevogn, så kan den ikke blot bruges til dit første barn. Du kan ofte også bruge den til både det andet og det tredje barn, hvis I skal have flere børn. Derfor er det også et af de vigtigere aspekter, når barnevogne testet. Som følge af dette bliver der gjort meget ud af disse tests.

Komfort

Du vil selvfølgelig gerne have at dit barn oplever en høj grad af komfort, når de ligger i barnevognen. Derfor er det også et aspekt, der bliver lagt stor vægt på, når en barnevogn skal testes. Det er fx noget, der gælder for den danske forbrugerorganisation Tænk, hvor de tester komfortniveauet på flere forskellige måder.

Når man skal vurdere, hvorvidt en given barnevogn er komfortabel, så er der mange aspekter, der skal være med i vurderingen. Der bliver bl.a. set nærmere på, om man kan flytte på sædet, om dit barn får nok støtte, og om der er god plads til barnet. Samtidig vurderes det også, om der er plads til at barnet kan vokse i den.

Brugervenlighed

En barnevogn bliver også undersøgt for, hvordan de reelt set er i brug. Her bliver der også kigget nærmere på, om de faktisk er komfortable at skubbe rundt med for forældrene. Dertil bliver det også testet, hvorvidt det er en barnevogn, der har en god håndterbarhed. Det er nemlig også et vigtigt aspekt ved en barnevogn.

Der er mange steder, hvor de vælger at testet den ved at køre den gennem en rute, der byder på en række forskellige forhindringer. Det kan f.eks. være et underlag af grus, græs, kantsten og meget andet. Dertil bliver håndtagene faktisk også testet, for at vurdere om de har en høj grad af hhv. komfort og funktionalitet.

Du skal ikke tøve med at betale lidt ekstra

Hvis I lige er blevet forældre, så har I sikkert haft en del udgifter. Ikke nok med det, så er der også en chance for at I kommer til at have endnu flere udgifter. Derfor er der også mange, der forsøger at holde prisen for barnevognen i bund. Det er dog ikke det rette valg. Faktisk ender de fleste med at fortryde et sådant valg.

Når du står over for at skulle købe en barnevogn, så skal du ikke tøve med at betale lidt ekstra. Det er der op til flere fordele ved at gøre. Det er dog ikke alle, der er klar over, at det er noget, der giver dem fordele. Du er dog sikret, at du får en model, der byder på en lang bedre kvalitet, hvis du er villig til at betale for det.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde barnevogne i mange prisklasser. Ikke nok med det, så kan du også finde barnevogne, der adskiller sig rigtig meget i forhold til kvaliteten. Derfor kan du sagtens ende med at købe en vogn af lav kvalitet, hvis du er fast besluttet på at du vil holde prisen i bund på din vogn.

Som der også er givet udtryk for herover, så er det meget normalt, at du som nybagte forældre har et væld af udgifter. Det er ofte også det, der gør, at mange vælger at spare på deres barnevogn. Der er dog mange andre ting, der er bedre at spare på. Barnevognen er noget af det sidste, du skal vælge at spare på.

Du kan ofte finde gode tilbud på nettet

I mange tilfælde er det muligt at finde en lang række gode tilbud på nettet. Hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke ender med at betale for mange penge for en barnevogn, så er det en god idé at købe din barnevogn på nettet. Heldigvis er det også noget, du har et væld af muligheder for at gøre, da udvalget er rigtig stort.

Du kan derfor ikke blot nyde godt af lave priser, men faktisk også at et godt udvalg. Faktisk er det normalt, at du kan finde de fleste modeller til bedre priser på nettet end i en fysisk butik. Det er dog ikke kun det, der er med til at gøre det muligt, at spare en del penge. Det handler lige så meget om, at du kan finde mange tilbud.

Hvis du gerne vil sikre dig den bedste pris, så er det derfor en god idé at holde godt øje med nettet. Derfor er det også klogt at være ude i god tid, hvis du står over for at skulle købe en barnevogn. Pludselig kan du være heldig at støde på en model, der er den helt rette for dig, som du endda kan købe til en rigtig god pris.

Der er mange, der ender med at betale alt for mange penge for en barnevogn. Det er dog ikke kun fordi de handler i en fysisk butik. Det er i lige så høj grad som følge af, at de slår til på et forkert tidspunkt. Hvis du har fundet en model, der er den rette for dig, så find den hos et udvalg af webshops og overvåg deres priser.

Du kan også nyde godt af et stort udvalg på nettet

Én ting er, at du kan spare penge ved at handle på nettet. Det er dog ikke kun dét, der er grunden til at du skal købe din nye barnevogn på nettet. Det er i lige så høj grad som følge af, at du kan handle blandt et udvalg, der er langt større end i en butik. Det er en klar fordel, da det øger chance for at finde den helt rette model.

Det er ikke blot noget, der er gældende for hver enkelt af de mange danske webshops. Det er også noget, der er gældende for hele det samlede udvalg. Hvis du vælger at handle på nettet, så kan du nemlig klikke dig fra den ene webshop til den anden på blot et par sekunder. Det får udvalget til at flyde sammen til ét stort.

Overvej også at købe en kombivogn

Når dit barn bliver ældre, så er det også meget normalt, at en klapvogn skal i brug. Det er dog ikke alle, der tænker over, at det er tilfældet. Derfor vælger de blot at investere i en barnevogn til en start, hvorefter de køber en klapvogn senere. I de fleste tilfælde giver det dog god mening at købe en kombivogn i stedet for.

Som navnet også lægger op til, så er der tale om en vogn, der er en kombination af en barne- og klapvogn. Ved at købe en sådan vogn, så skal du eller I også kun købe én vogn. Det er der flere fordele ved, men det er dog især en fordel, at du kan spare penge. Hverken barne- eller klapvogne er specielt billige at skulle anskaffe.

Derfor er det også en god idé, at du tager op til overvejelse, om ikke du bør købe en kombivogn. Hvis det er noget, du overvejer, så værd dog opmærksom på, at der – ligesom ved barnevogne – er stor forskel på de mange modeller. Derfor er det bestemt også et valg, du er nødt til at træffe med den største mulige omhu.

Det er dog ikke kun som følge af, at du kan spare penge, at det er en god idé at vælge en kombivogn i stedet for både en barnevogn og en klapvogn. Det er også fordi, det kan spare dig for en del plads derhjemme, da du ikke både skal finde plads til en barnevogn og en klapvogn. I stedet skal du blot finde plads til én vogn.