En god badevægt er et uundværligt værktøj, hvis du har i sinde at ændre på din fysik eller vil sikre at du altid bibeholder et godt helbred. Uanset din situation, så er det en god idé at træde op på badevægten i ny og næ, så du kan holde øje med din vægt. Det er dog ikke alle badevægte, der afgiver lige nøjagtige resultater.

Derfor er det ikke alle badevægte, der er værd at bruge penge på. Ønsker du at sikre, at du køber en moderne og nøjagtig model, så skal du vælge med omhu. Heldigvis bliver du herunder præsenteret for et udpluk af de bedste modeller på markedet. Derfor er der – med garanti – også min. én, der appellerer til dig.

Beurer BG51

Forhandler Pris Information
398 DKK Se produkt
401,06 DKK Se produkt
429 DKK Se produkt
429 DKK Se produkt
499 DKK Se produkt

Beurer er én af de helt store aktører på markedet for badevægte. Derfor er det også en producent, du roligt kan vælge at købe en vægt fra. Hvis det er noget, du har i sinde, så bør du tage et kig på deres BG51. Her får du en vægt, der er fremstillet i stærkt og kraftigt glas. Det giver den et flot look og gør den robust at stå på.

Beurer kalder selv deres BG51 for en XXL-vægt. Det betyder at den har en stor flade, du kan stå på. Derfor er du ikke nødt til at rykke fødderne helt sammen, for at finde plads på vægten. Det anser de flest selvfølgelig som en fordel. Det giver dog ikke blot en stor platform, du kan stå på, men sikrer faktisk også en vis kapacitet.

Udstyret med et stort LCD-display

Det er dog ikke kun selve platformen, der er stor. Det gør sig også gældende for det LCD-display, den er blevet udstyret med. Derfor er det ikke svært at følge med i den data, der vises på dette display. Platformen måler 39 cm. i bredden og 30 cm. i dybden, mens den måler 2,5 cm. i højden. Der er derfor god plads til et display.

Den kan desuden bryste sig af en kapacitet på 200 kg. Derfor er det en vægt, de fleste kan bruge. Det er en meget nøjagtig vægt, da dens intervaller lyder som følgende: 100 gram, 0,1% og 1 kcal. De to sidstnævnte er i forbindelse med brugen af modellens kropsanalyse. BG51 er nemlig ikke en helt almindelig badevægt.

Kan vise en stor mængde data

Det er langt fra alle badevægte, der viser lige meget data. Der er mange af dem, der ikke kan fortælle dig om andet end din vægt. Det er dog ikke tilfældet med BG51 fra Beurer. Her får du en stor mængde data direkte på vægtens display. Det tæller fx vægt, kropsfedtprocent, kropsvæskeprocent, muskelandel og knoglemasse.

Den er også i stand til at beregne din AMR (aktiv metabolisme). Det er en den mængde kcal., som kroppen forbrænder i løbet af dagen. Det er ikke en præcis udregning, men kan dog bruges som en god indikation. Du får dertil en vægt, der er nem at have med at gøre ift. batterier. Den bruger nemlig 4 stk. 1,5 AAA-batterier.

Detaljer:

 • Størrelse: B: 39 cm. x D: 30 cm. x H: 2,5 cm.
 • Kapacitet: Op til 200 kg.
 • Kropsanalyse: Ja
 • Garanti: 5 år
 • Batteriet: 4 stk. 1,5 AAA-batterier

Caso BS1

Forhandler Pris Information
454,99 DKK Se produkt
478 DKK Se produkt
478 DKK Se produkt
599 DKK Se produkt

Her får du en digital personvægt fra Caso, der kan måle din vægt med en stor nøjagtighed. Den giver dig en præcis vejning, uanset hvilket underlag, den står på. Der er mange bade- og personvægte, der kæmper med at give en nøjagtig og præcis måling på et gulvtæppe. Det gør sig dog ikke gældende for BS1 fra Caso.

Det er ét af de aspekter, der har gjort den til testvinder hos Politiken. Der har nemlig været fokus på at skabe en digital personvægt, hvor der re fokus på en præcis vejning. Derfor har den heller ikke kropsanalyse-, BMI- eller AMR-funktioner. I stedet er det en brugervenlig og simpel vægt, der giver dig en nøjagtig vejning.

Udstyret med et stort digitalt LED-display

Caso har selvfølgelig også valgt at udstyre deres vægt med et stort digitalt LED-display. Derfor er det nemt at holde øje med, hvad vægten siger. Det er igen et bevis på at det er en brugervenlig vægt, hvor der har været fokus på simplicitet. Det er f.eks. også derfor, du kan starte badevægten ved blot at røre den med fødderne.

Når du træder ned fra vægten, så viser den din vægt på det store LED-display. Efterfølgende sørger den selv for at slukke. På denne måde er du garanteret at den ikke sluger strøm. Øverst er den desuden udstyret med hele 6 mm. sikkerhedsglad, hvilket er én af de elementer, der er med til at give den en kapacitet på 200 kg.

Angiver vægt med intervaller på 0,1 kg.

Når du ser vægten på din Caso BS1, så er den afrundet til de nærmeste 100 gram. Skal du have en vægt, der er mere præcis end dette, så skal du op i en helt anden prisklasse. For langt de fleste er det dog et interval, der er helt fint. Vægten er desuden også blevet udstyret med både overbelastnings- og batteriindikator.

Det er også en vægt, der kan bryste sig af at have en god størrelse. Den måler nemlig 320 mm. i både bredden og 320 mm. i dybden. Dertil måler den små 30 mm. i højden. Derfor er selve falden ikke for lille, mens den dog heller ikke fylder for meget. Caso BS1 er desuden drevet af 4 stk. 1,5 V AAA-batteri, som ikke medfølger.

Detaljer:

 • Kapcitet: Op til 200 kg.
 • Display: LED
 • Batterier: 4 stk. 1,5 V AAA-batterier
 • Overflade: 6 mm. sikkerhedsglas
 • Vægtinterval: 100 gram
 • Mål: B: 320 mm. x D: 320 mm. x H: 30 mm.

Beurer ADE M308800 Clinica

Forhandler Pris Information
702 DKK Se produkt
733,66 DKK Se produkt
948 DKK Se produkt

På trods af at der ikke er mange af dem tilbage, så er de dog ikke helt umuligt at finde. De analoge vægte er stadig til at støve op. Et godt bud kunne være Beurer ADE M308800 Clinica, hvis du leder efter en sådan vægt. Her får du nemlig en bade- og personvægt, der har et retroinspireret design med analog visning af din vægt.

Vægten bryster sig af et enkelt, sort design. Derfor kan du roligt lade den stå fremme på badeværelset, uden at være bekymret for, hvorvidt det har indflydelse på det æstetiske. Det er ikke alle personvægte, der har et lige flot design. Hvis det er vigtigt for dig, så er dette et godt bud, da det er en vægt, der har et unikt design.

Kommer med skridsikker overflade

Hvis du har i sinde at bruge din badevægt, når du træder ud fra badet, så er det vigtigt, at den kommer med en skridsikker overflade. Det har de selvfølgelig tænkt på hos Beurer. Derfor har de udstyret ADE M308800 med en sådan overflade. Det er en fordel, da du dermed ikke risikerer at glide, når du stiller dig op på vægten.

Den kan veje op til 160 kg., hvorfor dette også er dens kapacitet. Endvidere vejer den med et interval på 500 gram. Derfor er det ikke den mest nøjagtige måling, du får, hvis du bruger ADE M308800 Clinica fra Beurer. Derfor er det en badevægt, du hovedsageligt skal købe for dens retrodesign og valg af robuste materialer.

Stor overflade med god plads

Det er ikke svært at finde plads på denne personvægt. Derfor kommer du ikke til at føle, at du er nødt til at presse fødderne sammen, for at kunne være der. Tværtimod, så er der god plads at stå på. Badevægten måler nemlig 32,5 cm. i bredden, 48 cm. i dybden samt 10,8 cm. i højden. Det giver dig rigtig god plads at stå på.

Det analoge display har også en god størrelse. Det har nemlig en diameter på hele 16,5 cm. Derfor er det ikke svært at holde øje med vægten. Derfor er det store analoge display ikke blot en charme ved denne vægt. Det er i lige så høj grad et praktisk element, der gør det nemmere at se din vægt. Det er også værd at tage med.

Detaljer:

 • Kapacitet: 160 kg.
 • Vægtinterval: 500 gram
 • Mål: B: 32,5 cm. x D: 48 cm. x H: 10,8 cm.
 • Displaystørrelse: Ø: 16,5 cm.
 • Garanti: 3 år

OBH 6271

Forhandler Pris Information
210 DKK Se produkt
275,99 DKK Se produkt
284 DKK Se produkt
284 DKK Se produkt

Her får du en personvægt i sin reneste form. Den er designet af OBHs designafdeling med henblik på at skulle være moderne, elegant og simpel. Derfor har den et design, der både falder i de flestes smag og passer ind i de flestes hjem. Det er selvfølgelig gældende, hvad end vægten skal stå fremme på dit badeværelse eller ej.

Den er holdt i meget neutrale farver, da OBH har lavet den i sort og stål. Det fremmer det moderne look, og giver dig en badevægt, der sagtens kan stå fremme på dit badeværelse. Er det vigtigt for dig, at du får fat i en badevægt med et stilrent udseende, så overvej OBH 6271. Her er der i hvert fald ikke gået ned på designet.

Udstyret med et stort LCD-display

OBH har selvfølgelig også udstyret personvægten med et stort LCD-display. Derfor er det nemt at se din vægt i oprejst tilstand. Det er tilmed blevet kombineret med blå baggrundsbelysning, der gør det endnu nemmere at se tallene. Det gør det tydeligt, at det er en badevægt, der er blevet udviklet med fokus på brugervenlighed.

Den kommer også med en automatisk startfunktion. Derfor skal du ikke selv tænde for den eller lignende. I stedet skal du blot træde op på den. Når dens sensor kan fornemme din fod, så tænder den automatisk. Den er derfor nem at bruge, uanset om du skal bruge den hver dag eller blot ønsker at veje dig i ny og næ.

En nøjagtig vejning med lavt interval

Denne vægt fra OBH giver dig en nøjagtig vejning op til 150 kg., hvilket er dens maksimale kapacitet. Den kan veje dig med et lavt interval, der lyder på blot 100 gram. Derfor får du et tal, der er meget tæt på din reelle vægt. På trods af vægtens lave pris, så er du alligevel garanteret en nøjagtig vejning, hvilket er en klar fordel.

Selve platformen er fremstillet i aluminium, hvorfor der er tale om et robust materiale. Ligesom flere andre personvægte, så drives OBH 6271 også af AAA-batterier. Mere specifikt, så er der tale om fire stk. Derfor er det nemt at udskifte dem, når de er løbet tør. Er udstyret med både batteri- og overbelastningsindikator.

Detaljer:

 • Kapacitet: Op til 150 kg.
 • Vægtinterval: 100 gram
 • Batteri: 4 stk. AAA-batterier
 • Materiale: Aluminium
 • Display: LCD
 • Baggrundsbelysning: Blå

Beurer BF 710

Forhandler Pris Information
849 DKK Se produkt

Beurer BF 710 er meget mere end blot en almindelig badevægt. Det er en avanceret personvægt, der har et utal af funktioner til rådighed. Det er en moderne model, der giver dig mulighed for at lave en kropsanalyse med alt, det indebærer. Derfor er det ikke blot en badevægt, du kan bruge til at vise din kropsvægt.

Du kan derfor analysere på et væld af aspekter med Beurer BF 710. Mere specifikt, så gør vægten det muligt at analysere på følgende: BMI, kropsvægt, fedt-, vand-, muskel- samt knoglemasse med en nøjagtighed på 0,1 %. Derfor er det kun meget få ting, der ikke er inkluderet i den kropsanalyse, som Beurer BF 710 kan lave.

Mulighed for op til otte brugere

Det er muligt at tilknytte helt op til otte brugere på én gang. Derfor kan vægten sagtens bruges af en familie eller et par, uden at det går udover de andres data. Dertil byder den på en kapacitet, der lyder på 180 kg. Det er en kapacitet, der er nok for de fleste. Det er blot med til at understrege, at det er en badevægt til de fleste.

Vægten kan også bryste sig af både AMR- og BMR-beregning iht. dit aktivitetsniveau. AMR er en forkortelse for Aktiv Metabolistisk Rate, som er en vurdering af antal kalorier kroppen forbrænder under aktivitet. BMR er derimod en forkortelse for Basal Metabolistisk Rate. Her er der fokus på kalorierne under hviletilstand.

Snakker sammen med flere apps

Da det er en moderne vægt, så byder den også på en del teknologi. Beurer har altid været med helt i front på dette punkt. Det beviser de endnu engang med deres BF 710. Denne vægt er nemlig i stand til at snakke med flere apps. Du kan fx koble den sammen med Beurer Body Shape App og Beurer Health Manager App.

Samtidig er den udstyret med en overflade med sikkerhedsglas. Derfor er det en meget robust vægt, hvilket giver den en kapacitet på 180 kg. Ikke nok med at den kan bruges af hele otte brugere, så kan den endda selv genkende hver bruger. Den bruger blot 3 stk. AAA-batterier, hvorfor det er nemt at udskiftes dens batterier.

Detaljer:

 • Kapacitet: Op til 180 kg.
 • Aktivitetsniveauer: 5 stk.
 • Brugere: 8 stk. med automatisk genkendelse
 • Overflade: Sikkerhedsglas
 • Batteri: 3 stk. x 1,5 V AAA-batterier
 • Mål: B: 30 cm. x D: 30 cm. x H: 2,3 cm.
 • BMI: Ja
 • AMR/BMR: Ja

Beurer BF 950

Forhandler Pris Information
601 DKK Se produkt
601 DKK Se produkt
672,74 DKK Se produkt
708,20 DKK Se produkt
749 DKK Se produkt
999 DKK Se produkt

Det er ikke alle kropsanalysevægte, der er lige intelligente. Det skal forstås på denne måde, at de ikke alle er i stand til at give en lige nøjagtig beregning. Dertil er der også forskel på antallet af funktioner. Er du på udkig efter en sådan vægt, hvor der ikke er gået på kompromis, så er BF 950 fra tyske Beurer et fremragende valg.

Det er en vægt, der er med helt i front, når det kommer til teknologi. Det er blandt andet muligt at overføre dine data til din smartphone. Det kan lade sig gøre ved hjælp af Beurers egen app HealthManager. Derfor er det muligt for dig at nærstudere din data. Dertil kan du systematisere det, så du kan følge med i din udvikling.

Udstyret med et stort display

Beurer har også udstyret deres vægt med et stort display. Derfor er det nemt at få et overblik over den viste data. Det er blevet opdelt i to linjer, hvorfor dataen også er godt organiseret. Den kommer i en sort farve, der får den til at tage sig godt ud i enhver bolig. Samtidig ydes der også fem års garanti pga. den høje kvalitet.

Dertil har denne vægt faktisk også en særlig funktion til gravide. Det gør det muligt for gravide at følge deres vægtforøgning under graviditeten. På denne måde er det nemmere at vurdere, om den er optimal. Foruden denne funktion, så har Beurer også udstyret deres BF 950 med Bluetooth, så du kan koble din mobil til.

Byder på en lang række funktioner

Vil du ikke gå på kompromis med antal funktioner i din personvægt, så er denne model et godt bud. Den er blevet udstyret med et stort udvalg af funktioner. Blandt andet har den en Profil-funktion, hvorfor hele otte brugere kan bruge den. Betjeningen foregår via touch, hvorfor den selvfølgelig har automatisk start og sluk.

Endvidere er den udstyret med fem forskellige aktivitetsniveauer, og kan måle i både lb., kg. og st. Den har en meget robust konstruktion, hvilket tillader en kapacitet på op til 180 kg. Du kan desuden beregne din BMI og måle vægt, kropsfedt, vand i kroppen, muskelprocent, knoglemasse og kalorier med din Beurer BF 950.

Detaljer:

 • Kapacitet: Op til 180 kg.
 • Aktivitetsniveauer: 5 stk.
 • Display: Baggrundbelyst display med to linjer
 • Touch: Ja
 • Brugere: Op til 8 stk.
 • Kropsanalyse: Ja
 • Bluetooth: Ja

Beurer MS 50

Forhandler Pris Information
329,74 DKK Se produkt
549 DKK Se produkt
549 DKK Se produkt

MS 50 er en rigtig fin vægt fra Beurer. Det er en mekanisk personvægt, hvorfor den ikke er helt lige så nøjagtig som en digital model. Det skal du naturligvis tage med i overvejelserne, hvis du ser nærmere på MS 50. Den har nemlig et vægtinterval, der lyder på 1 kg., mens de fleste digitale modeller har et vægtinterval på 100 g.

Den er dog blevet udstyret med en skridsikker overflade. Det er én af fordelene ved en analog badevægt. På de fleste digitale modeller er overfladen af sikkerhedsglas, som ikke er nær så skridsikkert. Den har dog kun en kapacitet på 135 kg., hvorfor vægten ikke kan bruges af alle. Det skal man selvfølgelig være klar over.

Stort analogt display

Det er ikke svært at få øje på din vægt, når du vejer dig med Beurer MS 50. Den tyske producent har nemlig udstyret den med et stort analogt display. Det har en diameter på hele 150 mm., hvorfor der er gode plads til tallene. Hvert tal har derfor også en tilpas størrelse, der giver dig et større overblik over din vejning.

Hvis du gerne vil have en simpel vægt, der bliver ved med at fungere, så er denne model et oplagt valg. Det understreges blandt andet af de fem års garanti, du får med i købet. Derfor er du garanteret, at der er tale om en personvægt, der bliver ved med at fungere. Det er vigtigere end vægtnøjagtighed for nogle personer.

Overflade med god plads

Det er ikke alle person- og badevægte, der er lige store. Hvis du gerne vil have god plads på din vægt, så skal du holde øje med dens størrelse. Hvis du vælger en Beurer MS 50, så bliver det dog ikke noget problem. Den er nemlig udstyret med en stor overflade, da den måler hele 43 cm. i dybden og 34 cm. i bredden.

Vær dog opmærksom på at dens kapacitet lyder på 135 kg. Derfor er det ikke en vægt, der passer til alle. Har du brug for en personvægt med en højere vægtkapacitet, så er dette ikke den rette model. Den er et oplagt valg, hvis du har brug for en simpel vægt, der er nem at bruge. Den har desuden en garanti på hele fem år.

Detaljer:

 • Måleskala: Kg. eller Lb.
 • Kapacitet: 135 kg.
 • Vægtinterval: 1 kg.
 • Displaystørrelse: Ø 150 mm.
 • Garanti: 5 år
 • Mål: D: 43 cm. x B: 34 cm. x H: 5,5 cm.

Huawei AH100

Forhandler Pris Information
275 DKK Se produkt
299 DKK Se produkt
302 DKK Se produkt
388,95 DKK Se produkt
428 DKK Se produkt
428 DKK Se produkt

Et teknologisk vidunder fra Huawei. Det er en kropsanalysevægt, der er kompatibel med Bluetooth. Hvis du gerne vil have en Bluetooth-kompatibel vægt med kropsanalyseværktøj, så er dette et godt valg. Du kan købe den til en lav pris, men uden at gå på kompromis med funktionalitet. Det er dét, der gør det til et godt køb.

Ved hjælp af denne vægt kan du få målt hele ni punkter. Det sker endda i løbet af blot én vejning. Derfor skal du ikke vejer dig af flere omgange, for at få al data. Det er de følgende data, du får: vægt, fedtprocent, BMI, muskelmasse, vandandel, knoglemasse, proteinandel, visceralt fedt og BMR. Du får alt, du har brug for.

En vægt, der er nem at bruge

Det er en vægt, der er nem at bruge. Derfor er AH100 fra Huawei et oplagt valg, hvis du vil have en simpel og brugervenlig personvægt. Endvidere er den også blevet udstyret med en automatisk brugeridentifikation. Du kan oprette helt op til ti brugere. Derfor kan alle medlemmer af familien gøre brug af selvsamme badevægt.

Ikke nok med, at den kan bruges af alle medlemmer af familien. Hver bruger har også mulighed for at hente deres egne personlige resultater. De kan nemlig lagres i selve vægten. Såfremt det ønskes, kan din data også overføres til andre enheder. Det sker selvfølgelig via Bluetooth, som Huawei AH100 er kompatibel med.

Fungerer sammen med en app

Hvis du vil have det optimale ud af denne vægt, så skal du downloade en app til din smartphone. Denne app er kompatibel med både Android og iOS. Derfor kan de fleste bruge den på deres smartphone. Vægten gør brug af 4 stk. AAA-batterier. Disse batterier medfølger ikke, hvorfor de skal tilkøbes ved køb af badevægten.

Huawei fraråder desuden at personer med pacemaker benytter denne vægt. Vægten, som også hedder Smart Scale, er desuden udstyret med en stor LED-skærm. Derfor er det nemt at holde øje med din vægt. De øvrige data vises direkte på din smartphoneskærm, hvor det også bliver lagret, så du altid kan finde disse data igen.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja, v4.1
 • App: Ja, til iOS og Android
 • Batteri: 4 stk. AAA-batterier (medfølger ikke)
 • Vægt: 1,8 kg.
 • Skærm: LED-skærm
 • Kropsanalyse: Ja
 • Platformsmateriale: Hærdet glas
 • Mål: B: 30 cm. x D: 30 cm. x H: 2,4 cm.

Hvordan skal jeg bruge min vægt?

Det kan virke besynderligt, at du har brug for en guide til, hvordan du skal bruge din vægt. Det er dog ikke helt så nemt, som du tror. Det er det i hvert fald ikke, hvis du gerne vil opnå det mest optimale resultat. Det er derfor en god idé at læse vores tips og gode råd herunder. Det giver dig nemlig en mere optimal vejning.

Hvornår på dagen bør jeg veje mig?

Der er ikke den store forskel på, hvornår på dagen, du vælger at veje dig. Du kan derfor sagtens veje dig om morgenen, i løbet af dagen eller sidst på aftenen. Det handler blot om at vælge, hvad der passer dig bedst. De fleste vælger dog at veje sig om morgenen, når de lige er stået op – og det er ikke helt uden grund.

Der er nemlig flere eksperter, der har påpeget, at de mest troværdige og nøjagtige resultater opnås, hvis du vælger at veje dig om morgenen. Derfor er det en god idé at veje dig som noget af det første, hvis du gerne vil følge med i din vægt. Du kan eksempelvis kombinere det med dit bad efter du er kommet ud af sengen.

I bund og grund har det dog ikke den store relevans, om du vejer dig om morgenen eller ej. Hvad der dog har stor relevans er, at du altid vejer dig på det samme tidspunkt på døgnet. Det har nemlig betydning for din vægt, hvorvidt du har spist frokost, morgenmad osv. Derfor bør du altid veje dig på det samme tidspunkt.

Hvor ofte du vejer dig, er også op til dig selv. Der er nogen, der foretrækker at gøre det hver dag, mens andre foretrækker at gøre det én gang om ugen. Det anbefales at gøre det én gang om ugen, da det gør det muligt at systematisere dine vejninger. Vej dig derfor på én fast dag om ugen og noter din vægt efter hver vejning.

Placeringen af din vægt er ikke ligegyldig

Det er ikke ligegyldigt, hvor din vægt er placeret. Hvis du skal give den de bedste forudsætninger for at lave en nøjagtig vejning, så skal den placeres på et solidt og ordentligt underlag. Den må ikke stå på et underlag, hvor den kan rokke eller glide. Hav den derfor altid stående på et trægulv, klinker el.lign. under vejninger.

Sådanne underlag er nemlig altid solidt. Derfor er du garanteret en god vejning. Hvis du i stedet placerer din vægt på et tæppe, en måtte el.lign., så vil trykket ikke blive fordelt ligeligt. Det vil derfor resultere i unøjagtige resultater, som ikke er brugbare. Placer derfor altid vægten på et solidt og plant underlag inden vejningen.

Hvordan forholder det sig med påklædning?

Hvis du gerne vil have det mest retvisende resultat, så skal du veje dig uden tøj på. Det er dog ikke alle, der er trygge ved dette, hvorfor de vælger at veje sig iført undertøj. Det gør ikke den store forskel, om du vejer dig med eller uden tøj. Uanset hvad du vælger, så er det dog vigtigt, at dette gøres konsekvent hver gang.

Vejer du dig uden tøj én gang, og dernæst vejer dig uden tøj ugen efter, så vil det fremstå som at du har tabt dig, fordi vægten fra tøjet er fjernet. Derfor bør du ikke veje dig skiftevis med eller uden tøj. Hvis du gør det, så vil du få både unøjagtige og direkte forkerte resultater. Vær derfor konsekvent ift. påklædning ved vejning.

Derfor er det bedst at vælge en digital badevægt

I dag kan du både få digitale og mekaniske badevægte. Derfor er du nødt til at vælge mellem én af disse. Det er ikke alle, der synes det er nemt, men reelt set er valget ligetil. Du bør nemlig altid vælge en digital model. Det er der flere årsager til, men de er ganske enkelt mere præcise og retvisende end de mekaniske modeller.

De mekaniske modeller har været på markedet i mange år, og de fleste er ikke blevet udviklet synderligt siden de første modeller blev introduceret. De mekaniske modeller har en meget høj fejlmargin i forhold til de moderne modeller. Hvis du går meget op i en nøjagtig vejning, så kommer du længst med en digital vægt.

Hvis du godt kan lide det retroinspirerede design, som de fleste mekaniske vægte byder på, så er det ikke helt udelukket. Der findes nemlig flere digitale personvægte, der har et retroinspireret design, der drager paralleller til de klassiske, mekaniske modeller. Et sådant valg er oplagt, hvis du er vild med det klassiske look.

Du skal dog ikke vælge en mekanisk personvægt, blot fordi du kan lide udseendet. Det er det ikke værd, hvis du gerne vil have en præcis vejning. Ønsker du blot at veje dig i ny og næ, og betyder det ikke det store, om vægten er et par hundrede gram fra, så kan du dog vælge en mekanisk personvægt. Det anbefales dog ikke.

Det kan ikke betale sig at købe en mekanisk badevægt

Der er mange, der tror, at det kan betale sig at købe en mekanisk vægt, for at spare lidt penge. Faktum er at det ikke giver mening, da besparelsen er så minimal, at det ikke kan betale sig. Hvis du har overvejet at købe en mekanisk vægt, for at holde prisen i bund, så bør du droppe denne tanke. Det er helt enkelt ikke det værd.

Som følge af dette, er der ikke længere et nær så stort udvalg af mekaniske personvægte på markedet. Det er en helt naturlig udvikling, da det giver bedre mening at købe en digital model. Det gør sig gældende, hvad end du stiller af krav. Endvidere er det også noget, der er gældende, uanset hvad formålet med købet er.

I dag er det også kun ganske få, der ender med at vælge en mekanisk vægt. Nogen gør det med henblik på et retroinspireret design. Andre vælger i stedet at købe vægten for at spare penge. Der er dog ingen af disse grunde, der gør det fornuftigt at købe en mekanisk vægt. Det kan altid bedst betale sig at købe en digital én.

Overvej en personvægt, der er kompatibel med en app

Det er en god idé at købe en personvægt, der er kompatibel med en app. Derved kan du have dine data i en app på din smartphone. Det gør det markant nemmere at følge din udvikling. Det gør sig gældende, hvad end du ønsker at tabe dig eller tage på. De fleste apps viser endda din fremgang ved hjælp af grafer og deslige.

Der er ikke meget pointe i at veje dig dagligt eller ugentligt, hvis du ikke følger din fremgang. Gør du ikke det, så ender du blot med at veje dig uden grund. Mange forsøger at holde styr på deres vejninger i et skema i Excel eller et stykke papir. Det er også en fin løsning, men det er dog ikke nær så effektivt som en mobilapp.

Hvis det er noget, der har din interesse, så kræver det selvfølgelig at du vælger en digital vægt. De mekaniske modeller er ikke kompatible med Bluetooth eller en anden form for trådløs dataoverførsel. Det er blot endnu en fordel ved at vælge en digital model. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det digitale er det bedste valg.

Flere digitale personvægte har egne apps

Det er forskelligt fra model til model, hvorvidt de leveres med egne apps. Der findes modeller hvortil der er blevet udviklet egne applikationer. Andre modeller er i stedet kompatible med apps, der ikke er udviklet af producenten selv. I nogle tilfælde er de eksempelvis kompatible med applikationer såsom Sundhed til iOS.

Det er helt op til dig selv, om du helst vil have en vægt med egen app eller én, der kan synkroniseres med en anden app. Uanset dit valg, så er det vigtigt at vælge en app, der ikke er gået på kompromis med. Det giver ofte kun mening at bruge en sådan app med en kropsanalysevægt, da de indsamler og beregner mere data.

I dag er det så normalt, at du kan synkronisere din data fra din vægt til en smartphone. Derfor er det næppe noget, du skal betale ekstra for. Det kan derfor ikke betale sig for dig at undlade at vælge en model, der på trådløs vis kan overføre data. Det er nemlig med til at give dig en mulighed for at efterbehandle din data.

Kan en badevægt blive for dyr?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde badevægte i en lang række prisklasser. Derfor er det ikke nemt at finde ud af, hvor mange penge, man skal give for en badevægt. Det er svært at vurdere, men der er ikke én prisklasse, der er den rette. Derfor skal du selv vurdere, hvad du er villig til at betale for en badevægt.

Derfor er der også mange, der er i tvivl om, hvorvidt en badevægt kan blive for dyr. Det er svært at svare på, da det er op til dig selv at vurdere. Det er langt fra alle, der er villige til at give over 1.000 kr. for en vægt. For andre er det slet ikke noget problem, at det skal koste dette, hvis blot de er garanteret en funktionel vægt.

Det er derfor, det er vigtigt at skabe et godt kendskab til dine egne behov. Hvis du ikke gør det, så er det ikke nemt at vurdere, hvorvidt en given badevægt er for dyr. Hvis den dækker dine behov, og du ikke kan finde en billigere variant, der kan det, så er den ikke for dyr. Det er på dén måde, du skal sørge for at tænke.

Der er ikke én prisklasse, der er den rette

Det havde været nemt, hvis der blot være én prisklasse, du skulle gå efter. Sådan er det dog ikke. Derfor er du nødt til at lave dit eget budget. Du er nødt til at bruge lidt tid på at vurdere, hvad du er villig til at spendere på din nye vægt. Der er nemlig stor forskel på, hvad folk er villige til at betale, når de skal købe sig en ny vægt.

Når du skal vurdere, hvad du er villig til at betale for en ny vægt, så sæt ikke din grænse for lavt. På lige fod med så meget andet, så skal du være villig til at betale for kvalitet. Derfor er det ikke nogen god idé at være for nærig. Brug i stedet lidt ekstra, så du får en vægt, der lever op til dine krav og kan bruges i mange år.

Det er dog ikke noget, der betyder, at du skal være villig til at bruge flere tusinde kroner på en vægt. Du kan sagtens finde en god model, der ikke befinder sig i så høj en prisklasse. Men er det fx vigtigt for dig, at der er tale om en vægt med kropsanalyse, så er du nødt til at betale for det. Det er sådanne ting, du skal tænke på.

Relevante begreber ift. vejning

Der er flere begreber, der er relevante at have kendskab til i forbindelse med din vejning. Det er nemlig ikke kun din vægt i kg., der har betydning, når du skal vurdere, om du er overvægtig. Det er der mange, der tror, men det er ikke tilfældet. Derfor er det en god idé at læse nærmere om de forskellige betegnelser herunder.

BMI

BMI er en forkortelse for Body Mass Index. Det er et tal, der bruges til at kvantificere din kropsmasse. Derfor har det også stor betydning ift. din vægt og sundhed. Der er mange sundhedskonsulenter og -personale hele verden over, der har brugt BMI til at vurdere din krops vægt og sundhed, og sætte den bedre i perspektiv.

Det er et tal, der gør det muligt for dig at sammenligne med gennemsnittet. Din BMI kan faktisk findes på relativt simpel vis. Det gøres nemlig ved at dividere din kropsvægt med din højde i meter i anden. Derfor er det ikke en videre avanceret udregning. Tværtimod, så er det en udregning, du sagtens selv kan klare.

Hvis du skal beregne din BMI, så kan det gøres således: Vi tager udgangspunkt i at du er en mand, der vejer 90 kilo og måler 1,83 meter i højden. I så fald vil beregningen være som følgende: 90 kilo / (1,83 meter x 1,83 meter) = ca. 27. Når du har lavet din beregning, så kan du sammenligne den med en fast skala for BMI-tal.

Fedtprocent

Fedtprocent er en betegnelse, der er relativt ligetil. Det giver nemlig sig selv. Det ændrer dog ikke på, at det er et vigtigt begreb, der er værd at forklare i dybden. Din fedtprocent er et udtryk for, hvor stor en procentdel af din krop, der består af fedt. Derfor forklarer begreber også nærmest sig selv, da navnet antyder det kraftigt.

I denne forbindelse bør det dog også nævnes at kvinder generelt har en højere fedtprocent end mænd. En kvinde bør have en fedtprocent mellem 20 og 25 %. En mand bør derimod have en fedtprocent, der lyder på mellem 15 og 18 %. Det handler ikke om at kvinder er overvægtige, men blot om biologisk hensynstagen.

Det er vigtigt, at du får et indblik i din fedtprocent, og ikke blot tager udgangspunkt i din vægt i kg. Du kan sagtens have en høj vægt, uden at være overvægtig. Hvis du træner meget, vil du typisk også veje mere. Dine muskler vejer nemlig mere end fedt. Derfor er det også vigtigt at have et kendskab til din fedtprocent.